Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2008 15:28 - Моят принос за свободата на Тибет !
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 14159 Коментари: 54 Гласове:
1

Последна промяна: 26.08.2008 15:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Честно казано до днес не знаех, че съм бил активен борец за свободата на Тибет, но човек никога не знае какво е и какво не е .
 Оказа се, че съм !
След като прочетох следното съобщение в блогосферата

Присъединете се към 12 часовата гладна стачка в подкрепа на Тибетския народ! Гладувайте само 12 часа в името на Истината! Започнете сега!

14:32 - Присъединете се към 12 часовата гладна стачка в подкрепа на тибет! от duhovnost



След  горното съобщение в блогосферата се запитах - А бе , аз аджеба откога не съм ял ?! - и се оказа, че между другото съм станал и освободител на Тибет ! 
 Ей, колко лесно било да се намесиш в геополитиката, пък аз да не зная ?! 
 И понеже доста често ми се случват подобни 12 часови гладни стачки, току виж съм свършил и друга полезна работа покрай липсата си на апетит ?! 

 Примерно, утре ще гладувам за намалянето на цената на петрола и горивата, че нещо тия по бензиностанциите големи кожодери се оказаха ! 
 После, що да не взема да спася и гладуващите в Африка, поне за 12 часа ще съм солидарен с тях и това ще ги направи малко по-сити ... в съня им.     Джунглата в Амазонка намалява, един 12 часов пост навярно ще спаси хиляди хектари девствена гора , докато дървосекачите се оправят от стомашното си  разстройство, сполетяло ги от насочената ми с 12 часов глад мисъл ?!
  А може и хемороиди да прихванат, че било по гадно усещането - тя мисълта прави чудеса, пък с малко целебен глад покрай нея , ехе-е-ей !
 Само се питам, как родните ни политици още не са ги прихванали след толкоз много анални споменавания, но с"я няма да придиряме на тайнствените магически сили на природата, я !!

 Та сега правя списък с благородни каузи, а ако някой от вас също няма апетит и се чуди дали да не свали по някое килце, може да сподели спасението на света с мен.
 Така де, то човек никога не знае, за кое му добро дело ще му тръгне като гейзер  Кундалинито или ще го провъзгласят за светец ?!

 Убаво е да си имаме нещо в запас, че като отидем при оня с връзката ключове на кръста и с големия тефтер, да не ни гледа накриво , дорде пристъпяме нервно на крак от крак пред него, докато  попрелиства страниците на живота ни !

 Че така, някой от вас , ако си има нерешени дертове в живота си, сега е момента да си го каже - я вижте още колко делници има до края на годината, а аз така и така се храня като вълците само вечер, колко му е да спася света с целокупната му глупост междувременно ?!
....

 



Тагове:   Моят,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lelya - Подкрепям твоето начинание, и т...
26.08.2008 15:50
Подкрепям твоето начинание, и тибетският народ, и грузинският, осетинският, косовският, сръбският...Не съм на ти с геополитиката, ако съм пропуснала нещо на теб разчитам да ме поправиш. Пък като се огледаме и изведнъж се заобичваме - ние сме солидарни и съпрачастни към всички световни несправедливости. Какво значение има, че тоалетните ни вонят (малко по надолу има такъв пост), че пътищата ни са гадни, че нямаме образование и здравеопазване, че паркираме и караме по тротоарите....
цитирай
2. valsodar - Само да не почнем утре да получаваме колети с ядене
26.08.2008 16:03
Само да не почнем утре да получаваме колети с ядене, изпратени ни от китайското посолство в опита му да възпре освобождението на Тибет ?!
Обещаваш да не ги докосваш, нали ?
Че да не стане - вземете си десет кебапчета и съберете едно куче !
цитирай
3. slavuncho - Не знам как още не е цъфнало в избрани!
26.08.2008 16:11
То си е само за там. Къде, къде по-важно е от проблемите на българската археология, например...
Още повече, че вони на политическа поръчка чак до висините на Еверест...
цитирай
4. valsodar - А , там са по-важните неща !
26.08.2008 16:19
Примерно в най-горещата тема е много важно да се изясни кой спамър коя блогърка е наебал - това терзае из основи блогосферата ! :)))

А инак за родната ни археология - тя няма проблеми !
Я виж , археолозите на частна практика как си копат направо с фадроми ?
Какво тук значат някаква си тракийска колесница, нищо че е единствената по рода си в света или личния печат на Симеон Велики ??!
Ще си ги гледкаме на някой търг на Сотби - нищо ново ! :)))
цитирай
5. miralyub - :))))))
26.08.2008 16:20
Само не разбрах за нас кой ще гладува?
цитирай
6. gothic - Eй, валсодаре! Ама и аз като теб, ...
26.08.2008 16:22
Eй, валсодаре! Ама и аз като теб, когато съм на работа само вечерям. Значи и аз съм протестиращ!!! Глей ти, глей ти! Колко съм бил активен борец за правата на човека в Тибет и другаде. Само ми се ще да знам дали на някого в Тибет му пука за мърляшкото управление в България, за това как станахме за резил в ЕС, а на властимащите им дреме оная работа, за обръчите от фирми, за срещите на вътрешния министър с мутри "в интерес на сигурността". Сигурен съм, че не са и чували. Всичката Мара втасала....та за Тибет заплакала!
цитирай
7. zezo - Брей не бях се сетил да погледна н...
26.08.2008 16:25
Брей не бях се сетил да погледна нещата от тази гледна точка. Значи бих могъл да претендирам за "активен" борец. Борим се за Тибет, Сомалия, Бирма, Бангладеш и бездомните котки всеки ден от 10:30 до 12:00 и от 15:00 до 17:30. Особено в този момент такава борба водя, че колегите покрай мен си мислят, че имам стомашно разстройство.
цитирай
8. valsodar - Ний тук сме били цяло опълчение бре ?!!!
26.08.2008 16:34
А ако прибавим и пенсионерите в сметката то става ясно защо Бог е българин !
Ша ли устиска при такъв як мисловен напън ?!
цитирай
9. estrella - Онлайн
26.08.2008 16:36
инициативите, които не прерастват в офлайн винаги са ми били леко несериозни и средство за канализиране на недоволство на безопасно място.
цитирай
10. valsodar - Но пък са идеална чесалка за егото !
26.08.2008 16:41
Гледаш си кефа, подпомагаш си перисталтиката и междувременно избавяйки се от токсините в тялото си се избавяш и от гузната си съвест на завършен консуматор ! :)))
цитирай
11. lelya - Ето ме вече, признавам си, предател ...
26.08.2008 16:42
Ето ме вече, признавам си, предател съм от където и да ме погледнеш. Обичам китайска кухня и от посолството ако ме подкупят не знам дали ще устоя. От друга страна като се замисля, ти знаеш ли нещо за тибетската кухня? Трябва хубаво да проучим нещата.
Хей, нека не ни се обиждат, ние сме си едни душкодобродушковци само искаме малко ред в приоритетите и начин за протести, нали?
цитирай
12. zezo - Всъщност недоволството се кана...
26.08.2008 16:42
Всъщност недоволството се канализира навсякъде и по всяко време в нет-пространството. Една инициатива може да бъде само катализатор, но пък такъв често става и статия за зелените еуглени например.
цитирай
13. valsodar - От тибетската кухня, май само за чая съм им чувал ??!
26.08.2008 16:45
Който си е бая лоена напитка, нямаща нищо общо с нашия чай.

Ама не съм и чул много тибетци да се оплакват от китайското присъствие де - то ще вземе да се окаже , че недоволните в Тибет са далеч по-малко отколкото тези извън границите му.
Тяхната работа, малко като нашата преди освобождението ни - много искаме да сме свободни, ама ако може някой друг да ни освободи, никак няма да е зле ! :)))
цитирай
14. lelya - Да-а-а, сериозни са нещата. Няма да ...
26.08.2008 16:48
Да-а-а, сериозни са нещата. Няма да ги оставим така хората, с тях сме. А, те за България чували ли са? Нищо, де и да не са чували пак сме с тях. Току виж като разберат за нас ни подкрепят в борбата с корупцията.
цитирай
15. utremer - някои от великите открития, направени след 12 часово гладуване:
26.08.2008 16:49
1. и най-важно - изобретяване на тоалетната хартия. Коментар едва ли е нужен - най-истинската цензура за всеки, имащ се за писател е да попадне в изповедалнята с номер 00

2. правилна употреба на алкохол. Според изследвания на бирената партия, в една бира се съдържат полезни за организма вещества, които иначе могат да се доставят чрез салата, ордьовър, капама и торта.

3. освобождава се време за по-полезни дейности, като четене на блогове например.

4. пести се ток, вода, храна, нерви и посещения от страна на майката на майката на децата ви. Дори това само е достатъчно за оправдаване на целта.

5. подкрепянето на значима световна кауза ще издигне реномето ви в неподозирани висоти. Вече може спокойно да цъфнете в офиса по обед брадясал и потен, с омазани биксери и дъх на шкембе и мастичка. Ако някой неразумно ви попита защо така, просто и небрежно му казвате, че подкрепяте запазването на популацията на лайкучка на остров Кембъл (Нова Зеландия).

5. жените ще ви се лепят (но се къпете периодично) когато ви видят в ореола на потенциален гуру. Само сменяйте каузите, че току виж ви засенчил колегата, издигнал глас в подкрепа на натриевиятетраоксидметан при изработката на бутони за автомати за сини чадъри. И прочие.
цитирай
16. valsodar - Да, само това не сме опитали !
26.08.2008 16:50
С похватите на шаманизма да изгоним бесовете на корупцията и лъжата от политиците ни !
Аум-м-м !
Дано да им се отвори първата чакра и никога повече да не се затваря ! :)))
цитирай
17. valsodar - utremer , усещам в тебе един прероден Далай Лама ! :)))
26.08.2008 16:53
Явно дълго си вървял по пътя на просветлението !
Доказано е , глада води до просветление !
Може би с някаква просветителска мисия , управляващите ни поддържат толкова дълго в това ни състояние ?!
Нация от просветлени ?
Ех, жалко че някои вече се споминаха от глад и недоимък и няма да видят как България става духовния айсберг на света , потопил кораба на глобализма ! :)))
цитирай
18. benra - освен
26.08.2008 17:24
да се присъединя към редицата на благодетелите...
цитирай
19. valsodar - Усещам аз , че дамите ще отбележат превес !
26.08.2008 17:26
Само внимавайте с благородните каузи, че все пак по вас трябва да остане по нещичко, по което да залепват погледите ни ! :)))
цитирай
20. lubima - ;-) включвам се и аз в гладуванет...
26.08.2008 17:38
;-) включвам се и аз в гладуването)))само кажи с коя благородна кауза започваме първо?Та да насочим общ мисловен процес ))) Предлагам утре /27.08.08/ да погладуваме за "войната" по пътищата!...или като инициатор направи седмично "меню" на благородните клаузи ;-)
цитирай
21. utremer - Като оглеждам възхитено скромните си 106 килограма,
26.08.2008 17:42
просветлението не ще да е от глад :))). Най-ще е от пълни маси и стомаси.
То Тибет Тибет, ама като се стопли бирата не е на добре работата. Иначе съм готов на ден да постя дори по 13 часа (в периода 20.00-09.00 часа). И не просто да постя, ами и да не извършвам следните дейности:
- да карам кран на задни гуми
- да свиря на цитар на мис Куала Лумпур, докато правя челна стойка
- да рецитирам стиховете на Секирата
- да скачам от 50 метров мост с 80 метрово въже
и прочие начинания
цитирай
22. valsodar - Седмичната програма е добра идея
26.08.2008 17:43
че инак току виж станал гаф - един гладува против войната на пътя, друг против корупцията и накрая катаджиите взели, че спрели да взимат по двайсет на здрасти ?!
Че те като почнат вече да гладуват, хептен ще се замотаме с полицейската мисъл в процеса ! :)))
цитирай
23. valsodar - utremer, погледнато по европески начин
26.08.2008 17:46
вашите 106 килограма говорят единствено, че носите по-богата душевност, отколкото е способен да побере сам един човек, затова и физиката ви се стреми към разширение за да я побере :)))
И аз ги бях достигнал в миг на просветление, но уви сбогувах се с тях и с еърбега си , който ми се бе появил отпред.
Никое щастие не може да вечно.
цитирай
24. bamby13 - А аз, в знак на протест не гледах O...
26.08.2008 17:50
А аз, в знак на протест не гледах Oлимпиадата.
а с гладувантео щ его подкрепя символично. Ако измислите нещо по да хваща декиш, Обадете се
цитирай
25. valsodar - bamby13 - водиш по точки !
26.08.2008 17:53
Виж, това за Олимпиадата го пропуснах като духовен бонус - ей, как ме е изкусил Дявола глобалистичен да му се не види !?!
цитирай
26. bamby13 - друго което (не)можем да направим
26.08.2008 17:57
да спрем да купуваме китайски стоки
обаче май не'аме избор. То какво ли не е там пороизведено...
цитирай
27. valsodar - За китайските стоки е верно
26.08.2008 18:02
utremer го е казал много добре в блога си, който го е пропуснал сега му е времето, че... сакатлъка става лесно :)))

Нищо, то може и да купуваме китайски стоки щото няма инак накъде , ама ще си внесем виетнамски оксиженисти, за да има с какво да дразним китайските .
Само някой ден като изгрее луната, да не прочетем на обратната й страна "Made in China " че ще се стъжни благородната ни кауза ;

Чрез един скромен глад към един мирен свят !
цитирай
28. анонимен - Само гледайте в почивката между ...
26.08.2008 21:25
Само гледайте в почивката между гладуванията да не ядете кучета и веднага имате моя глас!:)
Гледах един ужасен филм за китайците (те нали ядат кучета..нямам нуми..) Биеха кучетата до смърт, за да им изкарат по този начин адренарила...така ставали по-вкусни..е намразих я тази нация...а и след Олимпиадата, още повече
цитирай
29. valsodar - Имат си специална порода за тази цел
26.08.2008 22:00
Пребиват ги с бухалки, защото инак месото им се вкисва. Нищо, че навремето виетнамците у нас ги изядоха без подобна подготовка, какво ти разбира гладен виетнамец от изискана кухня.
Друго се е едно тлъстичко Чао-Чао за вечеря.
Те не че и у нас преди години по времето на Жан нямаше кебапчета от кучешко месо - малко повечко сол и се не усеща ! :)))
цитирай
30. анонимен - А аз честно казано
26.08.2008 22:52
много се притеснявам дали ще заспиш, след като (казвам ти го, ако не си онлайн и не знаеш кое време е) разбереш, че няма да има твой постинг на ПЪРВА (човече - ПОВТАРЯМ - ПЪРВА) СТРАНИЦА в блогбг...
цитирай
31. valsodar - Имало е предостатъчно досега за да ме вълнува вече :)
26.08.2008 23:28
А и какво е един пост пред свободата на Тибет ? :)))
цитирай
32. gothic - Момчета, момичета. . . много ме е ...
27.08.2008 00:25
Момчета, момичета...много ме е срам. Издъних каузата!!! Докладвам: доматена салата с две малки мастики и мешана скара с пържени картофи и задушени печурки, поляти с три Каменици. Да знаете, ако Тибет не извоюва независимост виновен съм само АЗ и никой друг. Готов съм да поема вината....
цитирай
33. valsodar - Станал си жертва на китайска агресия !
27.08.2008 11:16
Те така действат - тихо и подмолно.
Китайските стоки са обработени със специален препарат повишаващ апетита, само и само да се саботира освобождението на Тибет !
цитирай
34. gothic - Знам ли, приятелю. . . аз си мислех, ...
27.08.2008 11:19
Знам ли, приятелю...аз си мислех, че е от това че само вечерям. Ама може и да съм станал жертва на международен комплот, на диверсия. Ще вида тази вечер как ще вечерям и ще си направя изводите....
цитирай
35. reason - 21 часа без храна броят ли се за гл...
27.08.2008 11:35
21 часа без храна броят ли се за гладна стачка? :-))))
цитирай
36. valsodar - O, ти направо си съсипал поднебесната Империя !
27.08.2008 11:47
Сега, кой знае какъв катаклизъм ще им се случи на горките китайци ?!
Очаквай глобално захлаждане , ако повториш гладната си стачка ! :)))
цитирай
37. gothic - Между другото, знаете ли кога ще ...
27.08.2008 11:48
Между другото, знаете ли кога ще настъпи истинският световен глад?
цитирай
38. valsodar - Когато Сомалия стане член на ЕС ?
27.08.2008 11:58
Или в момента, в който китайците открият, че ориза може да се яде и с лъжица ? :)))

То затова, ние от сега си почваме с гладните стачки - хем спасяваме света, хем и се подготвяме за времената през които цели нации ще разберат в какво се крие тайната на оцеляването на българския пенсионер.

Ша ми претендират разни там ми ти гурута, че се хранели с енергия от космоса - пълни глупости.
Да дойдат у нас и да видят, как пенсионер оцелява, след плащането на сметките си към монополите !
цитирай
39. gothic - Прав си. Гурутата пасти да ядат. А за ...
27.08.2008 12:04
Прав си. Гурутата пасти да ядат. А за въпроса беше на прав път, но не съвсем. Ще настъпи, когато китайците разберат, че от 4000 години ядат само гарнитурата :)))))
цитирай
40. valsodar - Между другото, той и петрола заради тях поскъпна
27.08.2008 12:41
Пустите му мискини - захвърлиха рикшите и взеха да се моторизират - лапат петрола като лами ! :)))
И какво толкоз не й харесаха на рикшата - масаж на ходилата, фитнес за тялото, възможност да видиш места на които не си бил .... екологично чист начин за придвижване и уникална възможност тъщата да те повози а ти да викаш - Дий, воле, дий!


И лучец еж,

водица пий -

И пак поглеж!

Дий...

Дий, воле, дий!

цитирай
41. gothic - недей че се размечтах....
27.08.2008 14:25
недей че се размечтах....
цитирай
42. анонимен - :)))
27.08.2008 14:31
Китаец влиза в ресторант (китайски:), метва един търсещ поглед, хваща се с длани за слепоочията и въздъхва отчаяно: Rice, again!
цитирай
43. gothic - Е! Що му е на човека да се мъчи с мешана ...
27.08.2008 14:45
Е! Що му е на човека да се мъчи с мешана скара и шопска салата :)))))
цитирай
44. ahmeddogan - не е хубаво да се иронизират
27.08.2008 17:28
болни хора, като "духовност", а модераторите трябва да предприемат мерки с/у подобни призиви!
цитирай
45. valsodar - Напълно си прав !
27.08.2008 17:47
Трудно се поддава на иронизиране глупостта - заразна е !
За щастие не ходи по животните, а само по човека ! :)))
цитирай
46. silencemurmur - по коментар 1.: че пътищата ни са гадни
27.08.2008 19:09
Ами първо да се погрижа за моя път преди да оправям пътищата на други страни. И после: пита ли ме бирманеца и тебетеца и други дали искат да ги оправям? Или не питат, защото това им е пътя?
цитирай
47. duhovnost - Искам само да кажа, че ...
28.08.2008 05:31
Н.С. Далай Лама не се бори за независимостта на Тибет!
Справка:
http://www.dalailama.com/page.225.htm
цитирай
48. valsodar - Криворазбраната цивилизация :)))
28.08.2008 09:05
И без да четем Книгата на мъртвите, може да ни стане ясно, че това което следва Далай Лама не е това, което се пропагандира от последователите му, в опита им да получат просветление, ей така между другото, почесвайки самодоволно егото си, колко са духовни и възвишени, поучавайки щедро считаните за по-низши от тях :)))
Преразказващи текстове, които не са стигнали до съзнанието им, не са изживяни а само запазени на удобно място за поредното Copy-Paste.
цитирай
49. anahata - Книга на мъртвите
28.08.2008 18:00
е на Древните египтяни Радо. Тази на тибетците се казва "Тибетска книга за живота и смъртта".
цитирай
50. valsodar - Няма никакво значение - и в двете става въпрос за едни и същи неща
28.08.2008 19:14
Само дето всички са седнали да се вайкат за нероден Петко.
А кое им е лошото на тибетците ?
Колко бунта и възстания са имали от 50-те години насам ? Ако са искали освобождение - да са го постигнали :)))
Да, Китай е окупирал Тибет по военен път.
Китай, асимилира населението претопявайки го в милионите китайци, заселващи се там и смесващи се с коренното население.
Но това не е нещо ново - това е политика на поднебесната империя от няколко хилядолетия насам.
Кой им бе крив на тибетците, че не влязоха в модерния свят навреме ?
Имаш ли си идея в коя епоха са живеели преди 50-60 години и в коя сега.
Не може едностранчиво да се гледа на нещата - дори и Далай Лама си го осъзнава човека.
Но това което се прави, тези призиви за 12 часови гладни стачки не са нищо друго освен евтин популизъм за пред очите на западния потребител, за когото 12 часа без поредния хамбургер с кола и чипс са си живо изтезание.
На нас ни е смешно, но те си го приемат едва ли не като подвиг.
И Далай Лама пада в жертва на собствения си популизъм, допускайки подобни нелепи и смехотворни призиви да тръгват от негово име.

Ами дай да не ходим и до тоалетна една седмица, за да спасим пъстрокрилото червеноклюнесто канарче от Томбукту ! Един много рядък и застрашен от изчезване вид ! :)))
цитирай
51. anahata - бреееей,
29.08.2008 08:24
че ти си бил много докачлив:)
за една невинна забележка - цяла тирада?! А спри се малко. Никой не те кара да гладуваш като не искаш или да четеш неща, които не харесваш.
Преди дни дигна шум до небето за Осетия и Грузия, а сега - на 180 градуса се извърташ за Китай и Тибет. Чудя ти се с тая натрупана агресия и гняв как си със здравето. Карай го по-спокойно, иначе гастрита и язвата не ти мърдат :)
цитирай
52. valsodar - Тя тая тема няма край бре ? :)))
29.08.2008 10:04
Със здравето съм добре, въпреки че blog.bg не се препоръчва за хора, които си държат на него :)))

Правиш ли разлика между популистка кампания с нулев краен ефект и реална подкрепа водеща до промяна ?!

Ти лично с какво подкрепи тибетците, с какво вследствие на твоята намеса се промени дериджето им ?! Станаха ли по-щастливи и свободни след 12-часовото ти "гладуване" ?
Защото "спасяването" на Тибет, и прочие "благородни" каузи се подкрепят най-вече от отегчени и презадоволени хора опитващи се да оправдаят егоизма в ежедневието си :)))
И един призив от рода на "Гладувайте само 12 часа в името на Истината!" , ми звучи най-малкото смешно и лицемерно.
А през останалата си част от живота, как се отнасяме към Истината ?!
Или тя се появва в живота ни само през тези 12 часа , за които Далай Лама ни щракне с пръсти ?

Затова и си предпочитам , да си помагам на когото мога , както мога и когато мога, но с реална видима помощ, отколкото да се замозалъгвам, че съм богоизбран високодуховен човек, какъвто си знам че не съм.

По-добре едно малко добро, но навреме , отколкото един голям подвиг в пожелателно време ! :)))
цитирай
53. anahata - де го удряш, де се пука,
29.08.2008 12:08
къде прочете че съм гладувала?! Въпросния призив за гладуване не съм чела, но доколкото схванех със скромните си познания по английски, Далай Лама призовава хората по света да обединят молитвите и благопожеланията си за Тибетския народ в определен ден за определена продължителност от време(или нещо такова) а не да гладуват 12 часа.
Както и да е, оставям те да се възмущаваш и да иронизираш на воля, каквото ти душа иска, в собственото ти виртуално пространство.
Айде бай-бай, че ми свърши обедната почивка.



цитирай
54. valsodar - "Въпросния призив за гладуване не съм чела"
29.08.2008 12:26
Хем не си чела, ама хем и мнение си имаш, че си ми и сърдита ??!
Я си хапни, поотпочини малко и не се ядосвай на гладно , че в вредно за здравето :)))

ПП Това , което не си чела е с едни доста големи, тлъсти и мазнички червени буквички в началото на поста ми - ако е нужно да уголемя цитата, който си е копиран преди последващата редакция ( след моя пост-отговор ) само си кажи, ще ти вляза в положението ! :)))


Ако и това буди съмнение в теб , само сравни датите и часовете на двата постинга :)))


26.08 15:28 - Моят принос за свободата на Тибет !

26.08 14:32 - Присъединете се към 12 часовата гладна стачка в подкрепа на Тибет! с Последна промяна: 28.08 06:13 - т.е. това което съм си защитил като позиция си е напълно правилно и адекватно, та колкото и да се мъчите да извъртите нещата, само по-смешно става ! :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393276
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив