Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2008 10:18 - Самоубийството на Борн.
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1315 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Кой печели ?
Винаги това е първият въпрос, който си задавам,  изправяйки се пред случка нямаща достоверно обяснение.
 Кой би спечелил от разпадането на ДПС ?
Защото, това е неизбежно да се случи, на фона на протеклите събития.
Самоубийство ??!
Не не е самоубийство, изстрела е в слепоочието, а човека си е десняк - неудобно му е било някак си.
А и това предсмъртно писмо - мистификация пълна.
На тефтерче, сякаш човека в свободното си време си е пишел чернова за да упражни стила си.
  По-интересно ми е друго.
Няма и месец от скандалния мейл как ДПС определя кой началник РДВР да остане и кой да си замине като неудобен на нея и изтече информация в медиите за разработката "Лиани".
 А бе , те тия от ДАНС битер клюкарките на женския пазар бре ?
Каква е тази национална сигурност, дето всичките и разработки излизат първо в медиите и оттам началниците й научават с какво се занимават служителите им в агенцията ?
 Понамирисва и понамирисва сериозно.
Мисля си нещо друго.
Каква панорама би се сглобила, ако започнем да сглобяваме фактологията отзад напред ?
ДПС го няма като партия на избори 2009-та.
Електората му се оттича към тези партии нуждаещи се от него.
Коя партия е сложила ръка на разузнавателните ведомства и може да предизвика разпад на ДПС отвътре ?
 Не е ли тази същата , чиито лобита разцепиха ДАНС отвътре, превръщайки го в най-импотентната разузнавателна структура в света ?
 Всеко едно обществено значимо лице си има психопрофил. Психопрофил анализиращ внимателно силните и слабите му страни, за да може да му се въздейства, когато и както се счете за нужно.
 Знае се за лабилната психика на Ахмед Доган, знае се за каубойският му манталитет съчетан с чувство за неуязвимост.
 Добре тогава, ще ли е особенно трудно да се провокира конфликт между него и приближените му, използвайки секретни разработки, подавайки дозирана информация на медиите за да го изкарат извън равновесие ?
 Защото в случая няма значение дали е самоубийство или убийство - крайния ефект е налице.
Окончателно и безусловно компроментиране на една етническа партия, чрез деспотичният й лидер.
Отрежи главата на змията и с тази полувоенна партия е свършено.
А в случая стана точно така.
Защото мястото където бе намерен трупа не е къде да е , а в централата на тази партия.
Дори и безусловно да се докаже версията самоубийство, на фона на неадекватното поведение на лидерите в ДПС, съмненията ще си останат.
 При това няма да останат в българите, които винаги са гледали с недоверие и неприязън към една чисто турска партия, проводник на турските интереси у нас, а ще останат в средите на гласоподавателите й.
 Хората се питат - Защо най-верните му съратници, не уважиха погребението му ?
Уж верни другари, а последна почит не  оказаха ?
Това няма да се забрави и няма да се прости.
 Така си разсъждавам и мимоходом нахвърлям мислите си на празния екран.
Не знам дали някой след време би се опитал да опише случилото, но определено би се получил роман надвишаващ въображението на автор като Лъдлъм.
 Защото теорията на конспирацията у нас е далеч по-прозрачна , отколкото зад океана.
Стига да си зададем въпроса - Какво се случи, какво се случва, какво предстои да се случи ? - и нещата започват постепенно да се сглобяват.
 Какво се случи ?
Отрязаха ни от ЕС, окончателно и безусловно спряха храниликата на приятелския обръч от фирми - спряха финансирането хората, виждайки че наместо да се бори с корупцията само я задълбочаваме.
Какво се случва ?
Навлизаме в икономическа рецесия т.е. сумите за ограбване от ден на ден ще стават все по-малко, а борбата за тях все по-жестока.
 Нормално е в такава ситуация, една групировка да се опита да издърпа чергата изпод краката на друга, обезглавявайки политическият чадър над нея.
 Какво предстои да се случи ?
Има индикации за спасяване на част от строителните предприемачи, чрез възлагането им на държавни поръчки в сферата на инфраструктурата.
 Говорим за стотици милиони левове, които могат да дойдат единствено от държавата.
И по-скоро от министерският съвет.
А в министерският съвет са управляващите.
Тези които са "спечелили" изборите.
Тук се реже и втората клонка на ДПС - платените гласоподаватели и изборните туристи.
 Нещата вървят интересно.
Вече почти не си купувам криминални трилъри.
Защо ли ми е ?
По-интересно е човек просто да следи новините и да си задава само един въпрос - Кой печели от случващото се ?



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Партията зависи от електората
21.10.2008 11:32
Така е във всички развити демокрации, така е нормално да се движат нещата и в не съвсем развитите демокрации, като нашата например.

ДПС от известно време се цепи. Цепенето е по линия местна и централна власт. Това е нормално – лидерът на ДПС не се грижи за хората си по места, уял се е, води разгулен живот, което е неприемливо за мнозина от неговите избиратели. Финансирането на националистически партии по места, в това число и АТАКА, от страна на централното ръководство на ДПС в последните години е временно решение на проблема. Както видяхме няма проблем типичен избирател на ДПС да гласува срещу партията си по места. Скоро... вероятно... и на големия тезгях.

Втората линия на цепене на този електорат ще е в посока верска и етническа нетърпимост. Не може на едно място да се съберат жертвите и душманите. Коалиция с комунисти е електорално невъзможна, тя е „изнасилена“ коалиция и от двете страни. Една идея по-далеч стои и съпричастността на редица видни функционери на ДПС към структурите на бившата комунистическа политическа полиция. „ДС-агент“ виси на врата на Ахмет Доган и това няма как да се избегне. Преди години писателят Христо Калчев лека му пръст виждаше точно такъв сценарий за развитието на България. Последните изборни резултати, настроенията в ромските етноси и началото на проливане на партийна кръв само подкрепят едни такива прогнози. Колкото и пари да се налеят, електоратът на една партия е сложен статистически обект и не може да се насочи в незадоволителна за него посока за дълго. Може да дойде някой, да каже „Аз съм почтен цар във всичко“ и да оплете няколко милиона. Но това става за един, максимум два мандат. ДПС видимо има доста по-далечна визия.

Кой печели? Ами по различен начин печелят различни хора, при това абсолютно независими един от друг.

Печели Ахмет Доган лично, защото видимо неприятен за него човек прилично убедително се е самоубил. Той повече не разполага с информация за лидера и далаверите му, не представлява евентуална заплаха за политическия пост на лидера на ДПС. Последният не уважи погребението на видния си съпартиец! Защо?

Възможно е същата причина/мотив да са характерни и за още дузина висши партийни функционери на ДПС. Може да е всеки от върха. Разбира се, от многото възможни организатори само един или максимум тясна завера са причинили смъртта на Емин.

Може да има конкретен бизнес мотив. Колко строителни предприемачи има зависими по един или друг начин от ДПС? Колко фондове управляваше ДПС? Прословутите обръчи от фирми дори в някой друг бранш? А какво е знаел и какво е могъл да управлява самоубитият? Та той е бил на върха в ДПС!

Може да има и терористичен мотив. Радикализирането на около милион души, та и повече с другия етнос, в България дава перфектен плацдарм на всякакви модели терористи към Западна Европа. Откъде може да е се знае, че в „сараите на Доган“ няма внедрен чужд радикален елемент. Къде да го внедрят по-лесно?

Що се касае до другото – постановка на ДАНС или група червени олигофрени – това ми се струва малко вероятно. Беше възможно в Сърбия (СФРЮ) преди години и така стана. Но там условията и тогавашните политически цели на коминтерна бяха други. Никой комунистически олигарх, най-малкото пък свързан с бившата политическа полиция, не би рискувал електоратът на ДПС да излезе от контрол. Нали същият този олигархоолигофрен ще загуби голяма част от имането си или в пламналите краища, или в прозападния остатък от страната.

За мен версиите са две:
Личен мотив на бизнес основа. Дано да е това и да се разкрие овреме постановката.
Външен опит за радикализиране на голяма част от населението на България. Като се започне от терористи-ислямисти и се стигне до днешната власт в Кремъл. Всеки един от тях би имал един или друг интерес от това което става и начина по който става.
цитирай
2. valsodar - Благодаря за мнението !
21.10.2008 12:23
Е, точно заради такива мнения ще оставя блога си отворен за анонимни коментари !

Та едно по едно.
Първо, благодарен съм за задълбоченото мнение по темата, сценариите наистина са много и кой е верния е.. трудно да се каже.

Да ги разделим на две като за начало - оптимистичен и песимистичен.

Като песимистичен виждам ислямизацията на Балканите и по-точно ислямизация в посока на уахабитски фундаметализъм.
Да си припомним само от къде дойдоха щедрите дарения преди 15 години за изграждане на джамии и за създаване на структурите на ДПС по места.
Пари дошли привидно от Турция, но дефакто зад тях стоят фамилии от арабските емирства.
Същите тези фамилии стоящи зад Осама бен Ладен. зад терористичните групировки и зад много атентати по света.

Защото сам по себе си Исляма е миролюбива религия, но прочита който правят някои негови секти е крайно враждебен и агресивен , към останалата част от човечеството.
За съжаление, нашите спецслужби отдавна, много отдавна проспаха момента с финансирането на ДПС отвън и по тоя начин дадоха достъп на радикалните ислямисти в нашите земи.
Стореното сторено - няма как да го променим, но поне не можем да го отричаме.
С тези пари наляти отвън се направиха много фирми на доверени на ДПС лица, така се формира и прословутия обръч от фирми.
Днес привидно бизнеса лобира в парламента, чрез своя повереник ДПС.
Дефакто е съвсем друго - ДПС се е вкоренило като раково образование в държавата ни и я разяжда отвътре с наложените от него корупционни модели - да си припомним само колко правителства успя да провали ДПС и на колко успя да докара управлението до пълна безпомощност и зависимост от волята на Доган.
Чий агент е Доган в крайна сметка - наш или чужд ?
Защото, ако бе наш, би следвало да защитава нашите си интереси, а то отдавна не е така.
Не е така още с началото на неговите публични изяви, когато зад маската на едно движение за права и свободи, започна да прозира верска и етническа непримиримост.
Особенност особенно контрастна в регионите , в които ДПС трайно е превзела властта за последните 10-15 години.
По конституция българският език е официалния език. ДПС е над конституцията и няма кой да й въздейства !
Защо ?
Пак по същата причина - откакто БКП/БСП припозна отрочето си като законна партия, от този момент политиката в българия се определя извън границите на страната ни.
Единственото, което към момента пречи на ДПС да постигне крайните цели на създателите й е прословутото волско търпение и толерантност на българите към инакомислещите.
Да бяхме малко по националисти като сърбите, отдавна да сме влезли в гражданска война.

Сега дали Доган печели нещо от това "самоубийство" е доста спорен момент. Ако наистина печелеше, то никога нямаше да се разбере, какви ги е вършела дясната му ръка преди да я отрежат.
В случая, от ден на ден, в медиите излиза все по-скандална и шокираща информация.

И без да разполагам с ресурсите на една разузнавателна агенция, бих могъл да стигна до интересни изводи сверяващ търговския регистър с роднинските и приятелски кръгове в ДПС.

До още по-интересни изводи може да стигне човек наблюдавайки имотното благосъстояние на лидерите в ДПС. Този разкош не е паднал от небето.
Самохвалството ще му изяде главата на Доган, не нещо друго.
Но, честно казано, на фона на текущите събития не бих се учудил и на неговото елиминиране, за да не може да се достигне зад реалните фигури стоящи зад ДПС - тези , които реално дърпат конците на Доган.
Защото няма недостижима цел.
Доказаха го убийството на Илия Павлов, на Фатик и на още много други , изключително добре охранявани ВИП персони.

Живеем във времена , когато човешкия живот струва по-малко от цената на един куршум - всеки един в тая държава може да бъде убит по всяко едно време, а сетне да се окаже, че или се е самоубил, или полицията не може да залови убиеца му.

Това е втора интересна тема за размисъл - защо поръчковите убийства у нас, са с толкова нисък коефициент на разкриваемост ?
Човек може да си помисли, че това е умишленно, за да се поддържа постоянен страх сред потенциалните им мишени.
цитирай
3. valsodar - Турбо :)))
21.10.2008 12:36
Почвам да се чудя вече чий точно троянски кон сме ?
На американците , явявайки се проводник на имперските им интереси, позволяващи създаването на техен плацдарм в центъра на Балканите и подкрепяйки вторият им признавайки независимостта на наркорепублика Косово ?
На Русия, следвайки плътно интересите на енергийното им лоби, разцепвайки ЕС отвътре ?
На Турция, давайки и плацдарм към Европа с нейната партия у нас ?
Или сме просто марионетка на всеки един имащ достатъчно пари за да ни купи управниците ?!
цитирай
4. gothic - "Или сме просто марионетка на ...
22.10.2008 11:17
"Или сме просто марионетка на всеки един имащ достатъчно пари за да ни купи управниците ?!" - имаме участник познал точния резултат!!!
цитирай
5. анонимен - Не са го проспали
23.10.2008 04:56
Спецслужбите не са ги проспали тия моменти. Те, както името им показва, служат, и тия на които служат сами са слуги на чужди интереси. Е, с малки изключения, които бързо отиват в девета глуха.
Говорим си за публична информация която съзнателно се игнорира. Вярваш ли, че примерно Първанов, който през 90-та година украсяваше листите на ОКЗНИ е в неведение? Независимо от сегашната му позиция, или пък точно заради нея...

btw, не съм и не съм бил нито агент, нито щатен служител; както казах - публична информация, въпросът е дали на някого му пука за нея?
цитирай
6. valsodar - Че има публична информация - има.
23.10.2008 09:20
Друг е въпросът кой доколко помни и доколко е бил подведен от внесената допълнително дезинформация.
Е, настоящето убийство го потвърждава - само като следи човек хода на новините и вижда как първо се подава подвеждаща информация, после изплуват някои нелицеприятни за ДПС факти, а днес в новините се появяват поредните платени публикации оневиняващи Ахмед Доган, който както винаги ни лук ял - ни лук мирисал.
Първанов има немалко гафове, лъгал е прямо и откровено, за което има немалко факти в медиите, както ловната му случка, на която отричаше да е бил.
Що за президент си имаме тогава , който си позволява да ни лъже нееднократно и под чието командване са спецслужбите , почва да се пита с удивление човек ??!
Но от друга страна, като се позагледаш в обкръжението на неговите спонсори и видиш срещу колко от тях се водят дела и разследвания, почва картинката да се сглобява - МАФИЯ.
При това мафия надраснала отдавна мащаба на Коза Ностра, мафия създадена още от 1989-та година, но чиито пипала прострели се във всички сфери на държавността се виждат особенно ясно в последните години.
При това се виждат, не заради разкрития на нашите правоохранителни органи, а под натиска на външни спецслужби, защитаващи национални интереси на трети държави и по косвен път работещи в наш интерес, осветлявайки скритите тъмни ъгълчета на политиката ни. :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7395364
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив