Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2008 15:10 - Е, те това не може вече да е вярно !
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2463 Коментари: 15 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ако няма над какво да се посмеете днес - ето ви над какво ! 

За 18-та поредна година Харвардският университет присъди антинобеловата награда, наречена Шнобелова награда, за най-съмнителни научни достижения, съобщава РБК.

Антинаграда за химия получи изследване на Дебора Андерсън от лабораторията по контрол на раждаемостта към Харвардския университет, която се е опитала да докаже, че "Кока-кола" и "Пепси" могат да се използват като средства за контрацепция. Беше връчена още една антинаграда за химия- този път на тайвански учени, които след проведени експерименти доказаха, че нито една от двете напитки няма спермицидни свойства.

Масимилиано Дзампини (Италия) и Чарлз Спенс (Великобритания) за изследването им върху чипс, показало, че храната е по-вкусна, когато звучи по-добре, получиха награда за хранене.

Наградата за биология взеха група френски учени, опитали се да докажат, че бълхите, които живеят върху кучета, скачат по-високо от тези, които живеят върху котки.

Наградата за мир отнесе Швейцарският комитет по етика в биологията, който поиска закон, който гласи, че растенията имат достойнство и морал и нанасянето на вреди върху тях трябва да е наказуемо.

Дан Ариъли от Университа в Южна Каролина взе награда за проучването му, показало, че скъпите фалшиви лекарства са по-ефикасни от евтините фалшиви лекарства. Заключението на учения е, че колкото по-скъпо е едно лекарство, толкова по-добър ефект от него очакват пациентите.

Астолфо Гомес де Мейо Араухо и Хосе Карлос Марселино получиха приза в областта на археологията с твърдението, че броненосците променят хода на историята като разбъркват археологическите находки.

Японски екип пък ще се радва на за награда за когнитивни науки за откритието им, че плесените в тинята могат да решават ребуси.

В сферата на икономиката "се отличиха" Джефри Милър, Джошуа Тайбър и Брент Джордан за откритието, че екзотичните танцьорки печелят повече, когато са в овулация.

Дориан Раймър и Дъглас Смит за изследването им, което обяснява защо купчина връзки или човешки косми неминуемо се оплита, получиха антинаграда за физика.

Дейвид Симс за труда му, посветен на гаднярите на работното място, взе награда за литература.

Антинобеловите награди се присъждат всяка година от хумористичното научно списание "Анали на невероятните изследвания" и няколко университетски организации от Харвард и Радклиф.

Техен учредител е Марк Ейбрахамс, съосновател и редактор на изданието. През 1991 г. той ги създава с цел първо да разсмее хората, а после да ги накара да се замислят. Ако не бяха тези престижни отличия, някои от най-странните научни изследвания щяха да потънат в забвение

Източник : Връчиха антинобеловите награди за най-съмнителни научни достижения


Тагове:   може,


Гласувай:
0



1. belisima777 - кой финансира тези лудости!!!
03.10.2008 17:33
кой финансира тези лудости!!!
цитирай
2. valsodar - Снобите, как кой ?!
03.10.2008 17:36
Че кой нормален човек би дал пари за подобни цели, освен ако не иска да се изфука какъв е филантроп ?! :)))
цитирай
3. gothic - Да и като си представя какво фина...
03.10.2008 19:00
Да и като си представя какво финансирани получават тези пичове за тия глупости, а колко народ в същото време умира от глад....
цитирай
4. dinka - Искам да видя труда на Дейвид Симс
03.10.2008 19:51
А след това можем да направим тест: "Гадняри ли са вашите колеги" или "Гадняр ли сте на работното място" на база нАучното му изследване. :)

Весела работа. А на въпроса: "Дали може да е вярно", бих отговорила: "Може, може!"
цитирай
5. rinsewind - Майтап
04.10.2008 09:52
Майтапът си е майтап,но някои от гореизброените "открития",макар да изглеждат безмислени,непрактични и абсурдни,всъщност са прекалено дълбоки за осмисляне и просто нямат шанса да бъдат оценени(и съответно финансирани) от масовата посредственост...

Смешно,нали?
Но и жалко.

Например:
"Наградата за мир отнесе Швейцарският комитет по етика в биологията, който поиска закон, който гласи, че растенията имат достойнство и морал и нанасянето на вреди върху тях трябва да е наказуемо."
или
"Дан Ариъли от Университа в Южна Каролина взе награда за проучването му, показало, че скъпите фалшиви лекарства са по-ефикасни от евтините фалшиви лекарства. Заключението на учения е, че колкото по-скъпо е едно лекарство, толкова по-добър ефект от него очакват пациентите."

и т.н.

P.S. В интерес на истината повече се смях на плиткоумните коментари.
цитирай
6. belisima777 - Дълбочината на вашият коментар, ...
04.10.2008 14:49
Дълбочината на вашият коментар, господине, е шеметна. За това няма спор. Единственото за което може да се спори тук е, че финансите макар и огромни като ресурс все пак са крайни и техният недостатък е именно в това, че са крайни и са насочени често в неправилна посока. Открията са лудости, което не изключва вашите думи с които сте ги окачествили, но позволете плиткоумно да не се съглася с бълхите, плесените и овулацията при танцьорките и с техния дълбочинен потенциал, за сметка на глада, болестите и други конкретни бедствия, които искат своето посредствено и смешно финансиране. Това е основното, което ме накара да взема отношение. Иначе категорично не отричам откритията, които са генерирали в себе си голяма доза човешки ум и труд, които аз винаги съм уважавала.
Ще се радвам ако отново съм предизвикала във вас ударна доза веселие и смях. Леко да не се задавите само!...Чаша водичка...?
цитирай
7. tini4 - Кака, обичат те анонимните и това си е! :)
05.10.2008 00:38
Любов (не)обяснима! :):):)
Дебнат и ти го мерят (рейтинга), все изискано те опонират и чакат, чакат истерична реакция! :)
Няма... :)
Ама си се заинатил и ти!!! :)
Как не се смили над бедните им душички - драсни им! :)
Не, за друго - ще им стане едно мило и драго :):):)
А времето е променливо... :)
цитирай
8. valsodar - То за тях съм направил корковата стая
05.10.2008 01:58
Ако някой от опасните луди се зачуди де са му мненията, да си ги търси там :)))
Има линк в блогрола.
Там са и две мнения разчистени като спам от настоящата тема :)))
цитирай
9. анонимен - Леле ква ентелегентна била кака ...
05.10.2008 08:53
Леле ква ентелегентна била
кака Тинчи санитарката.
що си не разнаса подлогите из отделението?
цитирай
10. анонимен - Да поговорим
05.10.2008 11:20
Да поговорим за мижетурките и хората без достойнство. Тук визирам най-яркият пример - да, N9, за теб става въпрос. Що като си толкова ЕНТЕЛЕГЕНТЕН, нямаш доблест да се изправиш и кажеш : Да, това е мнението %E
цитирай
11. tini4 - :):):)
05.10.2008 12:09
...
цитирай
12. valsodar - То за тях е корковата стая
05.10.2008 12:17
Добрата новина е , че така както научих котарака да си ползва тоалетната, така вече и те се научиха да си пишат там , без да се налага аз да ги въдворявам със сила, бой и .... - какво бе третото ??! :)))
цитирай
13. tini4 - :):):) Не мой...
05.10.2008 13:53
Като им хареса, после - няма отърване!
цитирай
14. xsapience856 - Господа администратори на Блог.бг,
05.10.2008 15:14
поне моето мнение, е че потребители от рода "анонимен" е съвсем нередно да имат правото на коментар. Сигурен съм, че такава съвсем правомерна забрана няма да ви затрудни технически.
Моля да ни обясните как при положение, че всеки може да филтрира коментарите в блога си, нецензурни и налудничави изказвания могат да грозят блоговете на Вашите потребители ?
Изпратих това съобщение през "Пишете ни".
цитирай
15. valsodar - Има си лична модерация за тази цел :)
05.10.2008 15:36
Не искам да се лишавам от тези мнения , на тези хора, които по една или друга причина не са счели за крайно необходимо да се регистрират като потребители на блогосферата.
Всред тях има немалко ценностни и стойностни хора, чиито реплики отразяват вътрешното им богатство, което носят в себе си.
За съжаление е много трудно да се познае в такива случаи кой - кой е, но заслужава ли се заради няколко хора с психични отклонения да спреш достъпа си и до тези, които само могат да обогатят написаното от теб с мненията си ?!

Пробвал съм и трите варианта - забрана на анонимни, проверка на всички мнения и свободно пространство с периодична хигиенизация - последното ми създава най-малко грижи засега :)))

А и не си заслужава за няколко ненормалника чак толкова внимание :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7395345
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив