Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2009 13:07 - Що е тероризъм?
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2162 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 30.06.2009 13:10


Що е тероризъм?
Въпросът не го задавам току-така, а поради факта, че днес е извършен терористичен акт, довел до дерайлирането на влак,  заради липсващи три метра релсов път. Инцидентът е станал между гара "Пет могили" и гара "Раднево-Предавателна".
Влак дерайлира заради откраднати релси

Етимологичното значение на „тероризъм“ според „Речник на чуждите думи в българския език“ е:
1. Система от мерки за преследване, насилие и физическо унищожаване на политически противник;
2. Управление, властване със заплахи, физическо насилие и убийство.

Твърде изчерпателен в това отношение е речникът на издателство „Дорси“ (Чикаго), в който са посочени четири определения:
1. Пропагандирано насилие, насочено срещу случайно избрани граждани с цел да се предизвика изкуствено страх в обществото и по такъв начин да се засегнат правителствените норми и политика;
2. Насилие срещу представители (политици, дипломати) на държавната власт от тези, които искат да я отхвърлят или сменят;
3. Скрита война на една държава срещу друга (държавен тероризъм – бел. Г.С.); 4. Действие на едно правителство, което, за да се задържи на власт, въздейства върху случайни или подбрани граждани. Очевидно е, че „тероризъм“ е политически мотивирано насилие.

В статия в „Зарубежное военное обозрение“ Ю. Мгимова6 твърди, че тероризмът е предварително замислено и подготвено противозаконно използване на насилие или вероятното провеждане на такава акция спрямо лица, сгради, транспортни, пътни съоръжения и пр. с цел да се създаде затруднение на съществуващата политическа власт и форма на управление.

Интересни определения, нали?

А сега вижте и днешната новина:

image
image© ОДП-Стара Загора

Влак дерайлира заради липсващи три метра релсов път. Инцидентът е станал между гара "Пет могили" и гара "Раднево-Предавателна".

Машинист в рудник "Трояново - север" с. Ковачево е подал сигнал, че първите четири вагона от управлявания от него железопътен състав, са дерайлирали заради откраднатите релси.

Вагоните са били натоварени с празни цистерни за варовик. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице, чрез използване на топлорежещ инструмент е направило опит за кражба на две парчета релса ( с дължина по 3 м) и 5 метални траверси.

Вещите са намерени на 20 м. югозападно от жп-линията.

След опита за кражба са нанесени значителни материални щети на жп-композицията и на релсовият път.  За престъплението са задържани двама мъже - на 21 и 30 години, както и две непълнолетни момчета - на 15 и 17 г. Всички  те са от Раднево.

Четиримата са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Е, как му се казва на това, ако не терористичен акт срещу държавата ни, питам аз?
И кой е виновен за появата на подобни актове, ако не самата държава в лицето на политиците ни, толериращи подобни прояви, чрез тоталното погазване на законите ни от страна на самата ни правосъдна система?

 Тая, що гарантира свободата на всеки един извършил противозаконна проява стига той да е платежоспособен, обществено значима фигура или да принадлежи към ухажваните от медии и политици малцинства.

 Днес дерайлира влак.
Утре ще е цялата ни държава.

Днес откраднаха само 3 метра релси.
Утре ще откраднат гласът ви на изборите, за да могат да продължат да ни управляват олигарсите, финансиращи политическата ни върхушка.

А ние, ние ще трябва да свикнем да живеем във времена на терор и беззаконие.
Няма да ни е трудно - правили сме го и преди.
Правим го и сега.
Ще го правим и за в бъдеще.

До този момент, в който индивидът няма да спре се води от гласът на стадото, призоваващо го да гласува на всяка една цена, а започне да се води от гласът на съвестта му, нашепващ, че така подкрепя злото, независимо от факта, че му се представа като по-малкото Зло.

Няма малко и голямо Зло.

Всички пътища към Ада са постлани с най-добри намерения.

Имахме такива към малцинствата.
Сега, благодарение на тях, малцинствата тероризират мнозинството.

 Имахме такива и към политиците ни, придружени с надеждата, че така е демократично.
Сега всички те нагло ни лъжат, как ще спазят предизборните си обещания, за да ги забравят само месец след това, коалирайки се с тези, срещу които са се противопоставяли на думи.

Гордеем се, че сме толерантен народ.

Това не е повод за гордост!

Защото нашето не е толерантност, а чисто овчедушие, продиктувано от липсата на лична съвест, отговорност и морал - това е  желанието на нацията ни, някой друг да решава наместо нея.
 Дори и тези решения да са погрешни и да ни костват сигурността и живота.

Така е по-лесно.

 Днес дерайлира влак.
Дерайлирал влак в дерайлирала държава, управлявана с терора на олигарсите, забравила отдавна какво е свобода на словото.



ПП Определенията за тероризъм са взети от http://www.vi-books.com/lib/terr/1.2.htm
"военно издателство"




Гласувай:
0



1. jenyst - Подкрепям
30.06.2009 14:58
Подкрепям изцяло, но ще гласувам, защото има за кого и най-важното, защото им вярвам.
цитирай
2. valsodar - Подкрепям изцяло, но ще гласувам, ...
30.06.2009 15:04
jenyst написа:
Подкрепям изцяло, но ще гласувам, защото има за кого и най-важното, защото им вярвам.

Радвам се, че на фона на всичките претенденти има поне един, в който да не си загубила вяра.
цитирай
3. анонимен - кърджалийски времена!
01.07.2009 10:02
верно сме си имали примери от миналото! Само, че тогава всеки е имал оръжие и право да се защити, а днес сме "като скот в скотобойна" , както е казал поета. Любопитен факт-България е на първо място в Европа по брой полицаи и прокурори на глава от населението! Въпроса е - какво вардят?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7395650
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив