Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2008 10:57 - Изкуството на войната в българският му вариант
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 926 Коментари: 5 Гласове:
0



 Преди време стана на въпрос през лични съобщения, как го правя тоя номер, мои теми да излизат в избрани.
 Отговора днес е също толкова прост, колкото бе и тогава - Ако искаш нещо твое да влезе в "Избрани" изчакваш момента , в който плявата ще отбележи своя пик и публикуваш в този момент.
 Конкретен пример - последния ми "нов" постинг, който е цъфнал и вързал там.
Не че е лош - аз си го харесвам, но винаги, когато се пишат на прима-виста нещата има шанса в желанието си да отразиш максимално точно мислите, които препускат в главата ти, да го сториш в такава последователност, че и сам да се замоташ в повествованието на това, което четеш.
 Хем ако може да си лаконичен в изказа, за да не мориш читателя си с безконечни фермани, ама хем и да си достатъчно конкретен, че да ти схванат идеята и да се получи що-годе читава полемика по проблема, който те е предизвикал да пишеш.
 Защо направих тоя номер, да напиша днес вчерашният си постинг ли ?
Ами просто, това бе най-лесния и бърз начин да потвърдя или да отхвърля едно свое отколешно наблюдение за модерирането на сайта - в случая се потвърди незабавно.
  В крайна сметка за мен си остава по-важно едно и то не е дали определен постинг ще влезе в "избрани" , а каква полемика ще предизвика и дали ще мога да науча нещо ново от нея.
 В крайна сметка това е и основната причина поради която все още пиша в този си блог.
Инак отдавна да съм умрял от скука и да съм го зарязъл, както много други неща, неуспели с времето да ми задържат трайно вниманието.

 А на вас ви пожелавам прятно писане и ако искате да сте в избрани, имайте си едно наум, че това не е недостижимо стига да не е самоцел.

За себе си използвам блога си единствено като лаборатория в която мога да експериментирам стилово, да проверявам доколко ясно успявам да изразя мисълта си и какъв е пътя едно послание да достигне до аудиторията му, в най-чист вид.

 Лек ви ден.



Тагове:   МУ,   вариант,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Баце,
06.11.2008 11:20
изби рибата :D
цитирай
2. valsodar - Тоя блог се движи както старото ми фордче :)
06.11.2008 11:32
Демек - на магия.
Доза праведен гняв, щипка недоволство, лъжица морал, гребка поучения - забъркваш всичкото добре, като не забравяш за извода, който трябва да хвърли публиката, ако може и зад оркестъра и словесния миш-маш тип полуфабрикат е наяве.

Колкото са по-притъпени с вкус на буламач - толкова по-добре се харчат всред широката аудитория.
По-простата истина , че масовия вкус възприема единствено лесносмилаемите истини.
И се иска дупце, за да се поровиш малко под повърхността на нещата - да наречеш Крадец крадеца, независимо от факта, че е облечен във власт и може да ти направи живота интересен.

А бе, забавлявайте се - то сериозните неща се казват единствено тогава, когато с казването им вече нищо не може да се промени :)))
цитирай
3. valsodar - Е да, трябва да има и какво да се покаже :)
06.11.2008 11:49
За да не стане както в поговорката - Преоблякъл се Илия , пак в тия ! :)))

Прага за влизане в избрани никога не е бил особенно вискок, особенно в последните месеци с начина на модерирането му.
Всеки си има предпочитани автори и честно казано, ако можех да заменям, бих заменил всички мои постинги в "Избрани" с тези на Рефина, Славунчо, Евчето и Утремер :)))
цитирай
4. 300diavoli - И още нещо
06.11.2008 13:31
Ако искаш да влезеш в "Избрани", не пиши, когато най-много ти се пише, примерно в 1-2 часа посреднощ, защото администраторите ще проспят "гениалното" ти произведение.
цитирай
5. valsodar - Има нещо вярно и в това
06.11.2008 13:39
Ако си наблюдавала блогосферата няма как да не отбележиш, че интересните неща се появяват в два промеждутъка - рано сутрин, докато човек си пие кафето и се разсънва , и в късния следобед , когато скучае, чакайки края на деня :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7426714
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив