Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2009 14:37 - Синьо
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 866 Коментари: 3 Гласове:
0



 Синьото било цвета на щастието, твърдят учените.
И без човек да е много учен, пак може да стигне до същия извод, следейки новините за това какво нещастие ни грози от спирането на синьото - на скъпата на целокупната ни икономика и енергтика доставка на синьо гориво, природния газ от Русия. 
 Уж братушки, уж Путин идва у нас и изявления всякакви чухме, как ще ни крепне дружбата с братския съветско-руски народ, пък то , гледай ти каква секира капиталистическа ни забиха руснаците ?!
 И ни я забиха , баш в разгара на зимата, кога дърво и камък се пукат от студ, че аджеба покрай тях пукнем и ние.
 Да ама не - българският народ е едно много жилаво и коварно животно, успяло да надхитри всички превратности на историята си, преживяло всякакви катаклизми и преходи, та оцеляло и мутирало чак до наши дни.
 Най-много да изпаднем в стаза, покрай ниските температури и да потънем целокупно в криогенен сън. Сън подобен на този, показван във фантастичните филми, дето от разни шушулки вадят заскрежени хора и ги връщат към живот, посредством разни тръбички, заврени на невероятни места по тях.
 То и нашата история не е много по-различна , лека по лека бетонните гробници ще си станат криогенни замразители и към живот ще ни върнат напролет единствено стоплящите обещания на политиците ни и сметките дето ще ни ги заврат да ги плащаме от тяхно име.
 Които пак ще ни се кълнят в всичко свято и не дотам свято за тях, как ще защитят националният ни интерес и как в бъдещето ни ни очакват реки от мед и масло, течащи насред тучни райски поля и градини.
 Само едно ме притеснява, да не би тия дето уж трябва да ни събудят, да не вземат да размислят и да си ни оставят в криогенен сън.
 Ей така, от превантивни мерки за безопасност.
По-евтино ще му излезем на Брюксел, ако си спинкаме дълбоко и не им пипаме фондовете, отколкото ако тръгнат да ни спасява от самите нас,
 А и оптимистично погледнато , един по-дълъг сън може да ни помогне и да преживеем световната икономическа рецесия , в която цял свят навлезе , а ние още не.
 Може би, защото за разлика от останалите народи по света, ние никога не сме се събуждали.
А просто си преминаваме от едната към другата фаза на съня, сънувайки приказни обещания и още по-приказното им сбъдване.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Затова на изборите - всички мало...
06.01.2009 15:18
Затова на изборите - всички малоумници ходом марш да подкрепят Светата Троица (не квартала), в която подозирам, Величеството ще бъде заменено от Генерала, омаяни от обещаното "светло" бъдеще....
цитирай
2. valsodar - походът на зомбитата
06.01.2009 15:48
Французите си имат "Походът на пингвина" , а ние на всеки 4 години гледаме Похода на зомбито, което гласува без да осъзнава действията си :)
цитирай
3. gothic - Точно. . . ама нашите имат по-малко ...
06.01.2009 16:08
Точно...ама нашите имат по-малко акъл и от зомбитата от филмите!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7407077
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив