Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2009 10:49 - професия Коментатор
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 775 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Човек, преглеждайки новините в една или друга медия, с изненада констатира една нова професия, далеч по-атрактивна от тази на списващите новините - професията на Коментатора.

 Често с знания и интелект, далеч надхвърлящи тези на родната ни журналистика, която ако трябва да сме честни изчезна като почетна професия, още по времето когато заляха Ана Заркова с киселина  и по този начин унищожиха свободомислещите журналисти у нас, изместени от платените клакьори.

 И бе съвсем очаквано и обосновано, празната ниша в медиите освободена от разследващите журналисти да се запълни от коментиращите статиите, чиито коментари често дават далеч по-богата и интересна информация от тази предоставена от интелектуалното недоносче подписало се под статията.

 Да оставим настрани зле поднесеният материал , съшит с бели конци, между редовете на които си прозира, кой точно е платил за конкретната статия.

 Все по-малко народ вярва на родните ни "журналисти" и все повече се опитва да достигне до истината по свой собствен път, при това във времена , когато свободната мисъл е подтискана с манипулирани медийни послания и гръмки фрази от трибуните на политици, опитващи се да се отблагодарят на олигарсите зад тях.

 Какво предстои ?

Явно, досегашното положение само една част богоизбрани да ни поднасят информацията, а останалите да я приемаме безропотно е отдавна вече изтекло, щом професията на коментатора е на път да измести тази на журналиста.

 Илюзия ще е , ако вярваме , че скоро ще имаме родна журналистика от калибъра на тази бореща се за Пулицър или журналисти имащи смелост да се възправят открито срещу мафия и олигарси.

 Все по-малко ще е доверието към публичните медии и все повече информация ще се търси по форуми, блогове и дискусионни клубове, едни от малкото места, в които черният пиар, все още не е навлязъл сериозно у нас.

 Истината ще ни направи свободни, така е казано, но... колцина след като научат истината искат да отстояват свободата си, виждайки ясно цената , която ще трябва да заплатят за нея ?!!

 Но, важното за мен е, че първата крачка все пак е направена. И тя е противопоставянето на псевдоинформацията в медиите, на опитите за манипулативни внушения над читателите, манипулации толкова нескопосано изпълнени, че няма да се учудя, ако скоро изпита за журналистика бъде заменен със сериозно интернет присъствие за определен период от време, с изразявана позиция и привлечени съмишленици към нея.

 А дотогава, дотогава ще коментираме.

За ужас на списалите новините !




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. allbi - Да :)
22.04.2009 12:43
"...Истината ще ни направи свободни..."
ква истина бе, мен ?
ква свобода ?
всичко е относително...

айде и аз съвсем любителски да се впиша тука с
един коментар :))
цитирай
2. анонимен - Да коментираш му е цаката:)))
22.04.2009 17:05
Да коментираш му е цаката:)))
цитирай
3. slavuncho - Защо мислиш, че американската проститутка
23.04.2009 09:49
е по-хубава от българската?!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7406799
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив