Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2008 11:54 - Слухове
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2564 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Какво е слухът , ако не непотвърдена информация. А каква информация ни предоставят основно медиите, чиято главна роля е да ни информират ? Слухове !
 Един чул, друг разказал, трети съобщил преразказа на информиран неназован източник, а последния събрал всичко чуто-недочуто, поукрасил го малко съгласно таланта си с патос и псевдозаключение и ни го поднася в сбит вариант.
Това е начина , по който се правят новините у нас.
И нека да не се самозалъгваме , че имаме жизнена и способна журналистика у нас !
Имаме си добре платени драскачи, съчиняващи поредното есе, анекдот или игра на развален телефон, която странно защо ни се предлага като Новина.
 При това, този проблем е не само сред пишещото братство, напротив - той си е повсеместен и донякъде дава отговор на въпроса защо държавата ни е на хала, на който е.
 Отдавна никой не иска да чува фактите.
Фактите, за които е казано, че пред тях и боговете мълчат ,  бяха низвергнати още откак БСП изкара на сцената мутрите, за да може по един силов начин да принуди хората да се откажат от гражданската си позиция, да превият глава пред властимащите и да не им нарушват рахатлъка с въпроси и критики относно посоката, в която се движи държавността ни. 
 Положение дотолкова желано и приемливо, че бе запазено непроменено от всички докоснали се до властта след нея, дори и наричащи себе си - Опозиция.
 И напълно нормално бе в един такъв процес първо да се ликвидира независимата журналистика, като се превърне в една  зависима и  поръчкова гилдия .
 Гилдия от мижитурки, странно защо претендираща да се нарича петата власт ?!
Каква власт има тя, след като може да бъде купена, манипулирана и насочвана да обслужва интересите на тези, които трябва да разобличава ?

Не съм прав ли ?
Доста съм краен в заключенията си ?

Очаквах подобна реакция и мога с лекота да оборя съмненията ви - просто прегледайте поредицата от новини по основните въпроси, касаещи обществото ни.
 Вижте как всяка следваща новина противоречи на предходните и сами ще стигнете до извода , че у нас няма новинари, а единствено разпространители на слухове и поръчкови клевети.
 Проследете , който и да е новинарски блок и сами ще започнете да изпадате в недоумение на кого да вярвате и дали да вярвате въобще на някой, в правото си да бъдете информирани за случващото се около вас.

 Не е трудно да се манипулира тълпата, та в крайна сметка не случайно е назована електорат. Именно благодарение на нейната постоянна неинформираност се печелят и ще продължат да се печелят избори от хора, за които мястото им отдавна е в затвора.

 Затова и се откажете по-добре да търсите истината.
Тя е дотолкова примесена с лъжи, че даже Гьобелс би завидял на пропагандната машина която бълва "новини" у нас.
 С помощта на така наречените "журналисти".


Тагове:   слухове,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - radost
31.07.2008 12:00
За съжаление е точно така...А още по-жалко е, че дори и да се появи свестен журналист, гилдията много бързо му свива перките и го натиква в миша дупка.
цитирай
2. анонимен - Като петел на бунище са.
31.07.2008 12:22
Като се взимат насериозно за някаква власт......, нека го докажат. Къде и да отвориш , все шедьоври на кандидатстуденти .
цитирай
3. cucu - Абсолютно
31.07.2008 12:33
си прав, за съжаление! Притиснати от изтрещели редактори; в неутомим стремеж първи да съобщят новината и да я поднесат по "грабващ" начин, душичките сътворяват такива невероятни новини, че да се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли. Да не говорим за тези, които по цели нощи не спят, за да измислят някоя зашеметяваща новина... И неграмотност, неграмотност - вопиюща и струяща отвсякъде! Трагично и плачевно!
цитирай
4. valsodar - cucu :)
31.07.2008 13:12
Започвам да се питам вече , дали има разлика между спама с който се задъхва пощата ми и спама, който ни поднасят медиите ?!
Дори и случайно да се появи стойностна новина, то тя неиминуемо ще бъде погребана под мазните тлъсти заглавия платени от собственика на медията .
А досега не съм чул за независима обществена медия у нас, не очаквам скоро и да чуя.
Засега интеренет е едно от малкото места , където хората могат донякъде свободно да си отстояват личната гражданска позиция , но и на това скоро ще му се сложи край. :)
Възможности много, модерирането и манипулирането са сред малкото из тях. :)
цитирай
5. valsodar - Анонимний :)
31.07.2008 13:17
Иска ми се да вярвам , че в страната ни са останали поне шепа журналисти, хора търсещи истината без страх от репресии.
За съжаление, откакто заливането с киселина на журналисти стана ненаказуема практика, нещо ми се е свила надеждата.

Едни ще купят, втори ще изнудят, а тези които все още не се отказват - просто ще принудят по силов път !

В това отношение свалям шапка в знак на почит пред руските журналисти - хора, които и смъртни заплахи не можаха да спрат да търсят истината и да отстояват правото й на глас, дори и с цената на живота си.

За съжаление, такива журналисти в България скоро няма да се родят !
Не и докато властва страха пред бандитизма, превзел държавата ни на всичките й нива.
И докато истината е превела страхливо глава, онемяла в ужаса си, лъжата ще властва и ще ни манипулира в желаната от олигарсите ни насока.
цитирай
6. cucu - Няма
31.07.2008 13:27
и да чуеш за независима и обществена медия или ако има такава, то тя ще отразява културните събития и селските събори.
За интернет си прав - наистина скоро ще му видят и на него сметката.
Хората плюят тоталитаризма (плюя го и аз), но дали си дават сметка в какъв префинен тоталитаризъм живеем сега? Имаш свобода на словото - да, ама не! Думите ти могат така да бъдат представени и преиначени, че сам да се чудиш: "Абе аз това ли съм искал да кажа?!" Вярвай ми, бил съм свидетел на подобно нещо!
А относно качествените журналисти - има, има още няколко, но, за огромно съжаление, ще бъдат претопени или премазани...
цитирай
7. valsodar - Официално, поне по документи
31.07.2008 13:36
поне по документи "Българското национално радио" и "Канал 1" на телевизията трябва да са - обществени медии.
Като такива, намирам за крайно неморално и непристойно да се излъчват реклами по тях, защото това е един от начините за оказване на натиск върху всяка една медия - чрез рекламите , които й се възлагат и сумите, които може да получи за това.

Хем обществени, хем издържани от бюджета, който ние пълним, ама хем и частни с приходи от външни продукции и реклами - ами не се прави по този начин !

И обществените независими медии си останаха такива само на хартия - отдавна са подлога на властта и се подгъзува на силния за деня, чрез къде финни къде груби манипулации на фактите и отклоняване на вниманието към второстепенни и задънени посоки !

То само човек да види, кои са "Водещите" новини и ... направо да спре да ги гледа, чете или слуша !
Спам кампанията е в пълен ход - ако дадена новина не може да се спре, то поне може да се заглуши под натиска на дублиращи я лъженовини.

За най-високотиражните вестници няма смисъл да коментираме кои са собствениците им и чии интереси обслужват - то си личи от заглавните им страници и колонките на редактора.
цитирай
8. cucu - След
31.07.2008 14:32
казаното от теб нямам какво повече да добавя. Дано само повечко народ да прочете великолепния ти постинг и да си направи правилните изводи!
Поздрави и дерзай!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392685
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив