Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2008 16:35 - Лунатици
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1638 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 02.10.2008 16:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Идва един лунатик през месец-два, да ни води лекции на целия офис за безопасност на труда.
Задължителен, периодичен инструктаж - така е името на инквизицията.Променили закона и няма как да се отървем от него. 
 Да се отървем, защото наставленията му се опират до преразказване на съвети от "Жената днес" и други архаични журнали от време оно.
 И какво се оказва ?!
Щял да ни наблюдава и глобява за това, дали седим в правилен изправен стоеж по столовете пред работните места, а да се почисти филтъра на климатика, да се осигури достъп на чист и свеж въздух в помещенията - това вече е кауза пердута. Нищо, че откриха умрели мишки в климатика, навярно от тях се е носил приятния аромат на бекон в продължение на месеци ?!
 Всички колеги вече изкараха климактериума, покрай климатика с централно управление. Незнам къде е централата на управлението му и нищо чудно да е в стая единочка на 4-ти км. защото никога, ама никога температурата не е в някакви адекватни параметри за нормална работа - или ще е твърде студено или твърде горещо. Досущ климактериум.
 И после що сме били изнервени ?!
А бе , шапшал с две думи.
Гърмя в Челопечене, падаха осколки наоколо, половината аерогара се евакуира, а ние седим в офиса и се чудим, а бре аджеба ще се работи ли днес, докато рухне сградата или да си ходим ??!
 Няма работеща сигнализация, която да те извести, няма светлинки, звук никакъв не се чува.
- Ама , вие не си ли прочетохте мейла ? - бе отговора .
Оказа се, че ако някой ден не дай си Боже се запали сградата или земетресение я тресне, човек първо трябва да си отвори мейла, да го прочете и да действа спрямо неясните пожелания в него.
 Интересното става , ако и тока спре покрай бедствието, то ще трябва да си изчакаш на работното място... до получаване на въпросния мейл.

 Е, вече ми е ясно защо имаше толкова много загинали в кулите близнаци на злополучния 11-ти септември - чакали са си мейла хората, чакали са го до последно, докато не са поели заедно с етажа си към земята, в облаци от пушек, огън и дим.

 Американизираме се навярно, то и затова безопасността ни ще е по техен вариант - една сбирщина от безполезни правила и още по-безполезни формалности, а за неща които пряко касаят здравето ти - иди пий по една студена вода и се моли на арменския поп !

 Направо се чудя вече, кой кретен ги мисли тия закони и защо всичко у нас се върти около едната формалност - да се отбие номера само ?!
 Щяло да има замерване на въздуха в работните помещения , но по закон с правело веднъж на три години, за нас щели да направят изключение да е веднъж годишно.
 Че то след три години, може и мумии да открият на работните им места - ей, така споминали се междувременно, и много добре запазили се от липсата на кислород.
 Инструктажа, продължава, всички колеги наместо да се почустват успокоени от факта , че нещо се прави в посока на безопасност на труда, започват да се чувстват , като участници в някакъв фарс с предизвестен финал.
 Важното е всичко да се прави без резки движения , за да не се сецнел някой в кръста. Вдигането на телефонната слушалка трябва да е нежно, бавно и спокойно.
 Така и правя, но защо ли всеки път наместо събеседник, чувам само сигнала за свободно ??!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. wwwivi - допълнение
02.10.2008 18:14
и да добавя - немаловажна подробност СЛОЖИ ЗАВЕТНИЯ ПОДПИС В КНИГАТА :))
цитирай
2. gothic - И като чуеш свободно, задай въпроса ...
02.10.2008 19:06
И като чуеш свободно, задай въпроса "кой е по- по- най-". Отговора ще е "ти-тиииии ти-тиииии" :))))))
цитирай
3. flyco - "побългаряване"
02.10.2008 20:01
има такъв лаф - не случайно
цитирай
4. drona - :))))
02.10.2008 20:01
Валси, не си прав...

Явно ви е изенката оценката на риска, ще идват за замерват факторите на работната среда и човека се старае ...отделно от това са спуснали на инспекциите по труда едни указания във връзка с вдигането на тежести и статичните пози - трябва да се включат в оценката на рсика и вие да сте запознати с рисковете ...

Аз например се спасявам от това да ми се сплеска задника като си поръчвам за офиса люлеещ стол и си работя почти полегнала :)))))))))))
цитирай
5. bestregards - ооооооооо!!!
02.10.2008 22:27
я дай на шефа ти имейла да го просветля в офисен ти пи ем!! да е пълно щастието! да е ефективен целият офис ...и шефът да ви стисне още малко на вратлето в името на високите цели по ти пи ем и ефективната ви работа - как са папките в компа, на бюрото, по шкафчетата, как са химикалчетата, хартийката, кабеляците - трябва да са като в музей на разчистените бюро и стая на хитреца, който си няма много друга работа.
цитирай
6. deseo - :)
03.10.2008 08:46
хехехехе поздрави за поста:) много добре ми подейства тази сутрин :)
цитирай
7. valsodar - :)
03.10.2008 09:08
A бе, ако зависеше от мен, въпросната книга бих я разписвал и без да ходя на подобни сказки.
Не ми се цитират всичките глупости, които изслушахме там, но в общи линии всичко се въртеше около фразата - Не правете като мен !
Не стойте прекалено близо до монитора - тези очила ми са оттам !
Не бягайте по стълбите - този белег ми е оттам ! - и т.н. и т.н. - направо жив да го оплачеш лектора, станал е като очукано войнишко канче , докато разбере човека, кое в един офис може да е опасно за здравето.
Направо съжалявам , защо не е работил и като ел.техник - така можеше и да се избавим преждевремнно от лекциите му !

Замервали въздуха преди година и всичко било О.К. Предполагам, че е било по време на продължителни национални празници, когато с дни в офиса човек не се е вяствал.

То поне добре, че след последната ни среща разкараха китайските миризливки ( някакви автоматични ароматизатори ), които разпръскваха лютива смрад, с по-голям успех от газовите атаки при Вердюн. :)))

Един път като припръцкат и после няколко часа ти люти на очите и гърлото от тях :)))
цитирай
8. zezo - Ние направо се разписваме в книг...
03.10.2008 09:44
Ние направо се разписваме в книгата. Имаме си човек по охраната на труда, който много-много не му се занимава. Истински инструктаж съм имал само веднъж при постъпването си на работа в завода. Още помня предупреждението да внимавам да не ме блъсне влак, като пресичам железопътните линии, останали от време оно. Какъв влак бе, после ги видях тези линии целите обрасли с храсти и дървета, някъде вече бяха извадени и релсите :) Влак сигурно е влизал за последно някъде преди 15 години. Обаче на човека му казали "Имате жп линии - трябва да инструктираш". С тия инструкции сме голяма пародия тук, но пък както гледам навсякъде е така напоследък. Даже цяло министерство си имаме, което се занимава само с това - да спуска инструкции. Пък напролет или наесен ако някоя река отнесе Горно Патуранци например - ми да са чели инструкциите.
цитирай
9. wwwivi - zezo, точно това имах предвид с допълнението
03.10.2008 22:40
;) ти се разпиши, да се оттърве човека от отговорност, пък каквото ти е писано - няма да се удавиш ако ще те блъска влак :)))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7412129
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив