Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2009 16:36 - А това ще го подкрепя!!!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 632 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 04.07.2009 19:25


Ето някои признаци за разпознаване на „екскурзианти“:

Веднага се образува опашка пред секцията (секциите) – това е първият признак, че имаме „екскурзианти“. Само знаете, че реалната активност в днешно време е такава, че не е реалистично да имате повече от двама чакащи (и те винаги са роднини или познати) пред секцията. Ако се образува по-голяма опашка – това са нашите „екскурзианти“

Втори признак е да ви се появят последователно двама избиратели с удостоверение за гласуване на друго място. Вероятността те да са истински гласуващи на друго място (а не „екскурзианти“) е минимална (освен ако не са мъж и жена – съпрузи. Но те винаги си личат, кои са съпрузи и кои – познати от автобуса). А ако след тях се появи и трети – работата е отекла.

Трети признак – наблюдавайте ВНИМАТЕЛНО членовете и наблюдателите от БСП. Те винаги са повече от един в една комисия с цел непрекъснато присъствие не партията. Когато обаче и ДВАМАТА едновременно отидат за кафе или да гласуват в собствените си секции или на обяд – гответе се! Това значи, че автобусът е спрял близо до училището. Особено се отнася до секции, в които председателите са от БСП. Като цяло представителите на БСП в комисиите са сериозни и изпълнителни хора, които не напускат бойните си постове без причина – един автобус „екскурзианти“ е сериозен повод те да се скатаят. После ще хвърлят вината върху вас и ще бъдат с чисти ръце. Но имайте пред вид моментите, когато БСП отива „до тоалетната“ – бъдете сигурно, че ако се планира манипулация във вашата секция, БСП представителите (особено председателите) ще се махнат, за да не пречат на манипулацията.

Четвърти признак, че имате екскурзианти – казах вече, че се образува малко по-необичайна опашка. Освен това хората в опашката НЕ ГОВОРЯТ с никого, стараят се да не гледат в очите и даже се стараят да не ви отговорят, ако има кажете „Здравейте!“ В общия случай са облечени шарено, но не крещящо – не богато, но и не изглеждат като прошляци пълни. Помислете си – това са хора, които от неграмотност (незнаенето на български също е признал) или сиромашия са продали гласа си и (даже и те го разбират) съвестта си – тогава човек се старае да не говори с другите, да не ги гледа в очите и да мънка.


Как да се борим с това явление:

Бъдете усмихнати и учтиви – хванали сте дявола за опашката и трябва да сте „по форма“

Във ВСЕКИ съмнителен случай (аз бих казал във ВСЕКИ случай) на удостоверение за гласуване на чуждо място – НАПЛЮНЧЕТЕ палеца си и се опитайте да размажате мокрия печат – ако той е наистина „мокър“ той ще се РАЗМАЖЕ макар и малко. Фалшивите удостоверения се правят на цветен ксерокс и не се размазват. (причината е, че удостоверенията са бланки, печатани в обикновена печатница, а мокрият печат се слага в общината – качеството на двете мастила е различно: мастилото от печатницата (за самата бланка) винаги е добре изсъхнало, а мокрият печат винаги е по-суров и се размазва. Ако и двете части – бланката и мокрия печат се размазват – това също значи, че е фалшиво. Мастилата от цветния ксерокс не се размазват. Ако междувременно са се изхитрили да правят размазващи се мастила за цветния ксерокс – то и останалата част (не само копието на мокрия печат) от копието ще се размазва. Така че – мокрия печат се размазва, а останалата част – не се размазва – това е признакът за истинско удостоверение. Фалшивите – или не се размазват и двете (печата и бланката) или и двете се размазват (ако са се изхитрили чак толкова – но това е малко вероятно)

В такава ситуация правите следното: Казвате „Имаме подозрения за това удостоверение, нека извикаме полицая“ (във всяко училище има дежурен за изборите полицай – по време на избори те са много учтиви и конструктивни (изобщо държат се точно като полицаи, а не като милиционери) – така че нямате основание да се притеснявате от тях. Та казвате „Да извикаме полицая“ – ако човекът е с истинско удостоверение ще се притесни, но ще изчака. Във всички останали случаи – съответният човек ще се опита да се измъкне максимално бързо. (абе,като хваната джебчийка в рейса:-) Имайте пред вид, че „екскурзиантите“ освен всичко друго наистина бързат – те имат задачата за два-три часа да обиколят десетина училища и да „гласуват“ навсякъде с ксерокопираните удостоверения – все пак хонорарът им зависи от това. Освен това са гузни – така че всяко забавяне и всеки разговор за тпх са противопоказни и се стараят да се измъкнат максимално бързо. Бъдете настойчиви – в деня на изборите ВИЕ сте ВЛАСТТА.

Възможни съюзници в такава ситуация са колегите ви от другите партии в комисиите – обикновено самите участници в комисиите са достатъчно честни и почтени (е, от БСП са и родени конспиратори, но както казах в такава ситуация те са предупредени и са отишли да обядват). Реални съзници обикновено са застъпниците и членовете от Сините, ГЕРБ (често), НДСВ (често), и от Атака (ако са трезвени). На ДПС не можете да разчитате, на БСП – също. За РЗС и Лидер – мога само да предполагам;-) Кажете на ВСИЧКИ на достатъчно висок глас, че ТЕЗИ удостоверения НЕ ВИ ХАРЕСВАТ. Целта е съответният „екскурзиант“ да се стресне и избяга. Другото е, че показвате на „заговорниците“ във вашата комисия, че следите тези неща, така че те да успеят да информират съответните си централи да не ви пращат екскурзианти.

Веднага се обадете на всичките си познати и приятели по комисии и наблюдатели за това, което се е случило при вас. Уведомете естествено и партията, която представяте (винаги има дежурни по избори)


Информирайте познати с блогове, ако познавате журналист – и него за случващото се. Нали ви казах – екскурзиантите се страхуват и бързат – те избягват забавяния и публичност.




Преди години по тази технология хасковските автобуси се опитаха да гласуват в десетина училища, за които знам, че са се провалили, за да пробият в едно училище в Дружба, където в една секция бяха гласували 400 (четиристотин!) допълнителни „избиратели“


Помнете: в неделя НИЕ СМЕ ВЛАСТТА и сме ОТГОВОРНИ


ПП Авторът на цитираният материал е към момента неизвестен, но смятам че е редно да се подкрепят подобни каузи на неговата, за едни по-честни изборни процеси в страната ни.
 Аз лично няма да гласувам, но това си е мой избор, който уважавам също толкова, колкото и избора на тези, счели за нужно да гласуват.
 И за да се уважаваме взаимно като граждани на една и съща държава - нека да дадем възможността на този неизвестен автор да достигне до една по-широка аудитория!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lado - ще го метна по-късно, като премине ...
03.07.2009 17:04
ще го метна по-късно,като премине първоначалния интерес
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7431166
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив