Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2008 08:42 - Еманципация
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2905 Коментари: 21 Гласове:
0

Последна промяна: 15.07.2008 10:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Нещо ми е весело днес - жените щом взеха да се оплакват от изнежените мъже, как да не му е смешно на човек ?
 Риваха, риваха.. че мъжете били пълни пънове и егоисти, без грам чувствителност, а с"я кат се пръкна вече и от този модел, ревнаха двойно по-силно и високо какво да правили с него ?
 Ми то, природата си иска равновесие и всячески се стреми да го поддържа.
 След като жените станаха мъжкарани и взеха да вадят работа по-голяма от тази на мъжете, то какво им остана на мъжете освен да станат нежни, женствени, чувствителни и с един куп емоционални проблеми , така присъщи доскоро на жените ?
 Няма да прокламирам - Жени, стойте си в къщи ! - защото добре знам , какво може да му се случи на един мъж, ако жена му се застои прекалено дълго в къщата, животът му меко казано може да му се стори черен, ако вземе насериозно всичките й упреци , натяквания или още по-лошо, ако се върже да реализира всичките идеи , които може да роди само една женска глава.
 Ривахте, ривахте за равноправие - Е, получихте го !
 Сега стоите и се чудите, какво да правите с него ?!
 Защото равноправието, освен към права предразпoлага и към определени отговорности, а  не всички типично мъжки задължения са приятни за изпълнение.
 Какво ще правим сега ли ?
 Просто е.
 Ще се учим да живеем едни с други , такива каквито сме и сме искали да бъдем - света се променя, къде неусетно, къде видимо и ще трябва да се адаптираме към новите му реалности.
 Към реалността , в която жените са уверени в себе си и знаят какво искат, и към реалността, в която мъжете могат да си признаят, че понякога имат нужда от нечия помощ и съвет.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viovioi - Каква е ползата от еманципацията?
15.07.2008 09:45
На този въпрос може да даде отговор Кондолиза Райс!! Образована, успяла и самотна жена на 50!Мъжете искат не това. Това ги респектира, плаши и обърква.Те искат коте да им мърка из къщата.Те да правят кариери, пари, подаръци и като отплата да получават любов. Как мислите че би се почувствал един мъж ако една успяла жена го заведе на ресторат, плати голяма сметка, направи му скъп подарък и после го покани в шикозния си апартамент? Какво би се случило там?? Нищо.
цитирай
2. demoniceye - :)
15.07.2008 09:48
Ще се учим и ще сполучим. :)
цитирай
3. valsodar - viovioi , аз лично нямам нищо против :)
15.07.2008 09:53
Само слабите мъже не могат да възприемат силните жени :)))
цитирай
4. stone - ще се сборим май тук малко мъжете с жените
15.07.2008 10:16
едва ли има друга тема, която да предизвиква толкора различни мнения между двата пола.
а истината е една - кариерата, постиженията, образованието, и амбициите на една жена никога не могат да накарат мъж да се влюби в нея. да я уважава като равен човек, колега и приятел - да. но за любовта е нужно нещо съвсем друго - а именно женственост, нежност, и красота. за кариерата и постиженията на една жена не давам ама пет пари даже, ако е грозна или пък кучка.

@вой - коя пък жена ще кани мъж на ресторант и ще му купува подаръци? само някоя дърта кикимора. иначе всяка добре изглеждаща жена очаква обратното - мъжът да я преследва. не е естествено жената да е в тази роля. природата го е наредила ние да гоним, пък вие да бягате (ама не много бързо).
цитирай
5. shinebox - всъщност..
15.07.2008 10:28
Аз не мисля, че лигавенето трябва задължително да спохожда по 'слабата' страна от връзката. А да си емоционален е присъщо и на мъже и на жени. Няма нужда от борене - ако на единия другия му се стори прекалено и нетърпимо емоционален, намират компромис или се разделят. Така се прави с всеки недостатък, според мен :)
цитирай
6. hara73 - за криво разбраната еманципация
15.07.2008 10:31
...да ние не сме идеални но понякога ни трябва съвсем мъничко ,за да получите оново което искате ,трябва не нормално човешко общуване.Не всички сме мъжкарани ,както и не всички мъже са женствени да не забравяме че във всяко стадо си има и черните овце .Нещата не са само черни или само бели ,границата може да е много тънка но я има ,всичко зависи и от двете страни .Истината е че имаме нужда едни от други ,независимо от еманципацията ,независимо от времената в който живеем ,понякога трябва да се правят компромиси
,никой не е идеален и ще е по лесно ако първо се огледаме какви сме ние самите в съшност и после да тръгнем да съдим другите
цитирай
7. valsodar - За малко да се включа и аз :)))
15.07.2008 11:56
stone - съгласен съм с тебе , че когато жените изгубят женствеността си, която ги краси - работа съвсем не е на добре. Друг е въпросът, доколко мога да си позволят да я задържат , в страха им да не бъдат считани за слаби и от криворазбрана еманципация. Според мен по-умните се справят добре :) за да има все пак тръпка във вечната игра на котка и мишка, в края на която котарака осъзнава, че е бил наивна мишка :)))

shinebox - ако разграничим лигавене от чувственост, нещата си идват на местата - всяко навлизане в крайности загрозява нещата - да си спомним Бентън Фрейзър в ролята му на пълен романтик в "Шеметна сделка" - примера е достатъчно красноречив :)))

hara73 - Да, еманципацията е доста преекспонирана в преследването и като самоцел, което прави феминистките доста смешни в очите ни, в опитите им да докажат, че имат по-големи топки и от нас.
Уважавам и ценя жените, които знаят какво искат от живота и как да го постигнат, но ги уважавам искренно и с възхищение, когато го правят без да жертват скрупулите и женствеността си :)))



цитирай
8. mitternacht - хъм
15.07.2008 12:50
айде бе.
Напротив.
Еманципацията е голям кеф!
Винаги съм казвал, че никога няма да имам напротив, жена да ме взима с кола от училище.Примерно.Или от университета.
То е щото не мога да карам и надали ще се науча ;)
Но!
Няма абсолютно нищо и жена някой път да покани мъж и да го почерпи, после...
абе, както описа Виовои...
че т'ва си е сбъдната тийн мечта бре мила :)))
Ако има кандидатки, знаят де да ме намерят :)
цитирай
9. mitternacht - ...
15.07.2008 12:52
Само да кажа, че това изобщо не означава мъжа да не черпи жената или нещо такова :))
Напротив! :)
Това само може да стимулира мъжа, да върне удоволствието тъпкано с още повече удоволствие :)
цитирай
10. valsodar - mitternacht
15.07.2008 12:55
Има и друго - много жени приемат като форма за поставяне под зависимост, плащането на цялата сметка от мъжа и държат си плащат своята част. ( В което не виждам нищо лошо или унизително за мъжа )
От един момент нататъка... плаща този, който може за момента :) - но достигането на този момент означава , че между двамата има нещо повече от едната симпатия ! :)))
цитирай
11. mitternacht - .
15.07.2008 13:04
Наистина :) Те нито са по-малко хора, нито по-неплатежоспособни, че да има някакви проблеми.Майка ми, например, доста време получаваше по-добра заплата от баща ми.Сега е обратното.Но, тогава тя купуваше дрехи... такива неща.
Тъй де, то е друго.
Както каза, в този момент дето има абсолютно доверие, има и любов, че и хармония :)
Нирвана :))
цитирай
12. анонимен - Еманципация
15.07.2008 14:07
Хей умнико, колко мъже в днешно време могат да си позволят да издържат жените си? Жените хем работят, за да подпомагат семейния бюджет, хем гледат и възпитават деца и готвят, перат и гладят на изморения изнежен г-н, който освен работата му не го интересува нищо друго. По-голямата тежест е върху женските рамене и затова мъжете станаха женчовци
цитирай
13. valsodar - E, най-сетне и един анонимен да ме наругае ! :)))
15.07.2008 14:12
Почти се бях отчаял, че анонимни хулители не влизат в блога - сгря сърцето ми с репликата си направо ! :)))

Едно въпросче - А кой ви бие по главата да свиквате така мъжете си ?
Като ви е толкоз акъла, що се сърдите на нас , а не на себе си ?!
И мен да ме има кой да ме носи на гърба си и аз бих си лежал в безделие и лентяйство ! :))

Ех, прост съм аз - трябваше навремето някоя простакела да си взема, ма то... късно е вече ! :)))
цитирай
14. azpoetut - :-)
15.07.2008 14:36
Az mislq, 4e nie sme si vinovni, sudq po sebe si po preuspekite mi priqtelki, a BG mujete sa se svili kato mi6ki i sami cvurkat, ama nie sme si vinovni!!!
цитирай
15. valsodar - Малко мъже познаваш явно :)
15.07.2008 14:38
Винаги когато видя нещо под общ знаменател... :)
Поразшири си кръга на познатите, просто смени средата в която се движиш и ще се убедиш, че свят широк и хора всякакви :)))
цитирай
16. azpoetut - :-) valsodar
15.07.2008 15:02
prav si za sredata, 4e sveta e 6irok, su6to, ob6tiq znamenatel e po edna pri4ina, ne mi se pi6e komentar-roman. Za 6tastie obi4am BG mujete (nqkakva 4ast:)), a ti znae6 s kakvo da me obori6- haresva6 mi:-)))))))))
цитирай
17. valsodar - На едно мнение сме :)
15.07.2008 15:05
И аз си мисля, че няма нужда да се захласваме по далечното, когато най-доброто което Бог е създал като образец на жена е всеки ден около нас - тук в България :)
Важното е човек да има очи да види, сърце за да оцени и ум, за да задържи :)))

Просто... не трябва да се залита в крайности и човек да е наясно в това какво иска от себе си и от срещуположния пол.
Лесно е да се вмени някаква пожелателна роля на човека отсреща, трудно е да се изведе от нея, когато ни писне от прищевките ни :)))
цитирай
18. laurencia - :)
15.07.2008 15:36
Думата "еманципация" въобще не е сред любимите ми, и според мен е измислена от мъжете. :) Всеки има потребност понякога да си поплаче на нечие рамо, да освободи емоциите си, полът няма такова значение. Иначе сметката я плаща който може... :)
цитирай
19. valsodar - Да бе, да - мъжете пак виновни ! :)))
15.07.2008 15:37
Айде ся, ракетата ако е крива - то мъжка ще е ! :)))
цитирай
20. valsodar - A бе, жени :)
15.07.2008 17:56
Не можахте ли да разберете нещо просто и елементарно - живота ви е такъв, какъвто сами си го направите !?
Какво ви пречи в семейството да си поделяте задълженията, така че всичко да не се струпва на главата само на единия ?
Аз например обичам да си готвя и последно половинката ми е правила вечерята преди.... около 3 месеца :)))
Знам откъде се пускат пералнята и прахосмукачката, мога да се гладя - във всичко това няма кой знае каква философия и не е специфичен женски патент ! :)))
цитирай
21. bestregards - равноправие???!!!!
15.07.2008 23:04
по-скоро отговорности ни прехвърлиха в типичната схема на господар-подчинен....

не може да има равноправие при превъзходство във физическата сила никога... да перифразирам - Правата са на страната на силния.....

а тия "по-изнежените" и те са едни умрели лисици... просто овлядаха още един трик за манипулация и експлоатация на жените във вечната междуполова война.... казват, че имаме спечелени, битки, но тази война извечно е спечелена от мъжката част на човечеството....

"Права, права, права човешки...
В живота си какво ли не съм учил.
С правата често стават грешки.
Не знам човек права да е получил..."
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7431939
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив