Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2008 22:57 - SMS държава
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3111 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 25.09.2008 23:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В наши дни няма невъзможни неща, стига да знаеш как да гласуваш . 
 Няма значение какви са аргументите ти, отдава ли ти се реториката, умен ли си, красив ли си, талантлив ли си - не ти, не таланта ти, не уменията , опита или  постигнатите резултати, а Публиката ще го решава !
  Как ли ?
 С sms гласуване.

Та това е толкова просто, достъпно за всеки - просто запомняш един елементарен номер и пращаш на него гласа си. 
 За или против, кой ти гледа - важна е играта, важно е усещането, че именно твоя глас е оная последна капка в морето от гласове, която ще натежни на везните.
 И ще се отсъди според сръчността на пръстите ти кой е крив и кой прав, кой да продължи към звездния връх и кой да потъне в забвение, облян в сълзи от срама за неуспеха си.
 Дори не е важно за кой гласуваш, ти пак си в играта.
 И отсреща те чака я цицогърдеста блондинка, я червено ферари, а с малко повечко късмет може и джакпота от пирамидата с черен Хамър в притурка.

 Колко му е - цъкваш два - три бутона, натискаш изпрати и вече си всред печелившите !

 Честито !

SMS кампаниите вършат чудеса, при това по-големи от описаните в Библията.
Спасяват човешки животи, възстановяват селища от наводнения, подаряват усмивки на сираците и само с цената на лев и двайсет, цяла една година може да заспиваш спокойно, с чиста съвест за изпълнен дълг пред обществото и запазено място в рая сред праведниците.
 А там Свети Петър, наместо да погледне в книгата на Живота и да отсъди според добрите и лошите ти дела, ще погледне в разпечатките на мобилния оператор, ще приглади доволно брада и според броя изпратени SMS-си , ще ти осигури място по заслуга, всред реки от мед и мляко, де на брега им се плацикат знойни хубавици една от друга по-богати на силикон и други пълнежи.

 Гласувайте !

Не е важно за какво, важното е да се гласува !

Така човек свиква с мисълта, че от всеки един негов глас може да има пряка , непосредствена изгода и с охота го дава не заради кауза, а заради наградния фонд на играта.
 Колко му е тогава да сменим и политическата си система ?
Открай време се говори за пряка демокрация, а може ли да има по-пряка, от тази с телефона ?!
Стигат ни двама телевизионни водещи, които с подходящата доза патос и гръмогласие, да ни разяснят надве-натри за какво ще се гласува, една сладка цицорана да оброява изтичащите минути и един брояч, който да отчита на екрана, колко са "За" и колко "Против".

 Играта ще се казва " Таковай с мен ! "

Нас и без това си ни натаковат безплатно, от толкоз години насам, един път и ний да го натаковаме на властта с sms позицията си през телефона !
 Евтенийка, достойна за хала на държавата ни.
За какво ни е да поддържаме такива скъпи и неефективни институции , като парламент, президентство и министерски съвет, щом можем да преминем към пряка демокрация, задвижвана директно от народа ?

 Печелят всички.

На първо място държавата.
За колкото и безсмислени закона, поправки и казуси да се гласува, тя винаги ще си прибере полагаемите и се 20% ДДС. Никой няма да може да гласува едновременно със своя и с чужда карта - я се пробвайте да набирате sms-и с двете ръце, като всяка е хванала отделен телефон ?!!

Печелят мобилните ни оператори, а и аз като автор на идеята ( не съм алчен - 1% за авторско право ми е предостатъчен, нямам врат и лоби да искам 10 ). 
 Какво сте тръгнали да ми се косите, че сме се топели като население ?
Според извадките на мобилните ни оператори ние сме над 11 милиона, като се съберат абонатите на МТел, Глобул и Вивател.

Печели и народа - така политиката от нещо мерзко, низко и долно ще се превърне в една гимнастика за пръстите, отмора за ума  и дъвка за очите, едно нескончаемо шоу, в което винаги ще имаш възможност да обърнеш резултата в твоя полза, според броя на изпратените есемеси.

 А и дори и някой политик да се осмели да остане в играта, ние винаги ще можем да го изгоним от къщата, на поредното гласуване, кой да остане в нея и кой да си тръгне.

 Как щяла да ни се оправи държавата ?
А бе , за какво ви е да я оправяте ?
Добре си е така.
Вие само си гласувайте. Ако случайно sms-а ви се бави, спокойно запазете самообладание, ще стигне по предназначението си - просто от ДАНС отразяват гласа ви в базата си данни.

Цялата власт ще е в ръцете на народа. Референдуми по 24 часа в денонощието, за пропусналите ще има повторения - важното е да се гласува постоянно и непрекъснато ! 

Да живее sms-демокрацията !

P.S. За първите гласували - наградата е  http://www.youtube.com/watch?v=2poJ8fG4r_A&feature=related



Тагове:   SMS,   държава,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. flyco - ...
25.09.2008 23:42
Не ми е много ясна идеята на поста. Не вярвам, че го мислиш сериозно в буквалния смисъл, тогава май е ирония към съществуващото положение? Липсата на интонация в писания текст е съществен недостатък, но какво пък, така тълкуванията са повече и по-лесно може да се погледне от различни гледни точки.
Иронизираш гласуването по принцип - дори когато нямаш избор? Или може би си против това убеденият глас на един да е равен на двадесетлевовия глас на друг... Използвал си терминът "пряка демокрация" почти подигравателно, не разбирам защо. Разпилян някак ми се струва текста, срещу какво точно протестираш?
цитирай
2. valsodar - Проследи кое да е предаване и ще ме разбереш
25.09.2008 23:50
Ако искаш изгледай и един "Сблъсък" , ако не оглушееш междувременно от какафонията - не са важни аргументите, важното е зрелище да става - победителя е винаги по-гръмогласния и скандалния :)
А освен зрелища, какво друго ни предоставят медиите ?
Вярна и актуална информация, без опити за манипулиране на аудиторията ли ??!


Недей, че ме изкушаваш да избера далеч по-разгулен клип, а има няколко претендента ! :)))
цитирай
3. solstafir - Ти внимавай с тая ДЕМОкрация, че ще ...
26.09.2008 01:01
Ти внимавай с тая ДЕМОкрация, че ще изтече безплатния период и ще трябва да качим пълната версия...

Бъдещето определено е в SMS-ите. Гласуване на изборите с SMS-и - защо не. По-евтино излиза да купиш една прима, отколкото гласа на един цига... простете, Ром. Просто трябват едиколко си оператора, които да сменят картите и да пращат SMS-и. Тогава при преброяването на гласовете ще се отбележи демографски бум...
цитирай
4. kalbotobg - Ми....
26.09.2008 05:56
Що пък с SMS на компа клавиятурата е по удобна... А! Ясно сетих се! Извинете...
цитирай
5. flyco - Re: 2.
26.09.2008 09:27
Независими медии ... имаме ли? Като са зависими поне да бяха от различни "господари" та пак поне в разнообразието да откриеш истината, а то. Зрелища, да, какво друго особено за т. нар. "външни продукции", макар че какво означава "външни" за една зависима медия. Всъщност в смс-гласуването за щяло и нещяло няма нищо лошо щом все още имаме избор да го правим или не. Виж ако стане задължително тогава наистина ще имаме сериозен проблем. С медиите е същото, можеш да гледаш или четеш, но можеш и да не го правиш, можеш да вярваш или не - изборът пак е личен. Като гледам песимизма на българина май точно в тази ситуация той се оказва полезен, оцеляващи сме. Да имаш личен избор и сам да търсиш истината е все пак по-добре отколкото да я поемаш сдъвкана и официално пакетирана, както беше. Полека лека ще стигнем до личната отговорност на всеки гражданин и правото му да се нарича такъв, от там до понятието "свободен" е една крачка, а свободният може и отстоява позициите си.
цитирай
6. valsodar - Може и да стане
26.09.2008 09:37
Но при едно условие - SMS-а да е обвързан със самоличността на изпращача, което ще изисква мобилни устройства от ново поколение, съчетаващи в себе си телефон и електронен подпис :)

Нищо чудно, след има няма 10-15 години всеки да е с персонална "гривна" , чрез която да бъде постоянно позициониран, разпознаван и следен и... чрез нея да упражнява вота си като избирател на разположение 24-часа в денонощието :)))
цитирай
7. 5thangel - В тази връзка...
26.09.2008 10:00
Събудил си се и не знаеш с кой крак да станеш?
Изпрати "КРАК" на 1212!
цитирай
8. krassko - По кротко, приятелю, по кротко!
26.09.2008 10:16
Че ония с чуковете още се разхождат на свобода.

Много смело, отговорно и право в целта

Поздрави :)).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393029
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив