Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2008 12:27 - Прах при прахта
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4465 Коментари: 39 Гласове:
0

Последна промяна: 12.09.2008 12:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Каква е тая кампания за спасяване на имиджа на "Шоуто на Слави" и отде се пръкнаха толкоз много адвокати в нета не мога да разбера ?
 Всяко нещо си има време и място през което да си просъществува.
Ето че си дойде време и на това шоу да му се сложи края.
Добро, лошо, скандално , оригинално - всеки си му слага епитетчетата според вкуса и предпочитанията си.
 Разни хора - разни идеали, бе прозрял един виден наш общественик и писател преди време, фраза ставаща все по-актуална днес на фона на изкуствено създаваните дискусии "За и против".
 И какво се цели с тях ?
Един несполучил шоумен да влезе в аналите на историята ни ли ? Да стане препоръчително гледан и задължително изучаван , да му съградим паметник неръкотворен в естествен ръст , пред който благодарните зрители да му поднасят цветя и разплакани фенки да палят свещички ли ??! :)))
 Едва ли ?
 Просто си имаше един медиен луфт, който неговото шоу си обираше в продължение на години и продължителността на излъчването му, не говори нищо добро, нито за възможностите на български продуценти да създадат стойностна и оригинална продукция, съизмерима с тези от които копират, нито пък говори добро за аудиторията му, която в отегчението и затъпяването си е готова да приеме всичко, дори и да е най-голямата медийна помия.
 Да, може и да не ви харесва мнението ми, но това си е моето мнение.
Имам си определени вкусове и предпочитания и те са си мои.
Вие си имате други.
И както аз не се стремя да наложа вкуса си на вас, така и нека не ми се налага силово как Слави е едва ли не новия културтрегер на 21-вия век и без него народа ни, няма да може да продължи напред.
 Не заради друго, а заради уважението пред паметта на великите ни сънародници.
Тези , които не са останали царе на село, а са успели да разпръснат светлината си не само над България , но и над целия свят.
 Кои са те ли ?
Писатели, художници, интелектуалци,  дори и простовати наглед  хорица, всичките те носещи искрата на Просвещението в себе си, раздали се безрезервно, безкористно и докрай в името на Истината, Правдата и Красотата.
 Направили ни чрез творчеството си и делата си малко по-добри , далеч по-одухотворени и безспорно непримирими към пошлостта и простотията, която днес ни се налага от екрана.

 Учиндолския селянин ще си залезе постепенно и след време никой няма да си спомня за него.
Така, както вече никой не си спомня за цицористите фолкдиви и сабльора депутат.
Преходните неща просветват за кратко като фойерверк с вдигнат шум до небето , а после тихо и незабележимо изтляват в забвение.
 
 Мир на праха им, прах при прахта.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. susam - "Учиндолския селянин ще си залезе"...
12.09.2008 12:43
Той отдавна е абсолютно безидеен и безинтересен, въпрос на още много малко време е да падне от клона
цитирай
2. cindy - Не мисля, че си заслужава загубата на енергия
12.09.2008 12:45
и време такова едно обсъждане.
Въпреки, че след като по случайност изгледах едно предаване преди няколко месеца и мен ме напуши да си излея чувствата.
http://cindy.blog.bg/viewpost.php?id=190160
Така че, работата е отекла, кой колкото ще да пищи .... :)))))
цитирай
3. valsodar - Искам да доживея времето на българските Лено, Опра и Летерман
12.09.2008 12:54
Ако ще копираме американския образец на зрелища, то нека имаме най-доброто, на което те са били способни.
И нека даже и да ги надминем !
Но това няма как да стане с неуки и невежи хора, самовглъбени над собствения си пъп и сгряващи със светлината на прожекторите единствено нарцисизма си.

Искат се хора замесени от съвсем друго тесто, продуценти , сценаристи и екип зад тях, доста над настоящето им ниво и.. ще ги имаме.
Просто е въпрос на време, аудиторията постепенно си еволюира и това което до вчера й се е струвало забавно и смешно, днес е вече изтъркано и пошло.
Може би се дължи на повсеместната ни родна тенденция, окичиш ли се веднъж с лавров венец, доживотно да се излежаваш на него, считайки за ненужно да продължиш да се развиваш :)))
цитирай
4. ninaantonova - Всяко нещо си има начало и край!
12.09.2008 12:57
Какво толкова? Слави Трифонов и Шоуто на Слави! Отдавна поизтъркана тема. Да бъде или Не! При все, че толкова много нови шоу предавания навлязоха в българския ефир, то е нормално да падне рейтинга на Слави шоу. Освен това, многобройната му "публика" не харесва циничния изказ в предаванията му. Щото публиката в студиото му се състои от ученици. При това положение няма как да се качи на по-високото стъпало в рейтинговата стълбица. И не само това. Просто се поизтърка. Нищо ново и различно. Все едно и също. Гледам го, когато няма нищо интересно (онова което ме интересува) по телевизията. :)
цитирай
5. krassko - Жребец или кираджийски кон
12.09.2008 13:11
Назъм Хикмет има едно стихотворение за жребеца пристигнал пръв на финала и публиката която го аплодира на крака, защото той е Първият, той е Победителят. Но минават минута, две, три - няма
други коне и тогава всички виждат, че това е най обикновен дръглив кон.
Какъв беше и какъв е конят Слави сега?
Той беше Първият и никой не може да го отрече, така както никой не може да отрече на Тодор Колев "бащинството" на чалгата .
Упоритостта, всеотдайността и трудолюбието му могат да бъдат пример за всеки.
С усмивка гледаме напъните му да "пропее". Но на петлите които не пеят, рано или късно им "теглат ножа" и отиват в "казана" на историята.
Такова шоу се прави с минимум 80 сценаристи. Такива са правилата на играта. Ако го направи, още дълго ще гони кокошките и ще пее на стобора.
Ако не, Петльов ден не е далече и "казанът"чака.
цитирай
6. анонимен - 4@, Valsodar
12.09.2008 13:27
Не мисля, че някога ще се появят по простата причина, че те са правени според пазарните търсения на US зрителска публика.
Как очакваш бг публика, чиито типични представители пийват ракийка с домати да смелят Джей Лено?!:)))) Аз лично - дори не мога да си го представя.
Тук най-много се харчи пазарния модел "Андрешко" във всичките му проявления. Не мисля, че е възможно да имаме европейски предавания, защото ориенталщината е прекалено широко застъпена в ежедневието на средно статистическия бг зрител, който основно поддържа рейтинга на такива телевизии.
Заетите хора почти не обръщат внимание какво се върти по ТВ, най-малко защото си имат свои начини за развлечение, а малцина си дават сметка за помията, с която ни облъчват ежедневно.
цитирай
7. valsodar - Умните знаят кога да спрат
12.09.2008 14:00
Простите чакат да станат за смях :)
цитирай
8. valsodar - Мисълта ми бе по-скоро за друго
12.09.2008 14:08
За това, как субкултурата трайно измести културата.
Чии интереси се обслужват, едва ли ще разберем, но един народ без култура, без желание за развитие, непознаващ исторята си и отричащ се от будителите си, не е народ а мърша.
По-лесна за управление, винаги готова да приеме жадно поредната манипулация за чиста монета и да реагира напълно предвидимо в желаната посока.

Имаме ли в днешно време интелигенция в истинския смисъл на думата, която да пробуди спящите и да поведе незрящите или наместо нея имаме Халтуртрегери ?
цитирай
9. benra - не
12.09.2008 14:15
съм съгласна с дефиницията - несполучил шоумен.
Изобщо не съм.
Беше време, когато предаването ме ентусиазираше, караше ме да мисля-ето как се създава работеща машина за забавление.Но всяка вечер на екран? Осем години в седеммилионна държава?Кой не би се изчерпал?Всъщност- кой устиска повече от Слави? Кой успя да създаде повече свои привърженици, освен "Дързост и красота"...Все пак да не забравяме, че пенсионерите са милион и кусур...
Слави е олицетворение за успех, който каквото ще да каже. Той показа как читавия екип може да създаде едно име и как това име може да пофаби читав екип, не поради друго, а предимно поради себе си. Защото Слави е човек и нищо човешко не му е чуждо.И може би затова, именно поради човешките му качества, верните му привърженици в десет и тридесет всяка вечер цъкват на би-ти-ви в очакване не просто на Слави, а на шоуто на Слави.
Казваш-медиен луфт се случил и Слави се е усетил да го запълни. Но,казваш, народът вече е по-извисен духовно, за да иска простотиите на шоуто...Дали?След като Комиците са толкова гледаеми, съмнявам се...

цитирай
10. анонимен - Valsodar,
12.09.2008 14:20
Сещам се за една причина - оскотяването, тя е естествено последстие от всичко което пряко засяга или рефлектира върху ежедението ни.

Знаеш ли, че според едно проучване по-ангажираните и заможни хора вече почти нямат тв у дома си, (е не в БГ, разбира се:)), докато бедните и безделниците имат по един във всяка стая?:))
цитирай
11. valsodar - benra , ако бе сполучил
12.09.2008 14:33
Сега никой нямаше да го дискутира, дали да слезе или да не слезе от ефир , хората просто щяха да му се радват и щяха да си очакват с нетърпение следващия му епизод.
Вижда се , че не е така.
Причините ?
Комплексни са и самата личност на водещия е сред тях - не може акцента на едно предаване да е само върху егото на водещия и да не се изтърка с времето.
И господ да бе и той щеше да ни омръзне, ако всеки ден ни се натрапваше от екран - колко е умен , колко е духовит, колко е на ти с английският и с какъв артистичен усет само той може да чете вицовете брадати.
Сега си дай труда и виж шоуто ... да речем на Летерман или Лено - някъде те да акцентират върху личността си, да се стремят на всяка една цена да се себеизтъкнат , да блеснат колко са остроумни ??!
Няма го това нещо, защото там гостите са в акцента на шоуто, критиката си е критика, а не поръчково оплюване и хуморът не е на предпубертетно ниво.

Това да копираш подобно шоу като тяхното, не е лека задача - иска си всеки ден да си на висота и в момента , в който се усетиш, че вече не можеш да поддържаш нивото на висота - плавно да се оттеглиш, за да те запонят като добър.

А не да правиш мелодрами с неизличими болести, тъмни очила, глас задгробен и хленчещи от прискърбие по тебе сценаристи.
Че не умира ли, че не ослепя ли, че какво ли още не му се случи - как само не роди в ефир не знам ?!!

Един добър водещ, никога не би си позволил да ползва здравословните си проблеми, за да вдига с тях рейтинга на предаването си.

Ама кухи лейки у нас бол - що ли се чудя и аз ?
А относно Комиците - всичко у нас се прави по шаблон, на база чужди предавания имали успех в други страни, което само доказва бездарието на продуцентските ни къщи !
Я сега избройте, колко са чисто авторските предавания у нас ?
Едно... две... две... две... :)))
цитирай
12. tani4ka73 - наистина няма смисъл да се сравнява ...
12.09.2008 14:40
наистина няма смисъл да се сравнява Слави с писатели,художници и интелектуалци,които са прославили България, не това е неговия жанр.И все пак не е ли чудо да се задържиш 5-6 години на екран с шоу всяка вечер ,без да имаш конкуренция.Да ние обичаме да оплюваме чуждите успехи,но безспорно Слави е звезда,естествено че допуска грешки - та кой е безгрешен.Но ако се запиташ кои са звездите в България веднага след Лили Иванова ще се сетиш за Слави.Ах,да и за Азис!Мислите ,че неговото шоу може да измести това на Дългия?Или че е с по-висока културна стойност?
цитирай
13. benra - valsodar,
12.09.2008 14:42
и съм съгласна и не съм съгласна.
Няма да правя паралели Лено-Слави или Летърман-Слави и ще ти кажа защо.
Ако и той да се изживява като българският им вариант, или по скоро като опит за българският им вариант, то разковничето е в прилагателното-български.
Слави няма да е Лено, защото Слави е българин, продукт на прехода, представител на поколение изразслов едни социално-политически условия и съзряло в коренно различни. и не прави изключение като носител на характерни черти от народопсихологията на българина.
Както, междувпрочем и шоуто му, което е отражение на бг действителността.
Затова и отношението към този продукт е раздвоено, защото отдавна българинът е раздвоен в реализиране на моралните ценности, които е успял да съхрани или пък да видоизмени.
цитирай
14. valsodar - А защо нямаше конкуренция е въпросът !
12.09.2008 14:44
Задайте си този въпрос, защото само в царството на слепците едноокия може да е цар !
Не Слави е гений !
Не са гении нито сценаристите, нито продуцентите му !

Истината е далеч по-неприятна .
цитирай
15. valsodar - Прехода свърши !
12.09.2008 14:45
Или тепърва започва и сме обречени да се лутаме в него, както народа на Мойсей се е лутал 40 години в пустинята ?!!
Колко още ще се оправдаваме с превхода ?
И може ли да има преход в непреходните неща, като етика, морал, чест , достойнство ??!
цитирай
16. benra - Не
12.09.2008 14:50
си ме разбрал-не оправдавам.А и защо да оправдавам?
Слави постигна това, което никой друг български шоуправач не успя. Слави успя да накара стотици българи да го слушат и да му вярват, което ..я ми кажи кой политик успя???Царят може би?
Може би, за няма и 200 дни
Не говорим,че са гинии-би било смешно и неистинно.
Но да отречем таланта и ттрудолюбието на Слави и екипа му?
Да си затворим очите пред талантите, които произведе шоуто
Или пред това,че в него се даде трибуна на хора, които иначе под никаква форма не бихме могли да чуем и видим като обикновени зрители?Дори през неукротимия АЗ на Трифонов.
цитирай
17. анонимен - Нали си забранил у дома си Слави...
12.09.2008 15:04
Не харесваш Слави.
Не го гледаш.
Забрана даже върху гледането му си наложил у дома си.
Какво тогава коментираш, завистлив глупак с глупак?
цитирай
18. valsodar - А защо го постигна ?
12.09.2008 15:06
Просто защото бяхме свидетели на един траен и постоянен процес на отричане на всичко ценно, което ни бе оставено в наследство.
На мястото на културата, дойде субкултурата - една масова чалгавизиция и мутровизация на обществото.
От нация положила основите на ренесанса в Европа и дала искрата на просвещението чрез богомилите ( катари, розенкройцери - протестанство и т.н. като верижна реакция) станахме нация от чорбаливи чалгаджии, откраднали фолккултурата на комшиите си.

Един простичък пример за сравнение, за да ме разбереш какво имам в предвид като съм писал поста си.

Преди около година гилдията на сценаристите в САЩ искаше да съде Летерман поради факта, че ... той сам си пише сценариите за предаванията си.
И не само си ги пише сам, ами се получават и далеч по-добри, от колкото могат да му предложат те !
Схващаш ли за какво иде реч ?
За разлика от рода на светлинни години в нивата на Летерман, когото Слави си мечтаеше да копира и нивото на учиндолското селянче, отзовало се в ефир пред седем-милионна аудитория.

Летерман, въпреки славата си, успя да запази трезвата си самопреценка и никога не се е стремял да се себеизтъква. Един нормален човек, напълно наясно със силните и слабите си страни.

Махни слушалката от ухото на Слави, по която му подсказват сценаристите, дръпни му листчето от ръцете с готовите въпроси и му спри бягащия текст от екрана пред него !

Е, имаме ли го тогава гениалния шоумен или си е налице поредната Пепеляшка страхливо очакваща полунощния звън ?!

Хората си му го напускат един по един, остават само тези, които по никакъв начин с нищо не биха го засенчили.
Въпреки че единствено сянката им пречеше досега да се видят нещата контрастно и да лъсне простотията му в целия си блясък.
цитирай
19. benra - виждам,
12.09.2008 15:10
че си силно пристрастен, което само по себе си прави разговора безпредметен.Защото ми вменяваш, не нарочно естествено, но така се получава, функцията-адвокат на Трифонов.А, честно казано, тази роля би ми стояла лицемерно.
Както казах-не искам и не мога да сравня Летерман със Слави,защото това автоматично би означавало да сравня българската реалност с американската, което би било доста наивен ход.
ДА, хората му го напускат и това е признак на много неща.Но това не прави успешността на Слави по-различна, просто я бележи времево и личностно.
цитирай
20. valsodar - 16 - простичко е
12.09.2008 15:13
Коментирам го, защото считам за уместно завинаги да слезе от ефир и на негово място да дойдат по-талантливи, кадърни, можещи и стойностни личности.

ЕВОЛЮЦИЯ ! :)))
цитирай
21. valsodar - benra -
12.09.2008 15:19
в началото шоуто си стоеше добре на екран.
Имаше си и силни моменти, като този в който гост бе Горбачов.
Имаше силни моменти, имаше добри попадения и т.н. - на бялото няма да кажа черно.

Въпросът ми е - къде отлетя всичко това ?!
Как така се случи, че центъра се измести от толкшоу в монологшоу ?!

Прекомерния егоцентризъм е пагубен за подобен род предавания.
Затова и е по-добре да се направи нещо стойностно и ново, наместо да се реанимира нещо, което вече си е умряло.

Слави си постигна славата си, една част напълно заслужена - и това не го отричам.
Но всеки един умен човек, трябва да знае кога нещата не вървят добре и да спре там, където ще може да спре с достойнство.

Просто ще бъдем свидетели до къде и до колко може да стигне падението си - явно за него граници няма да има и в това направление :)))

И ще придобие още по-голяма слава.
Но не такава, с която ще иска да го запомнят :)))
цитирай
22. benra - виж,
12.09.2008 15:33
с това което си написал, в по-голямата му част не мога да не се съглася.
Защото не случайно тази сфера се нарича шоу-бизнес.
Дали Слави усеща, че е лош бизнесмен, поради което шоуто страда?
Аз мога да му простя пре-его-изирането, защото това е част от човешкия му облик.
Не знам дали падение е точнота дума, по-скоро-изхабяване, нужда от спешно кръвопреливане.
Не мисля,че възможността е умряла, по-скоро малкият бг пазар се е наситил на точно този продукт.
цитирай
23. анонимен - Ако позволите да се намеся - мисля, ...
12.09.2008 15:44
Ако позволите да се намеся - мисля, че проблемът идва от факта, че Слави не използва подходящо властта, с която разполагаше, или не си е дал навреме сметка за тази власт - говоря за годините, когато беше наистина добър. В един момент егото му взе прекалено голямо надмощие и тези напускания, които наблюдаваме са естествена последица.
Според мен той има голяма заслуга за простотията и чалгизацията или както искате я наречете. За мен е факт, че можеше да използва тази власт за да проповядва нещо друго. Но пък колко е доходно, а?!? И да имаш такъв рейтинг е наистина опияняващо..
Дори една част от младите хора, са продукт именно на тази власт, която той упражняваше години наред от екрана.
Това не съм склонна да му простя.
цитирай
24. valsodar - 26 благодаря за коментара
12.09.2008 15:52
Успя да внесеш още един интересен въпрос - този за отговорността която славата носи със себе си. :)
Благодаря за което.

Слави можеше да постигне много неща, имал е моите адмирации за немалка част от тях.

Бенра, честно казано - радвам се , че сме на различни мнения - ако няма спор, ще има ли възможност за обмен на идеи покрай различните ни гледни точки ?
цитирай
25. fenris - хора
12.09.2008 15:58
за кво говорите по-дяволите? Не разбирам! В българия няма свестно шоу! Може би това на Слави е с една идея по-добро от другите! И за да не кажете, че говоря наизуст!Ще дам примери:
"Нешоуто на Нед" там простотията е царица!
"Шоуто на Азис"-лигльо, който ми идва да обеся с китайско мъчение!
И много други! За съжаление Слави си е най-добрия, защото просто няма по-добри това е! А доколко той струва е друг въпрос! Да не останете с грешно впечатление, ще кажа, че няма шоу в България, което да гледам! Какво повече да кажа? Нека шоуто да продължи!И дано този път е по-добро, но аз няма да го гледам! Като по-малък го заглеждах, вече имам други приоритети!
цитирай
26. анонимен - Хаааааа........
12.09.2008 15:59
А не смятате ли,че всички ставаме за смях с тези коментарии.Първо- има пазарна система; второ - изискванията не са такива, каквито ние си ги представяме, а обсъждаме като партийни лидери; трето- не виждате ли,че самото напускане е един вид обновяване на шоуто; четвърто - ако се смятаме за толкова културни,защо има в писанията ни правописни грешки? Удобно ли ще ви бъде ако представяното шоу навлезе в театъра, както някои се опитват.Тогава какво ще стане,а? Трябва ли ни нов европеизиран Ганьо?
цитирай
27. benra - valsodar,
12.09.2008 16:02
ама разбира се, представяш ли си ако всяка дискусия представляваше низ от-съгласен съм.Точно така.И аз така смятам.
Фенриз е прав, шоуто има своето място и своята аудитория.
Всъщност-да, популярността е и отговорност.
Но...възпитанието е преди всичко това, което определя начина, по който възприемама дадено шоу, дадено прозиведение.
Не можем да искаме тотална изолация с цел - стерилизиране на нацията.Това май вече сме го живели.
Драгият зрител, в конкретния случай, е този който определя. Ако палецът му сочи надолу...то ...ясно ни е какво следва
цитирай
28. valsodar - To затова и има дистанционни за телевизорите
12.09.2008 16:17
позволяващи да се сменя канала :)))

Има си хора, които си го харесват - нека да си го гледат !
Има си хора и които не го харесват - те просто сменят канала като мен и гледат нещо по-приятно, ако изобщо им се занимава с телевизия за убиване на вечерта.

А има и една трета група, които просто се питат, защо субкултурата е завзела повсеместно всичките ниши на обществото ни ? :)))

Ще има ли нявга стойностни авторски предавания , които да си заслужават гледането по нашите телевизии ?
Или ще се продължи да се копира слепешката, пък каквото стане - само и само да падат парици от рекламните блокове ?! :)))
цитирай
29. net - Е със сигурност, аз не съм от адво...
12.09.2008 16:18
Е със сигурност, аз не съм от адвокатите му. Дори ще ти копна един мой коментар
цитирай
30. lennypld - Между "Осанна!" и "Разпни го!":
12.09.2008 18:29
Както винаги, Слави си тръгва /остава/ с абсолютно премерен PR шум. А за нас, уморените от безкрайните му експерименти зрители, остават възможностите:
1. Да да обърнем поглед към историята:
а/ "Vae victis! - Тежко на победените!" - Брен - галски вожд / Дилемата на Слави, Принц Учиндолски -"А сега накъде..."/;
б/"Победителите не ги съдят!" - императрица Екатерина II в защита на А.В. Суворов / "И значит нам нужда одна Победа...мы за ценой не постоим" ...Пирова се оказа, Славиииииииии/;
2. Да се възползваме от постиженията на техниката и :
а/с бърз рефлекс да натиснем копчето на дистанционното, зървайки физиономията на Гологлавия и пресичайки възможността му да каже поредната простотия;
б/да седнем пред РС и да сътворим коментар на тема "Що е шоу и има то ли почва у нас", слушайки Великия Freddie Mercury- The Show Must Go On..

П.П. В очакване на новите лица на шоуто и стойностното авторско предаване, заприличахме на герои на Бекет! Тук е мястото да го изцитирам - "Винаги намираме нещо, за да си даваме вид, че съществуваме"

....... От толкова цитати и препратки, не зная дали остана нещо мое :-)))
цитирай
31. ledzeppelin - Гооосподи!
12.09.2008 19:26
Какви дискусии има тук върху това пикливо "шоу" и неговия блестящ водещ.Мен Годжи и Цецко по ме кефят. :Р Никога не съм го следяла това и направо ми става лошо като си помисля колко хора се прибират от работа,вдигат си краката на табуретката,пускат Слави и слушайки безумните тъпотии,които крещи в ефир,заспиват ... и така почти всеки ден.И после няма да ни е скапан манталитета.
цитирай
32. анонимен - комерсиален тип
12.09.2008 22:23
Чудя се дали има нещо което Слави не би направил за пари .
цитирай
33. internationalist - Време
12.09.2008 23:11
е Слави да си тръгне от ТВ ефира,да му помогнем всички заедно като добри хора.
Авторът има доста правота.Амин!
цитирай
34. анонимен - aha
12.09.2008 23:15
Saglasen sam s avtora...Seliandurskia tipaj Slavi....omrazna i na ku4etata...Ayde,da si hodi v U4indol da gleda dini i da razpravia lakardii v kra4mata
цитирай
35. анонимен - А имали ли сме някога откакто същ...
13.09.2008 00:53
А имали ли сме някога откакто съществува телевизия в България по-сполучливо развлекателно предаване ? Признавам, че и на мен то вече ми е омръзнало, но проблема не е в него, а в пренасищането, което всички вече усещат.
Оркестърът му е добър, комиците са добри, сценаристите са талантливи, а що се отнася до писателите, художниците, интелектуалците..., добре че Слави ги канеше в шоуто си, та да може повече хора да се запознаят поне отчасти с тези личности. Всичко има нужда от реклама , а Слави прави добра реклама на талантливите хора, като ги кани в предаването си . Освен това, не е пропуснал да отбележи нито един празник с подходяща музика и сценарий, а това няма как да не е създало празнично настроение на много хора.
цитирай
36. valsodar - Да - имали сме !
13.09.2008 10:59
За пример - "Улицата".
цитирай
37. cecobob - към анонимен 39
14.09.2008 17:28
и в подкрепа на валсодар. "Улицата" е най-доброто предаване създавано в България. А според мен и "НЛО" е доста по добро от "Шоуто на Слави". Слави стои по добре на фона на всенародната чалга. Това е. Колкото ни липсва Глория,толкова ще ни липсва и Слави с това си шоу. Защо ли пък споменах Глория? Не помня.
цитирай
38. vigo - Имате твърде много време на разп...
15.09.2008 01:51
Имате твърде много време на разположение.
цитирай
39. анонимен - Обаче
17.09.2008 11:22
обаче "Улицата" не оцеля, "НЛО" също, за "Ку ку" и "Каналето" - от където тръгна и Слави, е същото. На мен лично "Хъшове", които правеше, когато се разделиха с "Каналето" много ми харесваше, но всички тях ги няма, точно защото да правиш едно такова шоу не е толкова просто, както си мислят хората, изисква се доста повече от гол ентусиазъм и няколко свежи идеи. Слави се оказа най-годен да оцелее и да се задържи в тази атмосфера. В крайна сметка предлагането се определя от търсенето. Това искаха хората и му секефиха и той това и правеше. Че вече се изчерпа, спор няма - ама като няма с какво да го заменят? Никое ново шоу досега не се е оказало достатъчно сполучливо, за да може да се излъчва всяка вечер и да задържи зрителския интерес.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391708
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив