Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2008 15:50 - Студен рестарт
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2164 Коментари: 13 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Днес цял ден ми забива софтуера. Майкрософтска му работа, ако има какво да му се повреди, то непременно ще се повреди когато най-много се нуждаеш от него.
 И покрай кибиченето на по цигара , взех да се чудя - А бе, ще можем ли аджеба да си направим един рестарт и на държавата ?
 Защото старта който направихме през 89-та, се оказа пълен фалстарт.
Едни бяха набрали преднина с изнесения държавен дълг зад граница, други взеха допинг с приватизацията, а трети от 20 години насам си стоят още на стартовата линия, чакайки развития социализъм да се погрижи за тях - да им осигури сигурна работа, добра пенсия и покрив над главите.
 И някак си много ехидни и цинични ми звучат призивите днес от страна на президента , на комисаря по подкупите Плугчиева и други "политици" в кавички и без, призоваващи ни, да не вярваме на докладите за поголовна корупция и бандитизъм в държавния апарат, понеже вярвайки им сме уронвали престижа на България ?
 Е. за какъв престиж говорим тогава ?
 За този престиж, който имаме аз, ти , той - с работата която си вършим съвестно , с професионализма си или говорим за Престижа на Недосегаемите.
 На тези които когато ни лъжат, трябва да им се кълнем във вярност и когато ни крадат да ги аплодираме ли ?
 Майната му на този им имидж !
 Да, много правилно ме чухте - Майната му !
 Защото, лекинко започнаха да ме изнервят в наглостта си.
 Досущ като това вирусче дето ми е влязло на компа и най-нагло ми предлага последния ъпгрейд, спирайки всички програми от които се нуждая, само и само да реализира егоистичните си цели..
Така, както ми го и предлагха и те на всичките им избори до момента.
  С обещания за манна небесна, за реки от масло и от мед, които за съжаление потекоха  само в тяхна посока, а за нас остана да се скитаме из пустощта, която са оставили след себе си. Пустош, в която се скитаме безнадежни и безпризорни - имащи си държава, а нямащи държавност. Имащи си закони, а живеещи във времена на беззаконие.
 Имащи си една свещенна конституция, която никой не бръсне за слива поради свещенната й неприкосновенност.
 Имаме си какво ли не - имаме си всичко дори, но нищо не работи както трябва - системата е зациклила сама в себе си, ние се въртим в един омагьосан кръг, а студените душове с които ни поливат отвън си следват един след друг.
 Вчера ни поляха с поредното ведро студена вода - спират ни цял един милиард лева.
 Милиард ! Вижте колко взимат всичките пенсионери за година и ще разберете много или малко пари са това. За някои това им са парите, с които карат цял месец.
 И тези пари няма да ги видим.
Поне докато не разберем, че за да получим първо трябва да дадем.
 А това което трябва да дадем в момента , е един здрав шут на всичките ни политикани, преяли с власт и облизващи се за още.
 Защото си ни знаят, че сме си тъпи будали и скоро пак ще ги изберем да ни управляват.

Освен ако,...
освен, ако най-сетне не вземем да направим един студен рестарт на цялата държава и не започнем всичко отначало.

От там, от където е трябвало да тръгнем всички - от ясните и прости правила и закони на поведение, които да се съблюдават и спазват от всички.
 Което в превод на просто-български език ще рече едно - Да спрем да си затваряме очите, за беззаконията които се ширят около нас, да изискваме от всеки един да си поеме отговорността за действията си и чрез личен пример да научим тези след нас, че държавата в която живеем, това сме ние . С добрите и със слабите ни страни.
 И точно толкова , колкото ние сме добри във всекидневието си, точно толкова добра ще е и държавата ни, която е просто едно сборно понятие за всички нас.
 Държавата ни не е някаква имагинерна величина, в чието име да се кълнат политиците ни и нейния имидж е нашата съвест.

 



Тагове:   рестарт,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. benra - формат
17.07.2008 15:52
це две точки - това е начинът
цитирай
2. iliada1 - :))))))))
17.07.2008 15:53
:)))))))))
цитирай
3. krotalka - Много сме смели, когато говорим!
17.07.2008 16:01
Когато се опре до действия изведнъж всички се скриваме в миша дупка!
цитирай
4. finbel - Оппа, Кроталка
17.07.2008 16:13
Кроталке, недей с това всички. има достатъчно хора, които говорим непрекъснато не правете това, не правете онова, щото ще стане трето. и това го говорим точно на тези за които говори Радо(валсодар), но те са политици - сиреч поръчани и прости хора. е, това е истината. и онази европримиерката чак ми се разсърди на последната среща, като и казах че отново ще настъпи кабела. е, вчера почти го настъпа, а следващата седмица съвсем.
браво радо,
хубав пост
хубава идея
цитирай
5. valsodar - Кроталке, ако ти си бездействаш... :)
17.07.2008 16:15
то аз си действам всеки един божи ден.
С поведението си - постъпвам точно така, както искам и другите да постъпват с мен.
И ако повече се замислят над това, което те самите правят - нещата се подреждат както трябва.
Не може да ревеш постоянно, че държавата ти е виновна, а ти по цял ден да се чудиш как да преметнеш държавата !
цитирай
6. krotalka - Аз не рева срещу държавата,
17.07.2008 16:26
по простата причина, че съм и обърнала гръб!
Не я премятам, но не се оставям и тя да ме премята.
цитирай
7. valsodar - E точно тук ни е разликата :)
17.07.2008 16:30
Ти можеш да си позволиш да я загърбиш , а аз не мога, защото възнамерявам да продължа да живея в нея и искам, когато ми дойде времето да я загърбя да я оставя по-добра , от тази която съм заварил :)
цитирай
8. laurencia - valsodar,
17.07.2008 19:43
Нали знаеш, че едно нещо, за да тръгне както трябва, първо трябва да се развали нацяло. Така че, държавата ни, май не с рестарт, а с преинсталация ще се оправи само... :) Обаче преинсталацията на операционната система никак не е лесна работа, особено за обикновен потребител. Поздрави! :)
цитирай
9. slavuncho - Даа! По-скоро формат!
17.07.2008 19:58
Но да не забравяме, че кукловодите са отвън. Тези, които плюем са конците и куклите!
К'во да се прави като сме си преебали държавата в края на ХІV в., а след 1878г. се досамопреебаваме - особено след 1944 г. и досега.
Съдба...
цитирай
10. cecka1504 - Съгласна съм с laurencia, трябва си ...
18.07.2008 09:02
Съгласна съм с laurencia, трябва си преинсталиране на системата!
цитирай
11. valsodar - Е и кой ще дръпне щепсела ?
18.07.2008 09:06
Защото скоро няма да остане и кой да го дръпне :)
Въпреки че бат Бойко напира да го стори, ама нещо... не ми вдъхва надежди - наместо преинсталация да не вземе да замине направо за скрап ?

Не е трагично това, че имаме такива политици.
Трагичното е, че нямаме по-добро, с което да ги заменим.
цитирай
12. stefanov - Чудесна статия
18.07.2008 09:50
И аз съм на мнение, че никакъв рестарт и преинсталация няма да помогнат. Машината си е за контейнера - за скрап не става, защото е ръждясала отвсякъде.
И какво после? Никакви избори няма да променят нищо, ако този път не заставим политиците, да подпишат и нотариално да заверят обещанията си. И то не общи приказки, а график за изпълнение. Конкретни неща, с конкретни срокове. Да заложат цялото си имущество, като гаранция. И ако са нанесли по-големи вреди, не затвор, а пет години работа, да строят някоя нова магистрала. Защото и на политическите курви им е там мястото - НА МАГИСТРАЛАТА!
цитирай
13. katan - От 30 години се опитвам да променя ...
18.07.2008 12:10
От 30 години се опитвам да променя нещо в ТАЗИ държава ! Тогава /преди 30 години!/ ми казваха "малкото дете с еретичните мисли" , защото казвах на глас това , което мисля. "Избухна демокрацията" и аз си отдъхнах ! Казах си -сега вече ще тръгнат нещата ! Да , тръгнаха , но в каква посока ?!Избираме все нови и нови "политици" с надеждата за по-добро ... ГЛУПАЦИ сме ! ПО-ДОБРОТО е за ТЯХ , а не за НАС !КАЛПАВ ни е материалът ! За да се оправят нещата в НАШАТА държава , в която си имаме всичко , но нищо не работи , както трябва ще се наложи да си ВНЕСЕМ управници ! Но кой знае този вирус "корупция" дали няма да порази и тях !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392844
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив