Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2008 16:00 - просто не си е ден
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1173 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 17.09.2008 16:24


 Днес просто не си е ден за работа. Може да става за куп други неща, за шопинг, за спане в моно или в смесен вариант, за разходка в стил Фред Астер дори, но ... за работа - ми, просто не си е ден.
 Всичко около мен е в наченка на есенна депресия, даже и колежките вървят едно вдървено забравяйки да полюляват ханша, както обикновенно си правят.
 Схванали са се горките навярно и с носталгия си спомнят лятото, морето, вълните и... все подобни гледки и сценки достойни за алкохолна реклама.
 И къде се дянаха ония сочни, напращели да ме пооткъснат за малко , да ме поразведрят ?
Всичко се навлякло до ушите в унисекс облекло, не можеш го разпозна що е - хърбаляв мъж, жена невзрачна или пременен травестит що стъпва напето - всеки е сгушил глава в раменете си и бърза за някъде си.
 Бърза, само и само да се махне от тук, от хладината която те пронизва до костите ти, от влагата , която те кара да заприличаш на заскрежен , от сивотата в облаците, която прави погледите уморени и безлични.
 А в същност не е чак толкоз трагично, преживява се някак си, стига човек да не направи грешката да си помисли, че в ден като днешния може да работи.
 Има далеч по-приятни и достойни за вниманието ни неща, от това да си губим времето в работно време с ... работа.
 Я, ако сте такива ентусиасти, я пробвайте да се преструвате, че работите и да си давате вид на много зает, докато сърфирате в нета ?!
 Само който го е правил, само той може да ме разбере !
В ръцете съм станал по бърз от джебчийка на централна гара, таман някой да ме заобиколи и да погледне в гръб към монитора и хоп, с едно движение на китката, почти невидимо за окото се щраква комбинацията Alt + Tab и гледката от скучноватата блогосфера се сменя с тази на далеч по-скучновати документи в работен вариант.
 Заредил съм си за всеки случай и една екселска таблица , шаренийка отвсякъде, с цифрички, формулки и прочие бляд, та дрънка.
 Върши работа - таман някой вземе да си помисли, че скучая - такъв цирк информационен му спретвам, че свят му се завие и се откаже да ангажира вниманието ми със спешната си работа.
 Спешна била ?!
Ха, че ако бе толкова спешна, що не седна да си я свърши сам, ами я носи при мене ?!
След като има време да се разкарва и размотва, явно не му е чак толкоз спешна.
Но си е наистина трудно да се имитира работа. 
Толкова е трудно, че понякога даже се изкушавам да свърша по нещо, че да не се преуморявм с имитацията.
 И около мене имитатори бол, ама бая хяб ще трябва да изядат докато ме стигнат.
Защото цаката е хем да не работиш, хем работата да си върви и хем да не могат да те хванат в крачка , че изоставаш в трафика.
 Как става ли ?
Простичко.
С мислене и с немислене.
С мислене,  в смисъл че преди да предприемеш каквото и да е било е добре да си наясно какъв краен резултат искаш да постигнеш, да си преценил дали всичко нужно ти е налице и да знаеш кой е най-краткия и ефективен начин, по който да го постигнеш.
С немислене, в смисъл че, понякога нещата си зациклят. В такива моменти , колкото повече ги насилваш - толкова по-зле стават и двойно повече време ти трябва в последствие да ги вкараш в пътя.
 А тъй, зарязваш ги настрани, оставяш си ги на самотек и най-доброто решение само си дошло в главата ти като идея, да се чудиш направо как по-рано не си го забелязал, а е толкова елегантно и очевадно.
 Ама тъй, като ви гледам и вие нещо се преструвате като мен и се чудите как да имитирате работа щом изчетохте всичко до тук.
 Ей, вземете че посвършете нещо, че ако всичките спрем да работим, жална и майка на икономиката ни, жална му майка на БВП , фондова борса , икономически разстеж и прочие глупости.
 Та кат викам глупости, я да видя що съм натворил досега , докато тренирах немислене ?!


Тагове:   ден,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. martito - Ми поздравления - добре си го сът...
17.09.2008 16:18
Ми поздравления - добре си го сътворил:) И ето на - сама се издадох - и аз нещо съм се отдала на имитаторство, и ми върви - като по вода:)))
Поздрави!
цитирай
2. valsodar - Знам си аз, че тарикати много, а магарета малко !
17.09.2008 16:25
То , заради това ще се срине и пазара у нас - магаретата намаляват с всеки изминал ден в геометрична прогресия :)))
цитирай
3. bestregards - оооо ден си е!! ден си е :-)
17.09.2008 19:41
първи ден от отпуската. даже не съм правила нещата, които изброи.

може би поне трябваше да напиша нов пост за клуба на преебаните с лятната отпуска!

май много се преебаха с лятна отпуска :-)))))))

не злорадствам надявам се....
цитирай
4. tini4 - Ако не на магарета, разчитайте на... кравите;)
18.09.2008 01:46
Работно добиче съм си и няма мърдане! Гледам с топъл, влажен кравешки поглед! И бачкам - за този, дето духа...Няма персонал, а има работа, дето не става да отложиш! Имам си любима блузка с танцуваща крава:) Среща ме един колега и ми вика: Еее, скоро такъв сполучлив автопортрет не бях виждал :) Та се замислих - държеливи и търпеливи сме - като добичета. Ако ни домързи, нас хората - спокойно! Животинчетата са насреща. И те обаче се изхитриха и не се дават! Например змията, хапва и бяга... Пазете се, че докато намерим противоотрова и си платим прегледа, няма кой да работи!!!:):):)
цитирай
5. akasha85 - :)))
18.09.2008 10:02
доста много сме симулантите :)
аз като един неангажиран работник, трудещ се вкъщи, и доста далеч от офиса...мога напълно и безгрижно да се отдам на симулация...макар че, като се замисля, аз нямам пред кого да симулирам, така че и тази тръпка ми е изчезнала....и така си лентяйствам из пространството...и работя за бъдещето си. Попивам съвети как един ден, ако се окажа в офис и шефовете ми на главата да мога да скатавам професионално :) едно е сигурно обаче...тука нема се науча да работя усърдно :)))))
ама то защото и не искам :Р
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391535
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив