Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2009 14:55 - Офертите са Чук !
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2040 Коментари: 6 Гласове:
0



"Офертите са Чук, лихвите са фиксирани"
Това е финалната реплика на реклама от конкурса - "Направи се сам за резил !" -рекламираща моделите на Пежо.
Уникална, потвърждаваща за сетен път , че само роден идиотизъм може да роди подобен рекламен слоган.
 И направо ме кара да се питам, колко ли и с какво ли са го били по главата копи-райтъра , че е стигнал до този гениален проблясък на мисълта.
 Както повечето реклами които слушаме по радио и телевизия и тази е нагледен пример, до какви покъртителни висоти може да достигне творческото слабоумие у нас.
 То ня бяха кочове дето рекламираха дограми, то какви ли други глупости не бяха и честно казано , чуя ли таква подигравка с потребителя, просто спирам да си пазарувам от рекламираният продукт.
 И защо ли наистина, след като те мислят за идиот си длъжен да постъпваш и като такъв, купувайки идиотски рекламираният им продукт ?

Но ме гризе и една тревожна мисъл ?
А да не би, само мене да ме дразнят подобни скудоумия, а за болшинството те да звучат естествено и в кръга на нещата ?!
 Как инак да си обясня факта, че от ден на ден кретенизма в медиите настъпва на все по-широк фронт, намирайки своят адресат във все по-широка и широка аудитория ?!
 Аудитория, която до няколко месеца ще избере на власт още по-големи кретени и идиоти от настоящите, аудитория която не може да живее без словесната помия заливаща я от вестници, телевизия, блогосфера и реклами.

 Тръпки ме побиват, ако това наистина е бъдещето , в което трябва да живея.

Сред хора чукове,


Тагове:   офертите,


Гласувай:
0



1. bizcocho - Как добре те разбирам!:))))))В ...
23.01.2009 16:32
Как добре те разбирам!:))))))В агония изпада мисълта ми пред "умни реплики",но простотията и помията си преправя път най-вече през медийното пространство за да залее възможно по-голяма аудитория.Неграмотноста и цинизма там задминаха уличните такива.
цитирай
2. slavuncho - Коментара има някаква връзка и с предишният ти постинг.
24.01.2009 01:37
Докато се мотам из нета, давам едно ухо и на телевизора, който жена ми пак е забравила да изключи. Започна "култовото" предаване "Това го знае всяко хлапе" (повторение). Влезе едно девойче на 18 години, доста приятно на глед, завършило І английска със златен медал. Мисля си - ще погледам, може пък нещо интересно да излезе...
Да, ама не..., както казваше Бочаров. Двамата водещи юнаци, проточиха такива лиги, забълваха такива лафове от селския мегдан, че набързо изключих медията. Не знам. Някак си е гадно. Там има наколко хлапета от 5 или 6 клас. "Остроумните" лафове на водещите могат да вървят в някоя дискотека или друг купон, но пред тези хлапета си е жива порнография. Най-мекия въпрос на перхидроления мъжкар Део бе с колко мъже е била, и то зададен настоятелно няколко пъти. Да пренебрегнем, че леко възпитан мъж не задава такива въпроси на момиче или жена. Да пренебрегнем, че се задава пред доста зрители. Но как да си обясним, че това става пред 12 - 13 годишни хлапета. Няма да им повтарям простотиите, но се питам: къде е СЕМ? къде са "вездесъщите" "Господари на ефира"? Спят...
Как не се намери един човек от "публиката" да се намеси, демонстративно да изведе децата или да забърше два шамара на разгонените калитковци?! Как това девойче, вероятно интелигентно, не ги прати да си закопчаят дюкяните, да си обършат лигите и след това да се върнат в това "забавно предаване" на bTv?! За съжаление, това поведение е нещо естествено за тях и приемливо за шефовете им. Ако е жена, казаното до тук се повтаря в различни варианти; ако е мъж, обикновено се говори пак за жени и алкохол...
Не съм пуритан. Това е последното, за което биха се сетили моите приятели, ако трябва да ме охарактеризират. Все пак, за всяко нещо си има място, време и начин. Другото е простотия. Не знам дали е на чукове или на кухи лейки, но си е простотия...
цитирай
3. yoshi - За съжаление
24.01.2009 09:13
си напълно прав! И аз се учудвам всеки ден на висотите на българския гений, що се отнася до рекламните концепции и послания. Връх на творческия кретенизъм за мен са повечето реклами на Райфайзен банк, в които техните потребители са силно оприличени на бавноразвиващи се и полуграмотни хора, а единственото, което не ми става ясно е - дали настоящите им клиенти са такива, или пък това е целевата им група?
Смекчаващо вината обстоятелство ( доколкото може да бъде такова ) е факта, че повечето чуждестранни клиенти не позволяват творчество на родна земя, а държат рекламите им да се адаптират. Което определено не може да бъде извинение!
цитирай
4. rummi - valsodar, по мое мнение живота сред
24.01.2009 11:36
хора-чукове е настояще.

моята надежда е да намалеят в бъдеще :-)
цитирай
5. valsodar - Минахме през няколко етапа
24.01.2009 12:05
Първо бе страхът от бъдещето - първите години след 89-та.
После бе потресът от случващото се - мутровиция, терор и разграбването на националните ни богатсва.
С него , дойде и безнадежността - с поредното разочарование от поредните лъжи.
И стъпка по стъпка си дойде и дебилизацията на обществото - налагането на максимата, че в новото време само идиотите могат да са щастливи и всички останали са обречени на нещастно съществувание.

Отказвам да го приема. Отказвам да спра по средата на пътя си и да се затворя изцяло в ежедневието си, гледайки само в руслото на предопределените от силните за деня ми път.

И ме дразни това което виждам, дразни ме защото не мога да го приема за естествено.

Вариантите са три:
- Да го приема за даденост и да се слея с него.
- Да се правя , че не го забелязвам и да живея единствено за личният си интерес.
- Да се боря с вятърни мелници, с надеждата, че един ден лудите ще сме дотолкова много, че да ги съборим дружно.

Всяка една нация в историята си е правила крачките напред заради 1-2% от населението си, тези които са искали да продължат.
Останалите са ги последвали, не защото са искали, а просто защото не са могли да мислят самостоятелно и да видят другите алтернативи .
цитирай
6. krassko - За да се построи нещо ново старото трябва да се събори!
24.01.2009 17:11
Всичко се руши но трябва да се доразруши за да изринем "авгиените обори"!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393761
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив