Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2008 13:11 - Мълчанието на агнетата
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1042 Коментари: 3 Гласове:
0



 Е, доживяхме да си имаме и роден канибал !
Напълно безобиден - Николай Гьоргов, известен с прозвището "Канибалът от Странджа", , убил само две жени и похапнал с тях, опитал се да изнасили 13 годишно момиченце, пребиващ редовно съселяните си... но въпреки всичко на свобода !
 По простата причина, че съдът е счел за твърде нехуманни условията в психодиспансера и счел за по-хуманно съселяните му да дочакат следващата му жертва и на място да си въздадат тексаско правосъдие , като го провесят някой ден, да съхне на някое дърво.
 Въпреки, че според мен щеше да е по-удачно да го изпратят да погостува малко в парламента и в министерският съвет , така на място ще могат да им се тестват хуманните платформи на родните политици и да се реши спора около разпределението на бюджетния излишък. Току-виж се сетили и за това , че в България има с хиляди психично болни намиращи се на свобода, поради фиансова невъзможност за тяхното лечение и контрол над действията им.
 Така хем те ше могат да изпитат на свой собствен гръб , какво е мълчанието на агентата, хем и ще разберат доколко луди са безопасните луди - тези ,които се скитат по улиците, защото или няма къде да бъдат прибрани, или няма с какво да бъдат лекувани или ако се намери кой да ги хоспитализира, то условията в хосписа ще са крайно нечовешки и пак току-виж ни давали в някой злополучен филм по BBC.
 Върнахме се хилядолетия назад в развитието си в пещерните времена на канибализма, щом правова институция като съд решава , че е по-удачно един убиец и психопат да е на свобода и да се предпазят неговите права , наместо да защити правата на  жертвите му.
 Но защо ли изобщо и се учудваме, след като открай време съдебната система изобилства с подобни примери,  допускайки отявлени престъпници да продължат да са на свобода, приела  медицински свидетелства от  защитата им доказващи , че бандитите изпитвали дискомфорт от затворени пространства.
 Невероятно , нали ??! А , ако не дай си Боже ги заболи и зъб, то направо са си за оправдателна присъда, защото всички знаем какво е нивото на здравеопазваето в затворите.
 И ако ще я караме така, както сме я почнали, то нека поне се разреши свободната продажба на оръжие и да се поразшири тълкуванието на "неизбежната самоотбрана" - така веднъж въоръжени,  жертвите доста бързичко ще видят сметката на тираните си.
 Надявам се само да има ограничение на типа въоръжение, че току-виж срещу народното събрание взела , че потеглила цяла колона танкове , придружени с местно опълчение.
 Такива като нас, на които отдавна ни е писнало да ставаме свидетели на всеобщото мълчание.
 Мълчанието на агнетата.
 


Тагове:   Мълчанието,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Смятай, че тогава всичката тази ...
08.09.2008 15:25
Смятай, че тогава всичката тази паплач, дето позволява психопати и престъпници да се размотават безнаказано, ще се раздвижи много бързо...
цитирай
2. valsodar - Опрелено - Да !
08.09.2008 15:41
Само се чудя, ако влеза психиатър всред управляващите да ги освидетелства за вменяемост, дали няма да ги приберат всичките вкупом с диагноза - мания за величие и невменяемост ?!
цитирай
3. анонимен - Според един приятел доктор няма ...
08.09.2008 16:46
Според един приятел доктор няма абсолютно здрави, а само ненавременно диагностицирани. Което и в циничния и в здравомислещия смисъл е вярно.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7395838
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив