Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2008 11:30 - Шегички на съдбата :)
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4405 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 17.05.2008 11:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Понякога, нещо трагично случило се в живота ни, след време се видоизменя дотам в спомените ни,  че започва да придобива дотолкова хумористичен вариант, та чак се чудим на себе си, случило ли се е наистина и можело ли е да бъдем толкоз заблудени в преценката си за него.
 Примери в живота ми много, но няма да забравя един от тях.
 Покрай първите джакпот ист
ерии, човек дотолкова се размечтава, че приема за даденост, че едва ли не от следващия понеделник е милионер и заповат едно шопинг мечтание - това ще си взема, онова ми харесва, там ще отида и т.н. все неща които спомагат за доброто заспиване, но не и да се сблъскаш с живота на следващия ден.
 Време си бе оно, кога тръгнаха първите джакпоти и сумата прескочи хипнотичния милон. 
 А тиража все още си бе само в неделя.
 Почти лято е, аз сам свободно блуждаещ студент, тотално безпаричен, чието всекидневни финансови мечи се простират само до кафе и цигари.

  Бяха едни безметежни години, когато народа и не подозираше нито за Виденов, нито за инфлация и стандарта си бе почти както сега.

 Времето на студентските кооперации, на безмитно внасяните гръцки цигари и когато все още имаше Кентон на прилични цени и с отлично качество.

  Както и да е.

  Спя си блаженно една събота вечер и както си спя блаженно, в съня ми започват да се показват от един чернодрешковец  огромни табелки от рода на тези по футболен мач, на които пише номерата на тези които излизат от игра за да бъдат сменени.

  Усещам, че тия табелки нещо не се връзват с еротичната тематика на съня ( гладни студентски години ) и се опитвам да ги отхвърля. Уви, стават все по натрапчиви, а цифрите все по – ясни.

 Не издържах , разсъних се съвсем, намерих някакъв лист и химикал и ги записах по реда на показването им. След което така бързо заспах, че даже на сутринта и спомен нямах за среднощното си разбуждане.

   Гледам по обед, някакъв измачкан лист се търкаля до главата ми с някакви истерично надраскани числа. Числата са точно 6.

 Хм, добре де, ако това са числата за тотото, защо тия „отгоре” решиха да ми ги покажат баш в неделя на обяд, когато нито един тото-пункт не работи ? – се запитах ядосано и захвърлих листа върху телевизора.

  Вечерта от чисто любопитство изгледах тиража, нито едно число не излезе естествено и забравих за случката. Цяла седмица шматкосване напред назад, подминах поне стотина пъти тотото, и все си сумтях – Ха, числа ще ми показват посред нощ, а нищо няма да излезе !

 Естествено не пуснах нищо.

 И кой дявол ме би по главата следващата неделя по време на тиража да съм си в къщи ?

За беля от скука пуснах телевизора таман кат почнаха да се търкалят топките.

Седя и си блея. Първи тираж, втори тираж..

Първото число излезе.

Хм, и кво от това ?

Второто число излезе.

Двойка, - за какво ми е ?

Третото число излезе.

Хм, тройка – то с тройка и фиша не може да си плати човек !

Четвъртото число излезе.

Ей, що не го пуснах тоя фиш – сега за цял месец щях даимам пари за кафе и цигари ?!

В тоя момент усетих как нещо започва да ме присвива около сърцето и започнах на ум да се моля, - Моля те, моля те, нека следващото да не е от моите !!!

Петото число излезе.

От моите.

Усетих как почва да ми причернява.

Щестото число излезе.

И то.

Прималя ми, свлякох се на стола и около половин час бях дал на късо , втренчен в една точка, с пресъхнала уста. Идеше ми да се гръмна, ама с моя късмет сигурно щях да уцеля случаен гражданин.

Бях чувал, че човек ако си топнел гъза в студена вода помагало.

Е, не помага.

От мен да го знаете !

Само се чувстваш още по-глупаво и те избива на истеричен оздравителен смях, поглеждайки се отстрани .

 

Всичко си мина и замина, после пак имаше подобни събития, с променлив успех, но такова чудо не. Първоначално се ядосвах, псувах и себе си и „тия отгоре” изиграли си такъв садистичен номер с бедното гладно студентче.

 Живота си продължи по своя път, преживях това, което ме направи  по-силен, по мъдър и все така  влюбен в живота ,  ценящ го с всеки миг все повече и все повече.

И честно казано сега се радвам, че тогава не съм ги спечелил ония пари.

Многото.

Тези които щяха да ме тласнат в съвсем друга посока и нямаше да срещна най-ценните хора в живота си. Нямаше да ги имам онези мечти, радости, неволи и страдания, позволили да се отсее зърното от плявата – правещи ме човек.

Не съжалявам и разбирам, че човек почти никога не си пожелава това от което се нуждае, а това от което му се втълпява , че има нужда.

Сега съм много по-богат, отколкото бих бил с оня милион и не съжалявам.

Напротив, балгодарен съм за възможността да видя ясно, че човек трябва да е наясно за себе си в това от какво има нужда и  какво си пожелава, защото не  само може да се сбъдне, а се и сбъдва и го получава !




Гласувай:
0



1. анонимен - подобна случка
17.05.2008 12:19
се случи и на братовчедка ми ... сънува 6 числа и реши да пусне фиш за следващото теглене. Числата не излезнаха и тя си каза, че били само глупости. За по-следващия тираж не пусна фиш, но от любопитство гледа по телевизията тегленето ... познай от 3 пъти - излезнаха всичките й числа! Оттогава тя не пуска тото. Каза, че си е пропиляла шанса :)
Лек и усмихнат ден
цитирай
2. krotalka - Смятах днес да си трая
17.05.2008 12:50
и да не пускам разказ, но твоята история хармонира много с един мой на тази тема, за това ще го пусна.
цитирай
3. анонимен - И аз съм свидетел на такава случка
17.05.2008 14:45
Брат ми беше сънувал шест числа и си пусна тото - 6 от 49, а те се паднаха на 6 от 42
цитирай
4. finbel - Понеже говорите за пари
17.05.2008 14:50
ви предлагам работа за 2000 лева с включени рушвети, на този линк в блога ми: http://finbel.blog.bg/viewpost.php?id=193492
Съжалявам, Радославе, но се случват такива неща по света широк. Поздрави за постинга
цитирай
5. valsodar - Явно сме доста
17.05.2008 17:00
Явно сме доста в категорията "Внимавай какво си пожелаваш" .
Интересно ми е било, как се получава такава утечка на информация, може би по време на "сън" минало и бъдеще са в една и съща точка на времето.
цитирай
6. roksolana - ...
17.05.2008 22:18
Ако това, което ние наричаме "време" изобщо съществува ;)
Харесаха ми размислите ти накрая.
цитирай
7. drblondy - Аз пък спечелих!
18.05.2008 02:27
Миналото лято минавахме с един приятел покрай тотото и той ме изгъбарка да си пусна фиш.На излизане си пожелах да спечеля.Три дни по късно сънувах че имам бълхи и нещо ме човръкна на сутринта да си проверя фиша.Бях ударила петичка.Печалбата беше почти колкото заплатата с рушветите на finbel.Успях да си купя две ляти джанти.Другото изпихме за седмица :)))
цитирай
8. algue - :)))
18.05.2008 13:35
Хубавото е, че след всичко се усмихваш ... :)) ето това .. е най-важното
цитирай
9. анонимен - много як пост
18.05.2008 16:07
страхотна история, иска ми се пак да я прочета по-късно и затова се разписвам :)
цитирай
10. 1macka - много як пост
18.05.2008 16:19
последния коментар беше мой :)
цитирай
11. nmlss - Ох,
18.05.2008 20:43
ама поне кафе и цигари винаги да имаше, а? ;)))
цитирай
12. valsodar - Имал съм в последните години мом...
19.05.2008 09:10
Имал съм в последните години моменти в които ме е втрисало, че може и да позная отново - все още не са ми необходими тези пари.
А инак пари за важните неща в живота винаги се намират, дори и да няма , ако са необходими те се появяват с една или друга "случайност".
Убедил съм се, че досега всичко в живота ми което съм искал съм го получавал. Това ме кара да съм много по-внимателен към това, което искам от живота.
Проблемът е, че не винаги се съзнават нужните срокове за постигането му и понякога ни се струва, че съдбата е закъсняла или е несправедлива спрямо нас.
Налице ли са воля, постоянство и търпение, правилно поставяне на целите и следването им през времето - то се оказва, че просто невъзможни неща няма. :)
Така че въпросът за мене не е вече в това, ще ставам ли милионер или не, а кога ще имам нуждата да съм "такъв" и за какви цели, какъв ресурс ще ми е необходим за да го набавя, и какво ще постигна в крайна сметка с изразходването му. :)
Парите носят със себе си почти толкава проблеми, колкото и решават, така че човек трябва да е внимателен в преследването им.
Понякога преследвайки "голямото", губим "малкото" , което се е явявало основната ценностна опора в живота ни и без него животът ни спира да има смисъл.
Да богатите също плачат, но някак си не ми се ще да слизам на нивото на инфантилните им проблеми :)
цитирай
13. fenris - ако знаеш, колко ми е познато това
19.05.2008 14:37
само, че с еврофутбол! Казвам аз на един човек и се майтапиме с мачовете, виком, тоя ще бие, оня ще бие, тоя наравно, оня ще падне и така! Човека ги записал ама не ми се довери! НАкрая до едно излязоха, печалбата, щеше да е към три хиляди! На другия ден пробваме пак! На един мач съдията извади червен картон и работата се прецака а тоя път беше за десетина хиляди и оттогава не играя!:))) И по добре!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392713
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив