Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2008 20:08 - Време е за преговори.
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1088 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Време е за преговори. Не какви да е , а за излизане от евросъюза. Показахме красноречиво на Брюксел, че си е взел таралалеж в гащите с нас, сега само трябва да му назовем цената, която да плати за да го избавим от конфуза , в който той сам се натресе .

 В крайна сметка от едно напускане на еврозоната може само да спечелим. Какво ли се питате вие ?

Ами да почна да изброявам тогава :

1. Пускаме си отново реакторите на Козлодуй и няма да се налага да хвърляме грешни милиарди в АЕЦ Белене, за да възвърнем енергийната си независимост. След като я възвърнем, поставяме под енергийна зависимост Македония, Гърция и Турция, като по този начин ставаме господстваща нация на Балаканите. По-добре цар на село, отколкото просяк пред САПАРД.

2. Оправяме си отношенията с Москва, която винаги е диктувала външната си политика, чрез ръката държаща кранчето на газта. Основно изискване към родните ни политици за в бъдеще ще е , кариера като комсомолски секретари, блестящо владеене на руски език ( за предпочитане роден ) и раздвижени стави в областта на кръста за стойка "Г" в преговорните ни процеси с Москва - нищо ново, нищо непознато.

3. Отваряме си пазара за Китай и се присъединяваме към него - то така и така световния ни търговски център се казва Илиянци с преобладаващи китайски стоки, прехода ще е безболезнен.
Така Китай ще има стратегически плацдарм на прага на Европа, а ние ще можем най-сетне да пазаруваме стоки на достъпни цени съгласно свиващите ни се доходи.

4.Излизаме извън Шенген и пълним родните курорти за ужас на гръцките хотелиери, забогатяващи на наш гръб. Така родния туристически бизнес наместо да взривява бетонните комплекси , ще може да построи нови, докато татковината ни не се бетонира напълно. Според водещи агенции, икономическия ни просперитет се дължи на инвестиции в недвижимите имоти, така че ако искаме да просперираме, това ще е малката цена на просперитета ни.

5.Възстановяваме си позициите в оръжейния бизнес. След Челопечене вече сме с доказана световна слава като гениални пиротехници, смогващи да взривят и това, което не би следвало да се взриви и да продадат това, което не може да се продаде.

6. Раздаваме на всичките си корумпирани политици по един орден "Стара Планина" за заслуги срещу световния империализъм, ограбвайки фондовете му, а президента правим си несменяем за да има кой да рекламира ДАНС в качеството й на елитно кафене за родните ни престъпници

7.Държавата се отказва напълно от ролята си в името на частния бизнес, който е доказано по-ефективен и жизнеспособен от нея. Цялата икономика става не сива, а направо черна - за какво да се плащат данъци, щом те наместо да създават предпоставки за държавност, създават единствено условия за бюрокрация ?!

8. Създава се Първа Частна Митница, от която държавата ще получава 10% от контрабантните приходи, което ще ни осигури постоянен бюджетен излишък. По същия почин се създава Първа Частна Полиция, която ще задържа само и единствено неплатежоспособните престъпници, което ще е добър мотив за населението да разбогатее преди да наруши закона.
 Премахват се съдилищата като нискоефективна институция и се въвежда един единствен закон - този на Омерта. Същия , към който се придържат управниците ни в момента.

9. Наместо съкращаващата ни се армия  приемаме почина на швейцарците, всеки българин да съхранява огнестрелно оръжие в дома си, след преминат двуседмичен курс по начално военно обучение. Така се решават няколко криминални проблема наведнъж.  Жилищните взломаджии ще бъдат посрещнати от противопехотни мини "Клеймор", наместо от безполезна квичаща аларма, разбуждаща всички ни след полунощ. От терасите ще се подобрят уменията по бърза и точна прицелна стрелба по движеща се цел, щом някой автоапаш посегне към колата ви, а политиците ... политиците ще се потят под товара на 20 килограмови бронирани жилетки и в най-големите жеги. От това по-добро наказание за тях - здраве му кажи !

10 Като за последно, като последната божа заповед, - започваме преговори с Китай относно откупа си, да го освободим от съюза му с нас.

И така всичко пак по същия ред със следващия хахо, който реши че си заслужава да се съюзява с нас. :)))




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - :))))
24.07.2008 20:39
Аз съм твърдо "за"! + това ние ще сме първите изключени от ЕС и така ще влезем като първенци в историята му!:))))) :p
цитирай
2. zezo - . . . ех, ще започне такъв живот, че ...
24.07.2008 20:44
...ех, ще започне такъв живот,
че само си викам "Дано".
По т.9 се сетих за един образ в казармата, който даваше наряд през нощта със "Драгунов" и един откраднат патрон на един прозорец с изглед към паркинга извън поделението, където беше паркирал колата си. Пазеше я човекът :)
цитирай
3. slavuncho - Подкрепям по всички точки!
24.07.2008 20:46
Само една добавка по 9: Междублоково пространство, по него тича на зиг-заг жена на средна възраст. На покрива на блока се води диалог:
- Дай другият пълнител!
- Тате, тате, но това е баба!
- За тебе баба, за мене тъща! Давай пълнителя, че...
Може ли това да се случи ако сме член на ЕС?
Въпроса е реторичен...
цитирай
4. krotalka - Гласувам с две ръце ЗА!
24.07.2008 21:08
Ако ни изключат, ще сме първи!
цитирай
5. анонимен - valsodar, има една поговорка: When ...
24.07.2008 21:10
valsodar, има една поговорка: When you play with the Devil, you wait for the song to stop!!

То е ясно, че не са ни взели заради сините ни очи. Време е да се научим да играем по правила и по малко да шикалкавим.
цитирай
6. didim - подкрепям с две ръце!
24.07.2008 21:26
първо никой не ни попита дали искаме да влизме там, та сега така ни се пада!
Пък и на ЕС така му се пада, като прави грешката да ни приеме :-)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7410618
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив