Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2008 20:35 - Кръговрат
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1097 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 29.07.2008 20:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Как се преобръща животът ?!
Гледам новнините със "странното" дарение на Бончев, което ме накара да се замисля именно за това - как в един момент животът ни може да се преобърне из основи и да ни вкара в посока за която никога не сме и подозирали, че ще се отзовем.
 Просто сме свикнали да приемаме хубавите неща в живота си за даденост и ни е трудно да ги оценим до момента, в който не ги изгубим.
 Да, конкретно за Бончев, мнозина биха казали, че една такава огромна сума се дарява в момент на лудост и биха приписали филантропията му на нестабилното му психическо състояние след отвличането. 
 Да, би могло да се дискутира и върху това, но конкретния акт на дарение бе само катализатора, който ме насочи за размисъл в тази насока - Кое ни кара да се променяме ?
 Дали това задължително трябва да е някакъв сериозен трус в живота ни , който би ни накарал да преосмислим кредото си и да започнем да гледаме по друг начин на материалните блага, които понякога може и да са негова цел ?
 Или просто, единствено в моменти на сериозна криза, човек осъзнава, че нещата от които наистина се нуждае в живота си , могат да се преброят на пръстите на едната му ръка ?
 Кои са те ?
Успяваме ли да ги забележим ?
Кое е най-ценното в живота ни, това за което си заслужава да се живее ?

Не знам , как го мислите вие, но аз си мисля, че една огромна част от живота ни, преминава в преследването на маловажните неща и една съвсем скромна от него в постигането на важните .
 Дали това не се дължи просто на погрешната ценностна система , която сме възприели за следване и подражание ?
 Нима рекламите , рекламиращи я като лукс, стил на живот, модерни продукти и удоволствия могат да ни заслепят, чак дотам, че да забравим кое е ценното в живота ни ?
 Или дотам сме свикнали потребителски да гледаме на живота, че да не можем сами да си определим целите в него , ако друг не ни ги посочи ?

 Не знам.
Чувствам се объркан.
Объркан , не защото не мога да стигна до отговора, а защото съм отвикнал да мисля.
Не е приятно, уморително занимание е , което може да те накара да преосмислиш позицията си спрямо обществото и времето , в което живееш и да те направи неволно аутсайдер.

 А човек е социално същество и за да продължи да е такова, е по-добре да продължи да повтаря общоприетите лъжи, наместо да достига до собствените си истини.

 Затова и забравете за въпросите ми, няма смисъл да се терзаете и вие - от отговорите им боли.

Дайте да си говорим за нещо приятно и модерно - за мъжките кусури и дамските прищевки , ако може ?!
 Там поне клишетата, с които сме свикнали са толкова много, че няма шанс да се замислим над това , което ни сближава.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tota - - Кръговрат
29.07.2008 23:37
"да се замислим над това , което ни сближава." - То се казва ЧОВЕЩИНА!!! Дума, която е позабравена или е вече на изчезване...Но, казват хората: "чуждата болка не боли". Ако не си възпитан да бъдеш състрадателен никога не можеш да разбереш болката на хората. Ако знаеш, че "лошото по хората ходи, и може да не отмине и теб" ти ще се отнасяш човешки Само, когато са наранени самозабравилите се могат да стигнат да този кръговрат.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393472
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив