Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2010 12:02 - Писането е... Призвание!
Автор: valsodar Категория: Изкуство   
Прочетен: 25657 Коментари: 149 Гласове:
166

Последна промяна: 30.08.2010 20:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Понеже, аз горкият си нямам колонка в сайта "Буквите" (ах, каква мъка ми е неутешима!) и поради скромният факт, че цяла една статия там е посветена на скромната ми персона ( А бре Стефчо, що се оплакваш от анонимните, след като репликата към теб си бе изцяло моя?), то с най-голямо удоволствие ( да благодарим на мазнюхата имащ се за издател от Буквите) ще си кажа мнението по въпроса.
 
 Спокойно, спокойно, не се хващайте предварително за сърцето и не придърпвайте гневно клавиатурата в ответ! Извъобще нямам намерение да критикувам Стефчо, за мнението му, просто за мен Писането винаги е било и ще си остане призвание.
 Друг е въпросът, че "писане" за мен и "писане" за Стефчо са две думи, с напълно различно звучение.
 За мен писането е акт на творчество, който не може да се вика по желание, по десет пъти на ден и за щяло и нещяло, а идва при теб, единствено и само тогава когато имаш нужната проводимост към магията на словото.
 И по тази причина, няма как ако Словото не те призове в себе си, ти да отидеш там и да кажеш - Аз ще пиша! Аз ще творя!
 Не, това не е писане, това си е чиста проба  драскачество и логорея. :)

Стефчо, постингът ми няма за цел да засегне персонално тебе, просто си имам правото на отговор, още повече че оная мазнюха дето така щедро ти е дала колонката не ми е симпатична от пръв поглед. :)



ПП Някои ми се оплакаха, че текстът не се виждал вече в сайта на "Буквите" ?
Айде, да им направим малко безплатна  реклама, а?


imageЗа книгите и хората

За призванието и професионализма

Винаги са ме учудвали крайностите, които в интернет се изказват с такава лекота, че често стигат до абсурдност. А най-нелепото е, че изписващите ги изглеждат абсолютно убедени в правотата си.

 

Винаги съм си примирал от удоволствие, когато някой незнаен образ - потънал в дълбоката анонимност, гарантирана от интернет, неясен и като начин на живот, и като качества - изобщо е в мъгла всичко, с което би оправдал високите си претенции за себе си, започва да ми маха назидателно с пръст и да ме поучава какво е доброто и какво - лошото, кое е красивото и кое - грозното, като че ли съм малко дете, при това засегнато от лека олигофрения.

Особено ми е драго, като започне да ми се обяснява що е писател и какво е писането. Когато като гуру някой застане и ми изрече великата истина: „Писането е призвание!", а после мъдро обясни, че това изключва напълно необходимостта от читатели, издатели и професионализъм.

Особено ми е драго да науча, че е призвание, след като, без да съм се замислял, съм писал във вестникарска будка при минус двадесет градуса. Писал съм в различни периоди от живота си върху автобусни билети, в празните полета на стари вестници, върху вътрешната страна на скъсани цигарени кутии, понеже съм нямал друга хартия.

Писал съм в предварителния арест, след като ме бяха прибрали за необмислена проява, че и очаквах да ме осъдят. Писал съм и във военния арест, докато отбивах службата си - върху дървения нар, заключен с катинар за стената през деня. Две пишещи машини потроших, преди да си купя първия „Правец", а този компютър, който има стотици пъти по-малко памет от един приличен телефон днес, си остава едно от удовлетворенията в живота ми, защото ми го донесе писането - купих го с един хонорар, за който иначе не ми е много драго да си спомням.

Писал съм и най-вече, когато не съм бил никак сигурен, че ще бъда четен. Преди интернет да се яви като мост между мен и хората, които се интересуват по някакъв начин от това, което правя и което без тях би било едно идиоматично хоби. Писал съм, измъчван от нещо, с чувството за камък в гърдите си. За хора, нуждаещи се от мен и от близостта ми, когато съм отпътувал в словесния свят на художествената условност.

Писал съм и много болен, понякога главата ме е боляла толкова, че ми е било ужасяващо да свържа две изречения, но после са се получавали точно от тези моменти много хубави разкази, с някои съм горд, че съм написал, и до днес.

Далеч съм от самочувствието на тези хора, които мъдро знаят всичко за писането и от които трябваше да науча на четиридесет и една години, че писането било призвание. Но не спрях да пиша всяка сутрин, дори и в периодите, в които бях низвергнат, книгите ми не вървяха, а като награда за всяка публикация получавах само псувни, ругатни и бях обвиняван във всичко пошло и зло, което може да извърши човек.

Писал съм и когато с майка и болния ми брат останахме без дом и не знаехме ще имаме ли нещо над главите в онзи дълъг ден, който се оказа достатъчен, въпреки местенето на мебел и кухненска посуда, за да напиша три разказа.

Пиша и сега. Тази нощ почти не мигнах, главата ми се пръскаше на стъклени парченца. Деветнадесет часа и пет минути е, цял ден работих над романа, за който не съм сигурен ще намеря ли време да завърша и после няма ли печално да стои в паметта на компютъра ми или да бъде плют от анонимни троли в блога ми. Писах с желание, пиша и сега колонката си с желание. Чувствам се по-добре, отколкото преди да я започна. А мислех, че изобщо не съм адекватен - не само да пиша, а за каквото и да е било друго, освен да се въртя и да се самосъжалявам в леглото.

Писал съм и на прекрасни места. На плажове, по планини, а на прекрасен пирински връх след тежък преход написах един от сполучливите си разкази. Писал съм и когато е можело да се сгуша при някоя от любимите си, някога. Писал съм и когато съм имал успехи и е можело да се наслаждавам на мига, вместо да щурмувам следващ. Във влакове, автобуси, в самолет наскоро, вместо да се насладя на удоволствието от полета.

При най-различни поводи, условия, необходимост. Но не, наистина трябваше някой да ми каже, че писането е призвание. Тези неща са за по-интелигентни хора, които обичат да махат с пръст и да поучават, независимо, че не е ясно какво им е покритието.

Важното е, че говорят твърдо и агресивно, уверени в себе си толкова, колкото аз никога не съм бил. И май не искам и да бъда.

Човекът с тон на древен пророк ми описа и бъдещето на света. Аз лично, за себе си, съм избрал понякога да прогнозирам, понеже нямам дарбата на Йоан Богослов или старозаветния Даниел. Знам, че дори Жул Верн е бъркал в предвижданията си, а живеем в 2010-а, годината, която според Артър Кларк трябваше да помним с втората космическа Одисея. Какво съм пред тези колоси на прогностиката, но и те не са пророци, бъркат.

С едно обаче не мога да се съглася - че призванието, каквото е без съмнение писането, изключва професионализма. Че професионализмът е обиден на призванието и то изобщо няма нужда от него.

Призвание преди всичко и винаги е била лекарската професия, но ако професионализмът не беше необходим на призванието, навярно не би се стигнало и до Гален, а лечителството щеше да си остане в сферата на шаманизма.

Призвание са толкова много професии, да не кажа всички, както смятам, а много - едва ли ще сгреша. Полицай, каскадьор, актьор или готвач... Не само за някои, а за повечето от упражняващите ги, са призвания.

Винаги са ми били много смешни крайностите в интернет, с някои от тях мога да се съглася. Както с тази, че писането трябва да остане в ерата на шаманизма си и не се нуждае от професионализъм.

Защото понякога самото призвание е да бъдеш професионалист.

 призванието и професионализма
Стефан Кръстев /Cefules/




Гласувай:
167



1. анонимен - Извън конкретното обращение към въпросния Стефчо,
30.08.2010 12:11
който и да е той, споделям отношението ти към Словото.
Друга тема словоизлиянията, с ранг на кощунство към духа.
цитирай
2. rustam - Ха
30.08.2010 12:13
ми пусни един линк де...Къде да го търся в "буквите". Много е нещастен Стефката последно време, май. Дори и блогерката миаа спря да коментира усърдно. Искам да кажа да пейства вечния си възторжен коментар.
Ти следиш ли поредицатга му от" сензационни " статии в Бгсевер при неслънчице?
цитирай
3. rumqnadikova - Привет!
30.08.2010 12:26
Не се нападайте така!Бъдете толерантни!
Според мен Стефан Кръстев пише страхотно.Чета в момента части от негов бъдещ роман.За една обикновена жена като мен е момент на удоволствие времето в което се потапям в написаното от него.
Ценя и харесвам всичко написано от теб Valsodar.
Не се оставяйте талантливи и интелигентни хора като Вас да се разправят и отправят публични монолози,под формата на диалог.
Не може талантливите хора на България да не намерят общ език и ни радват със своето творчество.
цитирай
4. valsodar - Rustam-е, ето ти линка
30.08.2010 12:40
http://www.knigite.bg/colon.php?id=495 ( За призванието и професионализма|Стефан Кръстев /Cefules/|Knigite.bg )

Нямам нищо в против една голяма част от хората да са несъгласни с мене.
Но, защо аджеба не си казват - ей оня гад Радо по псевдоним valsodar , рече така и така, с което не съм съгласен, ами все някакви анонимни коментатори набеждават?
Че аз, даже и снимка със Стефчо си имам, да я приложи към текста и да пише отдолу - Ей тоя до мене със злобната физиономия, Лошият човек е!

Ами, сега седнал си да пускаш гарги из нета, ами вземи и им поразроши малко перушината, че да ги мяза де! Мазнюхата подви опашка и седна да пуска мухите на Стефчо, и да му се смее на акъла.
Касс и тя цяла ода ми е посветила, а като я питат - Кой е тоя манаджия безотговорен, за който пишеш? - не казва, че съм аз?!

А бре, конкретизирайте се бре хора, не съм чак такава душа деликатна, че да ви се обидя и да тръгна да си търся въже на което да се обеся!
Вие си имате вашето мнение по някои въпроси, аз си имам моето.
Къде му е страшното в това, че се различават?
Страх ли ви е от мен, че все като анонимен ме описвате?
цитирай
5. анонимен - Страх ги е бе. Радо
30.08.2010 12:53
С тази голяма уста ако ги ги захапеш, има да ги дъвчеш :)
цитирай
6. valsodar - За какво да ги дъвча?
30.08.2010 13:01
Аз, ако имам на някой да си му казвам нещо си му го казвам в прав текст. По-лесно е така, отколкото да се чудиш как да завоалираш нещата до там, че вече и ти да не знаеш към кого е насочен текста.
Чукал съм си рогите с много народ тук, но това никога не ми е пречило да ги уважавам в случаите, в които те правят нещо добро и стойностно. Когато имам различно мнение с някой, го приемам за нещо естествено, а не срамно, което трябва да крия. За какво тогава ги е страх от мен - голям прас, ако си кажат в прав текст нещата. Сякаш сме някаква детска градина тука и няма да се разберем?
цитирай
7. rumqnadikova - Днес деня ти ....
30.08.2010 13:07
Днес деня ти няма да е усмихнат,
нали??
Но ти не тъжи!
Идват и други дни,
може би изпълнени с щастие и хубави мечти.
Пиши!
Зарадвай нас ,твоите фенове с
писания добри.
Остави на други злобата и не ги кори !
Добрите хора не пишат от злоба,
а ти си от тях
и продължи ....бъди!
цитирай
8. valsodar - 7 :)
30.08.2010 13:27
Последното малко ми мяза на призивите за световен мир от мис Свят :)
Къде видя злоба в написаното от мен?
:))

След като нямам право на отговор в сайта "Буквите", то какво пречи да го дам в блога си, където никой не влиза насила да чете?! :))
цитирай
9. kass - ето де
30.08.2010 13:41
в прав текст ще го кажа... По моите наблюдения в тоя свят има два вида творчество - едното е това, което е прието за класика и другото това, което всяко време оставя след себе, с две думи рока нямаше да го има, ако всички композираха само класическа музика. Единственият и неоспорван съдник на всяко творчество остава времето и от тук следва, че за да има развитие във всяка сфера на живота ни е нужно да има опити, да има действие, което ще бъде прието или отхвърлено с течение на времето. По мое лично мнение Мадона не е нито музикална, нито гениална, но е доста добре реализирана в музикалния бизнес заради шоуто и ако някой като мен й беше спрял творческите напъни в зародиш, доста от нейните фенове щяха да бъдат крайно огорчени. Ние не можем, а и не е редно да моделираме света по свой вкус, затова и изказването на мнение трябва да е с разбирането че то нито ще промени света, нито ще спре устрема на хората, от което следва, че всички конфронтации са излишни... :)
цитирай
10. valsodar - " Ние не можем, а и не е редно да ...
30.08.2010 13:46
" Ние не можем, а и не е редно да моделираме света по свой вкус" - с това определено не съм съгласен. По простата причина, че е в разрез с принципа на свободната воля и избор, вървящи ръка с ръка с правото на собствени грешки.

Ако ние не поискаме да променим света около нас, друг ще го стори и ще ни наложи избора си. А ние ще си вегетираме кротко във фикуси :)

Конфорнтациите никога не са излишни, стига те да водят със себе си онази градивна критика, без която не може да видиш отстрани грешките си.
Овчедушието е далеч по-вредно, да виждаш, че нещо не е редно в начинът му и да си мълчиш като овца от криворазбран колективизъм и толерантност :)
цитирай
11. анонимен - Кауза пердута. . . Светът е един г...
30.08.2010 14:05
Кауза пердута... Светът е един голям бордей със стефчовци и мазнюхи.
цитирай
12. kass - и как смяташ да го направиш?
30.08.2010 14:07
"Ако ние не поискаме да променим света около нас, друг ще го стори и ще ни наложи избора си."

Кой може да ти наложи избора си???? И къде ще иде цялото разнообразие, ако наложим само един вид изкуство??? Като пример ще дам латино музиката или кънтри музиката, кънтрито в щатите се приема за селяндурска музика, нещо като нашата чалга :), за сметка на това пък много кънтри музиканти се смятат за изключителни по целия свят, подобно е с творчеството на Брегович и колкото и да сме педантични всеки творец има силни и слаби творби, всяка група има и посредствени парчета, но когато в нещо се улавя даденост, т.е. музикалност при музикантите, мисъл при писателите и т.н това подлежи на развитие, прекършиш ли го - няма развитие, няма нищо...
Градивната критика се изразява в конкретика, в примери, всяка изказана мисъл "против" трябва да е обоснована и от позицията на човек с богат опит в конкретното изкуство иначе си е чиста проба лично мнение, с което обаче никой не е длъжен да се съобрази :):):)...
Овчедушието не може да е по-вредно от необоснованата критика, тъй като няма психически ефект върху твореца :)...
цитирай
13. valsodar - Къде отива света ли??!
30.08.2010 14:17
А-а-а-а, дойде и ти на моята, когато питах защо така са модерира сайта и ни се натрапват едни и същи автори! - ето ти и отговора на въпроса.
Същият отговор може да го намериш и в Свубоднуто Пует - пак същото налагане на критерии за стойностно.

Апропо, конкретно по темата - преди около година, в един от постингите на Стефчо, се появи една много интересна и изцяло градивна критика, за нещастие написана от човек, който не е регистриран в сайта. В следствие на това, тръгна модата да се пишат злъчни постинги посветени изцяло на анонимните коментиращи. Как мислиш, това нормално поведение ли е спрямо градивната критика?
Онзи ден, на масата де си пиехме биричката с Батето, Готик, Кроталка и Малкият принц, стана въпрос именно за критиката, за ползата от нея, за умението да я чуваш.
Критиката е обратната връзка, която ти показва до каква степен си бил ясен за аудиторията си, до колко добре си пресъздал идеята си в текста.
И именно страхът, с който се възприема тя тук от сочените за курифеи на словото (правописната грешка не е случайна) говори много за така акцентираният професионализъм. :))

Целият проблем се крие в невежеството на аудиторията тук, в липсата й на собствен вкус, на изградени с времето собствени критери за добро и посредствено и идващият от там проблем с липсата на собствено мнение.
Хората тук ги е страх да критикуват, единствено от страх да не лъсне невежеството им на преден план.
Именно по тази причина е налице блудкажната вълна от коментари изразяваща се основно в "Ах" и "Ох", като не забравяме и култовото "Ти усмихна денят ми!" :)
цитирай
14. анонимен - Радо,
30.08.2010 14:25
Всеки има право да пише каквото си иска и където си иска! Нали уж сме свободна държава.
За някои неща съм съгласен с теб, с други не. Не смятам че си прав отностно мнението за Стефан Кръстев. Не ти ли прави впечатление че безлични хора и нищожества които не са постигнали нищо в живота си го критикуват?
Знам че не си от тях, ти по принцип си избрал ролята на критикар и на човек недоволен от много неща.
Надявам се иронията която използвах спрямо теб в няколко мои постинги не те засегнала.
цитирай
15. panazea - Валсо,тук мненията ни съвпадат ! И ще ти кажа защо!
30.08.2010 14:25
Познавам много издатели и искам да кажа , че те са прекрасни хора! Повечето от тях сами превеждат световната литература на български , включително и от Санскрит. И след като цялата месомелачна система беше пусната в ход и смаза книгоиздаването в България , а държавата се правеше на ущипана госпожица и нищо не направи за спасяването на българското литературно богатство , а напротив го обложи с ДДС и всевъзможни данъци , така че да фалират , то
се появиха някакви плужеци , изпълзяха и почнаха да ни поучават !
Ей затова не го харесвам еди кой си господин и много ми беше кеф , да чета твоите реплики! Истина ти казвам. Цефул няма нищо общо с тази полемика!
Поздрав за теб , Валсо!
цитирай
16. kass - valsodar
30.08.2010 14:38
Целият проблем се крие в невежеството на аудиторията тук, в липсата й на собствен вкус...

А може пък да не се дължи на това, може би пък хората да не смятат за нужно да се вживяват точно тук и точно в този сайт, може пък да не искат да са критиците и моделиращите вкуса на нацията, "ох" и "ах" може да са чиста проба стимулиране и одобрение на споделеното и смелостта да го споделиш, защо мислиш, че коментарите от този тип нямат израз ако не към съответното творчество като творчество, то към уловената емоция, поставен въпрос, размисли и прочие, как мислиш че ще изглежда сайта само от петима поети например??? и дали всеки намъкнал се тук влиза с идеята да се одухотворява с истинско стойностно, претендиращо да стане класика творчество??? Не мисля.
Не е ли мотото на сайта "разни хора - разни интереси" ??? и не е ли точно тази неговата идея? :):):)...
П.С. Забравих да кажа, че одата не е написана за теб :)... Иначе щеше да е по-друг начин написана :)...
цитирай
17. valsodar - 14 - пак ще повторя :)
30.08.2010 14:40
Към Стефчо, от момента в който се запознахме нямам нищо лично.
Нещата, които са ме дразнили до него момент, а и след това (ако трябва да сме честни) е начинът, по който са го подпирали едни ми ти модераторки от сайта - в случая критиката ми е била на 99% към тях, поради което и те се фръцнаха по едно време обидени и ми наложиха цензура над блога за да им кандисам на акъла.
Стефчо си е болезнено пристрастен към писането, има въпиюща нужда да пише - разбирам го и за това с него нямам за какво да се ям! :))
Просто, ако си прочел постинга ми, би трябвало да си забелязал, как ми е посветена цяла една колонка в сайта на "Буквите" - публикация, за която си мисля, че имам правото и на личен отговор, нали?
Конкретно по твоята реплика, - По какво съдиш, че критикувалите Стефчо не са постигнали нищо в живота? - аз за това ясна индикация не видях.
Изключвам чисто тролските реплики, за които на всички ни е ясно, че са дело на регистрирани потребители.

ПП Иронията към мен, в който и да е постинг, трудно може да ме засегне, по простата причина, че над себе си се смея по-често от колкото над другите :)
цитирай
18. valsodar - Касс, може ли в едно изречение с максимум десет думи?!
30.08.2010 14:42
Три пъти ти чета репликата - честно, нищо не разбрах ??!
цитирай
19. panazea - Обратно на Кас , смятам че аудиторията тук е на много високо ниво!
30.08.2010 14:46
Имаме художници , писатели, изкуствоведи ! Ако Кас не ги е срещнала, това си е нейн минус и това не ни засяга!
цитирай
20. kass - valsodar
30.08.2010 14:48
ок, в едно изречение :) :
Стига се втелясвай и остави хората да си пишат каквото и колкото им е кеф и най-вече колкото могат, защото идеята на сайта е такава :)...
цитирай
21. valsodar - :))
30.08.2010 15:05
Ами, ако това наистина е идеята на сайта, защо не го прекръстят на Кенеф.бг ?!!
цитирай
22. анонимен - ***
30.08.2010 15:36
Разговор между поетеса и писател.
Писателят:
-Ние, мъжете сме по-висши от жените, доказателството е в това,
че Бог е създал първо мъжа.
Поетесата:
-Да, и аз винаги първо пиша на чернова...
цитирай
23. анонимен - Колко си права!
30.08.2010 15:50
panazea написа:
Имаме художници , писатели, изкуствоведи ! Ако Кас не ги е срещнала, това си е нейн минус и това не ни засяга!


Трябва да ги срещне, но как ще стане, след като тя е обсебена от АЗ-а си:)
Колкото е по-дребен човек, толкова е по-властен и главозамаян(:
Валсодар е прав, че трябва да се изобличава в прав текс "боклука" навсякъде.
До кенефа е добре иначе има опасност от беля:)))))
цитирай
24. анонимен - valsodar
30.08.2010 15:55
Благодаря за отговора. Чел съм негови разкази, едни ми харесват, други не. И аз пиша разкази, поезия. Всеки намира удоволствие в нещо. А той намира в това.
Все пак си умерен.
По какво съдя ли? В случая имах впредвид конкретен човек изказал се по горе, нямах впредвид множеството. Става въпрос че има хора които коментират личния живот на Стефан Кръстев често пъти с видима злоба. Може и да греша че "онзи" не е постигнал нищо в живота. Все пак получава учителска заплата от 700 лв.
Няма да навлизам в повече подробности
цитирай
25. valsodar - 25 - всеки си има личен живот
30.08.2010 15:59
Има си своите сполуки и неуспехи, но неуспехите в личният живот, никога не може да са оправдание за качеството на писане.
Един текст като го прочетеш или те грабва или не, или казваш - Това е добро! - или с погнуса го захвърляш настрани. Тук личната биография на автора по никакъв начин не може да повлияее на трезвата преценка на читателя.
И... колкото и да си Гениален, не може да пишеш за аудитория от 5 до 95 години :)))
цитирай
26. анонимен - Тука си прав!
30.08.2010 16:03
valsodar написа:
Има си своите сполуки и неуспехи, но неуспехите в личният живот, никога не може да са оправдание за качеството на писане.
Един текст като го прочетеш или те грабва или не, или казваш - Това е добро! - или с погнуса го захвърляш настрани. Тук личната биография на автора по никакъв начин не може да повлияее на трезвата преценка на читателя.
И... колкото и да си Гениален, не може да пишеш за аудитория от 5 до 95 години :)))


Но има хора които съдят за една личност по написанато. Понякога и най умния човек би написал нещо глупаво, както и най големия глупак нещо умно.
Но както казваш, важен е текстът.
Има неща които ни харесват или не. Не може всички да се обичаме. Представи си колко би бил скучен светът.
цитирай
27. rumqnadikova - Последното малко ми мяза на приз...
30.08.2010 17:07
valsodar написа:
Последното малко ми мяза на призивите за световен мир от мис Свят :)
Къде видя злоба в написаното от мен?
:))

След като нямам право на отговор в сайта "Буквите", то какво пречи да го дам в блога си, където никой не влиза насила да чете?! :))


Да точно призив за мир е!!!
Мяза на такъв....,усмивка ,но не закачлива...не знам каква,може би леко иронична.
Но злобата не беше за теб....,но не ми пречи ,че грешно съм разбрана.
До нови срещи!
цитирай
28. анонимен - valsodar
30.08.2010 17:19
valsodar написа:
Ами, ако това наистина е идеята на сайта, защо не го прекръстят на Кенеф.бг ?!!


Сериозно ли питаш?
цитирай
29. анонимен - дано не бъркам, ама май бяха 100 -...
30.08.2010 17:22
дано не бъркам, ама май бяха 100 -тина гласа за този, който иска да поразлая кучетата :)...
цитирай
30. анонимен - Не хапи Стеф
30.08.2010 17:31
Владее всякакви видове магии (nod)
цитирай
31. анонимен - Па като го емнете човечица, ми то си е така
30.08.2010 17:32
ми някой му се навирило, че може да пише, пък друг му дава крила и те ти маниаци. Графики от чалгоеротика на бездарност.
цитирай
32. анонимен - Най-добре изпийте 2 шишета водка ...
30.08.2010 17:36
Най-добре изпийте 2 шишета водка заедно и се разберете!
цитирай
33. kass - 19. panazea
30.08.2010 17:37
panazea написа:
Имаме художници , писатели, изкуствоведи ! Ако Кас не ги е срещнала, това си е нейн минус и това не ни засяга!


Панацея, прочети 13 коментар и ще разбереш, че тези думи не са мои, а на Радо, с когото си съгласна, просто съм го цитирала в началото на коментара си :) аз също смятам, че тук има много достойни хора...
цитирай
34. анонимен - Среща на чаша бира би оправила вс...
30.08.2010 17:38
Среща на чаша бира би оправила всички проблеми.
цитирай
35. valsodar - Не бе :)
30.08.2010 17:39
анонимен написа:
дано не бъркам, ама май бяха 100 -тина гласа за този, който иска да поразлая кучетата :)...

Минаха две модераторки с 2 по 50 :)))
Едната, за да не я хапя за свубоднуто пует :)
цитирай
36. valsodar - Проблеми със Стефчо си нямам
30.08.2010 17:40
анонимен написа:
Среща на чаша бира би оправила всички проблеми.


А с мазнюхата на бира да седна - едва ли?
На бира сядам с хора, с които можем да разговаряме :)
цитирай
37. valsodar - Абсолютно!
30.08.2010 17:41
анонимен написа:
valsodar написа:
Ами, ако това наистина е идеята на сайта, защо не го прекръстят на Кенеф.бг ?!!


Сериозно ли питаш?



Така посетителите на сайта ще имат реалните очаквания като влизат в сайта и няма да се чувстват подведени :)
цитирай
38. анонимен - Цефул е най-злия трол (за което мога само да го поздравя!)
30.08.2010 17:43
Предполагам вече няма никой, койот е на друго мнение :-D

\m/
//
цитирай
39. malkiatprintz - Когато е градивна, добронамерена и ...
30.08.2010 17:45
Когато е градивна, добронамерена и подходящо поднесена, говорихме го, критиката е много полезна и няма какво човек да се дърпа, от нея може само да се развива. Но за сайта - идеята на нета е да бъде достъпен за всички, иначе трябва да има трябва да го закрием :) "Ох" и "Ах" не носят конструктивна критика, но - това също го говорихме - по тези коментари човек също може да се ориентира как върви като цяло, дали се приема, но тук сравнението трябва да е единствено на основата на собствените неща, защото съпоставката с когото и да било друг изкривява представата.
цитирай
40. panazea - Добре, Кас , връщам си думите назад!
30.08.2010 17:49
Щом съм сгрешила , трябва да си призная!
Мир и любов!
цитирай
41. valsodar - Айде - айде!
30.08.2010 17:56
galinbalin написа:
Предполагам вече няма никой, койот е на друго мнение :-D

\m/
//


Да напомням ли за култовият постинг - Как злият Злика... :)))
цитирай
42. neslanchice - Радо (нищо, че ме няма на онази снимка :))),
30.08.2010 18:20
леко ме дразни ПП-то в постинга ти, тук-там разни неща в него, както и някои думички, особено една, ама ще си ги запазя за някоя среща на живо, разбира се, ако искаш :)))
Между другото, ако ти имаше колонка някъде, с удоволствие щях да те чета. Извини ме, ако не съм достатъчно информирана, моля. :-)
Поздрави и хубава вечер! Усмихната :)))
цитирай
43. valsodar - С удоволствие ще те чуя :)
30.08.2010 19:27
Разбираемо е, с нещо все някой да съм подразнил, не съм се стремял да се хареса на всички, а просто да си кажа, каквото съм си имал за казване. Друг е въпросът, че народа изпитва такава огромна скука в ежедневието си, та да се нуждае толкова много от постинги като този за прочит. Чакаше се някаква пикантна история, скандал някакъв да тръгне между Стефчо и мене, а то - кьорфишек се оказа!:)))

Както и да е.
Чудех се, защо Стефчо си млъкна така в оня постинг на мазнюхата, а то... просто за колонката материал се е искал. Че инак, от де вода в мелничката на такива заслужили издатели като него, а? Не ми хареса тоз човек от пръв поглед. Ни той, ни оная дебелана, де все се прави на много възвишена и духовна, а един стих с нужната дикция не може да прочете.
Фалша си личи от километри, нали знаеш?!
И ако много хора си премълчават от едното им добро възпитание, то не значи, че и те не мислят като мен, просто... първите 7 години много си им пречат! :))

Поздрави на Стефчо и да не се коси от писаното тука! :)


ПП Виждш ли как сега тия патки модераторките се опитват да натамънят двата постинга - на Стефчо и моят, един до друг на челна, в очакване да се хванем двамата за гушите кой е по-велик писател от нас двамата и кой е професионалист, и кой не? :)))
цитирай
44. анонимен - ГОЛЯМ ПРАЗ
30.08.2010 19:49
КОЙ КВО ПРАИ
ТОЙ ЦЕФУЛЧО Е ИЗВРАТЕНЯК И АКО НЕ Е ТРОЛ КАК ЩЕ ПИШЕ
цитирай
45. valsodar - 45 хайде, ако може
30.08.2010 20:01
нека да не се прибягва до такива крайни епитети и определения, поне в този постинг. Като не ми харесва някой как и какво пише - не го чета.
В интерес на истината, ако ти се намери време и желание да се ровиш, в блога на Стефчо от преди доста време - от преди две години и кусур има някои наистина добри разкази, написани как си требе, с идея, сюжет и фабула.

Залитанията му в зоната на така нареченият еротичен разказ не са ми по вкуса (алергичен съм към прекомерната употреба на епитети и метафори), но... за сметка на това, определена част от жените се подмокрят пред тях - не ги разбирам, не се и опитвам :)))
цитирай
46. анонимен - Страшна статия са пуснали у беге...
30.08.2010 20:41
Страшна статия са пуснали у бегесевера, за новата услуга перденце.
Там трябва да търсим истинските им образи и да се смеем на лигавите им поздрави.
цитирай
47. rustam - Така е Радо
30.08.2010 21:08
Цефула отдавна ползва този пунт, поради достигане прага на тотално творческа импотентност - да провокира интелигентни хора, за да може да изсмуче нещо като вампир.
За жалост - най-често се получава профанирана дивотия.
цитирай
48. анонимен - Не ти ли се струва, че със Стефчо сте духовни братя?
30.08.2010 21:28
Ти също бълваш постове за щяло и нещяло. Това да не е акт на творчество?
Изкуфял си също като него и се мъчиш да привличаш внимание - той с еротика, ти - с негативизъм. Но де факто сте си като близнаци :Р
цитирай
49. valsodar - Цъ, не е
30.08.2010 21:34
Това, което аз приемам за творчество, на фона на илиядо и кусур фермана на тематика всякаква в блога ми е не повече от 3-4%. Дори и те са под въпрос, но.. ако някой ден, този блог го хване скомината, точно тях ще си запазя.
По една много простичка причина - поради усещанията които съм изпитал, докато те са пробивали пътя си към нашият свят, през една дебелокора глава :)
цитирай
50. анонимен - Наготово му даде тема да пише и да се ...
30.08.2010 21:41
Наготово му даде тема да пише и да се прави на важен! А той не заслужава такъв подарък. Преди се беше се оключил, сега вече се надява на какъвто и да е интерес, дори и на тролски, виждайки никаквото внимание към словоблудството.
цитирай
51. анонимен - Учудваш ме, валсодар, смятах че си ...
30.08.2010 21:50
Учудваш ме, валсодар, смятах че си от техния обор. Имаш правилна партийна основа и принципи, чест за всеки истински верен син на партията. Партията е партията на "нормалните Ора". Получаваш значка за храброст и смелост пред лицето на врага, първа степен!
цитирай
52. valsodar - А, тема съм му дал?
30.08.2010 21:50
То, теми му даде анонимният де му прави добронамерен анализ на стила на писане, ама нейсе - теми бол и всякакви :)

Темата си бе съвсем друга - имат ли издателите в днешният им вид място в бъдещето на поезията и прозата, с навлизането на интернет и отворените авторски права?!!

Онзи каун се отказа да спори по темата, виждайки как губи спора със смешните си аргументи, останахме на финала да спорим двамата със Стефчо, който му се чувства задължен за издадените си книжки. Лошо няма - лявата ръка мие дясната, разбираемо и понятно е.

Но, да ми се твърди, че творец е единствено този, на който някой му плаща хонорар за да твори е.... меко казано тревожно, а по-точно казано смешно! :)))
цитирай
53. valsodar - Нещо... на партиите не им върви с мене
30.08.2010 21:56
Която партия изяви мерак да ме приеме в редиците си и вземе, че се разпадне - лош късмет им нося нещо, та по тази причина и до сега съм си безпартиен.
Някак си... не ми се връзва, по-голям глупак от мен, да ми казва кое е правилно и кое не. :)))
цитирай
54. анонимен - Минувачка
30.08.2010 21:59
За мой огромен ужас нямам нерви да дочета до край нито един разказ (?) на Кръстев... Спрях и да се опитвам, де. valsodar, ти обаче си краен само към неговото творчество, защо!? Намирам "творенията" на касс за още по-скучни и безсмислени, ако изобщо "още" е възможното степенуване :)))))))))
цитирай
55. valsodar - Бях краен
30.08.2010 22:08
Бях краен, защото ми бе писнало до ръбът на козирката от Рекламиране на неща, които е по-добре да си останат за ограничена аудитория, силно ограничена.
Бях и наивен да си мисля, че този сайт, може да бъде използван като трамплин за нови и талантливи автори прописали в него.
Голяма грешка. И няма да се повтори.

Сега съм оставил, на кой колкото акъл си му трябва, сам да си го намери, ако може. Аз си пиша за всичко което си пожелая, така както си намеря за добре, без да ми е мъка кой го чете и кой не. Има тук няколко хора с които си имаме приказката, има чат-пат и някой друг автор, който ми доставя удоволствие да го чета, съжалявам понякога за добрите които си тръгнаха и за които малцина днес знаят, че някога са писали в този сайт.

И... в общи линии свил съм границите на света в границите на този блог - почти никъде не коментирам и не се вълнувам особенно ако мен ме коментират ;)
цитирай
56. анонимен - ХЪМ,
30.08.2010 22:29
как пък стана такъв? свитите граници са лош показател...

пп оценявам кавалерския ти жест да не ми отговориш за творчеството на касс :))))

цитирай
57. valsodar - Едва ли е лош
30.08.2010 22:41
По-скоро, тук намирам далеч по-малко полезни за мен неща, от колкото на други места :)
цитирай
58. анонимен - Ти не беше ли казал
30.08.2010 22:43
че цефул и несланчице са най-свежите в блога или под друг
образ и име съм го чел.
цитирай
59. pegas08 - Много полезна дискусия.
30.08.2010 23:19
Много. Що не се поздравите с една песенчица при мен?
А постинга си го бива. Много татолитарно стана в блогчето. Цял Април правя революция срещу Среднощната Дрогирана Чалга и Поезията на Сърбежа!
Приятно слушане!
цитирай
60. valsodar - че цефул и несланчице са най-све...
30.08.2010 23:26
анонимен написа:
че цефул и несланчице са най-свежите в блога или под друг
образ и име съм го чел.


Нещо се бъркаш, аз помня думите си, не заради добра памет, а защото по всяко едно време казвам това, което мисля :)
цитирай
61. valsodar - И някои неща, които ми допаднаха :)))
30.08.2010 23:53
"Когато Природата не е доволна от това, че е лишила някого от способността да мисли, го е надарила със способността да пише. — А. Е. Хаусман

„Ако искаш да забогатееш от писане, пиши неща, които се харесват на онези хора, които си мърдат устните, когато четат наум.“ — Дон Маркис

„Ако първият му роман е успех, писателят си купува нещо сериозно, свързано с писателската професия, което е символ на инвестиция и самочувствие — компютър, нов библиотечен шкаф, топчета хартия за писане… И задължително ново и по-голямо кошче за хартиени отпадъци.“ — Джейн Ан Филипс

„Вашият ръкопис е както добър, така и оригинален, но тази част, която е добра, не е оригинална, а частта, която е оригинална, не е добра.“ — Самюъл Джонсън, английски писател и критик

„Всеки, който се труди в областта на прозата, е малко луд. Проблемът е тази лудост да се пресъздаде по интересен начин.“ — Франсоа Трюфо, френски кинорежисьор

„Грешка е да се смята, че книгите са се появили, за да останат при нас завинаги. Човечеството е живяло без книги хиляди години и може да реши да живее без тях пак.“ — Е. М. Форстър, английски писател

„Има три причини човек да стане писател. Първата е, че ти трябват пари. Втората е, че имаш да кажеш нещо, което смяташ, че светът трябва да знае. Третата е, че не знаеш какво да правиш през дългите зимни нощи.“ — Куентин Крисп, американски писател

„Книгите са пагубни: те са проклятието на човешкия род. Девет десети от съществуващите книги са пълни глупости, а умните книги са опровержението на тези глупости. Най-голямото нещастие, което е сполетяло човека, е изобретяването на книгопечатането.“ — Бенджамин Дизраели, английски държавник и писател

„Когато писателите умрат, те стават книги, което, в края на краищата, не е толкова лошо превъплъщение.“ — Хорхе Луис Борхес, аржентински поет и белетрист

„Не съм сигурна дали един лош човек може да напише добра книга. Ако изкуството не ни прави по-добри, за какво, по дяволите, служи то?“ — Алис Уокър, американска романистка
цитирай
62. valsodar - И с тези приключвам темата:)
30.08.2010 23:56
„Писането не е професия, а призвание да бъдеш нещастен.“ — Жорж Сименон

„По мое мнение читателите на романи са доста по-интелигентни, отколкото смятат неуспелите писатели. Те са достатъчно опитни да разкрият и да бъдат безпощадни към суетния автор, към неискрения автор и към онзи автор, който разполага с пълния инструментариум на литературата и който няма нищо, което си заслужава да бъде прочетено, да им каже.“ — Невил Шут

„Пътят към невежеството е постлан с добри издания.“ — Джордж Бърнард Шоу

„Съотношението между грамотност и неграмотност е постоянна величина, но в наше време неграмотните могат да четат.“ — Алберто Моравия, италиански романист

„Хората не заслужават писатели, които пишат добре, защото са доволни от писателите, които пишат лошо.“ — Ралф Уолдо Емерсън

„Човекът, който не чете добри книги, няма предимство пред човека, който не може да ги чете.“ — Марк Твен

„Той си написа книгите, и после умря.“ — Уилям Фокнър, за това какво трябва да съдържа некрологът на един писател
цитирай
63. weronikas - По мое скромно мнение, ти се натоварваш с отговорности, нещо като качествен контрол, които никой не иска от теб!
31.08.2010 00:01
даваш оценки и имаш изисквания, сякаш издаваме общ вестник и збарвяш, че в този сайт всеки бяга в собствена писат.Това, че някой е бездарен, пък пише, изобщо не влияе на твоите постижения.Аз се чудя защо сам се натоварваш със задачата да казваш кое" и кое "не'?!ам на хората не им пука за мнението ти.те не са тук само заради творчеството, те са тук за да споделят, да намират приятели съмишленици, любов. Градивна, неградивна, няма място за критика!НИЕ НЕ СЪЗДАВАМЕ ОБЩ ПРОДУКТ!Не по начина , по който го представяш.Това заприличва на другарски съд, на комсомолско събрание... Ами не знаеш ли, че "ах" и "ох" се казват от желание за подкрепа, чисто човешка... Защо подценяваш хората и се изживяваш като месия на Словото?!
цитирай
64. анонимен - Аз пък ще цитирам Сл. Генчев "Габрити"
31.08.2010 00:10
Все пак нещичко вече знам

Който може –
да бъде голям.
Без да прави
другите малки.
цитирай
65. анонимен - даваш оценки и имаш изисквания, ...
31.08.2010 00:21
weronikas написа:
даваш оценки и имаш изисквания, сякаш издаваме общ вестник и збарвяш, че в този сайт всеки бяга в собствена писат.Това, че някой е бездарен, пък пише, изобщо не влияе на твоите постижения.Аз се чудя защо сам се натоварваш със задачата да казваш кое" и кое "не'?!ам на хората не им пука за мнението ти.те не са тук само заради творчеството, те са тук за да споделят, да намират приятели съмишленици, любов. Градивна, неградивна, няма място за критика!НИЕ НЕ СЪЗДАВАМЕ ОБЩ ПРОДУКТ!Не по начина , по който го представяш.Това заприличва на другарски съд, на комсомолско събрание... Ами не знаеш ли, че "ах" и "ох" се казват от желание за подкрепа, чисто човешка... Защо подценяваш хората и се изживяваш като месия на Словото?!


По същата причина, по която ти даваш мнение и коментираш тук и сега. Какво ти пречи, че някой дава оценки - стой си в твоята писта, какво те засяга? И каква е тази твоя критика, къде е сега твоето "ах" и "ох" за автора - подкрепи го чисто човешки, няма място за критика!
цитирай
66. weronikas - само че аз не "правя другите малки"...
31.08.2010 00:40
и поставям принципно нещата... ние не създаваме ОБЩ ПРОДУКТ, за да го е еня на какво ниво били писаниците на тоя и оня. "Градивна критика" ...наистина по комунистически образец... Сякаш трябва да носим отговорност за нещо ОБЩО. И той , видите ли, качественият контрол, заедно с други избраници(чии?!)) се закахърили ... ДА, АМА НЕ.))
Бе я... оставете хората да дишат! И наистина, БЪДИ ГОЛЯМ, БЕЗ ДА ПРАВИШ ДРУГИТЕ МАЛКИ !
цитирай
67. анонимен - Вероника, разбирам ви, вие сте от ...
31.08.2010 01:25
Вероника, разбирам ви, вие сте от този тип, които ползват блога за КОШЧЕ ЗА ДУШЕВНИ ОТПАДЪЦИ. Вярно, че проблемът не е на ПИШЕЩИЯ, а на четящия, който, за жалост, се оказва, че рови на сульо и пульо в изпражненията, с извинение.
цитирай
68. анонимен - и поставям принципно нещата. . . ние ...
31.08.2010 01:42
weronikas написа:
и поставям принципно нещата... ние не създаваме ОБЩ ПРОДУКТ, за да го е еня на какво ниво били писаниците на тоя и оня. "Градивна критика" ...наистина по комунистически образец... Сякаш трябва да носим отговорност за нещо ОБЩО. И той , видите ли, качественият контрол, заедно с други избраници(чии?!)) се закахърили ... ДА, АМА НЕ.))
Бе я... оставете хората да дишат! И наистина, БЪДИ ГОЛЯМ, БЕЗ ДА ПРАВИШ ДРУГИТЕ МАЛКИ !


Ама защо се кахърите за другите, кой бил качествен контрол, кой правел "градивна критика"? Какво ви интересува вас? Защо сте се загрижили? Оставете хората да дишат и да си правят градивната критика! Пък ако искат - и по КОМУНИСТИЧЕСКИ ОБРАЗЕЦ - какво ви интересува вас? И никой не твърди, че се прави ОБЩ ПРОДУКТ. Прави се ОБЩ ОТПАДЪК. И вас какво ви интересува, че някой се е загрижил за ОБЩИЯ ОТПАДЪК? Гледайте си вашето кошче и оставете хората да ДИШАТ!
цитирай
69. анонимен - Напомни, че съм изкукал и не помня :-(
31.08.2010 07:08
valsodar написа:
Да напомням ли за култовият постинг - Как злият Злика... :)))


Търсих в архива, но не намерих нищо обезпокояващо :-D

\m/
//

бел.ред. - следите остават. (Лудис)
цитирай
70. vmir - Предъвкване на баналности без наличие на особено призоваваща причина.
31.08.2010 08:20
:(
цитирай
71. hristam - Прочетох твоя постинг,
31.08.2010 08:23
а после и този на Стеф. Честно казано, ти ми звучиш като ощипана мома, а Стефан просто изразява себе си, за кой ли път... Не разбирам необходимостта му отново и отново да обяснява необяснимото, това, което просто се случва, нито на теб, нито на който и да е друг, на негово място аз не бих го правила. Но това си е негово право, както пък твое е да пишеш за нещата, които те вълнуват.
цитирай
72. valsodar - Христам :)
31.08.2010 08:53
Въпрос на гледна точка и пристрастия :)
цитирай
73. анонимен - от д-р Памукова
31.08.2010 09:29
Стефчо не изглежда у-мен а слаб0умен, съжалявам, на това е моето мнение, а и тези негови разкази са меко казано излишни.
цитирай
74. syrmaepon - А според мен, писането е вътрешна ...
31.08.2010 10:22
А според мен,писането е вътрешна необходимост на човек да изгони мислите си и това да му донесе успокоение.А кого ще чете решава публиката.
цитирай
75. ianchefff - . . . Но, да ми се твърди, че творец е ...
31.08.2010 10:24
valsodar написа:

...
Но, да ми се твърди, че творец е единствено този, на който някой му плаща хонорар за да твори е.... меко казано тревожно, а по-точно казано смешно! :)))


Kъде Стефан е казал подобно нещо? Май съм пропуснал...
цитирай
76. анонимен - ха-ха-ха!!!
31.08.2010 10:27
ianchefff написа:
valsodar написа:

...
Но, да ми се твърди, че творец е единствено този, на който някой му плаща хонорар за да твори е.... меко казано тревожно, а по-точно казано смешно! :)))


Kъде Стефан е казал подобно нещо? Май съм пропуснал...


отново си бил с ниските обувки, малчо!
цитирай
77. valsodar - ЯнчеФ, пак не си в час драги! :)))
31.08.2010 10:29
ianchefff написа:
valsodar написа:

...
Но, да ми се твърди, че творец е единствено този, на който някой му плаща хонорар за да твори е.... меко казано тревожно, а по-точно казано смешно! :)))


Kъде Стефан е казал подобно нещо? Май съм пропуснал...



В темата на мазнюхата за хонорарите :)))
цитирай
78. ianchefff - ооо, Ванка,
31.08.2010 10:31
да не говорим за тебе, цял живот глупав, ужас, ужас.
цитирай
79. valsodar - :)
31.08.2010 10:32
анонимен написа:
отново си бил с ниските обувки, малчо!


С ниските обувки ходят дюстабалинкийте, които денонощно усмихват на Твореца денят :)))
цитирай
80. ianchefff - Ванка,
31.08.2010 10:36
важното е, че съм най-готиният и най-четеният блогър и не се трия през два дни, майна.
Сеш' ли се?
:)
цитирай
81. анонимен - Да бе,
31.08.2010 10:45
ianchefff написа:
важното е, че съм най-готиният и най-четеният блогър и не се трия през два дни, майна.
Сеш' ли се?
:)


ти си нещо като второто аз на цефул!
цитирай
82. анонимен - Всички сте смешни.
31.08.2010 10:53
Преглеждам блог.бг от време на време и много рядко намирам нещо смислено и творческо. Поразгледайте истинските блогове /които не са тук/ и първо разберете що е блог и какъв е смисълът от него. Не е задължително да се пишат постинги всеки ден, ако нямаш какво да кажеш просто замълчи. Селянията е пълна.
цитирай
83. анонимен - Абсолютно неубедителни изводи.
31.08.2010 10:58
Значи призванието било някаква божествена искра, трябва да легнеш под някое дърво, да се вглъбиш в себе си и да чакаш озарение свише? Нищо подобно. И такива, които се надяват на тая божествена искра, нямат призвание , ами отчаяно се опитват да си го получат наготово.
Истинският творец изпитва вътрешна потребност да пише, както да яде и да пикае. Тя се проявява всеки ден, и това не е драскачество, поне не във всички случаи. Когато в някой сайт прочета стих, който ме впечатли, веднага ми идва импулс, захапвам го и му отговарям. Творчеството не е медитиране в очакване на чудото свише, а потребност, и онова "нито ден без ред" е дълбокият смисъл на творчеството. То е изхвърляне на вътрешната ти енергия, а не блажено очакване на външна.
цитирай
84. valsodar - Истински блог в този сайт??!
31.08.2010 10:59
Трудна задача поставяш - по-добре насочи хората към блогспота на гугъла ! :)
/blogspot.com/
цитирай
85. valsodar - Тъй-тъй :)))
31.08.2010 11:01
poligor написа:
Значи призванието било някаква божествена искра, трябва да легнеш под някое дърво, да се вглъбиш в себе си и да чакаш озарение свише? Нищо подобно. И такива, които се надяват на тая божествена искра, нямат призвание , ами отчаяно се опитват да си го получат наготово.
Истинският творец изпитва вътрешна потребност да пише, както да яде и да пикае. Тя се проявява всеки ден, и това не е драскачество, поне не във всички случаи. Когато в някой сайт прочета стих, който ме впечатли, веднага ми идва импулс, захапвам го и му отговарям. Творчеството не е медитиране в очакване на чудото свише, а потребност, и онова "нито ден без ред" е дълбокият смисъл на творчеството. То е изхвърляне на вътрешната ти енергия, а не блажено очакване на външна.



Лека - полека си идвате вие на моята, ама защо по този овчи начин трябва да ви подкара човек, че да се замислите ? :)))

Хубаво си казал нещата, а сега иди малко по-назад в блога ми и виж, че буквално ми повтаряш дословно думите! :)))

Номерът не е само да се коментира в постинги на челна :)
цитирай
86. анонимен - Не си прав.
31.08.2010 11:12
За първи път изобщо коментирам постинг на челна - щото предпочитам аз да пиша теми, а не да ги чета. Просто смятам, че по-точната дума от призвание е потребност - вътрешно присъща на човека необходимост, и писането от дъжд на вятър означава липса на тая потребност и съответно на тврческа нагласа към света.
цитирай
87. valsodar - Именно!
31.08.2010 11:21
Това което казваш сега ти и това, което аз съм казал до сега по този въпрос е 1:1
Не виждам различния в мненията ни по този въпрос.

Само с едно не мога да се съглася - за писането от дъжд на вятър :)
Да пишеш често не е белег за креативност по подразбиране, а по-скоро за склонност към логорея :)))

По-добре, напиши едно веднъж на месец, веднъж на година, но то да е наистина добро, от колкото с всеки един ден да затъваш все повече в собствената си посредственост, воден от желанието си да си продуктивен автор! :))
цитирай
88. анонимен - Само Венински е стойностен писател
31.08.2010 11:24
Всички останали са недоразумения
цитирай
89. mikino - Изчетох всичките коментари и не виждам смисъл от борби...
31.08.2010 11:31
Защо българина постоянно зяпа в чуждата паница??? Нека си пишат хората, за всеки си има читатели. Дайте да спрем с тия глупости! Наместо да се водят спорове кой какъв е, вземете да си помислите дали не е по-добре някои неща са бъдат премълчавани. В противен случай рискувате да създадете една интрига, от която никой няма сметка, изключение правят потрошените нерви. По други сайтове също се пишат глупости, просто хората позват нет-а за ранообразни неща. Дайте да не правим констатации какъв бил истинският поет, всеки е истински сам по себе си. Читателите са тези, които опредеят фаворита, а те са много и са различни, т.е. няма фаворит - всички са фаворити, за определен кръг читатели. Един истински поет никога няма да търси слава - той просто пише. А Драскачът - той всеки ден сяда и смуче от пръстите си някакви неща, които смята за стойностни и съответно страда, когато няма публика.
цитирай
90. valsodar - Охо, Микинче :)
31.08.2010 11:47
Къде видя точно гледане в чуждата паница??!
На стефчо от паничката нямам намерение да ям, няма да ми понесе на стомахчето сипаното в нея! :)))

Дайте наистина да не критикуваме посредствеността тук, да я поощрим - само така, тя истински ще замести културата с халтура! :)
цитирай
91. mikino - Къде видя точно гледане в чуждата ...
31.08.2010 12:06
valsodar написа:
Къде видя точно гледане в чуждата паница??!
На стефчо от паничката нямам намерение да ям, няма да ми понесе на стомахчето сипаното в нея! :)))

Дайте наистина да не критикуваме посредствеността тук, да я поощрим - само така, тя истински ще замести културата с халтура! :)

Говоря по принцип, не желая да засягам никого, защото тук всички сте ми приятели! Всеки сам да прецени - големи хора сме! Кой е добър поет то си личи - не се бие в гърдите!
цитирай
92. анонимен - толкова много простотия !!!!!!!!!!!!!
31.08.2010 12:24
толкова много простотия,
а се очакваше,че блоговете са на интелигентни хора.
цитирай
93. анонимен - много съм разочарован
31.08.2010 13:07
колко злобни хора пишат в блога
цитирай
94. valsodar - Охо, виетнамската манифестация вече тръгна?
31.08.2010 13:43
А така де, а така!
Транспарантите малко по-високо и да ви чувам ясно - Ти си льош човек, ти си льош човек!
цитирай
95. анонимен - след като не те интересува
31.08.2010 14:07
кой те чете и колко те четат,
защото се цупиш като не си на първа?
Освен това, ето, днес си с два поста на първа.
А сега реви, че пак те дискриминират анонимните модератори.
цитирай
96. valsodar - Ех, умиране има - отърване няма
31.08.2010 14:18
Бре, бре, бре-е-е-е-е?!

Колко много добрежелатели съм имал, кахърящи се за рахатлъка ми?
цитирай
97. hel - Много талантлив пост - куп теми п...
31.08.2010 15:20
Много талантлив пост - куп теми поставя, много пластове има с доста нюанси и най-вече прозира едно фино интригантсво. Къде да си развихри таланта човек, е негов избор, а ти си избрал да използваш таланта си в постингите си като този.
И понеже си ни дал правото да пишем под текста ти, ще си позволя да отреагирам на тази твоя фраза: "А бре Стефчо, що се оплакваш от анонимните, след като репликата към теб си бе изцяло моя" , в нюанса, на който реших да приема. Каквото и да си искал да изразиш с това, вероятно си е болка да си казваш открито мнението, да размахаш името си като знаме, а накрая да вземат твоя текст като повод за материал, а твоето име да не се чува никъде. Да те пренебрегнат по този начин! И то в някакво недолюбвано от теб електронно издание! Болка си е!
Такъв е животът - за едно и също нещо някъде ни оценяват, някъде ни пренебрегват... За човек като теб всичко може да е от полза - ето какъв постинг стана, каква дискусия предизвика, колко мнения се изказаха, какво внимание получи...
Отначало нета ми хареса като място за споделяне, винаги ще се намери някой, който да откликне, после видях, че на хората не им стигат проблемите в реала, ами се чудят как да си създадат дразги и тук и след кратко виждаш, че си в един виртуал, копие на реала... Но както се казва: няма нещо в този свят, което да не служи по някакъв начин...
цитирай
98. valsodar - Така е, болка ми е голяма!
31.08.2010 15:57
От три дена вия от болка, че Стефчо не ме е споменал поименно в материала си, а ме е сложил в категорията никому неизвестен анонимен - представяш ли си?!
От три дена си плача, а няма кой да ме чуе, да ме утеши... през рамо да ме прегърне и пешкирче за сълзите ми да подаде!

И това ми било сайт на свободните поети - срамота!

Знаеш ли, точно на коя част от мене й дреме за вниманито към постингите тук? :)))

Колкото повече време минава от създаването на блога ми, толкова повече се убеждавам ,че една огромна част от аудиторията на сайта няма акъл и за 2ст. в главата си :)))

Но... какво да правиш - прав е Божидар Димитров! :)
цитирай
99. valsodar - Стефчно, Стефчо... нещо много ти е рехав фенклуба?
31.08.2010 16:03
Само толкоз ли намери да ми коментират осъдително тука?
Стегни се малко бре човек, не се предавай! ;)
цитирай
100. hel - От три дена вия от болка, че Стефчо не ...
31.08.2010 16:17
valsodar написа:
От три дена вия от болка, че Стефчо не ме е споменал поименно в материала си, а ме е сложил в категорията никому неизвестен анонимен - представяш ли си?!
От три дена си плача, а няма кой да ме чуе, да ме утеши... през рамо да ме прегърне и пешкирче за сълзите ми да подаде!

И това ми било сайт на свободните поети - срамота!

Знаеш ли, точно на коя част от мене й дреме за вниманито към постингите тук? :)))

Колкото повече време минава от създаването на блога ми, толкова повече се убеждавам ,че една огромна част от аудиторията на сайта няма акъл и за 2ст. в главата си :)))

Но... какво да правиш - прав е Божидар Димитров! :)


Щом пишеш постинги, значи имаш нужда от сайта! Все още имаш някакъв мотив да си тук! Надявам се не е огромната част от аудиторията, която няма акъл за две стотинки! :)))
А Божидар Димитров си е прав! :)
Но и ние сме част от този народ. Да не би да се разграничаваш от него?
цитирай
101. valsodar - Единият от мотивите ми е
31.08.2010 16:19
да хвърлям в тих бяс, хора от агитки разни като тебе :)
Кога ти се обадиха да дойдеш да коментираш тука?

Стефчо, ако не го бе чак толкова страх да се крие зад полите женски, можеше да ми отговори още на първата реплика в неговият блог, когато му зададох въпросът си.

Уви. далеч по-лесно е да настървиш клакьорите :)))
цитирай
102. hel - 101. valsodar
31.08.2010 16:33
Винаги съм казвала, че троловете са находчиви хора. Изненада ме с това горе! По-рано щеше да ме заболи, да ме обвинят, че някой ме използва по този начин! Сега обаче ти се възхищавм. Напипа ми стара болка! Ама стара. Даже ти благодаря, макар, че може да не ти стане ясно защо.
Ще хвърлям едно око при теб, ако напишеш някой разказ, ще е интересно. Умен и талантлив си!
цитирай
103. valsodar - Пак заповядай! :)
31.08.2010 16:38
Препоръчвам ти оная част от Кастанеда, в която се засяга малкият тиранин.
В момента, в който сама поодялаш треските по себе си, няма да има по какво да се закачат те :)
цитирай
104. hel - Дай линк де! Къде да го търся. Хар...
31.08.2010 16:42
Дай линк де! Къде да го търся. Харесвам Кастанеда!
цитирай
105. анонимен - фин интригант, не особено умен, но самодоволен и самовлюбен като Нарцис!
31.08.2010 16:48
valsodar, на много хора тук не им дреме какво "твориш"... от творческо безсилие си се захванал да критикуваш другите ... вземи научи поне правописа, членуването и пунктуацията.
цитирай
106. valsodar - 105 :)
31.08.2010 16:52
Па, защо са ми?
Нали не съм преритал да ме издават, за какво ми е правопис, пунктоация, членуване и двойни съгласни, щом аудиторията е дотам проста, че поради дърветата не може да види гората??! :)))
цитирай
107. neslanchice - :)))
31.08.2010 16:55
С леко разочарование да ти кажа, че Стеф изобщо не ще да погледне постинга ти, той така си прави с някои постинги и блогъри. И разбира се, не от страх. Аз пък нямам време - с по едно око от време на време надниквам, сега само да те светна защо млъкна Стефчо в онзи постинг. По много банална причина - имаше далеч по-вълнуващо занимание ;-)
За правото ти да обиждаш, пък било то и в твоя си блог, няма да спорим, поне не сега.
:-)
цитирай
108. valsodar - Е, имаме средни вкусове значи
31.08.2010 16:55
hel написа:
Дай линк де! Къде да го търся. Харесвам Кастанеда!

Точното заглавие се не сещам, защото съм го чел преди повече от 15 години, далеч преди да стане моден и народа да пощръклее по криворазбраният шаманизъм. :)
Ако изключим моментната дебилност на Кастанеда в опитите си да преведе шаманизма на езика на логиката на западно-европейският еснаф, има някои доста точни и интересни попадения, над които си заслужава човек да си поразсъждава :)))
цитирай
109. valsodar - Въ-ъх-х, уби ме!
31.08.2010 16:57
neslanchice написа:
С леко разочарование да ти кажа, че Стеф изобщо не ще да погледне постинга ти, той така си прави с някои постинги и блогъри. И разбира се, не от страх. Аз пък нямам време - с по едно око от време на време надниквам, сега само да те светна защо млъкна Стефчо в онзи постинг. По много банална причина - имаше далеч по-вълнуващо занимание ;-)
За правото ти да обиждаш, пък било то и в твоя си блог, няма да спорим, поне не сега.
:-)


Ах, какво възвишено пренебрежение от негова страна?!

Отивам да се самообеся на някой стол!

С интерес следя лигавщините по темата, май все още не са достигнали своят апогей - да й се ненадяваш направо! :)


Апропо, ако ти се вярва на думите, това се отнася и за неговият собствен блог! :)))
цитирай
110. hel - В момента, в който сама поодялаш ...
31.08.2010 17:00
В момента, в който сама поодялаш треските по себе си, няма да има по какво да се закачат те :)[/quote]

Опитаха се някои тролове да ме закачат, но им е скучно. А сега съм тук не да защитя някого - дано си го разбрал. Радвам се, че Стефан не ти е отреагирал, бъди сигурен, че никой не ми се е обаждал. Както казах, някои тролове са умни, но са си избрали да се изявяват по този начин.
Както и да е - аз ти благодаря. Помогна ми с предположението и неоснователната си нападка.

цитирай
111. анонимен - Кое е това ощавено пиле на фотото ...
31.08.2010 17:08
Кое е това ощавено пиле на фотото горе? То ли вдига врявата?
цитирай
112. neslanchice - Ооо, не се самообесвай, все ще се намери някой :)))
31.08.2010 17:11
На мен не са ми интересни лигавщините, а като мога да стоя далече от простотията, защо ми е да затъвам в нея?
Вярвай в каквото си искаш, ама остави и другите да го правят.
Лека вечер и приятно забавление с "темата" ;)
цитирай
113. анонимен - какъв тъп тик - неслънчице, неогряло нищо .. въх, че мъка, въх!
31.08.2010 17:12
valsodar написа:
hel написа:
Дай линк де! Къде да го търся. Харесвам Кастанеда!

Точното заглавие се не сещам, защото съм го чел преди повече от 15 години, далеч преди да стане моден и народа да пощръклее по криворазбраният шаманизъм. :)
Ако изключим моментната дебилност на Кастанеда в опитите си да преведе шаманизма на езика на логиката на западно-европейският еснаф, има някои доста точни и интересни попадения, над които си заслужава човек да си поразсъждава :)))


просто си като стефчовите героини.
цитирай
114. hel - 108. valsodar
31.08.2010 17:13
Мислех, че имаш постиг, който засяга темата за малкия тиранин. :))
А малкият тиранин може да е изключително полезен, когато е наясно какво прави и не предозира нещата. Дълга и трудна тема!
цитирай
115. valsodar - Е, сега остава и като критик на Кастанеда да се изява
31.08.2010 17:19
и това окончателно ще избие рибата в сайта! :)

Но, защо пък не? :)
За мен Кастанеда бе полезен основно с идеята си, че границата между видимият и невидимият свят е единствено в начинът ни на възприемането им :)
И когато наглед нелогичното добие своят смисъл, логиката с която работиш се променя, замествайки линейното мислене с квантово - демек (за да не звучи чак толкова сложно) едновременно са възможни две напълно противоречащи си следствия от едно и също събитие :)

Ще разводняваме ли още темата?
Отдавна не е на челна и се чудя на ентусиазма ви?
Тези, които обикновенно коментират само в теми на челна, за да блеснат с ум и интелект отдавна си отидоха от нея.
цитирай
116. hel - Уау, взе ми акъла с това кратко, п...
31.08.2010 17:35
Уау, взе ми акъла с това кратко, популяризиращо и изясняващо изказване. Имам вкъщи една-две книги на Кастанеда. Сега, след като квантовата физика обяснява какво ли не, ще чета този автор с нови очи. Помня, че имаше неща, за които ми се искаше по-просто обяснение. Сега ще е друго. Отивам да ровя в каратаванчето.
И за това благодря!
цитирай
117. valsodar - Сакън недей!
31.08.2010 17:37
Страх ме е да взимам акъла на жени, след това стават неуправляеми като торнадо в средният Запад - не знаеш какво ще забършат по пътя си! ;))
цитирай
118. hel - Добре, прибирам си акъла и отивам за ...
31.08.2010 17:41
Добре, прибирам си акъла и отивам за Кастанеда! :))

цитирай
119. valsodar - Охо-о-о-о, ето къде бил списъкът на фенклуба!
31.08.2010 17:44
Блогърски конкурс за поезия “Лято, нежност, еротика”
На 5 юни в интернет на адреси: www.bgsever.blog.bg и www.cefulesteven.blog.bg обявихме блогърски конкурс за поезия на тема “Лято, нежност, еротика”.
( и сега интересната част - подробен списък на фенклуба!!!)
behind the clouds - Еми Цветкова
Лудият и слънцето-Христина Мачикян
Закътани плажове - Кирил Палачоров
Солена съм - Евелина Огнянова Кованджийска
Усещане за лято - Надя Стефано
Отвътре - Милен Пеев
Близки сме Елена Николова - Хел
Лято - Слава Ангелова


( Сега взе да се изяснява леко картинката, как така Христман изведнъж прояви интерес към блога ми, как така и Хел дойде да коментира - не ви се сърдя, ама хайде другият път не ми говорете поне за обективност и безпристрастност, ако може, а? )

Стефчо, пращай жената да вика и останалите женуря в темата! Срамота! Вие стиховете им ще публикувате, пък те няма да те защитят! Ха-ма-ха!

:)))
цитирай
120. neslanchice - Споко де :-) Какво те бъзна сега, че стана толкова зъл?
31.08.2010 17:51
Иначе благодаря за рекламата. :-)
цитирай
121. valsodar - Броя защитничките на Твореца булка :)
31.08.2010 17:53
От вчера се забавлявам с коментарите по темата - да е останал още някой неразбрал за тази тема? То се извървя народ де не съм му виждал очите цяла година в блога си през нея.
Даже и ЯнчеФ на бял кон дойде, ама нещо талашитено му се оказа копието, та хвърли два къча и замина безславно.
Още някоя булка сгодна и свободна да ви се намира под ръка да дойде да ми каже колко лош човек съм и ако може анализче по-така да ми спретне?! :)
цитирай
122. panazea - Не закачай Хел , тя е много мой човек
31.08.2010 17:59
и я познавам лично! Внимавай в обобщенията , щото така! ОК?
Ако не познаваш Хел , не се изказвай неподготвен!
Панацея !
И не ме туряй в клубове, щото аз съм си аз и съм над всички клубове взети заедно!
Капиши?
цитирай
123. panazea - В това , че орева целия Хоризонт
31.08.2010 18:00
ти е простено! Човешко е!
цитирай
124. neslanchice - Ооо, не лош човек си ти, кой пък би посмял да ти го каже :)))
31.08.2010 18:06
Ма пОспри се малко де, кЕфи се и си мЪлчи тогава, що злобееш, че и Янчев набърка, и кого ли не, някой да е останал необиден и без анализче от теб? ;)
цитирай
125. анонимен - абе, дайте да му признаем, че е най-великият, та да миряса...;)))
31.08.2010 18:14
то злоба, то неграмотност,то завист... на кво отгоре ?!
ей, като вземе да му пада оная работа на мъжа, целият свят му става крив!))))
цитирай
126. hel - 119. valsodar
31.08.2010 18:40
Когато преди две години се сдобих с интернет, случайно попаднах на един лителатуен сайт, публикувах приказка, не ми обърнаха внимание. Направих си нов ник и започнах да публикувам стихове само да съм сред тях - за споделяне. После открих този сайт, където имам повече свобода... Боже, какво ти обяснявам, сега си предубеден... и се чувстваш подведен...

И на теб ти трябва един малък тиранин! :)) Идва момент, в който човек сам си го търси като мен (е, само в определени моменти).
Добих бегла представа за теб от коментари. На два пъти щях да те подкрепя (не помня по отношение на коя интрига е било), но се опитваше да хвърлиш светлина върху безмислената разправия. И аз съм опитвала, но не бях разбрана правилно. Хората обикновено държат страна и не искат да излязат извън противоречието.

Да защитавам някого, нападнат от трол, все едно да работя против него и да наливам масло в огъня. Прочети ми първия коментар и ако ти прилича на защита, значи съм се издънила. Разбира се, че харесвам разказите на Стефан, макар, че не съм прочела всичко. Хване ли да разнищва нещо, е блестящ, но подобно нещо забелязах и при теб, затова ти писах, че с удоволствие ще прочета твой разказ. Със 115 коментар ми показа и друга твоя силна страна.

Благодаря, че ми отдели време!
цитирай
127. hel - Смях се от сърце на коментарите след ...
31.08.2010 18:44
Смях се от сърце на коментарите след 119-ти.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
128. анонимен - Hell,
31.08.2010 19:45
mhm и аз ти се смях много, овца такава.
Тъп трол.
цитирай
129. valsodar - Човек трябва малко да си ви сръчка с ...
31.08.2010 19:56
Човек трябва малко да си ви сръчка с остена, че да си кажете, каквото ви е на сърце! :)))
И кво толкоз му се плашите да си кажете директно нещата? Боли ли?
Сякаш ще откъсна на някой главата ако чуя - Аз харесван Цефулен (Стефчо) и затова... така и така, така и така - ето за това твое твърдение не съм съгласен с тебе! От позицията на пристрастен човек, както си е в действителност.
Спрямо основната идея на постинга, както и при всяко суперемоционално реагиране, реплики се чуха твърде малко. Основните реплики бяха на тема, аз колко съм лош, че така съм му се нахвърлил на Стефчо?!
Ами лош съм си бре, приемете го за даденост и се успокойте!
Ето, имате си вече черно и бяло на екрана, телевизорът ви дава вярната картина.
Аз съм Злодеят, Стефчо е рицарят на бял кон,- е поуспокихте ли се?
Няма нищо в против, ако по този начин ще приемате нещата, но защо трябваше с ченгел да ви вадя думите от устата, сякаш недай си божке ле, някой нещо лошо ще си помисли за вас от коментарите ви! Няма бе, няма да си помислят нищо лошо хората. Лошото нека си го мислят за мен, с него - без него, добре съм си.

И ми е смешно за едно нещо - няма тема, в която да не съм изразил някакво несъгласие с теза стефчова и целият народ на сайта, да не си изпочупи краката от бързане да влезе в нея, да коментира дорде е гореща, да се нареди барабар Петко с мъжете.
А бе, чак такава голяма скука ли ви е живота, че точно това да го разнообразява?

Стефчо и колонката посветена на мене си остана някъде на заден план в няколкото интересни разговора, които проведох, та.. за себе си - доволен съм от развитието на темата, защото се свалиха маските в края на бала.
Къде с добро, къде с лошотийка (трол съм, ей ма на - трол!) сглобих си представа за много неща, които за пред хора се премълчават, а инак охотно се дискутират за д гърба на коментираният :)))

Още някой желаещ да ме порицае?
Спокойно - прави сте! :)
И ??!
цитирай
130. анонимен - neeeeeeee, za trol se iska pove4e akul
31.08.2010 20:04
puk ti go nqma6.
цитирай
131. valsodar - И понеже..
31.08.2010 20:08
и понеже пак отиде коня у ряката, кога в моя блог се намеси името Цефуленово (както и в неговият моето ), няма да се опитвам да връщам темата към първоначалният и замисъл, а само ще благодаря на коментиралите в нея.

В крайна сметка дойдохме, повикахме, поспорихме, а тия които останахме най-инати, почти се и разбрахме :)))
цитирай
132. valsodar - Готин, с тая твоя чатерица
31.08.2010 20:11
смяташ ли, че някой, някога ще те вземе насериозно, че да ти отговори?

За вредата от настъпващото невежество - следете в репликите из сайта!

анонимен написа:
puk ti go nqma6.


цитирай
133. weronikas - Мила г-жо Съвършенство, аз нали Ви помолих да престанете да четете, щом това е в ущърб на душевното Ви равновесие.)))
31.08.2010 20:12
анонимен написа:
Вероника, разбирам ви, вие сте от този тип, които ползват блога за КОШЧЕ ЗА ДУШЕВНИ ОТПАДЪЦИ. Вярно, че проблемът не е на ПИШЕЩИЯ, а на четящия, който, за жалост, се оказва, че рови на сульо и пульо в изпражненията, с извинение.


Ама Вие не, та не! Хем "кошче", хем четете, а?;))))) Иначе откъде ще знаете?!
Мдам, тук май всичко каквото е могло да бъде казано, е казано... Хубава вечер!
цитирай
134. ianchefff - Даже и ЯнчеФ на бял кон дойде, ама ...
31.08.2010 21:01
valsodar написа:

Даже и ЯнчеФ на бял кон дойде, ама нещо талашитено му се оказа копието, та хвърли два къча и замина безславно.
:)


Е, да не мислиш, че цял ден ще си губя времето с тебе? :)
цитирай
135. анонимен - това е да си дупе и гащи!
31.08.2010 21:14
Янчефф требе да пие калций да порасте,
не копието, костите му са келяви, на рахит бие, то и за това с цефулето са дос, и оня е нефелен!
цитирай
136. valsodar - ЯнчеФ, добра дресировка са ти на...
31.08.2010 22:33
ЯнчеФ, добра дресировка са ти направили тука.
Кога ти пуснаха съобщението - кога доприпка?
Добри рефлекси, браво, браво! :)
цитирай
137. анонимен - хах,
31.08.2010 22:43
вече ме е страх да мина от тук :) сменяй темата, искаше ми се да поговорим за нещо друго, извън темата Кръстев( тя се оказа океан ...от любов),а аз и на рекичка селска кандисвам :)
Минувачка
цитирай
138. valsodar - Утре :)
31.08.2010 23:04
Чета си Салваторе (докопах си от читанката негови книжки - има линк встрани за сайта) и съм се зачел сериозно :) И една на Сюлицър съм си оставил за десерт, така че, оставил съм тая тема да си я осират на воля, а за нова, ще мисля утре най-рано :)
цитирай
139. анонимен - кръстев стефчо е кукувица
01.09.2010 10:39
ееех, лудниците не си вършат задълженията
цитирай
140. zaw12929 - Грешна ли е посоката- има бъдеще да оцени...
01.09.2010 11:52
Сега тя е най желаната посока... има последователи...и никакво съмнение...
Според мен Стефан Кръстев е един от идеолозите на сексуалната революция, У НАС която трябва да завърши с тотално заСПИНяване на българите. А това е по програмата на световните лидери, как да направим след десетилетие светът да е пълно копие на щатите. Да това вече е страхотно... защото може и е сигурно, че само някоя умна и то българска глава ще измисли как човечеството да се отърве от СПИНА....
цитирай
141. анонимен - Да речем, че съм изтрещял - изтрещял ...
01.09.2010 15:18
Да речем, че съм изтрещял - изтрещял съм. Ама не дотолкова, че да не мога да разбера, когато някой ми се присмива в лицето. Гледай, целокупно население - без да си си сменило чипа, все още некачествен матр'ял и шибан народ:

http://www.nsi.bg/img/NOVINI/BIG_IMG_1280491958254.jpg

Това е снимка от официалната страница на НСИ. Това е емблемата на преброяване 2011. Пак ли ни пробват? Както всеки път - хвърля се нещо публично, за да се види дали все още имаме сили за реакция. Но моето впечаление е, че вместо да се обезкуражаваме, с годините взехме да се надигаме все повече, така че и сега няма да е различно. Убеден съм, че ще им покажем, че не сме - и никога няма да бъдем - в поза "предавам се" с вдигнати ръце!!! Дерзайте, братя и сестри българи, разпространете поредния опит за подигравка с нас, който отново ще срещне решимостта ни!
цитирай
142. анонимен - Радосодаре, извинявам се, че ти ...
01.09.2010 15:19
Радосодаре, извинявам се, че ти спамя темата, но отдавна спрях да публикувам тук, а ти оставяш впечатление на леко по-широко скроен. Ако счетеш коментара ми за излишен, изтрий го.
цитирай
143. valsodar - И защо да го трия?
01.09.2010 15:22
Дори и извън темата, това е коментар със съдържание, доказващ за пореден път, че нерегистрираните потребители в сайта, са на по-високо ниво в мисленето си от регистрираните :)

ПП Вдигнатите ръце носят посланието "Аман от вас!" :)))
цитирай
144. анонимен - Всички сме стъпили на кокили. Въ...
01.09.2010 15:28
Всички сме стъпили на кокили. Въпросът е, че някои хора са си избирали не по ръста си. Ама каквито и да са кокилите, в кално пак се затъва, като духа вятър по горе, брули яко ушите, а като паднеш, боли. И накрая пак само за разпалка на огън стават.
цитирай
145. valsodar - И ако си продължим моабета в тази насока :)))
01.09.2010 15:31
Кокилите, на които сме стъпили е непреживяният и неосмислен чужд опит, който ползваме наготово, от мързел да си наработим собствен свой. Копирайки сляпо чуждите идеи, копираме и грешките заложени в тях. До момента, в който не започнат да работят в наш ущърб, за да осъзнаем, че с правото си на избор ни е дадено и още едно свещенно право - правото на собствени грешки и опит натрупван с тях :)
цитирай
146. анонимен - Ето, усвоявам челния опит. Накъ...
01.09.2010 16:23
Ето, усвоявам челния опит. Накъдето и да си завъртя главата, все съм на клечки окачен. Поне ще се знае що не гледам отвисоко :)
цитирай
147. анонимен - радоооо от малък те знам
01.09.2010 18:44
тъп си беше и такъв си остана.......хах....
цитирай
148. valsodar - Шизофренията не прощава
01.09.2010 19:20
Репликата е към последният коментиращ, който си мисли, че ме познава от ... 40 години насам, а всъщност няма 20 съзнателни зад гърба си! :)))
цитирай
149. анонимен - баси, радо,
14.09.2010 06:18
сега ще ме е страх да пиша, бе :))). Ще вземе някой да ме набута на първа и - замИнах...

Да ви имам проблемите!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391873
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив