Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2008 20:34 - И така до края на света-а-а !
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2651 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 17.11.2008 21:36


Научавам днес от един от култовите ми блогъри, че ред кампанията нещо е позациклила от към идеи за PR кампанията си. И решавам да им помогна на хората, ей така от едната симпатия, че си  идат и времена на криза и кой знае, следващото лято едно кебапче може да ме накара и на Бузлуджа да се кача - знае ли човек, какъв глад го чака в тежките времена, които предстоят.

Сцена 1-ва :
Стара софийска улица, опушена сива сграда с олющени и напукани от земетресението стени, а баш пред нея огромна купчина непочистен боклук с транспарант над него - " Това е на Бойко ! "
 От единият край на боклука се подават трамвайни релси и водят към хоризонта, огрян от слънчевите лъчи, мъчещи се да си пробият път през смога легнал над града, трупан от Кремиковци.
 В края на улицата се вижда огромен червен билборд с надпис - " Серго, обади ми се !  Звездичко."
Вятъра леко подухва и разнася по паважа разпиляни листи с гриф "Строго Секретно - разработка "Лиани"
 Зазвучава "Маршът на валкириите" от  Вагнер, като постепенно в него започват да се долавят нотките на раздрънкан стар ретро трамвай, мъчещ се да изкачи баира и да си проправи път между боклука.

Сцена 2-ра :
 В следващият момент се появява и трамвая, щедро облепен със стикери рекламиращи основните спонсори на партията столетница, сред които се четат призивите "В България няма да има финансова криза" , и "На Позитано всичко е спокойно" .
 Стикерите са толкова много, че самия трамвай би бил неразпознавем изпод тях, ако на мястото на ватмана, не бе известният моден стилист Евгений Минчев, подкрепян в управлението на трамвая от  самият Сергей Станишев.
 Двамата се редуват помежду си, като не престават да се усмихват дружески един на друг.
И таман трамвая да се забие в купчината боклук и да спре възхода си по баира на социалната идея, се появява новия герой на RED поколението - Че – момчето, което мете боклуците в българското училище за политици.
 Момчето е видимо немощно и доста хилаво, но интелектът компенсиращ липсата му на мускули е изписан силно и ясно по лицето  му, пробиващ си път измежду акнето и мъха опитващ се да се накъдри като брадата на Фидел.
 За всеки случай, за да не се изложи с купчината боклук, който заплашва да го погребе под себе си, на помощ в почистването му се включва и група възторжени пенсионери  с тъмен опушен тен, завърнали се от  морската почивка на Масларова, които започват да разграбват боклука  с коментарите : 
 - Гледай ма Марче, как не ги е срам тия капиталисти, тия мръсни олигарси да изхвърлят хляб на боклука бе ! Какво, като е леко мухлясъл, те не знаят ли, че мухълът е здравословен и в него има пеницилин ? Тури му и малко лимон и холера няма да те хване !
 И още преди дружката и катереща се към върха на купчината да й отговори, питащата мушва половинка плесенясъл хляб, под плетената си от груба вълна жилетка.
 Един дядо посяга да я спъне с бастуна си, за да сграбчи хляба, но точно в този момент се появява и самата Емилия Масларова, която с усмивка на уста оповестява, че партията ще се погрижи за всички и започва да организира разчистването на боклука, като сменя транспаранта с табелка "Социално подпомагане".

Сцена 3-та :
 В тоя миг,  иззад трамвая се дочува истеричен женски писък - Ма, чакайте ме бе, парцали-и-и-и, за къде така-а-а сте се разбързали ? - и в трамвая се качва запотен и задъхан Азис, който има леки затруднения с прекарването на трътката си през тясната му врата .
- Ха , Звездичко - намери ме ?! - озадачено се обажда Сегей .
- Че намерих те бе , как да не те намеря ! Че то този трамвай в София е само един, накъдето и да му въртиш ръчката , то той само у лево си ходи, ма парцал !
В тоя момент,  оператора дава една по-широкоекранна панорама и зрителя вижда, че всъщност трамвая върти в кръг по обръщалото на пл. "Журналист".
 Което не пречи на разговора да си продължи - Сергей се почесва дълбокомислено и заявява , че това обръщало е гнусна манипулация на Пожарникаря, за да не може Посланието да продължи напред и да достигне до масите в най-широкият им аспект.
 Евгени се разревава от мъка за изгубените маси и още повече за аспекта, а Азис запява мантра за привличане на електоралните маси - Напипа-а-ай го, в ръцете твои нека си играе-е-е...
 Серго се сепва и пита - Кое бре Звездичко, кое да напипам, кое  в ръцете мои да  играе ?
Появява се точка "18+" и глас зад кадър от СЕМ замества възторженият отговор  на Азис, с далеч по-възпитаното - "Изборните проучвания показват, че и следващите избори ще се спечелят от БСП"
 Зрителя се досеща с облекчение, че  ръцете на премиера ще са здраво вкопчени в шалтера на властта  и изборната победа, и следващият му мандат са му в рокерска кърпа и пенсионерска забрадка вързани.
  Трамвая отново подминава с подрънкване покрай овладяната батална сцена с боклука , а Сергей се навежда към ушенцето на Евгени
 - Не е като едно време, а? - и кима с глава към групичката излизаща от кадър.
Евгени си приглажда лимбичката и с трапчинки от трепет отговаря - Прав си Сергей, не е. Но мечтите и идеите си остават все такива", като го поглежда влюбено
 В разговора се включва и Азис, който в извисяващо се кресчендо казва - Тук са и идеите, и мечтите" - като се пляска шумно по дупето, навлечено в тесен червен клин с везана петолъчка от лъскави пайети ,
Следва музика, която напомня саундтрака от хитовия соцсериал "На всеки километър" с кавър на култовото парче на Азис - "Нека ме боли" !
И точно когато Азис извива глас на Боли-и-и-и, глас зад кадър съобщава - Гласувайте за БСП, болката ви е гарантира и през следващият ни мандат !

 Сцена последна:
Зад ъгъла се появява Татяна Дончева с немски шмайзер през рамо, провесен наместо на ремък,  на лиана през врата й , като с рязко и отработено движение на китката замята бомба бухалка по трамвая крещейки - "Ние сме на всеки километър и така до края на САПАРД ! "
 Трамвая избухва в предизборни фойерверки, и сред пламъците му започват да излизат спонсорите на клипа, като всеки е нарамил по една препълнена  мешка с надпис "Външен дълг",  от която се сипят зелени доларови пачки.
 Героите издъхват , падайки в жертва на злостния замисъл на Сценариста, получен ден по рано с SMS, а зрителят си отдъхва с облекчение.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. totoni - -:)))хахахах ееех, искрено се ...
17.11.2008 20:43
-:)))хахахах
ееех, искрено се посмях!Тъжа история, но пък толкова забавно поднесена-:)))
поздрави на теб и на въображението ти!
цитирай
2. valsodar - По идея на "Сергей, възпри ги! "
17.11.2008 21:02
Все пак тя ми даде вдъхновението.
Е изрязох някои култови сцени, че току виж клипа привлякъл и електората на ДПС, а ние не искаме етническо напрежение, нали ? :)))
цитирай
3. gothic - Радо, разкова ме преди лягане! Смях ...
17.11.2008 21:24
Радо, разкова ме преди лягане! Смях през сълзи, благодарско! :)))))
цитирай
4. valsodar - Мене ме разкова новината,
17.11.2008 22:25
че Масларова си е направила гипсови отливки на ръцете.
Жалко, ако знаех, че няма да им стигне гипса да я покрият цялата, щях да им услужа на хората :)))
цитирай
5. gothic - Верно ли? Е тва съм го пропуснал. А за ...
17.11.2008 22:55
Верно ли? Е тва съм го пропуснал. А за тая ще трябва бая гипс :))))
цитирай
6. valsodar - Явно иска да е свежа и запазена за следващия мандат
17.11.2008 23:00
Че къде има пенсионер да мре, няма как да стане без нейната помощ :)
цитирай
7. анонимен - Valsodar,
18.11.2008 12:40
Хаха, вече очаквам да назначиш дата на премиерата на тази оперета или водевил - ти избираш:)))) Хахаха

цитирай
8. sisithebest - оО
18.11.2008 15:37
ВЪХ!!!
цитирай
9. valsodar - 7
18.11.2008 16:59
Премиерата бе , когато си гласуваха харченето на бюджетният "излишък" :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7395939
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив