Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2008 19:58 - Щели да си ходят ?!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1117 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 29.07.2008 12:42


 Поредните новини, поредния опит за манипулация, платен от "посреднииците" на трудовия пазар.
Българина искал "високи" заплати, които никой работодател не можел да си позволи, затова и инвеститорите в България, търсещи евтината работна ръка щели да си заминат. 
 Ами Прав ви път, скъпи ми инвеститори - свърши времето, когато с трици маймуни ловяхте и за цената на един хляб ви робувахме от сутрин до мрак.
 Свърши тя тая и ако не сте разбрали защо свърши, да ви помогна да ме разберете на изпроводяк ?!

Много отдавна цените у нас не само достигнаха тези в ЕС, ами и ги задминаха !
Как ви се струва факта, че българи взеха да си пазаруват олиото в Гърция, след като тя е сочена за една от най-скъпите като цени държава членка ?
 Какво ви говори това, че българите получават най-високите заплати или просто, че у нас цените са непоносимо спекулативно надути ?
 
 Или все още живеете с илюзията, че може да намерите човек , който да ви работи за 3-ма през 25 часа от денонощието и ще го унижавате с едната минимална заплата ?
 Ами пробвайте, ако ви стиска !
 Ако сте малко по-интелигентни погледнете колко пъти се появява една и съща обява за работа и се запитайте - Защо така ?
 Ами , просто защото хората отиват на интервю, чуват за колко работа , колко пари им се предлагат, засмиват се развеселени на ориенталския ви бизнес манталитет, теглят ви една майна и си намират по-добре платена работа при някой, който не е чак такъв серсемин като вас.

 Не се сърдете на нас, че искаме повече - сърдете се на политиците ни !
Защото същите тези политици , които така щедро финансирате, направиха за десeтилетие-две така , че всеки що годе кадърен човек, първо да се стреми да си намери работа и реализация извън страната, а ако реши да остане у нас, да знае вече колко струва труда му и да не го е срам да се продаде за най-добрата оферта.

 Елементарно господа бизнесмени, има една азбучна истина която мутренския ви бизнес още не е проумял - най-скъпия капитал в една фирма това са хората на които е стъпила.
 Няма ли ги хората - язък ви и за бизнеса, язък ви и аз самочувствието !
Защото тепърва в България ще започне да се очертава катастрофалния проблем с квалифицираната работна ръка . Тепърва започвате да усещате проблема с текучеството , дължащ се изцяло на пазарната икономика - търсенето определя предлагането !
 Нима очаквате от сринатата ни образователна система да изведе това качество което изведе преди  ?
 О, свещенна простота !
Надайте се !
Нима очаквате на фона на застаряващото ни население някой да ви откликне на смехотворните обяви - търся главен счетоводител до 25 години с 5 години стаж на длъжността и два чужди езика ?!
 А бе, кога ви се дипломира счетводителчето, кога стаж като главен направи ?!
 Смешковци !
Така че, или започнете да се адаптирате към пазара на труда или сваляйте кепенците, взимайте си кой какво от къде е окрал и да ви няма !
 Аман от такива като вас - с мутренска култура, мръсен капитал, ориенталски мениджмънт и самочувствие за европейска табелка.
 Свърши тя тая и каквито и кански сълзи да леете, хората от ден на ден започват да осъзнават все по-ясно какво могат, колко им струва моженето и на кого и как да го продадат.
 Смешковци ориенталски !






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cecka1504 - С две ръце подкрепям написаното! ...
28.07.2008 20:05
С две ръце подкрепям написаното! Прав си!
цитирай
2. lyudmilstefanov - Браво и от мен!
29.07.2008 12:38
Няма как, ще се замислят и тези господа бизнесмени. До сега плуваха във водите на собствените си желания. Сега вече се сблъскват в скалата на реалността.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7395331
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив