Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2010 10:06 - За една обирджийка, за една банка и за един липсващ закон!
Автор: valsodar Категория: Бизнес   
Прочетен: 9182 Коментари: 34 Гласове:
12

Последна промяна: 20.04.2010 11:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Защо в страната ни се стигна до абсурда, тези които трябва да дават положителен пример с поведението си, точно те да влязат в групата на престъпниците?
 Как можахме да стигнем до нелепата, жалка и смешна ситуация, една учителка с пластмасов пистолет да обере добре охранявана банка?
 Защо тя тръгна да обира банката?
 Следвайки тази линия на въпроси, стигаме и до естественият отговор на всички тях - До това се стигна поради липсата на закон определящ правилата за обявяване на несъстоятелност от физически лица!
 И липсата на този закон никак не е случайна!
 Не!

За разлика от тези държави, в които се дава шанс на падналият да стане и да се впише отново в обществото с приноса си към него, тук падналият не само, че се рита до смърт в бъбреците от кредиторите му, но завещава след себе си и петното на пълен неудачник и пройдоха.

 Но, да ви питам - Изненадани ли сте от липсата на един подобен закон?
Аз лично не, защото знам какво точно е продиктувало липсата му. И причината е много проста и прозаична, стига да си отворим очите за истината - Направи един човек длъжник и той вече ще е роб. Роб на банките, на работодателите си, на политиците - една буква безгласна, поредна тухла в стената от роби подпиращи статуквото с мълчанието си.


И ако се чудите все още, дали у нас е извършван преход към демокрация или просто зад гръмките думи е прикрита една криминална революция, вижте текста по-долу, който показва каква е идеята на един подобен закон.

 Унгарското министерство на правосъдието ще въведе възможноста , частни лица да обявяват банкрут, пише Mfor.hu . The idea to help families which became insolvent through no fault of their own was earlier raised by former Justice Minister Ibolya Dбvid and recently by current Justice Minister Tibor Draskovics. Идеята е, да се подпомогнат семействата, които изпадат в неплатежоспособност не по тяхна вина, с по-рано, повдигнати от бившия министър на правосъдието Ibolya Давид и за последен път с настоящите министър на правосъдието Тибор Draskovics. A law can be created on the issue in the fall. Закон могат да бъдат създадени по този въпрос през есента.

The opportunity to announce bankruptcy would be available to hopelessly indebted citizens to give them another chance to fix their lives. Възможността да се обяви фалит,  ще бъде на разположение на безнадеждно задлъжнелите граждани, за да им даде още една възможност да определят живота си. The idea is that these individuals could initiate at a public administration office a procedure to settle their debts by rescheduling overdue public utility bills and loan installments. Идеята е, че тези хора биха могли да инициират в публичната служба по управление на процедура за уреждане на дълговете си чрез разсрочване на просрочени публични сметки за консумативи и кредитни вноски. The office would examine the applicants" previous record, for example, whether they committed financial crimes in the past. В офиса ще се разгледа досието на жалбоподателите, например  дали са извършили финансови престъпления в миналото.

The procedure would then be managed by an appointed asset supervisor, and it could include selling of assets. Процедурата ще може да се управлява от определен надзорен орган на активите, и тя може да включва продажбата на активи. The program would last a specified period of time and would have to be approved by the majority of creditors. Програмата ще продължи за определен период от време и ще трябва да бъдат одобрени от мнозинството на кредиторите. If the debtor completed the required steps before a deadline, a court could decide on canceling the rest of the debt. Ако длъжникът завършени необходимите стъпки, преди краен срок, съдът може да вземе решение за отмяна на останалата част от дълга. The ministry also finds it important to provide those involved in the cases with some information on the debtors" financial situation. Министерството също така установява, че е важно да се предвиди лицата, които участват в случаите с някаква информация относно финансовото състояние на длъжниците ситуация.

Creditors would definitely benefit from the new law, as it would guarantee that they can get their money, said lawyer Gбbor Hidasi. Кредиторите определено ще се възползват от новия закон, тъй като той ще гарантира, че те ще могат да получат парите си, каза адвокат Gбbor Hidasi.  В момента по-голямата част от кредитните институции да се окаже невъзможно да се съберат парите си, като длъжници използват различни методи за избягване на техните отговорности, като регистрират своите активи под името на някой друг.

The opportunity for "private bankruptcy" would also benefit low-income families, as they could stabilize their lives instead of getting excluded from society. Възможността за "частна несъстоятелност" ще бъде от полза и за семействата с ниски доходи, тъй като ще могат да стабилизират живота си, наместо да бъдат изключени от обществото. Other taxpayers would benefit as well, as the price of fixing the lives of debtors would be more predictable in the long run than continuous support for these individuals, on which local governments are currently spending considerable amounts. За другите данъкоплатците ще бъде от полза,  тъй като цената на определяне живота на длъжниците  ще бъде по-предвидима в дългосрочен план, отколкото една постоянна подкрепа за тези лица, за които местните власти ще изразходват значителни суми.


 Просто и разбираемо, нали?
И подкрепено с конкретни аргументи, доказващи че един подобен закон първо ще е в полза на обществото ни и второ, ще накара кредиторите да вземат под внимание риска при кредитиране, наместо безотговорно и стихийнo да предоставят лесни кредити, на хора по чийто сили няма да е връщането им.

 Е, разбрахте ли сега, защо у нас няма подобен закон или да почваме със спора? ;)


ПП Превода не е от най-добрите, поради факта че е машинен, но е достатъчен за илюстрация на основната ми мисъл.



Тагове:   обирджийка,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lado - Как спор, бе братко? Да започваме с ...
20.04.2010 11:36
Как спор ,бе братко? Да започваме с искания за закон за фалитите. Никакво бавене!
цитирай
2. lado - Как може - дължиш милиони, фалираш и ...
20.04.2010 11:40
Как може - дължиш милиони, фалираш и излизаш на чисто, а за хилада лева - запор на документи - и пълно съсипване ?
цитирай
3. valsodar - Може, може и още как!
20.04.2010 11:57
И ще ти кажа защо го може този номер.
1-во Ние сме най-овчедушната и лесноуправляема нация в Европа
2-ро Никога в историята ни е нямало гражданско общество, което да защитава интересите си заедно, а сме чакали все някой отгоре да ни спасява от нас самите.
3-то За прост народ - тежки изпитания
4-то Това са последиците от продаденото право на избор в замяна на едно кебапче, 20 лева и лоша политическа култура.
5-то Липсата на интерес от страна на гласоподавателите, какво се случва с идеите които са подкрепили
6-то Гласуването за обещания, а не за кадърност - Едва когато се спре да се гласува за тези които обещават и започне да се гласува, за тези които са се доказали, едва тогава ще имаме читава политическа и работоспособна прислойка, която да управлява държавата
7-мо Безнаказаното и поощряваното по закон (закона за лобизма) купуването на политици и подмяната по този начин на вота на избирателя
8-мо Липсата на историческа памет, унищожена за половин век безвремие - Някои помнят какво са им казали старите хора, а други тепърва ще вразумяват децата и внуците си за ролята на банките в живота им.
9-то Липсващи трудови навии и трезва преценка на собствените възможности
10-то Прекомерна вяра на реклами и телевизионни послания, наместо човек сам да си търси истините за живота


И както съм я подкарал мога да стигна и до 100, но.. за какво?
цитирай
4. lado - Същите съмнения ме мъчат и мен - За ...
20.04.2010 12:37
Същите съмнения ме мъчат и мен - За какво?..
Как не разбраха,че кебапчетата им излезнаха златни, дадоха им по 20 лева, а им взеха в замяна бъдещето - тяхното,че и на децата им.
Давай,Радо - пиши. А като се обеззвериш - друг ще се намери да поддържа огъня -ще куцаме подкрепяйки се един друг като "ранени партизани" от картината на Илия Петров - тръгнал от "Бранник" и финиширал като ярък комунист....
цитирай
5. valsodar - Не случайно през 2008-ма изписах цяла серия от постинги
20.04.2010 12:44
Точно по темата.
И какво?
Излязох мизантроп без вяра в бъдещето ни.
Днес, тези които ми се надсмиваха плачат, но с какво променя това нещата в по-добра посока?

И... накрая ще вземе да се окаже вярно онова за изстраданото познание.
За това, че не ти ли дойдат някои неща навреме в главата като знания за живота, после същият този живот те вкарва в една мъчителна сесия от изпитания, чрез която да ги усвоиш, чрез преживяването им.

Та... малко е влязъл ножа, малко щом не може да пробие дебелата кора на невежеството, инертноста и безхаберието на една голяма част от нацията ни, въздигнала в идеал по-малкото Зло!

А злото си е зло, независимо дали изглежда малко или голямо в очите ни.
Просто сега всички, които са го подкрепили в слепотата си, ще си носят последствията от избора. А те, последствията може да се опишат с нещо в което сме доказани таланти като нация - Национална катастрофа.
цитирай
6. gothic - Как да стане бе, приятели! Нали само ...
20.04.2010 12:50
Как да стане бе, приятели! Нали само ако в някой вестник се напише "Пръст" и обществото започва да вие "Пръъъъъст" в предтрансово състояние. Това, Биг Брадъра си свърши перфектно работата......
цитирай
7. lado - Как да стане бе, приятели! Нали само ...
20.04.2010 12:56
gothic написа:
Как да стане бе, приятели! Нали само ако в някой вестник се напише "Пръст" и обществото започва да вие "Пръъъъъст" в предтрансово състояние. Това, Биг Брадъра си свърши перфектно работата......

Имам най малко два изхода, си казал хванатият от човекоядци ,преди да го изядат.
И пред нас има два изхода :
Еволюционен - естествен подбор
Креативен - или революционен ако щете . Тука може да се тълкува - нежна, културна оранжева ,синя и прочие революции.
цитирай
8. gothic - Не вярвам че естественият подбор ...
20.04.2010 13:02
Не вярвам че естественият подбор може да постигне нещо сериозно. Или поне резултатите ще се забавят с десетилетия, което може да е фатално....
цитирай
9. анонимен - ?
20.04.2010 13:27
Задаваш 3 въпроса, чиито отговор се крие в онзи виц от зората на бг-компютъростроенето и простичкия тест "Кой пита?".
И сам добре знаеш, че наследниците на Рим не са мръднали ни на йота от добрите години и най-вече нрави на Империята! И защо ли да го правят, щом келепирът в личен план е пълен, а номерът е само да се изкатериш по-нагоре по т.н. обществена стълбица. Някой помни и дава ли си сметка за хилядите погубени животи (всъщност са много повече, но нека не се хващаме за думите), вследствие на нечии скудоумия или лакомия - не! Та нали последният кървав конфликт в района бе само преди десетина години. Вписан, описан, използван и вече почти забравен от цялото обществото, да не споменаваме за неговия елит.
Като се обърна назад и се втрещявам от прогреса в ценностната ни система като цяло. Сигурно бих могъл да изломотя нещо смислено звучащо, но не си струва. По-важна е онази вътрешна убеденост, често неподдаваща се на изразяване с думи, но с твърдото усещане, че има нещо изцяло сбъркано в картинката на живота. Особено в бг! Имитират се дейности, взаимоотношения, показно се демонстрират възможности и достижения, но успееш ли да превъзмогнеш инерцията и се вторачиш за по-дълго във всичкото това лустро, някак си изненадващо фокусът се самонастройва... Това, което виждаш е в състояние да те срути и съсипе. Защото е фалш, празни сладки приказки и хищен блясък в очите! И внезапно осъзнаваш, че човек за човека не е брат, всичко е за прясна консумация и "мама" също е парче "meat", а лелеяната и вдъхновяваща поколения свобода е ... добре прикрито и манипулирано робство!
Защото човекът никога не е променял същността си на хищник и желанието да властва и използва себеподобните. Някои от нас са открили простата истина, че водени от стадната си принадлежност и летаргия човешките същества нямат нищо против да бъдат водени за носа и използвани, стига да им създава и поддържа усещането за лична собственост и пространство!
Колкото до темата на заглавието - поредният частен случай!
цитирай
10. valsodar - Да, частен случай е.
20.04.2010 14:39
Но случай илюстриращ много добре, как законите у нас не се създават в полза на държавата, на обществото ни, а в името на банковите интереси.

Защото, не е допустимо поне според мен, поетият риск от банките в кампанията им за раздаване на кредити, да не се поема от самите тях и от кредитните им инспектори, а да се прехвърля изцяло върху главите на тези, заробили се в невежеството, провокирани от изкуствено създадената и заплатена от самите банки медийна истерия.
Няма да напомням, как банките забраняваха изнасянето на договорите и съгласуването им преди подписването с юрист, с нелепото обяснение, че договорът съдържал конфиденциална информация.
Крайно време е на поредни некоректни спрямо потребителите практики да бъде сложен окончателен край и реалните виновници за раздадените лоши кредити да си понесат последствията.
цитирай
11. kass - valsodar
20.04.2010 14:58
Тъжна и тревожна картинка наистина с условия да стане масова. Народът сам ще им даде урок с неспособността да си покрива кредитите. Тежко на тези, които работят и ще поемат чуждия дълг като им вдигат лихвите периодично. Подкрепям идеята ти, макар да ми се струва късно...
цитирай
12. valsodar - Не е коректно според мен, държавата ...
20.04.2010 15:20
Не е коректно според мен, държавата да гарантира на едни печалбите им (чрез отказа си от закона за частният фалит на физически лица) и от друга да прехвърля риска, който банките са поели с кредитирането изцяло върху получателите на кредитите им. Държавата води дискриминационна политика спрямо населението си по този начин, гарантирайки правото за печалба на едни и закрепостявайки другите, чрез загубите им.
Една подобна политика ще доведе единствено до това, тези които са действали непрофесионално и безсъвестно да продължават в начина си на кредитиране, да си получават премиите за раздаваните на калпак масови кредити, а техните грешки да се заплащат от тези които са били подведени с неоправдано лесният достъп до тях.
По този начин, се обричат на мизерия и доживотни лишения, не само взелите кредит без реално обезпечение, но и техните деца, от чиято издръжка ще се взимат парите.
Защото, всеки един поне бегло запознат с материята, лесно може да види, че дори и след като съдия изпълнителя ти е взел всичко, което може да ти вземе по закон, от твоята заплата в бъдеще време продължава да се удържа това което дължиш към кредиторите си.
Единственото право, което гарантира държавата ни в този случай, е правото да се превърнеш в роб.
цитирай
13. valsodar - Да не споменавам и другият порочен ...
20.04.2010 15:24
Да не споменавам и другият порочен момент

И той е поръчителството по кредита.
Банката по този начин прехвърля собственият си риск, на трети лица.
Там е следващият кръг от Ада.
цитирай
14. gothic - А мазните рекламки по телевизиите ...
20.04.2010 17:21
А мазните рекламки по телевизиите за "изгодни" кредити продължават.....
цитирай
15. анонимен - Наблюдател
20.04.2010 17:26
А искам аз да питам нещо тук разпиращите и пишещите...жие май си нямате друга работа и само се чудите какво да пишете...Кое според вас не е правилно...някои да не е ви е накарал насила да взимате кредити за щяло и нещяло...всеки вече се е качил на нова кола и си е взел нов апартамент с лускозно обзавеждане, ама не мисли как ще връща парите и после тук ревете,...хайде няма нужда от ревлъовци...аз съм взимал стоки на кредит само 2 пъти но след много чудене и мислене дали ще мога да си ги върна и винаги съм ги погасявал предсрочно поне наполовината от оставащото ми време..просто съм разумен..не че не ми се кара и на мен нова кола или нещо друго луксозно да си купя, но си знам възмоьностите..а които иска да се надува и да си показва надути с въздух възможности и които се глези без да мисли....ДА НЕ РЕВЕ..ПРОБЛЕМА СИ Е НЕГОВ..НЕ НА БАНКИТЕ ИЛИ ПРАВИГТЕЛСТВОТО..ама нали е най изгодно да виниш другите за собствените си глупости..с това мислене българина ще е вечно мрънкащ и вечно чакащ някои друг да го храни..защото е прекалено лигав за да се стегне и да мисли и работи и да се задоволява с това КОЕТО Е...
цитирай
16. valsodar - Аз кредити нямам, никога не съм взимал, надявам се и да не взимам
20.04.2010 17:46
Но, това не ми пречи да си държа очите отворени и да виждам как банковото ни лоби е пряко облагодетелствано от неприемането на закон, който е действащ в 90% от страните на ЕС.
цитирай
17. demonwind - 15. анонимен
20.04.2010 17:50
Колега, знаеш ли как се живее на Запад (като изключим, разбира се, консуматорщината и манията да напълниш количката в хипермаркета с храна, половината от която ще изхвърлиш до следващото пазаруване - само защото няма какво да правиш след работа)? Като ти се развали телевизора - отиваш и си купуваш нов, без да потъваш в непосилни борчове. Като малкото ти дете поиска шоколадово яйце в магазина, му купуваш, без да му удряш шамари, защото просто нямаш пари за нищо странично, а неговото удовоствие се явява именно такова? И това е при условие, че ходиш с костюм на престижна, но смешноплатена работа, докато съседът ти, заради който специално си застраховал колата си в заложната къща под блока, за да не ти я открадне, си пие уискито всяка вече, като не ти дава да заспиш от надутата чалга, а на всичкото отгоре взема и социална помощ, че и детски...
Е именно затова не мога да се примиря и за две години успях да опукам над 120 000 евро - къде от заеми, къде от продадени имоти. С Божията помощ и своите усилия пък се измъкнах зад граница, където изтеглих нови борчове, за да си върна тези у нас, с разликата, че сега поне дишам свободно. Карам си Туарега, като му изтече гаранцията ще го сменя с нов, купувам на детето всичко необходимо (без излишни глезотийки) и се кефя на живота.
На последните избори отидох на морето, за да попека тлъстия си задник - не сметнах за необходимо да пропилея времето си и да подам гласа си, ставайки съучастник в престъпление срещу държавата си. В нея живеят достатъчно скотове, които срещу една моя часова надница продадоха живота си за четири години напред, а сега мрънкат и оплакват съдбата си. Дано поне следващият път да се усетят, стига да има вече за кого да се гласува...
цитирай
18. valsodar - Дано наистина да се усетят, дано!
20.04.2010 17:52
Въпреки, че съдейки по изминалите повече от 20 години на преход, нещо не мога да го повярвам как ще се случи.
Не и на фона на масово гледани предавания от рода на Биг Брадър и Листопад.
цитирай
19. demonwind - 18. valsodar
20.04.2010 17:57
Позволи ми една малка поправка - казва се Глистопад и Биг Брадър Дебили ;)
цитирай
20. анонимен - парадокс
20.04.2010 18:18
Не мога да разбера,що за посредственос е овладяла тая безлична пасмина назована българи "юнаци",а можеби простаци. Тия които са потърпевши от акуратно дискутирания проблем, по никакъв начин не реагират за грозящото и последващо "робство".Липсата на помисли за търсене на ефективен начин да изразиш недоволствието си предрешава изхода на ситуацията и на всичко отгоре насърчава нечестивците в наглостта им да поставят и други в подобна зависимост.Със сигурност, голямата част от преждевременно нарочени за граждани не заслужават този статус. За да не страда разумното малцинството, може би е добре да приложим древно-гръцките принципи: имаш социален статус-гласуваш, при липса на такъв-нямаш права. Каква полза,след като не искаш или не знаеш да се възползваш от тях?, единствена, че си с определение за човекоподобно.
цитирай
21. анонимен - Жалко, но е факт
20.04.2010 18:54
След Освобождението, тези които предадоха Дякона, се вредиха и заеха власта.През турско са били чорбаджии и предатели, съглашенци с турската власт; след Освобождението, пак на власт. И натиснаха тоя народ заедно с поповете, и го засмукаха, пият му кръвчецана до ден днешен. Какво казва Яворов: "И лучец яж, водица пий". На нашия народ, чужденците винаги му напъхват ярема. Няма значение дали са от запад, дали са от изток. Въставал,е, но са му смачквали фасона. Дуранкулашкото, Септемврийското, Войнишкото. Днешните управляващи, независимо от коя партия, лява или дясна, все са някакви си потомци на тия чорбаджии. Уплашени са хората, уплашени. Има само едно, което немога да простя - доносничеството. Власта винаги така е правила, че навсякъде да бъка от доносници. А си казал нещо накриво, а са те изпяли. И като се съберат малко повече доноси, спукана ти е работата. Колко хора пострадаха, колко съдби бяха разбити. Особенно в навечерието преди ноември 1989 год. Ако някой се надява за гражданско общество - забрави. Но ако съдбата поднесе на тепсия свободата да се смачкат бивши управници - леле няма спиране. И куцо и сакато вика "Смърт". И куцо и сакато на митинги. Така че никой няма да се осмели да посегне на банки, на власт. Така ще си е.
цитирай
22. raders - жалко, но
20.04.2010 22:18
За съжаление това е нож с две остриета. Иначе е хуманно, но българинът /особено циганинът/ само това чака. Взема пари назаем, после обявява банкрут и показва на кредиторите среден пръст. Сигурен съм, че точно това ще се получи, защото при нас липсва едно важно качество: почтеност.
цитирай
23. анонимен - Изглежда много резонно.
20.04.2010 22:23
Не знам само дали ако у нас се появи подобен закон, няма да се намери начин и с него да се злоупотребява.
цитирай
24. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
20.04.2010 22:40
Ъъъ...ще чета и коментирам повечето коментари после, че нямам време...Ама искам да се хвана за една определена реплика..
ААа не че нещо, ама колко такива случая трябва да се случат, преди да решим, че вече не е частен случай и че трябва да вземем някакви мерки по темата...? Просто питам, дайте отговор на себе си, не на мен.
цитирай
25. benoa - идеята е точно това да не става
20.04.2010 23:23
raders написа:
За съжаление това е нож с две остриета. Иначе е хуманно, но българинът /особено циганинът/ само това чака. Взема пари назаем, после обявява банкрут и показва на кредиторите среден пръст. Сигурен съм, че точно това ще се получи, защото при нас липсва едно важно качество: почтеност.

като има подходящ закон никой няма да е луд да дава баница, ако не може да си я вземе :)
цитирай
26. lado - Не знам само дали ако у нас се появи ...
20.04.2010 23:34
parasol написа:
Не знам само дали ако у нас се появи подобен закон, няма да се намери начин и с него да се злоупотребява.

На запад,където има подобен закон, има достатъчно случаи на използване на законнто положение за облагодетелстване. Но и никой не е отменил действията на разследващите да предотвратяват подобни измами. Е , зависи и от интелигентността на едните или другите кой ще намаже и какво.
Но защита на семейството с такъв закон трябва да се извоюва. Че и на фирмите също!
цитирай
27. анонимен - Защото народа спи
21.04.2010 06:46
lado написа:
Как може - дължиш милиони, фалираш и излизаш на чисто, а за хилада лева - запор на документи - и пълно съсипване ?

Робската психика в тъзи държава е резултат в който живеем - правата се отвоюват а не се даряват .
цитирай
28. анонимен - имам личен опит с поругаването на учителка, моя позната.
21.04.2010 07:15
Мисля, че проблемът има две страни - първо, банките /и не само те!/ - имат интерес от заробването на работоспособната рая. Второ, българинът по природа си е скот и когато види някой от колегите си паднал, не му подава ръка а гледа да го стъпче, така че да не може да се оправи никога. Виждала съм нагледно в 133 училище в столицата това действие от страна на директорите към колежка длъжник. Мисля, че ако се разрови ще завони в учителското съсловие - особено от времето на стачката, когато длъжниците не получаваха заплати и не можеха да си покриват дълговете. Впрочем някои тогава направиха още дългове. Но кой ще възстанови съсипаната репутация? Въпросната колежка никога не се върна в бранша от наранена душевност и гордост и мога да ви кажа, че я поздравявам за решението й. Жалко за децата, които загубиха един изключителен преподавател и Човек. Никога няма да забравя какво зло причиниха на тази жена.
цитирай
29. hikari - браво, Валсодар!
21.04.2010 07:41
Въпросът е болезнено актуален за българското общество. Сриването на човешкото достойнство е основното средство за съсипването на българското семейство. А какво е човек опозорен на работното си място? Как се стига дотам една учителка да обере банка ли? Ами отговорът е прост - с ниска заплата и растящи дългове, но и със сринато достойнство. Защото след като са те стъпкали публично няма значение дали ще те наричат крадла или не. Не, всъщност, жалкото в тази история е, че за въпросната учителка има значение. За изродите, които съзнателно пуснаха царските заеми, за да прецакат с дългове най-вече това съсловие трябва специален закон. поименно.. агитката около царя - милен велчев и сие. защото тогава започна и Голготата на средностатистическия българин. Задължнявайки към Топлофикация, Чез, Вода и Канал, БТК, и прочие монополни мастодонти в един момент средностатистическият българин се докара до фатална ситуация - да остане без дома си или да си тегли куршума. Как да лиши семейството си от единствения дом, който имат за да погаси дълговете си? Кой е виновен? Този, който е роб или този, който съзнателно държи интелигенцията в робство? И изобщо за каква интелигенция става дума след като търпи подобно унижение?!
цитирай
30. анонимен - глупости
21.04.2010 09:08
глупости
цитирай
31. анонимен - Да, разбира се, по-добре е да има закони!
21.04.2010 10:09
lado написа:
parasol написа:
Не знам само дали ако у нас се появи подобен закон, няма да се намери начин и с него да се злоупотребява.

На запад,където има подобен закон, има достатъчно случаи на използване на законнто положение за облагодетелстване. Но и никой не е отменил действията на разследващите да предотвратяват подобни измами. Е , зависи и от интелигентността на едните или другите кой ще намаже и какво.
Но защита на семейството с такъв закон трябва да се извоюва. Че и на фирмите също!


И да се преследват онези, които не ги спазват. Но у нас преследване я има, я няма (((
цитирай
32. анонимен - :)
21.04.2010 11:14
нали знаете как в САЩ се пребориха с мафията чрез даньчните, но тук няма да стане това е лошото:)) знаете ли в РУСИЯ как се пребориха, сложиха брадвата и казаха до тук, от днес нататьк всичко да се плаща и пьлни проверки напрвиха им амнистия на тези хора които влагат пари в спорт индустрия и за развитието на тази дьржава, а тук в БУЛГАРИСТАН едва ли ще стане
цитирай
33. marandi - Поздравления!
24.04.2010 00:36
Аз също съм писал за същото: "Защо няма закон за фалит на физическо лице в България?"

Не ми се навлиза в детайли, но дори Румъния подготви такъв закон в началото на тази година, където е ясно, че не може да се издевателства върху хората. По този начин почти няма държава в ЕС, в която да няма такъв закон.

П.П. По-странното е, че точно хората без кредити се борим и повдигаме нон-стоп въпроса? Странно е ...

Поздрави!

цитирай
34. valsodar - Има си своето обяснение тази ни странност
24.04.2010 01:16
Може би факта, че сме съзряли капаните, които са залагали пред нас, ни кара да предупреждаваме и другите след нас?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393102
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив