Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2009 22:24 - Е гат'ти простотията!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1451 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 30.06.2009 22:25


Ей, аман вече от неграмотни репортажи!
Вбесен съм от тоталната некомпетентност и на интервюираните митнически служители, и от умишленото въвеждане в заблуждение на получателите на пощенски пратки от ЕС.
 Тия тъпанари, явно още не са разбрали, че сме в европейският съюз, щом за граница приемат, териториалните граници на страната ни, а не тези на съюза?

 Е гат"ти и неграмотниците!
Разказаха майката на всички еврорегламенти за безмитен внос на пратки за физически лица, преместващи се за постоянно след 6 месечно пребиваване извън евросъюза, направиха и пълно мазало обобощавайки под общ знаменател пратки пристигащи от трети страни и вътрешно-общностни доставки на евросъюза, които не подлежат на обмитяване!

 Все едно да пратиш колет от Пловдив до София и някой в София да ти ревне - А , не-е-е-е, това трябва да мине през митница и да му се платят мита!

 За какво, ма булке слънчясала?
За това, че си проста като гьон и не знаеш митническият кодекс и думичката евро-регламент ти звучи на китайски в простата кратуна ли?

Или до толкова си свикнала на рушвети, че не може и да допуснеш мисълта, че някой ще си докара нещо от Германия или Франция и ти няма да намажеш ли?


Писнало ми е от тъпанари, правещи се на компетентни, само и само да лъснат на екрана!

Дано поне другият път, да помолят за коментар хора, които си разбират от работата, а не поредните профани!



Гласувай:
0



1. haralanov - Членството ни в ЕС...
30.06.2009 22:32
Сякаш има неща,неподлежащи на промяна в България!Напълно рутинни работи в Германия или Франция,тук изискват усилия...
цитирай
2. valsodar - Хем сме вътре, ама хем и не сме!
30.06.2009 22:44
Уж изповядваме същата ценностна система, а дефакто сме си диви ориенталци, хитреещи на дребно и пропиляващи шанса си за по-добро, само да не се минат и да не забравят да прецакат другия.

Ето, точно в това е най-голямата вреда на комунизма като идеология - наместо да се стреми да направи бедните хора богати, приучавайки ги на труд, разум и предприемчивост, той си е поставил за цел да направи всички богати хора бедни!

Е, няма как със стари курви, нов бардак да спретнем, че и звездички на син фон да му закичим - няма как!
цитирай
3. анонимен - като си захванал тази тема,
01.07.2009 09:15
да ти разкажа и аз на каква още идиотска практика на "европейската" ни администрация се натъкнах...Преди няколко месеци си купих кола от Германия. Документите бяха изрядно оформени още там/ хората си разбират от работата и цялата им административна процедура не отнема повече от час/ Като дойдох тук и като се почна едно чакане... както и да е всеки знае за опашките в КАТ...Но това което направо ме шашна беше когато отидох в общината...След като колата беше регистрирана в КАТ и всички документи и т.н. огледани най подробно,служителката ми поиска ПРЕВОД НА ФАКТУРАТА! Добре де кой ще ми каже, след като Германия е една от най-големите членки на Евросъюза, след като и в Австрия говорят на немски и този език е един от най-разпространените, наште не могат ли да вденат да си прибират документите без превод? Каква е тази "европейска" администрация дето трябва да и се превежда? Егати нещастниците...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7412426
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив