Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2008 11:28 - Не и по Кустурица
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3268 Коментари: 19 Гласове:
0

Последна промяна: 05.09.2008 11:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Напориста репортерка, сюрия цигани около нея ( опс - роми ) и два кмета. Микрофона се натиква в лицето на единия с репликата - Кой, кой е виновен сега те да останат без дом ?! Опит за насочване на разговора в правилната посока с въпрос към циганите - А вие, какво направихте с помощите , които ви се дадоха покрай наводненията ? - настъпва пълна какафония, типично по цигански, на фона на циганска сватба зад кадър.
 Действието не е от филм на Кустурица и филма не се казва "Аризонска мечта".
 Случката си е типично наша, а сюжета до болка познат.
Министерството на Държавната политика при бедствия и аварии поръчва 295 фургона на стойност 1 999 422 лв., от което излиза, че средно на фургон се пада цена около 6 800 лв.
 Около почти година след наводненията Емел Етем, раздава почти всичките фургони на общините пострадали от наводненията, като идеята е те да са временен дом на пострадалите, докато успеят да влязат в обитаеми къщи, къде с построяването им отново , къде с ремонт.
 Държавата отпуска помощи, фондации изпращат помощи, смс кампании, кметски подпомагания с безплатни парцели - списъка е много дълъг.
 И какво имаме в наши дни почти три години след това ?
Парите изядени и изпити от циганите, материалите за строеж безвъзмездно предоставени изпити, а ромите чай-шукари както винаги. Безпроблемни и безхаберни, чакащи отново на държавата, демек на нас да ги носи докато са живи на гърба си.
 Да, ама министерството си иска фургоните обратно, че я военен погреб ще гръмне, я земетресение ще тресне и знае ли се изобщо кога и за какво ще потрябват. Право си е да ги иска, при положение , че са отдадени само за временно ползване.
 И точно тук започва гоненето на сензацията, извиващите се ромски писъци до небето и поредната медийна цигания.
 Медийна цигания, защото покрай ромските проблеми, всичките българи на цигани ни обърнаха, опитвайки се да ни накарат да повярваме, че там където за българите няма прошка и снисхождение за циганите трябва да има !
 За да се подмаже България на Брюксел, как добре си ухажва малцинствата. За сметка на мнозинството си, което все още е от тъпи българи плащащи си съвестно данъци и сметки и разчитащо изцяло на себе си , за да си помогне в беда.

 Кой, кой е виновен ?! - почти истерясало изписква репортерката навирайки микрофона в лицето на притеснения кмет поставен между чука и наковалнята от медиите. Да се види, колко е зла местната власт. Не не е достатъчно , че без пари са им дали безвъзмездно земя , на която да строят. Не , не е и достатъчно, че прави всичко по силите си да им помогне, ама нали държавата си иска фургончетата обратно  - дайте ся да разпънем кметовете за това, че циганите са научени цял живот да живеят наготово и на чуждо !

 Ще ви кажа кой, мила госпожице - отговора е съвсем елементарен !
За да се стигне до това положение , на първо място сте виновни първо вие медиите, които три години спахте, наместо да следите как се изразходват помощите излизащи от нашия джоб ! 
 Защо три години тия мангали, които сега ще останат на улицата, живяха безхаберно, защото така са научени от милите ни политици, че всичко им се дава безплатно и какъвто и зулум да направят, държавата ще им го опрости, и не само ще им го опрости, ами ще им даде и още пари !
 По един камък да бяха полагали на ден, сега щяха да имат къщи на по три етажа !

И комичното бе, че на въпроса в какво са живеели преди наводненията отговора бе ... в къщи от кирпич ! Е, и какво им пречеше да си ги съградят наново ? Кое и е лошото на къщата от кирпич ? Запада е луднал по тях , от гледна точка на екологично чисто строителство ! Да, ама не - трябва да има драма, трябва да има малко сигански сопол пред екрана и някоя медия трябва пак да си направи актив, показвайки се съпричастна към ромското нещастие. Не съм съгласен и тоя път за енти път циганите да ни се качат отново на главата с безмерната си наглост и нахалство и подобно на кърлежи впили се в нас, да очакват помощта ни. Защото ако и сега я предоставим, парите които ще отидат за поредната циганска сватба наместо строеж на жилище, ще излязат от джоба на тези, които повече се нуждаят от тях и са ги заслужили с близо 40 годишния си труд и платени данъци към държавата.
 
 С което определено не съм съгласен.



Тагове:   Кустурица,


Гласувай:
0



1. cucu - Мдааа...
05.09.2008 11:35
Мдааа...
цитирай
2. pui - Само мъничка поправка
05.09.2008 11:41
в "Аризонска мечта" няма пукнат циганин, пардон ром, там са ескимоси:)))

Поздрави
цитирай
3. gothic - Ами. . . в циганска държава, с циг...
05.09.2008 11:43
Ами...в циганска държава, с циганско управление на почит ще бъдат циганите, много ясно...FUCK!!!!
цитирай
4. slavuncho - Проблема с циганите няма да се реши в обозримо бъдеще.
05.09.2008 11:53
Това си е племе, със свой начин на живот, морал и т.н. По някой от тях успява да се откъсне, образова се, повежда човешки живот, но това са единици... Просто не трябва да им се обръща повече внимание от това, което се оказва на другите граждани. Законите са еднакви за всички.
За съжаление от 1989 г. насам ни управляват все надупени гъзолизци, така че - пази си нервите за по-важни неща :)
Лошото е, че и ние - гражданите, сме безпаметни. Виждаш как сега всички - заедно и поотделно, са гракнали против ДПС и Доган и няма един, който да си "спомни" как в зората на демокрацията предшествениците и някои от сегашните надупени гъзолизци в името на "националният интерес" се "съгласиха" с Последния Голям Брат & Сателити ДПС да го има, и не само... После - Доган ни бил виновен - ха!
цитирай
5. valsodar - И когато сняг забръска, що ще чиним ний зимъска ?!
05.09.2008 11:58
Иде си есен, а след нея зима.
Медиите, леко слънчясали покрай летния си отпуск, търсят отново "сензацията" си покрай тези, които през зимата ще са без дом.
Само дето , тази тяхна сензация не е сензация, а си е нашенската действителност и за енти път поставяме въпроса , докога ще има явна дискриминация срещу българите, въпрос който медиите упорито отказват да зададат !
цитирай
6. valsodar - pui
05.09.2008 12:02
Както обича да казва един изтъкнат писател - това е просто метафора :)))
Въпреки че, наместо циганите предпочитам да живеехме с ескимосите, те поне едно иглу знаят как да си построят за зимата :)))
цитирай
7. rummi - може и да се уреди въпроса с ескимосите,
05.09.2008 12:11
само топлофикацията малко да се поразвърти - и готово.

кат не харесваме Топлото, шъ ни назначат за шеф Студеното :-))))) и готово!

оттук насетне до пингвините, ескимосите и иглутата е един хвърлей масто.
цитирай
8. slavuncho - Бабо Мравке ката джас? :)))
05.09.2008 12:11
За българите никой не плаща!
Българите за българските медии са интересни когато са в чужбина и някой е крадец, убиец, проститутка и т.н.
Когато българи - обикновено млади българи, спечелят конкурс, олимпиада, състезание по математика, физика, китайски и т.н., и т.н., това въобще не е интересно!
Ето и сега върви, вече минути по Българската Национална Телевизия, репортаж за някой си Юлиан Цолов, дето като брокер ограбил някой си, но къде - в Ню Йорк!
А сега си спомни колко пъти си видял някое от нашите умни хлапета за повече от секунди по телевизията? Трудна работа!
Айде, ние сме горе-долу интелигентни (?) и можем, евентуално, да си направим някакви изводи... Я си представи болшинството, което се ориентира в живота въобще, според прочетено или видяното в някоя медия?! Блато...
цитирай
9. valsodar - Преди време румънците направиха нещо интересно по въпроса с медиите си.
05.09.2008 12:17
Задължиха ги добрите новини да са колкото лошите, с което медиите изпаднаха в шок и ужас, как ще си задържат рейтинга, опиращ се изцяло на създадени от тях самите сензации.

Тук да облееш някой с помия е достойно за похвала дело, да оскверниш национален символ си е пример за подражание ( фотосесията на Вулева ) и да правиш публиката си на идиот си е вече традиция.

Има немалко добри хора, достойни за нашата благодарност - те умишлено се подминават от медиите , защото не доброто продава новините , а ниското, мерзкото и скандалното в тях.

Затова и вони на кочина от всички новинарски блокове :)
цитирай
10. slavuncho - Така си е...
05.09.2008 12:33
Когато за пръв и за последен път в ръцете ми попадна т.нар. вестник "Шок", аз бях... не мога да намеря дума! Рядко ми се случва...
Но, колко хора го четат, пък и обсъждат, и се позовават на него!
Някой може да каже, че гледам на другите отвисоко... Е, как да гледам на такова, на което това е основният източник на мирогледа?!
Лошото е, че много мислещи хора, неспособни да се борят с всичко това, се затвориха в себе си...
цитирай
11. valsodar - Социална кататония.
05.09.2008 12:35
Когато зрящите си замълчат , слепците сляп ги води :)))
цитирай
12. gothic - Ами значи е време и зрящите да зинат с ...
05.09.2008 13:36
Ами значи е време и зрящите да зинат с глас....
цитирай
13. dolce - :(
05.09.2008 13:52
mene ako pitate az sym za generalno reshawane na wyprosa s mangalite:
ne velaiat da viweiat po nashite prawila i im at gryb w Bruksel
nema losho towarim gi na niakolko wlakowi kompozicii i im gi prashtame na BUROKRATITE w Bruksel
da se oprawiat s tiah te
kojto iska da viwee w BG e samo i edinstweno bylgarin i spazwa zakonite w BG
ako ne mu otyrwa nikoj ne sme kaleswali da sedi tuk
da si hwashta pytia
цитирай
14. анонимен - dolce,
05.09.2008 14:26
Гуте идее, както се казва, но за това се иска кураж и воля - управленска, а нашите яко ги е страх, тия същите да не ги пометат. Защо мислиш ще непрекъснат им клякат?!
цитирай
15. valsodar - 11.06 10:49 - Нецензурно желание- Искам да съм ром !
05.09.2008 20:17
Искам да съм ром !

Мръсен циганин кирлив.
В таз държава педерастка,
аз ще съм щастлив.
Сметки аз не ще да плащам,
парно , ток, вода.
И на българите прости
с наглост мамка им ще аз @ба !
Помощи отвред ще взимам,
ще ме снима CNN.
По света не ще да има
тъй безгрижен като мен !
Политици ще ми ближат
пак пред избори гъза.
С кебабчета и бира
ще си гледам аз кефа !
Ромката ще си изчуквам,
а деца се щом родят,
ще ги уча аз да просят,
ще ги уча да крадат.
Че така е в таз държава
ако циганин си ти,
теб ти никой не посяга
волна птица ще си ти !
цитирай
16. анонимен - Валсодар,
05.09.2008 20:28
1. Ромът е напитка!:))
2. Циганин лесно може да станеш - просто спри да плащащ всякакви сметки и започни да крещиш по-силно че си дискриминиран и неоправдан :)
цитирай
17. valsodar - И аз тъй знам :)
05.09.2008 21:36
А мангала е старовремския вариант на откритото кюмбе :)))

Не виждам какво не й харесват на думата циганин - то това си тръгва от прародината им - покрай река Циган в Индия :)))
цитирай
18. radoslav2000 - Циганизация
06.09.2008 00:15
Come on baby this is what you need!
цитирай
19. net - които три години спахте, наместо да следите как се изразходват помощите излизащи от нашия джоб !
06.09.2008 23:51
"които три години спахте, наместо да следите как се изразходват помощите излизащи от нашия джоб !" Не съм съгласна. Помощите вървят повече от три години.
И моля, запомнете и разпространявайте:
Има разлика между циганин и ром
Циганин е ЧОВЕК, които работи, дори срещу минимално заплащане.
Ром е същество рожба на криворазбрана демокрация. Това същество има право да получава, да взема без да работи, ако започне работа има право на 60 дни болнични, 30 дни неплатен отпуск, 20 дни платен, отделно за гледане на малко дете и възрастен човек. На това същество винаги, когато някои таруше тези му права- възникват нови права - да бъде посетен от Карбовски, да бъде направен репортаж за отнемане на правата му.
За това моля, всички многоуважавани от мен членове на семеиството "Блог БГ" да ненарушават правата на ромите и да не ги наричат цигани. Обиждат ги, отнемат им правата, като ги приравняват с работещото малцинство.
С цялото ми уважение: поклон пред тези трудещи се хора.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7394034
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив