Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2008 17:05 - Crash
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2138 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 08.09.2008 17:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Ако на границата ни трябва да има табелка, която най-точно да въведе туриста , в това което го очаква , тя не трябва да е "Добре дошли в България" , а " Не правете като нас !"
 Може би и с тази цел Господ е създал страната ни и народа, който я населява - да покаже на неразумните,  докъде може да стигнат в глупоста си ?
 Цялата ни история се измерва с преходите между две национални катастрофи, времена на безвремие и тих кипеж пред експлозия.
 Ако нещо може да се сбърка, то у нас то непременно ще е прието със закон и наложено като стандарт за поведение . Да се чудиш направо, дали Мърфи не е емигрирал българин ??!
 Примери ?
 Бол.
Законотворчество, ако от един закон има три варианта като проектозакони, то със сигурност у нас ще се гласува и ще се приеме този, който в последствие ще се нуждае от най-много поправки, за да достигне до нивото си на  пълна неприложимост и неефективност.
Правораздаване ?
Кажете ми страна в която престъпник не е осъден, единствено защото делото му е загубило давност от постоянно неявяване на защитата му, на свидетелите по делото, от променени показания или неправомерно взети такива, от улики които са изгубени или подправени и какво ли още не , достигайки до куриозните медицински свидетелства вменяващи на съда чувство за вина, че може би ще вкара в затвора човек със сериозни стоматологични проблеми или с пристъпи на клаустрофобия, за когото пребиваването в затворени пространства е крайно нежелателно.
 Политика ?
Кой народ последователно в продължение на десетилетия ще гласува за едни и същи политици, трайно доказали некомпетентността си в управлението на държавата ?
 Навън те щяха да са забравена история.
У нас ?
У нас са вип персони, наместо персона нон грата.
Явно не можем без тези, които ще ни вкарат в поредната катастрофа, даже и с някакво странно мазохистично наслаждение, гласуваме за тях или още по-лошо - позволяваме на малцинството да ги издигне на власт, отказайки се от правото си на глас , като наказателен вот срещу тях.
 Я ми кажете една държава в която пряката демокрация да е в ръцете на малцинството !
Защо ли ?
Ами вижте нивото на избирателната активност и ще ви стане ясно , че тези който са на власт са я получили с гласа на по-малко от 10 % от населението, като си направите една проста сметка - избирателна активност и брой гласували за тях.
 Затова и сме куриоз като държава - малцинството решава как ще живее мнозинството, продавайки гласа си за скара бира и някой дребен лев в джоба.
 И после, същото това малцинство до следващите избори не изпълнява нито едно от гражданските си задължения, защото знае , че няма кой да го принуди към това.
 А са им скочили, а са се обърнали рязко изборните резултати.
 И колкото повече се множат абсурдите, толкова по-трайно се възприемат у нас.
И населението ни е едно такова особенно - оцеляващо , сървайвъри в национален вариант?!
Въпреки всичко, а може би именно заради това ?!
За да покаже, че ние можем това , което другите не могат - сами да си стъжним живота до там, където и на най-големия ни враг не може да достигне фантазията му.
 Бедна ви е фантазията - вие си мислите , че ни е зле - гледайте само какво ни  предстои ?!

 Някакъв странен модел на човека, създаден с една едничка цел - да оцелява при бедствия и катастрофи всякакви.
 За да има жив, плашещ пример за тези осмелили се да мислят нестандартно.
 
 Неповторим и невъобразим, характерезиращ се с една дума - Българин.

 image




Гласувай:
0



1. анонимен - ot Radost
08.09.2008 17:30
eххххх...., че негативно.... :)
цитирай
2. valsodar - Що бре ?
08.09.2008 17:37
Гледам изцяло позитивно на нещата - на нас ни е съдено да минем оттам, където всички други се спират.
Намираме се само на крачка от пропастта , така че смело напред по най-късия път ! :)))
А и след като направим всички допустими и недопустими грешки в историята си, все някога ще хванем правилния път я ! :)))
Малко остана , само още една национална катастрофа и всичко ще ни е у ред :)))
цитирай
3. анонимен - Ако това е опит за провокация, на...
08.09.2008 17:44
Ако това е опит за провокация, наистина успя да ме провокираш: ТЪП СИ!
цитирай
4. valsodar - Тъй вярно !
08.09.2008 17:47
Тъп съм, както и останалите 99% от населението ни, позволило настоящия цирк да продължава вече 20 години подред :)))
цитирай
5. анонимен - Терорист начело на МВР!!!
08.09.2008 18:09
Погледнете темата в този форум:
http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=2065&st=0&#entry31097
Там ще намерите много факти, включително снимков материал за новия ГлаДен секретар на МВР Павлин Димитров. Например сътрудничество с турската терористична организация "Сивите Вълци", както и съучастие в тероризъм. Част от тези факти се въртят отдавна из Интернет и досега нищо не е опровергано.
В темата се съдържат още шокиращи факти. Както и в някои от останалите теми в същия форум. Нямам нищо против да ползвате информацията и да я разпространявате.
цитирай
6. ha7e - ...
08.09.2008 19:30
Разбира се, всичко, което казваш е вярно, колкото и тъжно да е ;( Аз обичам България и състоянието на страната ни ме наранява дълбоко. Помнете обаче, че има огромна разлика м-у Държава и управляващи. Във линка, който е дал г-н/г-жа анонимен (номер5) има много истини. Ако ви пука за Родината, не бъдете безразлични!!!
цитирай
7. blast - Hmmmm
08.09.2008 19:41
Състоянието е почти като в национална катастрофа нищо страшно!!!;)
цитирай
8. victoriavselena - това, че сме
08.09.2008 20:07
донякъде обратни вече е факт от обратонто ни движение с главата при отговорите "Да" и "Не". Чужденците и без това са объркани. Така, че призива "Не правете като нас" може да се приеме буквално обратно и да станем за пример . А вярвайте, че българите имат добро име по света. Много хора се усмихват приветливо като чуят България.
цитирай
9. valsodar - Виктория :)
08.09.2008 22:08
Това , само показва колко жилав народ сме и как въпреки всички управленски скудоумия, не само успяваме да оцелеем, ами и да оставим по нещо красиво след себе си.
Ако на един средно-статистически американец , осъден за дребно престъпление, му предложат да избира между престой в затвора или престой в България , като средностатистически българин, кое ли би избрал ??! :)))
цитирай
10. анонимен - Забрави да споменеш за нездраво...
09.09.2008 09:19
Забрави да споменеш за нездравословната степен на толерантност и търпимост към всякакви случващи се безумия - нещо превърнало се в норма тук, както и бездушността и апатията, завладяла мнозинството от хората.
Тази страна от години ми е чужда, добре че са роднините и приятелите..
цитирай
11. анонимен - Оцеляваме, с едничката мисъл да ...
09.09.2008 22:50
Оцеляваме, с едничката мисъл да оправим само собствения си двор – нашето си семейство, нашите деца и внуци, нашата къща. А извън този затворен кръг – да става каквото ще. Уж българите сме били много отворени към света, към другия човек, общителни сме били , а всъщност си оставаме затворени в нашия малък еснафски свят всеки по отделно. Така оцеляваме. Без да можем да се обединяваме истински, без да проявяваме солидарност с ближния, без готовност за някаква саможертва в името на общото.
цитирай
12. valsodar - В името на доброто
10.09.2008 00:14
Но винаги когато стане въпрос за обща кауза, първия въпрос , който си задаваме е - Мен с какво ме касае, каква е моята пряка полза ?
И именно защото сме свикнали да гледаме в краткосрочна переспектива на нещата, все всичко ни е недовършено като времнно решение.
За съжаление временните решения се оказват най-трайни.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393215
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив