Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2008 15:41 - Така де
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1197 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 20.12.2008 15:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Казват, че историята се повтаря.

 Определено е така, ако още някой заедно с мене е изпитал недоумението от новината , че в „Студентски град”, на мястото на една злополучна дискотека с име характеризиращо народната ни памет и съвест, ще бъде построена църква за нуждите на студентите.

 А определено те имат нужда от нея, но най-много я имат преди сесия.

Друго си е, с цената на една свещичка, два-три метана и импровизирана молитва набърже, да имаш я апостол, я архангел зад гърба си, който да бди над успешното ти представяне на изпит и да накаже подобаващо преподавателите неверници, кланящи се на Мамона !

От тия същите де, сещате се – дето по надиплените финикийски знаци в студентската книжка, поставят и оценката в нея.

Ама добра си е идеята, само дето в църквичката си требе и едно потребителско упътване да сложат на видно място – в смисъл да се поясни, кой светия за коя сфера отговаря , че да се не молят нахалост студентите.

Така де , едни светии си защитават търговците и те ще бдят над успеваемостта на УНСС. Други ще подкрепят в изпитанията инженерите, трети адвокатите и така, дорде всеки един студент не си открие персоналния светец, който да му гарантира успешното приключване на учебната година. А с вяра в Бога всичко е възможно, казват по-умните от нас.

Виж с изповедта нещата звучат малко по-сложно, защото от това което биха  изповядали някои студентки, дори и на Казанова биха му се изчервили бузите.

И понеже проблемът е сериозен, а студентите в общината са немалко, поне 30 000 души, нуждаещи се спешно от душевно ощищение и опрощение, то защо ще се съборя само Амнезия и на нейно място ще се вдига църква ?

Че то има място за поне още десет, съдейки по броя на останалите дискотеки в региона !

Една малка Света Гора , под патронажа на един не по-малко свят кмет !

А и трябва да се помисли за студентите от другите вероизповедания , няма да е етично и коректно Бог да подпомага само едните , а да отвръща лице от другите си чеда, просто защото не правели метаните правилно и не спазвали молитвения протокол към него.

 Ние сме нация религиозно толерантна, така че виждам как в едно обозримо бъдеще, на мястото на останалите средища на порока, като казина, заложни къщи, барове и будки за алкохол и цигари ще възправят стройна снага и джамии с тънки минарета, и синагоги и какво ли още не, че дори може и местенца за будистки храмове и индиански шатри да се намерят ?!

Така де, от колко време студентите си имат „Стената на плача”, а си нямат соломоновия храм към нея !

Едно време, университетите са възникнали под крилото на църквата.

Сега дойде времето, когато църквите ще се възродят,  под крилото на университетите.

Историята се повтаря.

image




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dinka - Амин!
20.12.2008 18:03
Дай Боже!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391525
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив