Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2010 23:28 - Странно защо
Автор: valsodar Категория: Изкуство   
Прочетен: 827 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 02.08.2010 23:51


  Първо спря цигарите. Не, не изпитваше болки в гърдите и мъчителна кашлица не го раздираше глухо отвътре сутрин, все още катранът не бе превзел белите му дробове и никотинът не караше всичко, което вкусва да се превръща на  пепел. Не. Просто го направи на инат, на себе си и на всички, които казваха, колко трудно е да се откажат цигарите.
 Почувства се добре, даже повече от добре. Дишаше далеч по-леко от преди, чувстваше се  по младежки жизнен и най-вече, харесваха му завистливите погледи, които му хвърляха закоравелите пушачи около него, не успели да намерят в себе си нужната доза воля примесена с много инат.
 Това определено го окуражи, здравословният начин на живот, щеше да е Пътят му от тук насетне. Път, който изминавайки го, с всеки един ден ще се чувства по-високо от останалите, показвайки им, че няма недостижими неща, стига човек да има нужната воля и желание.
 Спря алкохола. Не, че пиеше много, то... какво ли пиене можеше да се нарече това, да кажеш наздраве, с глътка-две алкохолен концентрат на дъното на чашата или наполовина пълна чаша с вино, когато си в шумна и весела компания, в която никой не гледа, кой колко е изпил и дали само не си близва от чашата без да отпива.
 След спирането на алкохола, той наистина стана душата на компанията, винаги трезвият, който с готовност закарваше подпийналите си и весели приятели по домовете им нощем, а той самият, само вдишваше студеният въздух, казвайки на звездите - По-добре ми е така, какво толкоз?! Те пият, но само аз трезвият мога истински да се насладя на мигът, без го забравя в опиянението си.
 С отказът си да яде месо предизвика леко затруднение в домовете на приятелите си, които все още посещаваше, вкарвайки ги в неловкото положение да се чувстват неудобно на масата - те, със сочни, препечени пържоли в чиниите си, а той бодейки скромно и въздържано в гарнитурата. Което, естествено не му пречеше да се хвали, колко борбен и жизнен се чувства,  от как е спрял месото в храната си и да се погалва доволно по лицето си, на което кожата бе бледо гладка и синкаво свежа.
 Спря много неща.
Жените, защото пилееха времето и енергията му, предназначена за по-важни и смислени неща. Секса, в животинската му същност отстъпи място на романтичната и невинна любов, започваща и приключваща с галантно целуване на ръка.
Спря всичко, което с нещо можеше да му навреди.
Достигна идеалът си за здравословен живот, не позволявайки на нищо и на никой да му навреди, да го спре, да му попречи в пътят напред и нагоре.
Но... от ден на ден, наблюдавайки отстрани тези, които до скоро му бяха приятели, как се веселят, как безотговорно и лекомислено пропиляват живота си, той странно защо се чувстваше някак си... мъртъв.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Затова и няма да спра да пуша поне още ...
03.08.2010 00:44
Затова и няма да спра да пуша поне още 6 години. Направя ли 50 - вълци ме яли!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7394845
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив