Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2008 20:43 - Батембергууд срещу Холивуд.
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 583 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.07.2008 20:49


Терминаторът покани Борисов в LA - една новина, която искренно ме обнадежди, очертавайки интересни събития на политическия фронт в поредното издание на екшъна "Избори"
 Явно има надежда да се върне интригата, преминавайки през професионалното холививудско обучение на родните ни политически звезди. 
 Ясно ми е защо бат Шварценегер се е заел да помага на бат Бойко - и двамата са от един сой - супергероите на доброто, яки, мускулести и леко брадясали.
 Та кат се сещам за брадясали, отсега се сещам кой ще помага на партията столетница в предизборната й кампания.
 Кой друг, ако не Брус Уилис ще и помогне да удължи агонията на измиращият й електорат с поредицата "Умирай трудно" ?!
 Е, и нашата столетница има на какво да го научи , от гледна точка на богатия й опит в моренето на пенсионерите от глад и мизерия и въпреки това омагьосваща ги да крещят до изнемога "БСП, БСП.. " на поредния си конгрес.
 За клонящата към политическия си заник НДСВ, като подкрепа може би удачно ще се включи Леонардо Ди Каприо с ролята си в "Титаник" - една партия влязла като ледоразбивач на политическата сцена, а понастоящем отправила се към дъното на политическата забрава, досущ като ударена от айсберг. Единствено царя ще остане във високия си замък като "Последния Император" , тъжно гледащ към нереализираните си политически амбиции, наобиколен от внучета, чрез които единствено ще може да ни покаже как "Империята отвръща на удара". Има си време и условия за това, а и монархическата идея все още не е съвсем умряла у нас, просто се е поизносила малко, покрай тъмните ситски лордове като Иван Костов постоянно ръгащи прътове в колелата й.
 Очертава се едно наистина "Време разделно" на политическата сцена - стари коалиции ще се раздепят, а нови ще се създадат само и само да има "Шеметна сделка", която отново да ги изкара под светлината на прожекторите.
 Някои с мигриращ електорат се очертава да хванат "Ориент експрес" или поне часта му със затвора, поне докато се позамаже малко резила с източените европейски фондове, но вече всички видяхме "В какво се превръщат мечтите" ни за европейска интеграция - в едно поголовно ограбване на европейските фондове, с което успяхме единствено "Да разлаем кучетата".
 Дотолкова да ги разлаем, че даже и да ни ги спрат - окончателно и безапелационно.
 И както винаги след дъжд качулка - тепърва взе да се прокрадва идеята да се върне власта на народа, чрез участието му във  референдуми, завръщане на мажоритарната система на гласуване и даже за създаване на президентска партия, целяща засилването на правомощията на президента, поверяваща му властта върху ВСС.
 За съжаление, нашата политическа върхушка е попаднала в един омагьосан "параграф 22", в който сама успя да се вкара през годините. Изтегли всички лостове за контрол от ръцете на народа, чрез които можеше да се упражнява контрол върху дейността й, а сега се чуди как проформа да ги върне, без да загуби заграбените си позиции във властта.
 Гледам целия този цирк от известно време насам и се чувствам като "Кацнал на едно дърво" , около което обикалят политическите хиени на съвремието и оголили паст към мене вият протяжно - А ти за кого ще гласуваш ?
 Както винаги, за никой от тях - не съм фен на холивудското кино, в което финала е винаги "добър" и предизвестен.
 
 
 
 


Тагове:   холивуд,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7409402
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив