Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2008 09:39 - Мутро-парад.
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2585 Коментари: 12 Гласове:
0



 Кое е най-бавното животно на света ??!
Охлюва ?
Дълбоко се лъжете !
Охлюва си е направо един спринтьор, в сравнение със спонатнният студентски протест, на който му бяха нужни три седмици време да измине броените километри от студентски град до жълтите павета.
 Все пак, нали трябва и да позитрезнеят дечицата, мама да им поизпере дрешките, че инак биха предствалявали страшна гледка, която би могла да се сбърка с анархичните размирици в съседна нам държава.
 Все пак, не е лесно да решиш и за какво ще протестираш нали ?!
Това е един много труден момент, във времена когато и от Сульо и от Пульо, може да станат студенти, а сетне гордо да развеят купената от мама и тати диплома за висше образование, докато те са си отпивали от марковите питиета, в компанията на засукани и дащни колежки под акомпанента на турбо-чалга ?!
 Трудно  е да се приведе в читав вид , едно поколение потънало в делириум тременс от момента на раждането си.
 Родено във време на липсваща ценностна система , подменена с тази, проповядвана от плешиви шоумени и травестити с наднормено тегло.
 Въздигнало гангстата в образец на подражание, гледащо надменно и с презрение всички неудачници предпочели сами да постигнат успеха в живота си, наместо да възседнат вълната на ню ейдж епохата.
 Вълна донесла със себе си единствено отмитата тиня  от чуждите брегове.
Тиня, в която джвакаме вече с години,  кал до колене,  от която се раждат наште демагози.
Изкарали поизтрезнелите студенти на улицата, за да налеят още малко вода в мелницата на разделението, която смила на ситен прах, всичките ни надежди за промяна.
 Вън Мутрите от студенстски град ?
Чии мутри се питам аз ?
Тези на корумпираните преподаватели, раздаващи оценки срещу банкноти в студентската книжка и закупени техни учебници с нескопосани преписи на чужди автори ли?
Вън Мутрите ?
Мутрите на общинските чиновници, позволили безогледното превръщане на града в средище на порока, наркотиците и проституцията ли ?
Вън Мутрите ?
Мутрите на пияните полицаи, безхаберно наблюдаващи случващото се на метри от тях ли ?
Вън мутрите ?
Мутрите на тези, закичили се със званието студенти, усещащи се такива единствено на 8-ми Декември ли ?

 Чии мутри, в крайна сметка цели да изгони протестта от студентски град се питам ?


Тагове:   парад,   Мутро,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. looklikerain - Ами valsodar
19.12.2008 11:18
Всички гореизброени мутри. А децата ние ги набутахме в тая тиня. Тва са си нашите деца, не нечии чужди, как не го схванахте? И са в правото си да искат промяна. Защо виждате само лошото в тези деца, така и не схванах. Каква помия се изля върху горкичките от уважаемите блогъри! Те са носители на новото, на промяната, нека се борят и протестират, както сме го правили ние, както става навсякъде по света.
И за какво им е да изтрезняват? За да гледат колко са отегчени чичковците и леличките от техните протести, които им задръстват задръстването и им пречат да си стигнат до мизерните работни места, където цял ден бършат тва на шефа? Айде, моля. Има и друга гледна точка. Те ще си я кажат, ние трябва да я чуем.
цитирай
2. valsodar - Казваш - носители на новото ?!
19.12.2008 11:46
И кое е новото ?
Ако бяха носители на новото, тези протести с мото "Вън мутрите" нямаше да ги има сега, а преди 5 години, когато започна безразборното презастрояване на Студентски град ?

Къде бе тогава будната студентска младеж ?
Къде бяха партиите, които сега се възползват от протеста им ?
Къде бе президента, който сега с охота е готов да вкара жандармерията там ?!

Да вярно е, че студентите нямат вина.
Нямат вина , ако гледаме на тях като на добичета, които не могат да мислят , да разсъждават и да преценят правилно кое е правилно и кое неправилно в живота им.

Мен никой не ме е водил за ръчичка и винаги съм имал отговорността да приемам последствията от действията си.

Затова и сега не мога да приема този изфалшифициран протест !

Толкова години подред мутрите царуват в Студентски град, през това време "будното" студентско войнство да не би да беше в кома ?!
цитирай
3. looklikerain - Студентите никой не ги е питал
19.12.2008 11:57
как разсъждават, съмнявам се, че и сега някой има точна идея какво мислят. Сигурно има някаква мисъл, все пак това е цвета на нацията.
А протестите са сега, защото за всеки протест трябва катализатор. Все пак, сега хората не умират от глад и няма купонна система.
цитирай
4. valsodar - Ако това е цвета на нацията ни
19.12.2008 13:23
то нацията ни е клозетна :)
цитирай
5. анонимен - Истината, че в Sin City (така е из...
19.12.2008 14:46
Истината, че в Sin City (така е известен СГ) има всичко друго, но не и студенти. Студенти има (но само по документи), но не и по дух и воля за промяна.
Истината, е че тази кочина им е удобна, защото никой от тях не би издържал в една среда със строги правила, изисквания и поемане на отговорности и последствия.
Ако беше така, днес щях ада имат конкретни искания, а не да се заглавичкват (не че не са сериозни, но са съвсем друг проблем) със проблемите на окаяния ни градоустройствен план.
цитирай
6. valsodar - Какво повече да добавя ?
19.12.2008 15:06
Поколение от готованковци, които чакат някой друг да решава и да мисли наместо тях - и на това, ако му се казва "цвят на нацията" - бая сме повехнали като народ ! :)))
цитирай
7. yanichka92 - Хм...
19.12.2008 20:50
Аз пък ще се позова на обичайната за мен си оптимистична гледна точка - България си е България, студентите, мутрите и прочее, също. Понеже в началото спомена размириците в Гърция - да се радваме поне, че при нас няма такива неща. Защото гръцките студенти и ученици (и приятели от Гърция са ми разказвали), не съответстват на типичната представа за тази държава, която си е изградила огромна част от човечеството. Както и да е, критики винаги можем да смучем от пръстите си, жалкото е обаче, че действително са основателни...
цитирай
8. valsodar - Яничка права си :)
20.12.2008 10:28
За да се достигне до настоящето положение, основната причина е в мисленето на хората, което е изцяло потребителско в посока - Как да се възползвам изцяло от настоящата ситуация ? - , като само при единици е в посока " Как да променя настоящата ситуация, че да е в полза и за мен и за околните ? "

Сега много ще се предъвкват проблемите на студентски град с цел популизъм и евтини политически дивиденти, но... положението там няма да се промени съществено, ако не се промени мисленето на самите студенти, в посока че задачата пред тях е основно една - да учат.

А това, обикновенно е последното за което се сещат - те са се родили научени.
Знаят основните истини за обществото ни, сред които и максимата - С пари всичко се купува ! , Не ми давай акъл, а ми дай пари !

При положение, че нещата са объркани в мисловния модел, а оттам и в модела на подражание и поведение, може ли да се очаква положителна промяна в близко време ?

Не вярвам.

А в Гърция, студентите бяха употребени като маша за политически цели !
Така, както постоянно се опитват да ги употребяват и у нас под мотото - Щом студенти протестират, значи каузата е свята !

Да, да - ама не !
Днешните студентски протести нямат нищо общо в същността си с тези от далечната 1968-ма година, протести поставили нов акцент в развитието на света и в светоусещането на хората. :)))

Днес имаме протести на консуматори, а не на революционери.
На спящи и незрящи, а не на будни и творящи.

Да, в стадото от мърши има и по някое и друго свястно дете, но защо ли с тревога констатирам, че с течение на годините броя на свястните намалява в геометрична прогресия , под напора на мамините детенца с татковите парички ?! :)))
цитирай
9. valsodar - turbo4 - привет :)))
20.12.2008 10:30
Ами , то няма кой знае какво за анализиране - тя действителността там си е таква от 5-6 години насам, че и повече :)))

Виждал ли си преди 3-4 години дрогираните студентки проститутки на стоянките им пред посолствения корпус на Симеоновско шосе ?
цитирай
10. looklikerain - valsodar
20.12.2008 11:07
с тревога констатираш намаляване на свестните деца, азщото те обхваща явно старческият синдром "а по мое време какви студенти имаше" :)))
всеки има право да протестира, от тяхният протест има явен резултат, не ставайте мухъли и отчетете положителното!
цитирай
11. valsodar - Отчитам положението, а то е тревожно
20.12.2008 11:16
Изключително сериозен спад в нивото на образователната ни система в посока Дебилизация на подрастващото поколение !
цитирай
12. valsodar - Апропо - резултата е Нулев
20.12.2008 11:27
Виж какво интересно са написали вчера в "Капитал" хората ! :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392893
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив