Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2009 11:46 - Лесбийски секс ненаситен !
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2676 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 17.03.2009 15:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Заглавието неслучайно е такова.

 Просто отчитам факта, че нещо за да се прочете то трябва да звучи поне просташки и да гъделичка най-низшите страсти на читателите.   Такива са правилата тук, създадени от хора с дефектна сексуална и морална ориентация.  Констатирам го, макар и грубичко, защото не спира да ме озадачава един натрапващ се факт - в блогосферата почти никога не се отразяват събитията на деня, бяга се от злободневните теми, сякаш ако спрем да забелязваме случващото се около нас , то ще спре и да се случва, заради отричането му от наша страна.   Мъж закла двете си деца и подпали къщата си - Новина шокираща и ужасяваща.  Събития, които вече свикнахме да се случват едва ли не всеки ден, приели ги за част от ежедневието на другите.   На тези, които не можем да видим, а само да мярнем за миг в новините, в ролята им на жертви и да им изкажем лицемерното си съчувствие, с което приспиваме съвестта си, че сме пристрастни към проблемите им.   Не говоря за съчувствие, може ли да съчувстваш на всички жертви показани от медиите ? Просто сетивата и емоциите ни си имат праг, отвъд който се претоварват и реакцията ни на случващото се е далеч от адекватната.    Мъж закла двете си деца ! Има ли по-страшно престъпление от това ?! И прочитайки по-долу, че човека е психично болен, страдащ от шизофрения сякаш си отдъхваме - Слава Бога, не е от нас !    А от кои е ? Кои са тия "нас" , които позволиха лудите необезпокоявано да косят с косата на смъртта необезпокоявани в редиците си ?!  Да, медицинското ни обслужване не е на висота, здравното обслужване среща проблеми поради недостатъчно финансиране и печален мениджмънт, но това оправдание ли е, за лудите скитащи из улиците ?!  Успокоение ли е за роднините на жертвите ?  А за нас ?! Че са нейде далеч от света ни, че това зло никога няма да ни достигне ? А къде сме ние ?! В някакъв стерилен и обезопасен от подобни кошмари свят ли ?!  Едва ли - ние сме сред тях. Луди сред нормалните и нормални сред лудите.   Предпочели да си затворят очите пред случващите се жестокости, с надеждата когато ги отворят отново тях да ги няма.    Вярвате ли , че това ще се случи наистина ?



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. abadonka - И по-зле ще става.
05.02.2009 13:09
Пуснахме обява за работа, идея си нямате колко луди се отзоваха.Явно нормалните отдавна са избягали.Явно и ние не сме наред,щом стоим още в тази лудница България.Или най-малко с диагноза клинична депресия.Онази тежка фаза,когато на човек всичко му е безразлично,гледа в една точка и вегетира...не знам какво може да ни събуди- да ни притесни или да ни зарадва.Ще взема отново да стегна куфарите...в Кипър няма престъпност...хората не заключват нито вратите,нито колите си...само че ако замина ще оставя майка си сама...със вълците.Затова ще остана...и ще си купя пистолет.
цитирай
2. valsodar - А как се стигна до тук ?
05.02.2009 13:15
Може би, ако успеем да си намерим отговора на този въпрос, ще намерим и пътя по който да излезем от настоящата ситуация.
20 години интензивен ежедневен стрес, несигурно бъдеще заплашващо те с глад, безработица, царящо безаконие и беззащитност , няма как да не провокират нарастване на социалната тревожност сред населението, а оттам и изостряне на психическите смущения и заболявания на една голяма част от него.

Кризата е в доверието !
Там е основната криза в съвременното ни общество - вече никой не знае кой - кой е и на кого може да повярва и на кого не - тоталната манипулация на обществените нагласи в последните години доведе до една пълна безнадежност и депресия в национален мащаб.

Хората просто спряха да вярват в бъдещето си и се мъчат да оцелеят в ежедневието си.

И мъчейки се да оцелеят, просто елиминират всичко от заобикалящата им действителност което не ги засяга пряко.

До момента , в който не ги застигне, а наоколо са само глухите, втренчени в собствените си проблеми.

Така, както се е случило в цитираната новина - Да убиеш деца пред очите на свидетели, да подпалиш къща и никой да не се опита да те спре - това е страшното !
цитирай
3. basta - аз също не мога да приема това да с...
05.02.2009 16:11
аз също не мога да приема това да стоим безучастни и да вярваме, че нещата зависят от друг, а не от самите нас - всеки има съвест, в това съм убедена...просто не бива да я оставяме да спи...няма кой да дойде и да ни "оправи" живота и обществото...ако не ние...
поздрави!
цитирай
4. bizcocho - След двете си предишни постъпки ...
05.02.2009 16:20
След двете си предишни постъпки защо е оставен да стигне до трета,та да се задейства системата?Къде беше преди това тя?
Потресена съм от прочетеното!!!!
цитирай
5. valsodar - basta - Не се стигна случайно до тук
05.02.2009 17:05
И за мен, това е най-голямата вреда , която е причинена на нацията ни за последните години - всеобщото безхаберие към случващото се - Остави го тоя, има кой да се погрижи за това !

Да, ама явно не това е правилният начин !
цитирай
6. valsodar - bizcocho - Системата просто е грешна.
05.02.2009 17:07
А от грешна система, може ли да се очаква правилна реакция.
То, да се чуди човек има ли нещо което у нас да е нормално, но... и да се чудим и да не се чудим, само с чудене няма да се оправят нещата.

Просто трябва да сме зрящи , а не наблюдаващи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393729
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив