Постинг
31.07.2008 17:29 -
Кило пържоли ! Поне !
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2113 Коментари: 8 Гласове:
Последна промяна: 31.07.2008 17:30
Прочетен: 2113 Коментари: 8 Гласове:
0
Последна промяна: 31.07.2008 17:30
Да не забравя - поне кило.
За предпочитане вратни, че са сочни и по-добре поемат аромата на дървените въглища.
Чудя се , тоя път маринатата каква да е ?
Има една много добра с бяло вино, подправки и мед.
Чудна е.
И от най-сухото месо,. може да сътвори ароматни изкушения и да го накара да се топи в устата ти, оставяйки неповторим вкус и сладост по небцето ти.
Или да експериементирам с някоя нова ? Нещо със сметана или рутинно - соев сос с лук ?
Принципно, вратните пържолки са сочни сами по себе си, но.. ей тъй без нищо да ги овкуси си е неуважение към добрата мръвка един вид.
По едно време на Хит си продаваха от маринатите за овкусяване - имаха една великолепна , на конячна основа със средиземноморски подправки, въпреки че и тази с босилека не бе никак зле.
Само не мога да разбера, отде се пръкна тая мода, с една и съща марината да се маца всичкото месо на щанда.
Половината тави в червено, другата половина в бледозелен нюанс покрай окраските придавани от червеното пиперче и босилека.
Направо се излагат !
Не върви на бяло сухо месо да слагаш същите подправки , както на сочно червено - то все едно да пиеш червено вино с шопска салата - пълен алабализъм и кулинарно невежество !
Имам една подправка от готовите която много си я уважавам - бяло пиперче с лимонче. Перфектна е ! Направо се удивих, на колко много вида мръвка си ходи.
Досущ като кишниш на пиле.
Кишниш?
Това е една много тарикатска подправка , която зърнах за пръв път в Рамстор преди години. Оказа се ориенталска, приготвя се от специален сорт грозде - придава неповторим вкус на пилешкото месо, с риба също стои добре.
Последно ми възстановиха запасите от нея на Египетския пазар в Истанбул, че откак закриха рамстора, трудно се намира.
Има и един добър средиземноморски микс, който може да се намери към щанда за подправки на Елемаг - то май му това ще му се окаже най-хубавото на скъпарския хипермаркет до Семинарията.
Ще ми се да поразнообразя малко подправките, но кой знае защо от мащерката, джоджена и дивесила не мога се откажа ?! Някак си, упойва ме аромата им. Жалко че не си ходят с всички манджи, но... не го ли докараш яденето първо на аромат... пиши го загубена кауза !
Чакам да хлопне мандалото и да се отправя към едно мръвкарско магазинче до нас.
Ще има час свещенодействие после и ще оставя мръвката да си поотлежи на хладинка, че в събота Балкана пак ме зове !
За предпочитане вратни, че са сочни и по-добре поемат аромата на дървените въглища.
Чудя се , тоя път маринатата каква да е ?
Има една много добра с бяло вино, подправки и мед.
Чудна е.
И от най-сухото месо,. може да сътвори ароматни изкушения и да го накара да се топи в устата ти, оставяйки неповторим вкус и сладост по небцето ти.
Или да експериементирам с някоя нова ? Нещо със сметана или рутинно - соев сос с лук ?
Принципно, вратните пържолки са сочни сами по себе си, но.. ей тъй без нищо да ги овкуси си е неуважение към добрата мръвка един вид.
По едно време на Хит си продаваха от маринатите за овкусяване - имаха една великолепна , на конячна основа със средиземноморски подправки, въпреки че и тази с босилека не бе никак зле.
Само не мога да разбера, отде се пръкна тая мода, с една и съща марината да се маца всичкото месо на щанда.
Половината тави в червено, другата половина в бледозелен нюанс покрай окраските придавани от червеното пиперче и босилека.
Направо се излагат !
Не върви на бяло сухо месо да слагаш същите подправки , както на сочно червено - то все едно да пиеш червено вино с шопска салата - пълен алабализъм и кулинарно невежество !
Имам една подправка от готовите която много си я уважавам - бяло пиперче с лимонче. Перфектна е ! Направо се удивих, на колко много вида мръвка си ходи.
Досущ като кишниш на пиле.
Кишниш?
Това е една много тарикатска подправка , която зърнах за пръв път в Рамстор преди години. Оказа се ориенталска, приготвя се от специален сорт грозде - придава неповторим вкус на пилешкото месо, с риба също стои добре.
Последно ми възстановиха запасите от нея на Египетския пазар в Истанбул, че откак закриха рамстора, трудно се намира.
Има и един добър средиземноморски микс, който може да се намери към щанда за подправки на Елемаг - то май му това ще му се окаже най-хубавото на скъпарския хипермаркет до Семинарията.
Ще ми се да поразнообразя малко подправките, но кой знае защо от мащерката, джоджена и дивесила не мога се откажа ?! Някак си, упойва ме аромата им. Жалко че не си ходят с всички манджи, но... не го ли докараш яденето първо на аромат... пиши го загубена кауза !
Чакам да хлопне мандалото и да се отправя към едно мръвкарско магазинче до нас.
Ще има час свещенодействие после и ще оставя мръвката да си поотлежи на хладинка, че в събота Балкана пак ме зове !
Точно вратни пържоли ще маам и аз тази вечер. Само не знам мадам как ще ги спретне...
цитирайМоже ли така :)
цитирай Ходих в неделя на Плана - има пачи крак, понабрах малко.
Даже си маркирах и бора зад който се крият, че това място го търсех от 2 години насам.
Изпонасякли гората, променила се е осветеността и добива не е това, което беше.
Чакам и сърнелки да се покажат, но още им е рано.
Ако не ме домързи ще погледна и на поляните над Железница за печурки - намирал съм там по половин кило бройката, направо гиганти :)
цитирайДаже си маркирах и бора зад който се крият, че това място го търсех от 2 години насам.
Изпонасякли гората, променила се е осветеността и добива не е това, което беше.
Чакам и сърнелки да се покажат, но още им е рано.
Ако не ме домързи ще погледна и на поляните над Железница за печурки - намирал съм там по половин кило бройката, направо гиганти :)
Мноооого върви с пържолки, поне според мен!
Наздраве :)))
цитирайНаздраве :)))
Има малко пачи крак от неделя, ако сега е излязъл повече да понабера малко и за теб, а ако искаш някой уикенд може да си направим съвместен излет ?
цитирайМмммммммм - вкуснооооооооооо !!!!
цитирай Кажи , ако трябва ще пращаме колети към старата столица ? :)
цитирайИскрено блгагодаря! Приятелите, при които бях, ми дадоха някое и друго бурканче. Колкото до излета - с удоволствие, но кондицията ми не го позволява :(
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 27880
Блогрол
1. най-доброто до тук
2. Овчи хроники
3. Техническо прекъсване
4. Воаяж
5. Пирин
6. Любовен демон
7. Разговори с Мефистотел
8. Адвокат на Дявола
9. Лечителят
10. Весела
11. Звезден прах
12. Horror story
13. Генетичен пират
14. Аз Пенсионерът
2. Овчи хроники
3. Техническо прекъсване
4. Воаяж
5. Пирин
6. Любовен демон
7. Разговори с Мефистотел
8. Адвокат на Дявола
9. Лечителят
10. Весела
11. Звезден прах
12. Horror story
13. Генетичен пират
14. Аз Пенсионерът