Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2009 10:59 - Ставийчета
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1776 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 07.01.2009 11:11


 Случилите се събития през последната една година, откакто тече процеса "Стависки" ме убеди окончателно, колко е лесно да бъде изманипулирано общественото мнение в една или друга посока за да се обслужи нечий интерес.

   Какво имаме като за начало ? 
 Шофиране в нетрезво състояние, с предизвикано ПТП, довело до смъртта на един, тежки телесни увреждания за втори и загуба на трудоспособност за третия участник в ПТП-то.

 Годишно се случват стотици такива и подобни катастрофи, разглеждат се десетки дела и десетки провинили се шофьори влизат с ефективна присъда за непредумишленно ( ??! ) убийство в затвора.

 Влизат, но не и ако са обществено-значими фигури, ВИП персони и хора, зад чийто интереси има медия , която да застане в поддръжката им.

 Един фигурист, донесъл златни медали за страната ни, се оказа че е сред тях. Показван ни от медиите , едва ли не в образа на жертвения агнец, който е призван да изкупи коравосърдечието на съдебната ни система.

 Кога разплакан, кога в компанията на Албена Денкова, често гост на различни толкшоута, чиято цел бе единствено една - да ни убедят, че мнимото му разкаяние е напълно достатъчно, за да не бъде повече съден. Че дори и условната присъда издадена първоначално срещу него, е не само справедливо възмездие за отнетите животи, но дори е и прекомерна.

 Ама как може да съдите човека, ама знаете ли кой е това ? Ама как може да сте такива простаци да искате да влезе в затвора човека , донесъл ни такава национална гордост ?!

И хората взеха , че повярваха на медийните манипулации, така както и не се замислиха над черният пиар проведен срещу бащата на една от жертвите.

Без да си дават сметката, че не може едно престъпление да оневини друго. Напълно в тон , с очакваната реакция от защитата на Стависки, неспряла се пред нищо, за да изкара клиента си едва ли самият образец на невинност, придавайки му ореола на жертва на мястото на този на Убиец.

 Защото как , ако не убиец може да се нарече човек, който в адекватно състояние употребява алкохол и напълно съзнаваш ефекта на алкохола, върху безопаснотта на шофирането си, въпреки това се качва в колата си и убива Преднамерено човек, осакатява друг и вкарва в клинична смърт трети ?!

 Убиец  - Да, това е точната дума !

Убиец, който във всяка една друга държава би бил осъден с ефективна присъда още на първа инстанция, дори и заради това, че е знакова личност и проявата му уронва в огромен мащаб модела за подражание сред останалите участници в движението на пътя, създавайки предпоставка за нови невинни жертви.

 Защото , какво би спряло тогава останалите знакови и недотам знакови фигури в страната ни, да излязат на улиците и да избиват безогледно невинните ни съграждани ?

  Не виждам какво би им попречило, защото процеса Стависки създаде опасен прецедент, въз основа на който всеки с пари и влияние би претендирал едва ли не за пълно оневиняване въз основа на имиджа му в обществото, а не на деянията , които е извършил.

 И целият Закон на който искаме да се уповаваме като общество, на закона , който искаме да ни защити , същият този закон се обезсмисля в същността си като неприложим.

 Какво би ни останало тогава, освен да поемем по пътя на пълната Анархия, саморазправяйки се със всеки един накърнил целостта и правата ни.

 Може би, да вадим по един пистолет от прозореца и да стреляме по всеки който ни засече на пътя или отнеме предимство.

 Това ли е пътя по който искаме да върви като народ в развитието си ?
Едва ли. 
 Независимо от внушенията на Нова Чалгавизия и платените й репортажи със сълзливи мелодрами, опитващи се да ни внушат, че едва ли не всяка мисъл за справедливо възмездие срещу Стависки е мисъл скверна, просташка и присъща единствено на тъмните балкански субекти, мразещи неистово героите си.

 За мен Стависки отдавна не е герой.

Още от първия момент, в който той се показа като мекушав и лигав страхливец, неспособен да признае грешката си и да потърси прошка от жертвите си.
  Затова и мястото му е в затвора. 
А пък знае ли се - бе казано в един стих на времето - Влезе в затвора и стана Човек.

Дано престоят му там да му помогне да осъзнае, че известността му може и да му носи определени дивиденти, но тя му носи и една изключително голяма отговорност за делата му, която той трябва да е готов да приеме.
 За да е героя , който искат да го виждат някой, а не жалкият страхливец, който го виждам аз




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Чакай порой, Радо...
07.01.2009 12:02
Чакай порой, Радо...
цитирай
2. анонимен - Цитат: "общественото мнение"
07.01.2009 12:35
Тази пасмина общество ли наричаш?
цитирай
3. анонимен - ;-)
12.01.2009 21:37
Имаше скоро един случай с една съдийка, която прегази човек... Управлявала е в нетрезво състояние с повече от 2,5 промила - стойност предостатъчна да я вкарат по бързото производство "на топло".
Да, ама НЕ !
Какво я осъдиха ли?
3 години условно...
Е, има ли закони, и прилагат ли се те в нашата "любима" Родина, или отново се сблъскваме с двойния стандарт?!
Прогнозирам скоро как хората ще организират линчове за тези, които закона трябва да съди, а в същност помилва, тъй като са от другата каста...
Аз съм сигурен, че така ще е и за в бъдеще. Без значение с каква помия ще ни заливат медиите за поредните кокошкари влезли на топло... Истинските престъпници са отвън и не пропускат случаи да не ни го покажат нагло и откровенно...

the Porsche
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392224
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив