Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2008 10:20 - Палачинки на разсънване
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1004 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 07.09.2008 13:42


 Заветните палачинки се стремят да придобият рекламния загар в тигана - златисто жълти от двете страни. Уви, нещо са стресирани - от телевизора звучат удари на гонгове обявяващи поредния ринг в битката "За и против протестите на млекопроизводителите". Чакам поредния нокаут с поредната словесна изцепка, водещите подскачат като два щастливи суяка, доливащи масло ту в единия , ту в другия огън и наместо решения и диалог, от екрана зазвучава поредната какафония.
 Което ми спестява носталгията от събуждане на село, където петела е отдавна сготвен и на негово място най-кресливата носачка обявява началото на деня.
 И тук ще ми изкудкудякат по телевизионерски, колко заблуден съм бил, че не съм подкрепил протеста на млекопроизводителите, свинарите, козарите, чакракчиите и сарачите, но как да ги подкрепя, като на фона на цялата словесна врява те все повече се отдалечават от мен с посланията си.
 И ми става едно такова чудно и неведомо, защо никой не се вдигна на протест срещу преждевременното ни приемане в европейският съюз.
 Защо, никой не се замисли, когато излязоха прогнозите преди 3-4 години, че при влизането ни в ЕС ще фалират около 80% от фирмите в преработвателната ни промишленост ?
 Че малкото оцеляло и неразграбено от селското ни стопанство ще бъде унищожено под напора на вливащите се на пазара ни селскостопански продукти дотирани от ЕС ?
 Защо ?
 Може би защото всеки си е мислел - Мен това не ме засяга .
Както си го мислим и днес, някой някъде фалира, друг псува на майка черната си орис, накарала го вместо да краде да се опита с честен и тежък труд да изкарва препитанието се - Нас това не ни засяга.
 Ние просто ще отидем до магазина и там ще псуваме млякото, в което няма мляко и колбасите, в които няма месо.
 Иска се и акъл, бе прозвучала в една досадна банкова реклама.
 За съжаление, не уточниха какъв акъл се иска и населението остана с представата, че с тарикатлъци на дребно и улични протести, нещата ще се променят.
 Че не може от руините да влезеш директно в модерния свят, очаквайки махването с пръчица на европейската фея на изобилието и над главата да ти се посипят помощи във финикийски знаци.
 За това и сега дебатите ни са боксови, под звуците отмерващи поредния нокаутиран в битката му с живота, с грозната, груба и цинична действителност.
 Не виждащ единствено ръката удряща гонга, тази отмерваща такта на зрелищата, зад които да прикрие хората докарали ни до поредната криза.




Гласувай:
0



1. slavuncho - Причината си е там, където я посочваш!
07.09.2008 11:01
Трябва да се мисли. Стратегически, което значи 15 - 20 години напред. По този въпрос има разработени теории, модели, експертни системи и какво ли не щеш още. Имаме и хора, които могат да го правят, ама не искат - за какво?! Кой ще чуе мнението им? Мисленето на политиците не надхвърля идващите избори - максимум. Държавника би мислил и за "след това", но кой ли дава на такова животно да се пръкне - никому не е обходимо...
цитирай
2. kalbotobg - ...
07.09.2008 12:12
Европеиския съюз сме защото някои видяха в това начин да преборят "комунизма", парични потоци за преразпределяне и начин да замажат очите на някого. Властта никога не е принадлежала на народа още от времето на хан Аспарух. Виж, палачинките вече са друга тема ;) !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7426454
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив