Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2008 11:16 - Клан - недоклан
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1571 Коментари: 10 Гласове:
0

Последна промяна: 16.09.2008 11:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Чета гениалните проблясъци на столичните общинари в проекта за новата Наредба на Столичната община за обществения ред, чета и си цъкам с език.
 Цъкам си, защото ми се ще  да им тегля една дълга, сочна и засукана майна, ама пусто възпитание, наместо да ги напсувам ми се ще да разбера какви са били движещите сили подтикнали ги към тази поредна идиотщина, която предстои да влезе в сила.
 Защото, покрай мръсната вода е на път да се изхвърли и бебето, ама то кога ли не е било ?
 Не виждам нито ред, в който да се говори за качествен ремонт на улиците след поредните копки на ВиК, на строители разни и т.н., след които улиците ни придобиват вид на прясно бомбардирани с дебел кал отгоре им.
 Не виждам и нищо за липсващото осветление , не виждам и много други неща, които ме интересуват, но виж куриози какви ли не съзирам :
 "Изрично е забранено прането на килими с питейна вода. " - Добре, питейната вода трябва да се пести - разумно предложение.
Значи нарамвам си аз молитвеното килимче и се отправям към най-близката автомивка, в която очаквам, то да бъде прилежно измито с непитейна вода .
 Та, колко са тези мивки общо за цяла София ?
Айде, няма да ви задавам повече трудни въпроси , ами да продължим по пътя на логиката.
След като е забранено прането на килими с питейна вода, то защо тогава да се разрешава ползването на питейна вода за битови нужди ?
 В смисъл, пералнята ви с какво работи у вас ?
С питейна вода ?!
Лошо, гражданино Седларов, много лошо !
До тук с прането у вас ! Ако ви се щат чисти дрехи, взимате кофите под ръка и тръгвате да търсите водоизточник с непитейна вода !
 Ама такъв нямало наблизо ?!
Лошо !
Викате си фирма за сондиране, биете си една сондичка, регистрирате си водоизточника и се молете водата да не става за пиене !
 Защото ще ви трябва за още много подобни цели.
Например, прище ви се някой ден да си измиете терасата тънеща в прахоляка на Кремиковци. Прище ви се да не газите до колене в сажди и прашоляк, ами да излезете на нея без опасност да прихваните тропическа болест или холера.
 Едно, че ще трябва дълго да дебнете прогнозата за времето, защото тераси се мият,  само когато вали дъжд и второ на ръка, че за тази цел ще ви трябва и непитейна вода.
 Кажете и сбогом на хигиенните си възли.
Те каква вода ползват според вас , а ?
Я сега се замислете, колко народ остава без питейна вода за едните хигиенни нужди.
Хората дезодоранти и химически тоалетни са измислили, а вие ?!
Разсипници !
 Всичкото в наредбата едно похвално, едно екологично съобразено, с поглед в бъдещето, само дето на общинарите нито им дреме , нито им пука, отде обикновенния гражданин ще се сдобие с непитейна вода за така наречените си микро-стопански битови нужди.
 Защото и едните китки да полееш на терасата с питейна вода, пак си е грехота, а повечето китки не понасят уринирането върху тях ( съдя по проведените тестове от страна на котарака ми ).
Че чета си аз, чета си и ми става все по интересно - Кога успоредно на шранговете с питейна вода, ще тръгнат и шрангове с непитейна вода за битови цели ?
 Защото, ако някой иска едни подобни на вид благородни намерения да влязат в сила, освен глоби трябва да предложи и алтернатива .
 Каква е алтернативата в момента ?
Абсолютно никаква.

Да оставим настрана следващата превелика глупост заложена в наредбата - хвърлянето на бомби или пиратки на обществени места .
 Превелика, защото обикновенно бомби се хвърлят на нечия фронтова линия.
Да не би в София да се очаква делегация на Ал Каида, че отсега се презастраховат общинарите ?!

Забранява се просията на обществени места ? Хм  странно, а къде ли ще се обсъжда вече разпреелението на бюджетния излишък ? Може би по сепарета тъмни, скришом от очите хорски, че да се не дразним от безумията около него ?

"Денонощно заключване на входовете и задължително поставяне на домофони и звънци предвижда проектът на новата наредба за опазването на обществения ред в София. Препоръчително е монтирането на локална сигнално-охранителна техника." - Ха сега познайте, чий фирми  в т.ч. и за охранителна техника ще се позахлебят ?! 
 Моят вход само се заключва, а бабичките кибичещи пред входа бият всякакъв СОТ по ефективност - то за да влезеш в него минаваш през такъв кръстосан разпит, на който и спецслужба може да завиди .

 "С два часа се намалява времето вечер, в което в жилищни сгради могат да работят шумни апарати, като прахосмукачки, зъболекарски или циклещи машини и занапред разрешеният интервал ще е от 16 до 19 часа " - Та вие в колко се прибирате у вас след работа ?
 След като преминете през всички задръствание, отклонени за енти път в неизвестна посока от поредните ремонти, изнервени и преуморени от трафика ?
 Свършвате работа в 18.00 имате уменията на Малкия Мук или на Спиди Гонзалес и за нула време сте си у вас . 
 Решавате да минете с една прахосмукачка и опс - времето взело че изтекло за деня.
Няма страшно, чакате си следващия ден за поредния опит, а ако не сколасате през седмицата, то за какво ви е уикенда - наместо да излезете за малко от мръсотията на града, ще дебнете кога може да изчистите нормативно определено време.

 Чета, чета и почвам да се хиля.
Хиля се , ама и хилежа ми един такъв неврозен, с леки тикове в стил Клавдий.
Защото, как да не придобие тикове и общинарофобия човек, след като се запознае с намеренията им ?!
 Мислех си , че поредни идиотщини може да ги роди само глава с фуражка, но се оказва че глупостта е заразна, и някои хора в желанието си да се харесат на обществото, вземат че му направят мечешка услуга, поставяйки го в състояние на постоянна гражданска война и ежби между-съседски.
 То да бе една глупост, да бяха две, а то цял ферман излязъл изпод перото на някой постоянно пребиваващ на 4-ти км.
 


Тагове:   клан,   недоклан,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. arba - Интереснооо ;-)
16.09.2008 11:21
Само за килимчето има надежда - тепавицата над бистрица или под железница,
или близката бензиностанция, пробвай с еко :-)))
цитирай
2. gothic - И аз я прегледах таз проектонаредба ...
16.09.2008 11:31
И аз я прегледах таз проектонаредба със сутрешното кафе, и аз станах на будилник. Май този ефект е масов :)))))
цитирай
3. анонимен - На тези решения им казват: да про...
16.09.2008 11:41
На тези решения им казват: да пробиеш дупка в морето..а как ги умееме само, а?:)
Понякога се чудя, освен параграф 22 дали имаме ли изобщо някой друг работещ?!..
цитирай
4. fabula - Фарс, гротеска!
16.09.2008 11:49
Пълна простотия са тези "решения" :)
цитирай
5. valsodar - Глоби в размер на 5000 лв. могат да доведат и до саморазправи
16.09.2008 11:50
Я си представете, че някой наклепан от "добронамерен" съсед, вземе че заплати 5 000 лв. глоба , какво ли ще му се случи после на комшията ?

Чудно ми е , кога всичкото Мара втасала, че до тук опряхме ?
Боклука си се трупа , сметище няма, завод за преработка на отпадъци няма.
Трафика е ужасен, няма налични пътни артерии, които да го поемат, няма единна система за следене на трафика и за пренасочването му по ненатоварени обходни маршрути.
Междублоковите пространства ги мяза на военни полета - разкопани, неосветени, кални и с ръждясващи таралясници.
Градинките са поредния развъдник на кърлежи.
Детските градини не могат да поемат наличните нужди, повечето в състояние, в което никое дете не ги заслужава .

Какво ли още не, какво ли не - ама явно общинарите на всичко вече са сколасали, че и с тая наредба са се нагърбили - Да претворим делата в документи !
цитирай
6. анонимен - Живеем в една голяма лудница ....
16.09.2008 14:07
Как е възможно ?! Тази наредба е плод на някой болен мозък, на поредният дебелогъз чиновник, за който е ясно, че живеят в 'собствен малък свят'... и всяко нарушение на техният душевен комфорт се наказва с ... 5000 лв... Кеш!
Ок, питам ви как да си мия терасата тогава? Веднага ми иде на идея: с бирата, която не бих могъл да си изстудя на чешмата, защото Big brother вижда всичко и веднага би ми наложил страшното наказание....
Как бих си чистил у нас след 19.00 часа с прахосмукачка!? Не може! Биг брадър не дава... Ок, а какво правим със самолетите , летящи над нас след този час, вдигащи невъобразим шум? Да ги обстрелваме ли?
И за други глупости...ама айде да не задълбаваме...
Защо не се справите с корупцията в общината ви, Господа чиновници?! Защо най-накрая не започнем да се занимаваме с това за което сме учили и от което разбираме,а?! Ако този дето е писал тая наредба си разбира от работата, никога нямаше да вкарва вътре толкова абсурдни неща... (Да не забравяме,обаче ,че Н.В. Чиновника живее в собствения си измислен малък свят, който винаги е бил интерес на определени медицински среди... Сещате се за какво говоря...)
Дами и Господа,
до сега такъв фарс не бях виждал. Мислех, че живеем в страната, наречена Абсурдия, но това вече е върхът!!!! И в Танзания са по-добре...
цитирай
7. анонимен - По темата или в страни от нея
16.09.2008 15:07
А защо някой трябва да се справя с хаоса, след като хаоса е безумно удобен?! И особено хаосът, който може да се създаде в главите на хората.
Такива хора може лесно да ги подмяташ насам и натам и са лесни за употреба.
цитирай
8. анонимен - :-)от 6.
16.09.2008 16:44
към 7:
Ама нали точно това е целта на занятието?
Занимават хората с глупости, докато някой друг си върти игрите... Какво ли не беше: показни акции с мото: Вижте ни! ; Платени репортажи от рода на : Хванаха поредния бандит... (който ,естествено е поредния кокошкар...) и все нещица такива едни дребни ама ето , вижте ни , ние работим и харчим парите ви по предназначение, наши любими данъкоплатци....
Не знам вече до къде ще стигнем - ударихме дъното и копаем надолууууууууууууу!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
9. kalbotobg - @8
16.09.2008 17:20
Земята е кръгла. Все пак е по-добре не ние да запълваме дупката а тези дето изпълзяват от разни дупки по призвание.
цитирай
10. cibrus - Браво Валсодаре!
16.09.2008 17:33
Добре си напипал същината...браво на теб!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392949
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив