Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2008 21:35 - Изяж бобър - спаси дърво !
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2287 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 01.09.2008 21:37


Дойде си Септември, а с него се завърна и селянията на пътя. Всеки бърза, напира, мъчи се да издрапа с едно място напред в трафика, сякаш едва ли не, е настанал апокалипсиса и от това зависи собственият му живот. 
 И аз си бързам, ама някак си не ми доставя удоволствие да карам нервозно. По-си ми е кеф, да пропусна някой пред мен, като видя, че много бърза и да си джиткам на спокойствие отзаде му.
 Не че не се засилвам с по сто, засилвам се, но местата по които го правя са май само две за цяла София, като едното е естакадата към Аерогарата, като няма голяма навалица по нея.
 То и да караш бързо не си е вече кеф, с вечните изненади по пътя и отворилите се ями по новоремонтираните булеварди.
 Звънкат ми днес по телефона, че откриваме учебната година и в седем трябва да съм пред залата за тренировка, гледам си часовника в края на деня, смятам си трафика и все не ми се връзва с обичайните задръствания, как ще стигна навреме дотам.
 Хем ми е нервно , че няма да стигна навреме, ама хем и нещо в мен си ме кара да си карам спокойно без да препирам много-много.
 Стигам до Цариградско, а отгоре слизат по дъгата , един след друг и един връз друг.
И някак си като гледам каква тарапана е напреде ми се уби мерака да се вра в нея и ха пропусни оня, ха тоя, та с пет коли закъснение се включих в потока към локалното.
 По едно време, хоп колата пред мене тръгна вляво.
 Що ли ?
Отпреде двама от бързаците нанизани. Не много, ама колкото за ядове и за КАТ стига им. Тръгвам да ги заобикалям , а в лявата лента още петима един връз друг, поогънали кой броня, кой смачкал фар , а трети с обогатен нецензурен репертоар.
 Красота отвсякъде, бързай, бързай, а сетне стой два часа да чакаш да ти дойде КАТ и си гледай нервно часовника , ядосвайки се за провалената вечер.
 Подминах си лобното място, което си бе нарочено за мене безаварийно, ангел хранителя ми си изпусна с облекчение въздуха, който си бе стискал докато ме прекара през там, че даже се и прибрах 15 минути по-рано от планираното.
 И седя сега и се питам - И за какво бе цялото бързане ? Има ли изобщо някакъв смисъл от него, в случай, че бързаш или не , то трафика си е такъв, че колкото по-се вреш, толкова по-зле става ?
 Пак стигам до извода си от време оно, че не трябва да се кара само с крака върху педалите, ами и с поне малко акъл в главата !
 Че така мили другарчета, карайте умната !
 Да не чукаме някой ден ламарините на пътя и да се запознаваме покрай бързането си.
Защото, колкото и да бърза човек, не може да надбяга съдбата си.
Най-много в бързината си, да събере повече ядове от предвиденото от нея :)))


Тагове:   дърво,   бобър,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. silencemurmur - с пет коли закъснение се включих в потока към локалното
01.09.2008 22:02
Здравей.
Много се смях с написаното.
Приятна вечер.
Silence
цитирай
2. gothic - С автобусчето си е най-добре. . . . .
01.09.2008 23:34
С автобусчето си е най-добре.....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7394826
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив