Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2009 09:29 - Моята изборна система ?!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1107 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 04.02.2009 09:42


Моята изборна система ?!
Колкото по-малко време остава до предстоящите избори, толкова повече гледни точки ще излязат на показ по този въпрос, ама аз все си мисля за нещо друго.
 Какво се прави , когато някой е тежко болен от заразна болест ?
Поставя се под карантина, нали ?!
И други хора вземат решенията наместо него, отчитайки влошеното му здравословно състояния и неспособността му за адекватна реакция.
 Е, с какво може да се сравни политическата ситуация у нас, ако не с положението на болник, който в лудостта си вреди на себе си вреди и на околните.
 Влязохме в ЕС в делируима си, че нещата у нас автоматически ще се променят към по-добро, с членството ни в него.
 Е, промениха ли се ?!
Не, даже и напротв - влошиха се !
На бял свят излезе, най - лошото на което полиелита ни ни бе способен - поголовни кражби, опити за укриване на престъпници от висшият ешалон на властта, прехвърляне на проблема от болната глава на здравата и провокиране на социални конфликти в обществото, които да отклонят вниманието ни от главният ни национален проблем - Ние нямаме правоспособна и морално здрава политическа класа, на която да поверим управлението на държавата ни.
 Поредицата от скандали тресящи държавата ни от две години насам, ни го доказва с всеки един изминал ден .
Накъдето и да погледне човек в държавата ни,  вижда раковите метастази на злоупотреба с власт, на шуробаджанашки кланове превзели всички ведомства и агенции, и обръчи от фирми задушаващи всяка една форма на законност и ред у нас.
 Какъв е изхода, всеки би се запитал ?!
Ако имахме с какво да сменим загнилият полиелит, Да - бихме го сменили с млади, кадърни, мислещи и способни политици.
 Но имаме ли такива ?!
Създали ли сме ги за последните две десителетия на преход или просто припознаваме метастазните разсейки за такива ?!
 Моят отговор е - Не, ние нямаме към настоящит момент кадри, които си заслужава да поемат контрола над държавата ни.
 Изходът ?!
Карантина !
Отказване от националният ни суверинитет и приемане за върховен Суверен - Европейският Съюз, с неговите бюрократи, норми на поведение и щъкащи безцелно комисари.
 Усещам праведно възмущение ?!

Е, замислете се малко тогава над следните въпроси :
1-во Имали ли сме като държава за последните 100 години национална политика отстояваща националните ни интереси и суверинитет ?
- Фердинанд в услуга на германците
- синът му Борис , под крилото на третият Райх
- Червенков, Димитров, Живков - в услуга на Сталиновият деспотизъм и съветската империалистическа демагогия
- Правителствата през годините на прехода - пълен слугинаж пред всеки , който им плати - Примери за това бол, като започнем с предадената ни агентурна мрежа на ЦРУ от Ф. Димитров, минем през годините на Югоембаргото когато над София падаха натовски ракети, погледнем как изпратихме войската си за пушечно месо в името на нефтените интереси на САЩ, до настоящата газова криза, когато станахме заложници на путинското лоби и интересите на газовите монополисти.

2-ро Носят ли изборите, очакваните промени за населението, прави ли избора му пред урната, живота му по-щастлив след това ?!
 Уви, отговора и по този въпрос е отрицателен, което говори още веднъж за това, че у нас няма политици, които да заменят настоящите компроментирали се хора  във властта.

 Какво ни остава ?!
1. Отказ от национален суверинитет  !
Защо ни е да претендираме за нещо, което отдавна сме загубили и никой , никога не се е борил за него.
2. Отказ от Народно Събрание, доказало отдавна , че не защитава интересите на народа, който трябва да представлява , а постоянно е заето с преправяне на закони в посока угодна за политическите му лобита.
3. Отказ от президентската  власт, символ на евтин популизъм и надменно безхаберие.
4. Отказ от Министерският Съвет с прилежащите му министерства,  доказали се добре единствено в посока - потайното харчене на бюджетните ни излишъци в угода  на обръчите си от фирми.

Помислете си само, колко милиарда годишно бихме си спестили, ако тези пари не попадат за управление в ръцете на родните ни тунеядци и продажници ?!

 За колко да продължи карантината ли ?!
Минимум за едно поколение време, за да се прочисти държавата ни от отровата на безверието, безхаберието  и нихилизма , които са я прояли от вътре.

 Това е моята изборна програма - закриваме държавата си за поне 20 години напред, слушаме какво ни казват по-умните от нас и си минаваме безропотно курса на лечение, ако искаме да имаме някаква държава занапред.



Тагове:   Моята,


Гласувай:
0



1. allbi - да, бе
04.02.2009 13:27
ще гласувам как пък не :)))
това ми остава друго няма...
хич не ги и мисля вече и
най ме е яд като гледам студентите
и си спомням кви наивитети бяхме и ние...
Пфу...
цитирай
2. gothic - Подкрепям те напълно - и теб и сис...
04.02.2009 14:59
Подкрепям те напълно - и теб и системата :))
цитирай
3. анонимен - meir
04.02.2009 23:32
Това е моята изборна програма - закриваме държавата си за поне 20 години напред, слушаме какво ни казват по-умните от нас и си минаваме безропотно курса на лечение, ако искаме да имаме някаква държава занапред.
-------------------------------------------------------------------------------------
Дали ще е за 20 години, дали за 200 или 500 все едно. Катунът плаче за разпускане пък и повечето българи ментално си живеят в родината на "Борат". По един вол и талига, и обратно по стъпките на хановете.Трагедията на племето е чисто географски, не сте за тук.
И не е проблем, че българите са по-малко умни от другите- научно е доказано, че те са вторите по интелигентност след чиф... ъъъ евреите :). Ето защо световния заговор им ебава м#$#@# на общо основание от древността до наши дни.
П.П. Интересна тема мога да я доразвия тия дни ако съм на кеф.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7395207
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив