Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2008 23:26 - Живи да ги оплачеш !
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2026 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 01.07.2008 13:47


image Богат, ама беден ! 
Ех, бедни са ни политиците, бедни та чак живи да ги ожалиш !

А от бедни политици, иди и чакай добро за бедната ни държавица.

Ей на Жорко и Зорка, толкоз години труд за благото на държавата пък събрали пари само за три декара нивица. И то не от спестени парици, ами кредит от алчни банки са теглили горките, сега дорде ги върнат, още кой знае колко години на едната президентска заплата ще трябва да карат и само на сух леб и сол вечер да вечерят в одаята под кандилцито. Че то и тока поскъпва от утре, закъде си с илядо лева заплата и с кредит на глава в тази държавица ?
Па то да речеш имот голям на видно място, пък то...
 При това не е в центъра на София, а в някакво село Иваняне, дето и на картата не можеш да го намериш.
 И сега как ще се представяме пред света с такъв президент ? 
 Срам,  срам и резил европейски, братя българи !
Наметнал антерийката с цървули на бос крак, куцука зад старата кравичка Червенушка и се мъче да разоре троскота на политическата сцена.
 И понеже и сам войнът е войн, призовава героично с глас пълен с болка и изнемога  - Насам народе, насам на мажоритарния вот !
 И настава брожение по села и паланки, брадясали земеделци надигат морна глава замаяна от поредния облак с мента и мастика и си думат :
 - А-а-а, арно си ни е момчето, земеделче !
И току виж, още един мандат си изкара Андрешко на поста ?!
Добре поне, че си е авджия, та той заек пред урна да гръмне, Зорка гъбки  да набере в гората, - важното е мир и любов да има. Пийс, дет се вика !

Ех, Боже-е-е, божке ле-е-е ! 
Колко мъка сиромашка имало по тоя свят, Боже !

Сиромах човек жив дявол, ама и останалите не са по-малки гяволи от него.

Ей на. то и Ахмед Доган е станал земеделец. Той пък горкия няма капитал за нивичка, та дворни места си взел, в още по затънтен край, в село Дръндарово.
 Кой какви си ги надрънка , такива ще си ги бере.
- Ех, на тез червени домати, кой ги колците клати ?!- гледа учудено дяда Ахмеда из дворчето , плюнчи си химическия молив и на старо парче от вестник, взето назаем от пирона на нужника в двора  си реди предизборната бюлетина. Че бая дървени глави има да се махат от това правителство, бая колци са му набили в колелата от коалицията и дорде ги извади няма ни движение, ни права, за свобода пък да не говорим.
 Ама, поне със вкус си е избрал чиляка общината, на виден пълководец като  на него наречена - Суворово.
 Така де, пак ще се сбира електорат от затънтените турски вилаети и трябва да си поне от ранга на  Суворов като пълководец, за да можеш да го превозиш електората чуждоземен до урните в точния момент  и час, че обръчите от фирми как стягат, така си и сетне разпущат та работата отведнъж се разсъхва.
 Така се разсъхва, че и последните капки от САПАРД спират да текат между тях и попиват в джоба на тоя или оня батко.
 А после иди и чакай от окаушен комисионна. Отиде, та се не видя !

 За Костов направо ми се плаче !
Ех , бедни ми Костов, за какво ти трябваше да правиш с хубавата Елена "Бъдеще за България" та сега си само с джобни парици останал в банковата си сметка и имотец си нямаш никакъв ?!
 Събрал си парици, като за един Голф 3-ка на старо и сега не смее да се покаже пред верни другари от срам, че е станал последен бедняк, само и само да оправи Българията.
 И горката Елена и тя заборчляла от немай къде, Ама е по-смела от Зорка, барем като тегли , тегли с размах кредити жената, цели 260 хиляди лева е изтеглила. ( Коя ли банка иде ред да фалира, кажи бре Еленче - гроб съм, ша знайш ! )
 Така де, няма да морат костенурчето от глад я, вие знаете ли колко е скъпа храната за костенурки ??!

 Леле Румене, леле Овчарино - ма ти си си нямал и покрив над главата ли ?!
 Одиш си немил-недраг по къра, търсиш заблудените овце партийни, под сянката си да ги сбереш, па то гад метилява , все към други се дърпат и благодарност никаква !
 Ма да взема, аз да те приютя тогаз при мене и двамата да си плачем с тебе за Вальо Топлото и как зорлем ти черно името направи, а пък на , ти и без покрив вече си останал.
 Кат ти викам аз, не си плащай сметките за парното бре човек, че и без покрив над главата ще останеш !  - не ме послуша - А ся, хак да ти е и да ти е за урок !
 Е . при Вальо има едно местенце на топло и на сухо място, казват даже завет е било, та когато сняг навън забръска, гледай поне този ми съвет да не забравиш. че да те не отрият нейде снегорините напролет !

Меглена Плугчиева била само с влог от хиляда евро.
Ма къде си тръгнала бре булка и ти комита европейски  да ми ставаш ?!
Ми те, с толкоз малко пари  в Европата за вечеря в ресторант не излизат, а на теб това ти бил капиталеца.
Не им казай с колко парици си отишла по гурбет на хаирсъзите, че лоши неща ще си помислят за тебе и нечестиви предложения ще ти направят !
 
 Само бат Бойко юнак излезе, ама то той, ако не бе с лев в джоба, щеше ли да има на какво да кичи чифте пищови и на кое пагон генералски да сложи ?

Ех бедна ми Българио, голяма немотия те чака, щом такива политици гладни ще те управляват !



 


Тагове:   оплачеш,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. artbrain - хахахахаха :)))) добре, хареса ми ...
01.07.2008 13:44
хахахахаха :)))) добре,хареса ми как си го преразказал
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7407359
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив