Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2008 23:34 - Аз не съм от тия , како Сийке
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1076 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.10.2008 23:45


И за какво етническо противопоставяне иде реч в тия дни ?
Все с него ни плашат, призрак странен броди в изказванията на управляващите - Сакън, недейте ни гледа кирливите ризи, че ей сега изтървахме етническия мир в България !
 А бил ли е той изобщо изгубван в последното столетие се питам ?!
Кой в Европа, ако не българският народ се противопостави пряко на Хитлер, за да спаси евреите си от геноцид ?
 Кое мнозинство в коя държава, ако не българското в България, биха търпяли едно малцинство да безчинства и издевателства над него, както ромското в последните 15 години.
 Кой народ би допуснал, една мафиотизирана група, от безскрупулни типове прикриващи се зад благовидното име Движение за Права и Свободи, да унищожава с години всички форми на държавност и да срива моралния кодекс за поведение на гражданите, с грубо подиграване и незачитане над законите.
 Във всяка една нормална европейска държава, когато даден политик признае публично, че счита за нормално срастването на мафията с държавата, срещу него би се образувало следствие, а при доказването на подбудителството му към незаконни деяния, както в случая публично одобрение на корупционни модели и купуването на гласове , биха го и осъдили ?
 Тук всичко е точно наобратно - същият този човек го въздигат на пиедестал в ролята на политически Гуру, оприличават го едва ли не на Ганди с миротворческото му въздействие върху малцинствата и едва ли не на Левски, защото видите ли, благодарение на един бивш агент на държавна сигурност мира в България е запазен, и сакън ако искате да живеете в мирна държава, в чиста и свята република ,  не се питайте никога отде са му парите и отде имотите !!
 Етническо противопоставяне, всичко коз, две пики в опозиция и червена дълга боя.
Политическото раздаване отново започна и отново е с белязани карти.
Козовете в "нашите" хора, в тези същите които ще продължават да отстояват интересите на Газпром, ще продължат да източват Топлофикация и ще ни товарят с необосновани сметки и данъци.
 Плявата ще си остане за всички нас.
И ние естествено ще си пасуваме , за кой ли път вече, пак ще пасуваме.
И какво ли да обявиш при положение, че играта е с белязани карти и с нарочени печеливши играчи.
Сменят просто едната марионетка с фес на главата и спускат друга, в дълго черно кожено манто, леко брадясала и гледаща строго  - поредния месия, поредния спасител за радост на тълпата избрала да не си задава въпросът - А кой ще плаща сметката ?!
 Сега просто, на сцената се вдига до болка познатият ни декор на етническото напрежение, глас зад кадър с президентски тембър зазвучава поучително, колко е цивилизовано и европейски да си замълчим за пореден път и да не настояваме с въпросите си.
 Да не питаме, по кои бутончета натисна Ахмед Доган и какви папки е отворил, че да наскачат по тревога в негова защита първо президент, после премиер,  а за финал , ей така за аромат на манджата и вътрешният ни министър, който да помаха с вълшебна пръчица и да обяви с патос, че всичко е чисто, че всичко е законно, праведно и богуогодно.
 Като забрави да уточни само на кой бог се кланят всичките те.
 
  За да стане картинката пълна и почти по чудомировски цветна.

Само че, как ли се казваше на турски - "Аз не съм от тия , како Сийке" ?



Тагове:   Како,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7409977
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив