Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2008 20:13 - Разделяй и владей !
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5044 Коментари: 50 Гласове:
0

Последна промяна: 08.10.2008 09:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

E , това вече мина всички граници на въображението ми ! Какво може да роди един болен чиновнически мозък ? Как какво , новите промени в закона за етажната собственост, според които задълженията към Топлофикация няма да се погасяват от отделни нейни абонати, като ползватели на услугите й, а общо от целият блок ! 
 Демек, доживяхме комунизъм в действие - На всекиму според потребностите, а заплащането според възможностите !  Няма вече топломери, няма водомери, няма сметки - да живеят добрите междусъседски отношения и разбирателство !

  Идва една обща сметка на блока в края на месеца и започва една минигражданска война. Няма значение, ползвал ли си парно и топла вода, колко и кога, важното е да се намери, кой да плати общия масраф, а сетне вече кой крив и кой прав ще отчита криминалната статистика в графа саморазправи.      
  Предполагам, че рязко ще спадне наплива за длъжност домоуправител, защото от него ще се изискват качества, по-подходящи за герой от "Умирай трудно" и  "Опасен ум", ако го нагърбят да изчислява и събира сумите от отделните домакинства, докато се напълни общата каса, с която да се издължи блока към Топлофикация. 
  Е, поне някой в случая ще спечели и това ще са явно оръжейните търговци и дилърите на бронирани врати, защото конфликтите няма да приключат, само до няколко разменени обиди и юмруци.
  Нещата си отиват вече на граждански междуособици и това , което сме гледали по филмите за негърските гета се очертава да стане част от бъдещето ни ежедневие.
 Важното е не, че човек за комшията ще е вече враг, важното е монополиста да си вземе парите, че както е започнало, току виж Меглена Кунева осъдила Топлофикация, за неясно подаваните сметки към абонатите й. 
 Сега нещата ще се решават по соломоновски мъдро и по станишевски смело - с размах, подобно на следния хипотетичен сценарий :

 Пристига сметка гигант, събират се клюкарките пред блока и почва една мини пленарна сесия, кой комшия на кой етаж , какво ново си е купил и съответно с каква сума да бъде натоварен от общата сметка.
 Че така де - богат е, кво от туй че парно не ползва а се отоплява на ток с климатик - кво са за него две-три хиляди лева ? Муха го ухапала я, изедника му неден. Че то в блока толкоз много хора безработни и пенсионери има, ако той не плати, кой друг ?!
 А я вижте, оная шаврантия от долния етаж, какъв богат любовник си е хванала, дали да не и поискаме хиляда лева ?!
 Колко му е - или парите или мълчанието ни !
 Я,  кой си купи пералня вчера ? Не се крий, не се крий - от тебе двеста лева ! Какво ме интересува, че си само с един радиатор - двеста и точка по въпроса !
 Ти бе мушморок, отде пари за нови дрехи ? Я дай 50 лева и не  се скатавай, какво,  да не би със студена вода да се къпеш у вас ?!

И така стъпка по стъпка, по един напълно законен път сме свидетели, как крачка по крачка се разгражда държавността ни.
 Защото държавността ни не е държавност, ако няма ясни и справедливи закони,  на които да се опре.
А какво по-несправедливо от това , да прехвърляш  един проблем от болната глава на здравата, да слагаш под един общ знаменател тези които не ползват , но плащат с тези които не плащат, но ползват ?
 Не е трудно, още повече, че народа свикна, все някой друг да плаща за извършените престъпления и никой никому да не търси сметка за зулумите му. Колкото е по-голям разбойника, толкоз да е по-на почит и по-висок сан във властта да му се дава.
 Ох, защо ли се ядосвам и аз , ами я по добре да напълня още няколко чувалчета с пясък за бруствера и да отскоча до оръжейния магазин да видя , какво предлагат.
 Хм, пушка или пистолет ?
А пълнителя, колко патрона побира ?
Питам, че да знам дали ще ми стигнат, като тръгна за тези замислящи промените в закона !



P.S.Всеки блок ще получава обща сметка за парно




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viki11 - Много си глупав. Сега ще се слагаш в ...
07.10.2008 20:21
Много си глупав.
Сега ще се слагаш в избрани да ме дразнш.
Ти имаш ли 6 години?

Аз не ги четях. ПРосто ми натрапваха да ги чета.
Ето че пак мога да спра, ако поискам. Щото да те гледам все там е досадно.
цитирай
2. valsodar - Вики, ти си идеалната за домсъвета !
07.10.2008 20:25
Параноиците, ще са с предимство за длъжността бирник - кандидатирай се овреме, че току виж.. пак си отървала далаверата !
цитирай
3. lelya - Чух го и аз по новините. Това е кол...
07.10.2008 20:39
Чух го и аз по новините. Това е колосална и абсолютна глупост. Даже не ми е смешно ами чак ми става страшно, че е възможно хора, които пишат нормативни документи да имат здравословни проблеми свързани с психиката.
цитирай
4. анонимен - ПИСНА МИ !!!!
07.10.2008 20:39
Прочетох с интерес , това, което си написал.
Господи, колко мъка има по света!!!!!!!!!!
Сега ще ти кажа и моето мнение, което , знаеш както винаги е провокативно. ;-)
Живеехме си ние в един голям 12 етажен блок някъде в дълбокия прованс. Постепенно , в нашия град нещаа полеека тръгнаха на зле и предприятия, които до преди месецса били за всички супер стабилни, започнаха съкращения. Това наложи и затягане на коланите. Аз, като добросъвестен гражданин, реших да си изключа радиаторите... До тук добре- подадох молба, дойдоха хората , сложиха пломби... абе всичко като по учебник. Оставих си само топлата вода.
Дойде зимата.
И първата сметка.
И... Няма да ти казвам каква цифра беше. Скокнах аз и право в Топлофикация. Познай - трябвало да плащам за топлото, което идвало от тръбите, минаващи през моя апартамент... Да, ама аз не искам да минава през апартамента ми. А ония казват - Не може!Такъв бил плана на блока.
Тогава на мен ми мина друг план - пъклен. Какво би станало , ако кръцна тръбите, които минават през МОЯТА собственост, без да съм бил попитан дали искам това?! Ами като са толкова отворени, нека ги искарат извън собствеността на хората... Да, ама не! Тая май никога няма да стане, щото те цоцат точно от тези 'абонати'. Няма да коментирам шедьовъра на мои съседи с подчертано изобретателна инженерн мисъл, които веднага решиха проблема с отоплението, 'отбивайки' топлата вода, по тръбички минаващи под пода им - нещо като подово... И какво и заради тях ли да плащам...
Както е тръгнало пред всеки блок ще се вдигат бесилки, за 'неизрядни' платци... А ловът на вещици нека започне... СЕГА!!!!!!!!!!!!
PS: И не забравяйте: Докато плащате сметките си, натрупани от други хора, някой друг се обогатява за ваша сметка... Такъв е живота... Нали?!

the Porsche
цитирай
5. valsodar - Лелче
07.10.2008 20:50
Имам чувството, че всички настоящи пациенти от психодиспансера са ги наели за законотворци ?
То глупост от глупост превелики , следват една след друга до пълно ошеметяване на населението.

А може би и точно в това да е целта ?
Докато всеки е зает да спори с комшията, кой колко да плати, да има ли куче и колко деца може да роди жена му, междувременно кражбите от еврофондовете да си продължат, бюджетните излишъци да се усвояват планомерно от приятелския обръч фирми и кражби за милиарди да останат незабелязани в пушилката, която предстои да се вдигне ?!

Не са били прости в древния Рим - Разделяй и владей ! - е правило златно , умело ползвано от всички диктатури.

А в момента в страната ни има диктатура - диктатура на мафията, превзела като метастаза цялата ни държава до самите й основи !
цитирай
6. valsodar - Порше :)
07.10.2008 20:52
Американците филмираха "Човека с косачката".
Ние ще ги надминем с "Човека с флекса" - дръж се Топлофикацио, че ти заминаха тръбите за скрап !

Има чиновник - има проблеми !
Няма чиновник - няма проблеми ! :)
цитирай
7. cecobob - Това е върха на безумието
07.10.2008 21:55
Абдикация на държавата. Държава няма. Сами трябва да се справяме с всичко.За какво ги избираме тогава??? Само за да ни крадат. Не само , че не вникват в проблема,който сами създадоха, но сега прехвърлят вината и задълженията на нас " обикновенните хора" , както ни наричат. Върха на гадостта им е в това,че искат да ни видят,как се избиваме за да им платим. Да им платим за това,че ни лъжат. Тоя анонимния с тръбичките направо ме убива с елементарното си мислене. На такива, като него се дължи успеха на крадливите ни правителства. Когато станем повече от тия анонимни предатели,тогава ще се оправим. Дано да е скоро.
цитирай
8. lelya - Валсодар
07.10.2008 21:55
Прав си за номера с отвличане на вниманието. Жалко, че работи м---а му. Наистина работи. Тъй като опростачването на българина завърши абсолютно успешно, сега същия гледа риалити с мадами, които според моя 15-годишен син са "тъпи кифли" и мачовци изваяни във фитнеса или ако не дават подобни формати по телевизията, то в съседа непременно има нещо подобно. Ако няма секс с комшийката от долния етаж, то сигурно ще се псува със съседа отсреща за заетото място за паркиране, а може и тайничко да си тръска покривката с трохите вечер. Какво го интересува българина световната финансова криза, та нали тъщата е сложила и тази година трушийка, а и дядото да е жив и здрав още върти такси, ще помогне за учебници на детето. Инфлация, осигуровки, обещания от политици? Става интересно само ако се подслушват или пребият накой. В противен случай се сменя канала. Вече има победени и победители в битката "разделяй и владей". Познай кой изгуби.
цитирай
9. valsodar - Та като си говорим за финансовата криза
07.10.2008 22:06
Специални поздравления и моите овации за достойното представяне на съблогъра ни albosh.

Просто, съжалявам, че няма как реално да му стисна ръката за това което каза тази вечер в дебата по канал 1.

И пак, дори и там разговора се манипулираше, вниманието се отвличаше встрани от основния проблем, за да се замажат очите на зрителите, че криза няма и няма да има, че всичко е О.К. - почти на сапунка се опитаха да обърнат диспута от управляващата коалиция.

Това за което си говорим тук в блогосферата, просто се разви за по-малко от час пред очите ми.
Изместване на проблемите встрани от центъра им, замазване на нещата с общи приказки и изтласкване на трезвомислещите в периферията на спора.

Явно тази византийска тактика или по-скоро план достоен за ръката на Макиавели, е доста добре отработена от настоящето ни "правителство", което за да запази личните си икономически облаги е готово на всичко, да разруши държавата ни докрай и да ни вкара в национална катастрофа, на която и Фердинанд би завидял ?!

И при това, ще успее да го направи напълно незабележимо, измествайки вниманието ни от реалните проблеми, към нашите житейски неволи, с натрапените си "правни" изгъзици, които се опитва да узакони мимоходом.
цитирай
10. valsodar - Цецо, не се гневи на Поршето :)
07.10.2008 22:09
Мисълта му бе малко по-друга :)

А за това, че сме свидетели на пълна и безусловна абдикация на държавата - спор няма.

Защо ли имам чувството , че съм на потъващ кораб, на който вместо плъховете да го напуснат, те само по-усърдно разширяват дупката в трюма, за да е потъването му гарантирано ?!
цитирай
11. flyco - не е простотия
07.10.2008 22:10
Това е поредното доказателство кой стои на първо място за законодателя. Логично е.
цитирай
12. flyco - за собствеността
07.10.2008 22:25
Това, че си собственик на апартамент не те прави собственик на тръбите на парното - те са собственост на топлофикациите, не можеш да режеш, защото не е твое. Като не ти изнася продавай. Като не щеш да продаваш купи си топлофикацията и не и плащай понеже вече ще е твоя. Дааа ама не мога, много е скъпо, като ти е скъпо бачкай здраво, спести си от закуски и така за има няма хиляда години ще си я купиш. Е, има и по-лесен начин, например ако законодателят зависеше пряко, ама наистина пряко от твоето и моето и на всички ни желание и първата му молитва беше към нас - така какво да направи та да ни удовлетвори, понеже ако ни няма нас няма да го има и него. да ама не, защото нас ако ни няма топлофикация пак ще има, и "топло" ще има, въпреки че може да не носи името Вальо.
цитирай
13. valsodar - Флико, този куриоз винаги ме е пленявал !
07.10.2008 22:33
Собствемик си на апартамента, но не и на тръбите които минават през него, т.е. натрапени са ти, без да те обезщетят за тяхното преминаване през твоя лична собственост !
И не стига, че не те обезщетяват, ами и за капак плащаш за това , че минават ?!
Независимо от факта, че от тях до теб нищо не достига.
По странната логика, че топлоотделяли ??!
А топлоотделянето, което идва от твоя апартамент, към общата етажна собственост, защо никой не пресмята ?!
Защото освен парно са познати и други източници на отопление, нали ?!
И ако твоето отопление е по-ефективно от получаването чрез Топлофикация, не би ли следвало по същата странна логика, Топлофикация да заплаща твоите топлинни загуби, поради студените общи части, които тя трябва да отоплява ??!

Ей че логика бре !
За един ден да съм законотворец , с чадър ще й бръкна отзад на Топлофикация и не само ще бръкна, ами ще го разтворя и ще го завъртя !

Мамка им и монополи !
цитирай
14. анонимен - Брат, имам акордьон
07.10.2008 22:45
Ще ме поканиш ли да свиря на сватбата ти с viki11?
цитирай
15. valsodar - Ако не свириш фалшиво :)
07.10.2008 22:50
Вики е обещала да мирува, а аз обещавам всеки нейн следващ постинг да е в избрани.
И по линията на тези обещания, обещавам и ти да си почетен акордеонист .

Само моля те, виж преди това, дали наместо акордеон не си прегърнал радиатора на парното !
цитирай
16. evrazol - Ама недейте така бе хора!!
07.10.2008 22:56
Това може и да ни сплоти. Нали трябва да си помагаме. Даже добре би било да сложат по един топломер за цял квартал. Един квартал - една сметка. Или я по-добре за цялата държава един топломер /май термометър се казваше/ и готово. Става си данък парно с нарастваща скала според доходите и за месец два народа свиква. Какво като чичо на село не ползва парно. Аз да не би да ползвам. Като стане парното данък - догодина на Бузлуджа съответния лидер ще обяви, че вече е безплатно. И всички сме социално интегрирани в "общото благо". Да гледаме положителното все пак.
цитирай
17. valsodar - Мда-а-а, по европейскиму погледнато, по научному така да се каже...
07.10.2008 23:04
си прав !
То така и така цялата пара на правителството ни все за свирката отива...

А може пък и без парно да ни е по-добре ?
Току виж следващия епизод за похода на императора ( за пингвините де ) са го снимали и в България ?!
Хем по евтинко за продуцентите, хем с местен материал, хем и цял свят ще ни види как сме се сгушили накуп в студа, голи и боси, най-сетне платили всичките си задължения към монополистите ?!
Сплотени и монолитни !
В едно цяло.
Един народ.
В леден блок.

цитирай
18. gothic - Леден бло(г)к за благото на упра...
08.10.2008 03:19
Леден бло(г)к за благото на управляващите лумпени - раздробен и насипан в чашите им със сингъл молт напитка(не че тя се пие така де, ама кво ли разбира овластен цълвул от малцово уиски)...
цитирай
19. fenris - единственият отговор
08.10.2008 08:49
http://fenris.blog.bg/viewpost.php?id=232357
е да ги осъдим и не тук в българия а в европейския съюз абе просят си го мамицата им!И то със всички сили си го просят един ден ще стане като в разказа, който написах, ама мразя да излизам пророк! Трябва да ги осъдим. Аз това бих направил, и имам предложение да се съберем хората тук и да го направим!
цитирай
20. kalbotobg - ..
08.10.2008 08:50
Ако това дето го казваш смятат за решение то предполагам са приели да узаконят своята "невинност" при ликвидацията на топлофикация. Забавното в случая е покачването на риска г-син Станишев да бъде бит от твърдия си електорат с твърди бастуни.
цитирай
21. viovioi - С проблемите на София и софиянци сме свикнали!
08.10.2008 09:35
Защо трябва цял народ да ви е импатичен? И ежедневно да ни занимават медиите с вас? В Прованса е добре. Ако ще и с насрани гащи да ходите, все ми е тая...
цитирай
22. анонимен - @21 voivioi
08.10.2008 09:51
И на мен не ми пука за насраните ти гащи.
Ходи се пери!
цитирай
23. viovioi - анонимен непукист ще ти свия сърмите ако искам,
08.10.2008 10:29
но не ми се занимава днес с кретени.
цитирай
24. анонимен - От анонимен непукист до 23. voivioi
08.10.2008 11:01
Свивай си твойте си сърми и си измий мръсната уста (и да не забравиш гащите !)
цитирай
25. flyco - Re: 13.
08.10.2008 11:01
Запозна ли се с това: http://www.bulshrae.com/d2.php?p=normativni&a=naredbi
преди да напишеш поста? Или мислиш, че може би няма смисъл?
цитирай
26. анонимен - до fernis
08.10.2008 11:15
Напълно те подкрепям! Крайно време е да бъдат осъдени!
цитирай
27. viovioi - Да и аз това се питам?
08.10.2008 11:16
Да е чувал автора за Обществен договор??? Иди в Германия и не си плащай тока, парното и водата. Ще ти свалят и гащите и децата ти ще плащат ами нее и произвола и нахалството на което сте се научили. Наглеци с наглеци. Цяла зима да пърдите в Люлин на топло и да се плациката по 3 пъти на ден, а после били ви нарушени човешките права като врътнат кранчето. Хак да ви е! Само така.
цитирай
28. анонимен - до cecobob
08.10.2008 11:24
Цецо, ако беше прочел внимателно ,това,което бях написал, сигурно щеше да ти направи впечатление, че не съм аз този , който си е направил подово отопление с тръбици по които тече топла вода. После, мисля, че много ясно споменах, че съм си плащал и , че съм платил сметките си, за разлика от някои други мои съседи... И трето, мисля, че не съм анонимен, след като всеки път се подписвам под това, което съм написал - за разлика (отново) от много други, които предпочитат анонимността. Сещаш се, предполагам за какво говоря.
Sorry, нищо лично, но такива неща понякога дразнят. Както дразни и това, че като изряден платец трябва да си топля вода с бойлера, защото например , изкудкудякалата пенсионерка под нас не знае къде са касите, но иначе първа се включва в дебатите на входа КОЙ Е ПО-ПО-НАЙ... Познато ли ти е?
Дразня се и от това, че пак някой друг ще плаща за грешките и некадърността на определени хора, които се чувстват постоянно безнаказани и с протекции... Да продължавам ли? Мисля,че ме разбра.
Сега , предполагам, че ще започнат лов на вещици, масови саморазправи и линчове на неизрядни платци. Следете пресата. ;-)

the Porsche
цитирай
29. gothic - Вио, ха отиди ти в Германия и прег...
08.10.2008 11:40
Вио, ха отиди ти в Германия и прегледай този обществен договор. Да виждаш подобно нещо тук? Обществен договор с извиване на ръце не се получава, мила.
цитирай
30. valsodar - Що бре Готик, хората са прави
08.10.2008 11:52
Просто изхождат от презумпцията, че наредбите са над закона !
То навсякъде по света има върховенство на закона, единствено у нас има върховенство на наредбите ! :)))

цитирай
31. valsodar - И това, което реално ще стане е,
08.10.2008 12:23
И това, което реално ще стане е, че хора като мен, които са си погасявали сметките в момента на възникването им просто ще спрат да го правят.
Първо поради факта, че дължимото няма да е законово , обективно изчислено на база реално потребление, а субективно, на база комшийка преценка.
Да , сега се очаква да набутат в гювеча и фирмите за топлинно счетоводство, не са ли едни от най-големите гафове със сметките именно техни ?
И понеже България на 100 % ще загуби делото срещу ЕС за некоректно подаваните сметки от Топлофикация към абонатите й, то дайте по-добре такива сметки да няма.

Бърка си шефа на Топлофикация в носа и почва да си смята :
Да, трябва да пратя сина в престижен колеж - вади химикалката и пише една цифра насреща.
Трябва на жената да купя ново манто от норка и последен модел мерцедес - добавят се цифрички.
Любовницата ? - колонката расте...
Ново джакузи в офиса ? - цифричката се закръглява.

Попълва се и графа разходи, процентче на този, комисионна за онези и разчета е почти готов.
Списъка се допълва от останалите по веригата и накрая се разделя на брой абонатни станции.

Сметките се доставят с бронетранспортьори и подилена охрана, да не би инкасатора да го порази заблуден куршум от близката престрелка пред входа.

А на третия етаж, разголил гърди, стои прикрит зад картечницата Матросов и пускайки откос след откос крещи - Но Пасаран !
цитирай
32. valsodar - Интересно мнение от друг сайт :)
08.10.2008 13:02
"сандо (08.10.2008 г. | 12:49ч.)
Хора, сега ще ни убеждават, че така е на Запад. Нека ви кажа предварително, че спестяват половината от истината. Наистина, там сметката на блока е обща. ОБАЧЕ 90% от сградите са с ЕДИН собственик. Наемателите не плащат отопление, защото сумата им е предварително калкулирана в наема. собственика знае приблизително колко му струва отоплениено на сградата и разхвърляйки сумата между наемателите плюс собствената си печалба, получана цената на наема. Затова там наемите са високи. Но затова пък там няма топломери, парното работи на мах цяла зима, е, привечер може да се свърши общия бойлер и да се налага да се къпеш на сутринта. Повторям - плаща се отделно ток, телефон, газ за готвене, вода, но не и ТОПЛИНА. "

В което си има логика, ако цяла една сграда се отдава под наем, както е тенденцията при кризата с недвижими имоти и очаквано отдаване на жилища под наем, за да се покриват разходите по обслужването им, то не е наистина никакъв проблем в наема да влиза и парното отопление :)))
цитирай
33. flyco - Re: 31.
08.10.2008 13:29
Който си е плащал сметките ще продължи да ги плаща, защото го е страх. Те никога няма да станат толкова високи, че да не могат да бъдат платени - това е дресировка.
цитирай
34. valsodar - А решение има !
08.10.2008 13:34
Преди малко си говорих с колега навътре с проблематиката.
В Цивилизованите държави имаш алтернативата между няколко доставчика за ток, парно, газ.
Просто в началото на всеки един месец ти идва офертата от всеки един от тях с цените за следващият им месец и просто си избираш този , който ти е най-изгоден.

Предстои малко ровене в мрежата по въпроса .
цитирай
35. valsodar - Флико :)
08.10.2008 13:41
Това което се цели в момента с абсурдните промени е да се докара Топлофикация до фалит, за да може впоследствие да се приватизира за жълти стотинки.

Защото на всички ни е ясно, че няма да има нито един, който да плати при подобно "ценообразуване" каквото смятат да предложат :)

Как си представяш, да седна да плащам не това, което съм потребил, а това което домсъвета ми определи като цена ?!
Абсурд !
Сега има събираемост около 53 % на задълженията , след наредбата ще са 0.3% освидетелствани луди ! :))
цитирай
36. flyco - Re: 35.
08.10.2008 13:54
Може да си прав, интересно защо досега не е била приватизирана?
цитирай
37. valsodar - А паричките на Вальо Топлото ?
08.10.2008 14:00
А милиарда и половина надписан в сметките за парното - те отде инак ще се вземат ?!
Я колко гладници има по веригата - как ще си убият златната кокошка ?!
Ама сега, нали ще ги емнат след Коледа от ЕС, за неправомерно образувани сметки към краен абонат.
И хранилката там ще спре .
Какво следва ?
Изкуствен фалит.
Как ще се постигне ?
С абсурдна наредба гарантираща спиране на плащането на сметките към Топлофикация.
Какво следва ?!
Процедура в обявяване по несъстоятелност и ... пак сладката част приватизация.

А всички знаем как се приватизира у нас - стига да си спомним как приватизираха националния ни авиопревозвач "Балкан" . :)))
цитирай
38. flyco - ...
08.10.2008 14:20
"...собствеността е разделена между Столична община - 58% и Министерство на икономиката и енергетиката – 42%"
Съдейки по "разбирателството" между двамата собственици ми се струва крайно невероятно да са успели да се договорят за това кой ще е купувача. А пък сега да вземе някой да ме убеждава, че приватизацията ще е прозрачна...Какви са игрите? Кой с кого и кога се е сдушил? Ако версията ти е вярна излиза, че БСП и Бойко са в едни гащи.
цитирай
39. valsodar - Пречи ли им нещо ?
08.10.2008 14:34
Капитала сплотява ! :)))
Да не забравяме все пак, че догодина предстоят избори и се търсят щедри спонсори, които да напълнят предизборните касички, за да може пак така ударно да се краде в близките 4 години !
Та как номенклатурата ще се сбогува сама с властта ?
Абсурд !
Само популизъм и прах в очите, а народа откърмен с идейните послания на "Биг Брадър", "Шоуто на Слави" и "Изучкай който хванеш" ще ги последва предано и сляпо :))
цитирай
40. victoriavselena - отново си в Горещи теми
08.10.2008 15:24
Браво. Биеш всички рекорди. Свалям шапка. Просто аз не съм съревнователна личност и не обръщах внимание на тези неща, докато не ми се прииска да съм в Избрани. Но ти все си по горещите точки... Шапо!
цитирай
41. valsodar - Почти като военен кореспондент :)
08.10.2008 15:35
Но далеч по-безопасно.
Знаем само аз, ДАНС и онези с досиетата :)))
цитирай
42. анонимен - Ти от какво се храниш?
08.10.2008 16:15
Загледал съм се тия два три дена в блоговете и си рекох така: На тоя човек кой му плаща заплата и за каква работа, след като две трети от работното време или пишеш и коментираш в твоя си блог, или обикаляш и пак коментираш по чужди блогове?
Очевидно е, че си голям мюзевирин, но ти се иска да изглеждаш като човек, дето от всичко разбира.
Егати държавата, щом и такива като теб получават заплата, за да разиграват умници по интернета!
цитирай
43. valsodar - мюзевирин ??!
08.10.2008 16:17
В превод ?
цитирай
44. viki11 - Вече ми липсваш в избрани :)))))...
08.10.2008 16:36
Вече ми липсваш в избрани :))))))))))))))))))
цитирай
45. flyco - Божков:
09.10.2008 09:27
http://albosh.blog.bg/viewpost.php?id=241848
цитирай
46. benoa - за кво
09.10.2008 22:55
ще му стискаш ръката на съблогера ?
Не беше ли той министър на икономиката и човек, от който зависят нещата ?
Не като мен, теб и цецо, които просто си драскаме тук?
Винаги съм мразил (всъщност исках да ползвам 'не съм харесвал', но изречението се натоварва с двусмислие :) не некадърниците, попаднали с връзки, а умните хора, продали се на дявола.
А стискайки им ръка ги поставяме на пиедестал.
Аз не мисля, че в БГ няма умни хора, мисля, че те, попаднали веднъж в политиката мислят не за работата, за която са избрани, а за собствени и лобистични интереси.
цитирай
47. valsodar - Простичко е :)
09.10.2008 23:18
За истините, които каза.
Неразличаващи се от тези, които си споделяме тук.
А всеки човек отстояващ истината , заслужава да му се стисне ръката :)))
Както я стискам (виртуално) на всеки един тук, който не го е страх да се бори за нея :)
цитирай
48. анонимен - Valsodar, #32
10.10.2008 11:37
Много уместен коментар си поместил в #32. Ей в това е основния проблем на българите според мен - всички, почти, са собственици или искат да са такива.
По-скоро някакъв манталитет от миналото и онази заблуда тогава, че всички сме равни. Е, не сме - никога не сме били.
Собствеността не е за всеки, а и последствията, с които е свързана не е по джоба на всеки. Малко хора си дават сметка за това.
Като по този начин съвсем не оправдавам безумията, които държавата твори в резултат на собствената си управленската импотентност.
Просто продължавам да твърдя, а и напоследък все повече се убеждавам, че да имаш имот е отговорност, а и новите реалности не отговарят на останките от миналото.
Не случайно навън, хората в различните квартали са обособени по имотно положение и когато не им отърва един начин на живот се местят в друг квартал. Ето това, хората в България все още не отчитат, а продължата да мислят по стария начин.
цитирай
49. анонимен - Най-добре е да нямаш никаква собственост.
13.10.2008 01:22
Това гарантира една свобода и независимост.
А Вики11 е просто една чудесна блогарка.
цитирай
50. анонимен - @
13.10.2008 21:32
@ 4 анонимен
От топлофикацията и В и К и сега действат така. Сградната инсталация, максималните мощности в тръбите на банята и некалибрираните топлоразпределители дават пари на топлофикациите, откраднати от добросъвестните платци, които са си спрели парното. В и К дерат по същия начин чрез вменяване на общи части. Ако такива видимо няма, то нямат проблем. Един или повече от съседите ви крадат, В и К няма да си направи труда да ги намери, а ще разпредели откраднатото в графа общи части. Така крадецът ползва, не му се начислява много и си плаща малкото. А на събранието може вас да нарече крадец, защото вие не сте си платили колосалната сума.

@ 7 cecobob
В нашата етажна собственост тези, като онзи с тръбите, са минимум 20%. Толкова съм преброил. Изобретателността вече е доста разпространена. Когато имаме събрание, посветено на тези проблеми, въпросното „ДДС на входа“ е „като юмрукът на партията“ срещу останалите 80%. При нас монополистите нямат никакъв проблем с предоставянето на услугата си, имат проблем със заплащането от страна на няколко съседи, които са определени от „ДДС-то на входа“ като крадци.

@ 16 evrazol
За това не се бях сетил, но май отиваме и в тази посока :) Защо не!?

@ 31 valsodar
Това е логичният развой на нещата – хората вече не си плащат сметките. И законотворците се оплитат все повече и повече като пилци у калчища. По-скоро не споделям констатацията и предположението на 33 flyco! Плащат се малките сметки за спряно парно и топла вода, не се плащат големите. Последното е от лични наблюдения.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7431667
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив