Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2009 17:52 - За циганите и българите!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 33475 Коментари: 71 Гласове:
11

Последна промяна: 09.09.2009 14:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От край време се говори за интеграцията на циганите в обществото ни. Но възможна ли е тя?
Категорично не!
Не и докато законите не започнат да се прилагат еднакво строго, както към българите, така и към циганите!
Защото, какъв пример им се дава, когато държавата сама узаконява беззаконията им и провокира етническо напрежение с бездействията си.
Циганин може да живее в незаконна постройка построена на чужда земя, а българин не може, така ли?!

Ето, точно по тази причина приветствам днешният антихуманен според някой "българи" акт - разрушаването на ромските бараки в Бургас.
 И считам, че това е едно наистина добро начало в посока интеграцията на циганите в обществото ни.
 Защото, първата крачка, която всеки един прави влизайки в определено общество е да приеме неговите правила и да започне да ги спазва, ако иска същото това общество да застане зад гърба му и да го подпомага, когато е в нужда.
 А не, както до сега!
Когато нещата опрат до помощи, всичките цигани в един момент се самоозъзнават като български граждани и се възползват от социалната ни политика, за чието функциониране плащаме всички ние с данъците си.
 Но, когато нещата опрат до спазване на порядките и законите в обществото ни, изведнъж и хоп - ей ти на дибидюс Циганин, с баш циганските си номера.

Е, така нито една държава по света не може да функционира - с двоен стандарт и отношение към поданиците си.
За какви закони можем да говорим изобщо, щом ще има етноси и групи, към които те не са приложими?!

 И за настоящият цигански рев и сополи не са виновни само циганите.
 image
image
 Не, виновниците трябва да ги търсим в средите на всички партии и партийки от годините на прехода, които щедро опрощаваха циганските беззакония, за да може циганските гласове да ги вкарат във властта, където те да ни покажат на всички нас, какво значи цигански номера.

 И.. не съм от тези, които ще хвалят новото правителство, но единствено актове подобен на този, могат да помогнат на циганският етнос най-сетне да разбере и проумее, че живее в държавата България, а не в Хиндустан на брега на река Циган (от където са и тръгнали).
  А във всяка една Държава си има правила на поведение.
 И те са еднакви за всичките й поданици, без разлика за раса, социален статус,цвят, пол и възраст.

imageimage



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Неведнъж съм казвал, че
08.09.2009 17:58
циганите не могат да станат хора, а само повече...
:((((
цитирай
2. gothic - Дано след "едно" се н...
08.09.2009 18:00
Дано след "едно" се намерят сили и воля и за "две"...
цитирай
3. анонимен - още нещо /радерс/
08.09.2009 18:28
В белите държави съществува един закон за защита на детето. Не е достатъчно само да го родиш и да чакаш социални помощи, а междувременно да го пратиш да проси и краде. Детето трябва да бъде добре облечено, нахранено, възпитано и пратено в училище. Ако не си в състояние да осигуриш тези неща на детето си, понасяш санкции. И санкциите са жестоки. В Америка дори им отнемат децата. Ето този закон е нужен и у нас.
Наскоро имах възможност да попадна сред деца от майчин дом /разбира се, повечето циганчета/. Истината е, че са чудесни деца, както останалите. Разликата е, че живеят в друга среда и са възпитани по друг начин.
цитирай
4. desperadomikaela - Някой беше споменал нещо за расизъм?
08.09.2009 18:29
Ти чувал ли си за тая дума. Провери я в речника, за да не ти го прочета на глас. Отиди и ти да живееш там и да видим как ще си построиш законно къща.
цитирай
5. haralanov - Не е случайно,че...
08.09.2009 18:31
Циганите създават,а и самите те имат проблеми в страни,като Чехия,Унгария,Румъния,Италия...Но има и нещо друго.Върху,което не се и замисляме.ТЕ не искат нашите правила!За тях те са искуствено наложени.Широко разпространена е приказката,че,,циганен-българин не храни,,...
цитирай
6. damnation - Крайно време беше.
08.09.2009 18:31
Крайно време беше.
цитирай
7. vmir - Съгласен - законите трябва да са еднакви за всички,
08.09.2009 18:42
за да има интеграция. Лошото е, че като им се съборят бараките, ще им бъдат дадени жилища, които те отново ще продадат, за да продължат по техния си начин. Въпреки това, единствено спазването на закона може да им помогне да се ориентират към един по-малко паразитен начин на живот. А който им поема вересиите срещу гласуване (както беше в Столипиново на предпоследните избори), той работи за унищожаването на държавата ни.
цитирай
8. injir - Както винаги - прям и безкомпром...
08.09.2009 18:45
Както винаги - прям и безкомпромисен. Казващ истини.
цитирай
9. анонимен - MiraMila
08.09.2009 18:48
Мразя циганите, но и те са хора. Къде ще отидат да живеят, особено майките с малки деца?
цитирай
10. vmir - 5. haralanov, който не признава законите, сам се отказва
08.09.2009 18:54
от правата, които законите му осигуряват. Да не говорим, че си има специални места за закононарушителите. Следователно, прилагат ли се законите за всички еднакво, спазват ли се законите, всеки си намира отреденото му от закона място. Не искал детето му да ходи на училище - значи няма място в града, където училището е задължително и точка по въпроса.
цитирай
11. djgator - valsodar
08.09.2009 19:05
В много държави има правила за циганите и те, ако искат да останат там- ги спазват! Време е и в БГ да се въведат!
цитирай
12. haralanov - До vmir
08.09.2009 19:05
С това ,,точка по въпроса,, сякаш се връщаш във времето на Тодор Живков.Налагаме правила насила.Това е мисълта ми.Дори и в Щатите и до ден днешен има индианци,които не искат да живеят цивилизовано и предпочитат резервата.Защо не се остави на циганите избор,поне на резерват и неприкосновеност..?
цитирай
13. анонимен - Ще се повторя с радерс -
08.09.2009 19:08
децата, за които не се полагат грижи и не се образоват - в домове, където да се грижат за тях човешки!
Защо соцслужбите можаха да изпратят две българчета при майка им в чужбина, а не могат да уредят нормален /по критериите на страната ни/ живот за търкалящите се по улиците циганчета!
Онези деца, за които родителите се грижат, си личат отдалеч - без значение от етноса им.За какъв расизъм иде реч?
цитирай
14. lubima - Ти чувал ли си за тая дума. Провери я в ...
08.09.2009 19:13
desperadomikaela написа:
Ти чувал ли си за тая дума. Провери я в речника, за да не ти го прочета на глас. Отиди и ти да живееш там и да видим как ще си построиш законно къща.

...не мисля, че си права......дори да е с расистки подтекст---това е самата истина...къде там?...в Бургас ли?...или където и да е...къде можеш да си построиш къща/говоря за къща не за барака!!!/ без средства....?а от къде идват средствана???с работа разбира се....я сега ми кажи колко от циганите работят???дали има 40% от трудоспособното население??....няма!не можеш да ме убедиш в противното!!!минавала ли си край печално-известния 20 блок в Ямбол....нали направиха опит за интеграция!!!!...а и след това събаряне на постройките на циганите им се усигуряват помещения в които да ивеят докато си намерят подходящо място или се завърнат по родния си край!!....не им съчевствай толкова...не ти го пожелавам...но ако нясое цигане ти открадне месечната заплата от чантата друга песен ще пееш----и ще четеш на себе си думата расизъм!!!!
цитирай
15. desperadomikaela - lubima: това ли е проблема, да проблем има
08.09.2009 19:21
Но той не е само за циганите, ние да не сме съвършени? Българите са новите цигани. Един голям катун на 110000 кв. км. Ти пътуваш ли? Виждаш ли грозни села и градове. И българите не крадат ли? С пълни шепи, каквото може, отгоре до долу. А циганите- главно портмонета и тенекия. Sorry за втори постинг в чужд блог, към домакина.
цитирай
16. анонимен - O.K.
08.09.2009 19:23
Всичко това е безкрайно евтин популизъм.Но в един момент трябваше да стане.
Но къде е държавата и законите в построените палати на Ченгене скеле край Бургас?Някой да прати багери и полиция да ги разрушат?Дори накрая ги УЗАКОНИХА!
А почти всички са на бреговата ивица и са заградили морето.Това е чиста проба нарушаване на конституцията.
Някой да се е намесил?
Отговор-никой.
Иначе-да наврем циганите където трябва.
цитирай
17. анонимен - дълги години те не бяха интегрирани по никоя програма
08.09.2009 19:32
А днес и утре все повече се задълбават различията между техния и нашия живот, както и това, че те не искат да се интегрират.
Трябва да се вземе опита на другите държави и тогава да се направи специална социална програма, която постепенно да ги внедри във живия живот. А на тези които не искат да направят от себе си полезни хора за обществото, да отидат там, където може да се живее както им хрумне.
цитирай
18. анонимен - Котакт
08.09.2009 19:36
Някой да си спомня,че по времето на премиера н.п. цар Симеон II,цар на българите,се стартира международна програма за интегриране на циганите в обществата,където живеят?
цитирай
19. анонимен - До №3
08.09.2009 19:48
Приятелю, а кой ще храни тълпите крастави чавета-дебили, защото 32/3 от малките на хъхряците са умствено непълноценни? И кой ще спре отвратителната нисша раса да не се плоди безконтролно? Единственото спасение е масовата кастрация на женските им - иначе няма управия - да ги кастрират като улични помияри, защото те не стоят по-високо от помиярите !!!
цитирай
20. slovoto - Палатите в Ченгене скеле и общо за ...
08.09.2009 19:49
Палатите в Ченгене скеле и общо за цяла България са не повече от стотина; по стотина цигански коптора има във всеки град.
Палатите ни показват как изглежда животът през 21 век, колибите - как е изглеждал през 18-19.
От палатите ще се пръкнат около десетина човекоподобни; по десетина ще излезнат от всяка циганска кочина.
Ако утре се приемат процедури, даващи право на узаконяване, собствениците на палати ще си платят планове, данъци и такси и ще ги узаконят; циганските катуни ще останат незаконни.
Палатите ги строят хора в бащинията си; циганите са навлеци в тази земя, паразити, които не мислят дали гостоприемникът ще оживее.
Анадъммо, Аноним 16 ефенди?
цитирай
21. анонимен - vsicko mirise na grajdanska voina
08.09.2009 19:50
v momenta v bg s palna sila tece plan za grajd. voina...nie romite sme gotovi i vinagi sme go ocakvali tozi moment...viarno ste ima mnogo jertvi ot romska strana,no ste ima i oceleli.no ne znam tia deto se naricat bulgari kak ste oceleiat sled takiv akt...pomnete ce sled tova bg. niama da sastestvuva ste bude direktno iztrita ot liceto na zemiata posredstvom iadrena katastrofa v aec.kozlodui...mnogo hora zabraviha ce savremenna bg.e stoena imenno ot milioni romi koito raboteha za gelti stotinki bilo na stoejite-bilo po tkzs-zabraviha se...no nie ste vi priponim mnogo raboti...oste malko...
цитирай
22. анонимен - опасността
08.09.2009 19:51
Подрекям казаното. Но не трябжа да се забрави какжи може да са последствията - бунт. Ако циганите се разбунтуват положението може да стане прекалено страшно , а полицията няма достатъчно хора за да ги удържи...
цитирай
23. анонимен - Аз съм съгласен
08.09.2009 19:55
Или приемаш правилата на обществото в което живееш или си аут. Така е в страните, които сега са ни образец за подражание. Дали негрите не спазват законите в САЩ или турците законите в Германия.Може и да не ги спазят, но само веднъж.И българите трябва да си спазваме законите, но това което е разрешено на циганите е абсурд.
цитирай
24. valsodar - Расизъм? Да, държавата ни е расистка!
08.09.2009 19:59
desperadomikaela написа:
Ти чувал ли си за тая дума. Провери я в речника, за да не ти го прочета на глас. Отиди и ти да живееш там и да видим как ще си построиш законно къща.


- Напълно съм съгласен с тебе, че в Бългтария цари расизъм!
Но расизъм от форма и естество, каквито няма нийде по света - расизъм към мнозинството!
Защото, как ако не расизъм да нарека факта, че на българи не им се опрощават сметки за ток и вода, а на цигани всеки един път, когато наближат избори?
Как, ако не расизъм може да се нарече снизхождението на закон и полиция, към антизаконните цигански прояви?
Случаят в Кюстендилско, където българи бяха утрепани от цигани, влезли да крадат в градините им, какво е а?
Насилие от малцинството над мнозинството - тази форма на расизъм е възможна единствено и само у нас, поради криворазбран хуманизъм и състрадание!

Остави го циганина, нека убива, краде и дерибейства на наш гръб, та това е в природата му! - това ли се опитваш да ми кажеш???

А аз се опитвам да кажа нещо друго - там където законите важат за всичките граждани на една държава, точно там има Държава!
И законите не са създадени за харесване, а за да осигурят приемливи правила за поведение в обществото.

Общество!

Я ти, на свой ред, вземи че погледни в речника, какво значи тая дума, а?
И сетне щом си почнала погледни и за "държава", "конституция", "закони" и... равнопоставеност пред закона.

Ние сме простите, че не крадем ли?
Че не убиваме и като много тъпи спазваме закона?

Направо се чудя, що за човек би казал подобни неща?

Непознаването на закона, не е оправдание за неспазването му. Ако не знаеш - питай!

Ние сме си виновни и само ние, за да стане държавата ни циганска.
Но, всяко едно търпение си има допустими граници.
И така, като гледам границите са вече преминати!

Нямам нищо в против цигани, турци, арменци, та ако щеш и марсианци живеещи редом с мен, стига те да спазват същите правила и порядки които спазвам и аз.

Не ги ли спазват, то в никакъв случай не могат да разчитат на каквато и да е форма на подкрепа и състрадание от моя страна.

Нито те, нито който и да е!

И последно за циганите - познавам цигани трудолюбиви, които са постигнали нещо в живота!
Не съдете за стадото по най-вироглавите му овце и недейте да отсичате лесно с ръка, в плен на стереотипа.

Написаният постинг важи с еднаква сила за всички граждани в тази държава.

По една много проста причина, аз ще направя всичко по силите си, за да живея в държавата в която искам , такава каквато я виждам в идеалите на Левски и другите ни будители.
цитирай
25. borsi - Всеки трябва да спазва правилата в ...
08.09.2009 19:59
Всеки трябва да спазва правилата в тази държава. Не може на циганите да се позволяват повече неща отколкото на мен!
цитирай
26. lubima - Проблема desperadomikaela не е в ...
08.09.2009 19:59
Проблема desperadomikaela не е в това, че има цигани!!Факт!има ги навсякъде по света....проблема е , че както точно е казал valsodar тяхните безобразия се толерират от партии и партийки!За тях няма закон....а онтосно това дали пътувам...да!Често ми се налага....и какво виждам по селата ли.....бедни села....порутени постройки...необработваеми земи, мизерия...и знаеш ли защо?Защото жителите по селата са предимно.....цигани!!!а най-грозните гледки за всеки град...български или не ....са гетата!!!!
цитирай
27. rpatel - Абсолютно съм съгласна с всичко ...
08.09.2009 20:11
Абсолютно съм съгласна с всичко написано! Баба ми живее близо до едно от столичните гета, честно, писнало ми е всеки път като й ходя на гости да се страхувам да измина 100 ната метра от спирката до блока. Няма да споменавам на какви "комплименти" съм се наслушала. А и да са само подвикванията, вечер си е направо страшно. Стискаш си чантата като за последно и се молиш да не налетиш на пияни цигани, че тогава няма да се разминеш само в подвикване. :-( Как живеят тия хора в тоя квартал не ми е ясно! Всъщност знам, баба ми не смее да се прибира сама вечер и ако закъснее или се обажда на вуйчо ми да я посрещне на спирката или остава да спи у мама. Но това е само едната страна на проблема. Другата са животните. И аз обичам животните, обаче не мисля, че е редно да гледаш прасета (!!!), в центъра на София и то на метри от детска градина. А за вонята, която се носи от тези прасета през лятото и за помиите, които се изливат ежедневно във Владайската река няма и да говоря... изобщо не смятам, че в центъра на София има място за подобни гета. И ако обитателите им държат да живеят в града, трябва малко от малко да се научат да спазват правилата. А ако не им изнася и държат да си гледат животните, ами моля, пустеещи села има достатъчно! Обаче там ще трябва не само да си плащат тока, но и да работят, а не да разчитат да пооберат някой разсеян пътник в 72. А явно на тях така им е по-лесно. Да пребъркват чуждите чанти и после да искат помощи, че и да плачат, че са дискриминирани! Е, ако това да не си плащаш тока е дискриминация и аз искам!
цитирай
28. valsodar - Гледам, че има и мнения за гражданска война?
08.09.2009 20:12
И хич не съм и учуден от тях.
Нека сега да отдадем минута мълчание пред несъстоялият се план на Ахмед Доган за връщане във властта, съгласно намеренията му.
Жалко Соколе, тоя път ще удариш на камък!

Само ще припомня една поговорка, която явно в Турция се не знае - Който нож вади, от нож умира!
цитирай
29. анонимен - levski
08.09.2009 20:15
ta da pomislim za levski... adjeba mnogo li ste sigurni za negoviat proizhod...zastoto razpolagame s dokumenti koito potvargdavat ce itoi ne cist bulgarin ima diado ot cigansgi proizhod...e i,
цитирай
30. valsodar - Е и какво?
08.09.2009 20:20
Да повторя ли отново, че законите правят държавата?

Ако ще и от Марс да е дошъл Левски, за мен това не е от значение, а примерът който ни е дал чрез живота, идеите и делата си.

За мен, той е много по-достоен за пантеона на светците ни от който и да е било друг преди него, поради завета който ни е дал.

Знаеш ли кой е той или... в ромските учебници по история не пише за това?
цитирай
31. анонимен - mai pozabravihte
08.09.2009 20:23
ako ima oste problemi s nai bednite sloeve na tova obsesvto naistina ste se stigne do eskalacia,naprejenie...ne si igraite s ogin...ste vi stane strasnicko
цитирай
32. valsodar - Страшно за кого?
08.09.2009 20:31
Я изплюй докрай камъчето, не се притеснявай!
Интересно ми е да разбера, как точно ще стане страшно за държавата ни, след като започнат да се прилагат законите в нея към всичките й граждани?!

Кажи, че то тука и други хора ще те прочетат!

Какво ще се случи, а?
цитирай
33. анонимен - za geroia...
08.09.2009 20:32
ot vsicki romi-vecna pamet i poklon pred geroia-v.levski...koito e probudil tapacite bulg.i koito za blagodarnost sa go predali na turcite ivposledstvie-obesen....sram,sram,sram...
цитирай
34. анонимен - UFO
08.09.2009 20:33
Анонимните атакисти са застанали като менти-провокатори и плашат гаргите с цигански погроми, палежи и прочее... Смешни сте! :-))

Ходете бийте циганите като сте толкова окумуш. Ама после като стане белята ще ги лежите. Я в софийския, я някъде другаде. Години самота за осмисляне на постъпката, кой съм аз и къде сгреших.
цитирай
35. valsodar - Ти кажи за бунта!
08.09.2009 20:36
Я направо си кажи, колко ще плати Евророма с парите на Доган и турското разузнаване за дестабилизацията на държавата ни.

Интересно ми е да разбера, на колко наистина ни е оценена държавата, от тези които държаха Доган да безчинства до сега?

За фондациите на уахабитите финансирали ДПС няма да те питам, там други хора си работят по въпроса.
цитирай
36. анонимен - umnata kukuvci
08.09.2009 20:37
haide spete spokoino...i umnata
цитирай
37. valsodar - Нещо си глътна езичето?
08.09.2009 20:40
Що се уплаши така?
Таман да се вържа сериозно на заплахите за гражданска война - любимият коз, с който надцакваше Доган - а сега какво?

Май нещо, тоя път няма да му се отвори парашута на Сопола?
цитирай
38. ploudinperper - Използвай правилно българския език -
08.09.2009 20:41

Казва се разрушаване на незаконно построените бараки край Бургас,
а не "разрушаването на ромските бараки в Бургас".

Това твоето си е чист расизъм, а не отстояване на законността и справедливостта!

Не пораснахте ли вече?
цитирай
39. desperadomikaela - Хайде на да не му бъркаме на Левски, в душата
08.09.2009 20:47
Не съм чул да е казал нещо лошо за циганите. Не го бъркайте с Хитлер.
цитирай
40. valsodar - И аз не съм чул!
08.09.2009 20:51
Точно по тази и причина говоря за интеграцията им в обществото ни, а не за прогонването им в концлагери или резервати?

Схващаш ли разликата?
За едното се иска диктатура, а за другото законова държава!
цитирай
41. vmir - 12. haralanov,
08.09.2009 21:15
haralanov написа:
С това ,,точка по въпроса,, сякаш се връщаш във времето на Тодор Живков.Налагаме правила насила.Това е мисълта ми.Дори и в Щатите и до ден днешен има индианци,които не искат да живеят цивилизовано и предпочитат резервата.Защо не се остави на циганите избор,поне на резерват и неприкосновеност..?


,,Точка по въпроса,, си е точка по въпроса – край на безкрайното тюхкане, вайкане и пишманене, а не нещо, което може да значи всичко и нищо, защото Партията е непогрешима. Няма място за комплекси за демократична непълноценност, защото изборът е гарантиран в рамките на закона, а който избира да живее извън закона, сам избира да се лиши от личната защитата, която му дава той и ще трябва да се задоволи със защитата, която ще му се осигури като на живо същество, но не и като на страна в обществения договор за съществуване в рамките на държавата.

Ако законът се спазва и прилага еднакво за всички, голяма част от циганите сами ще предпочетат да бъдат пратени да живеят в резервати, а ние ще им осигурим тази възможност, вместо да си въобразяваме, че между нас ще се чувстват по-добре. (Те ще предпочитат да живеят с нас докато не плащат ток, вода и градски транспорт, докато имат безнаказан достъп до дворовете и мазите ни и докато биват оставяни да съсипват или крадат на воля, без да им се търси сметка за това) Друга част от циганите ще напредне бързо в цивилизоването си, защото няма да бъде дърпана назад от инертната маса, нито ще бъде забърквана в бизнесите на циганските “правозащитници”.
цитирай
42. анонимен - Махарбадубърче
08.09.2009 21:20
Подкрепям написаното до голяма степен.

Моите прабаба и прадядо са живяли цял живот на село без ток и с вода от кладенец. Да не говорим, че по времето на световните войни е било такъв глад, че са яли листа. И въпреки това на снимки си личи, че къщата им е била чиста, пазена, поддържана. Имали са посято домати и са гледали прасе. От двамата никой не е работел нищо друго освен селскостопанска работа.

Идеята ми е, че ромите, ако наистина са толкова заслужили нашето уважение, могат да го покажат чрез работа(но не само някои роми, които работят по строежите - и все пак браво на тях!) в селското стопанство - тези, които сега им разрушиха къщите спокойно могат да се заселят в някое изоставено селце, да си гледат животни, да сеят и да си жънат и все пак ще си получават помощите и ще могат да си позволяват и различни видове храна и тнт. А ако успеят да отглеждат достатъчно, че да го продават на изкупвачи могат да си осигурят пари за ток, вода и тнт.

И, за да не ме обвините в расизъм, ще кажа, че подкрепям всички роми, които живеят като хора в тази държава.

Законите са за всички български граждани.
цитирай
43. mitternacht - ммм
08.09.2009 21:52
и аз гледах клипа http://www.dnes.bg/reportaj/2009/09/08/za-edno-kebapche-i-za-edna-bira-ne-se-prodavaite.77435
мислех и да правя постинг, ама ме домързя :)
То е лесно и бързо за коментар-браво на ченгетата и на управата, че е решила в крайна сметка да направи нещо според закона.Като по чудо.Защо ли ми изглежда твърде добре да е истина?Само да не вземат да им построят някакви нови жилища за тия...
А пък.... ако беше като по времето на чичо Ади, щеше да е по-бързо, ефикасно, лесно и прочее... няма да реве оня, че ще вземали те властта.
Просто навлизат части на SA (или SS) в ма'алата и бой с палките по главата и товарене на камионите.Пък и никой няма да смее да прави проблеми после на законната власт.Както и да строи незаконни гета, да не плаща данъци и да тормози обикновения народ.

Всъщност, нещо подобно е било наистина, когато определена прослойка е живяла в палати, направени, построени от далавери, а обикновения и честен човечец е живял в мизерия (преди Германия да се оправи достатъчно).Но това е друга история...
цитирай
44. анонимен - Циганите
08.09.2009 22:21
на Сатурн ;)
цитирай
45. prado - Тези, на които сега им бутнаха къ...
08.09.2009 22:47
Тези, на които сега им бутнаха къщичките, няма да отидат в планината или в друга държава - ще останат тук оскотели и озверели и ще вършат 5 пъти повече престъпления - ако не можеш да помогнеш, не влошавай положението....
Накрая някой ще бутне последния камък и лавината ще тръгне, не може пружината да я натягаш безкрайно
цитирай
46. анонимен - да, но
08.09.2009 23:41
prado написа:
Тези, на които сега им бутнаха къщичките, няма да отидат в планината или в друга държава - ще останат тук оскотели и озверели и ще вършат 5 пъти повече престъпления - ако не можеш да помогнеш, не влошавай положението....
Накрая някой ще бутне последния камък и лавината ще тръгне, не може пружината да я натягаш безкрайно



Вярно е и все пак законите трябва да са валидни за всички. Не е възможно циганията да процъфтява вечно.
цитирай
47. prado - А за сарая на Доган и мутренските ...
08.09.2009 23:50
А за сарая на Доган и мутренските хотели по планини и моря що не рипаме да ги емне багера?Нали сме за за буквата на закона?
Да, признавам върховенството на закона, да -незнанието на закона не отменя неговото действие, но къде тука се вижда изхода от това положение - абе вие колко цигански къщи знаете ,че има законни ? Я има 1,2 процента - е , ако ги избутаме , за да спазим закона, какво ще се получи? И да не стане гражданска война, ада под небето ни е сигурен( то и сега си е малко напрегнато с чести престрелки на бандитско равнище, ако не гръмне бомба)
цитирай
48. анонимен - муспи
09.09.2009 04:01
Можете ли да си представите какви дискусии ще се водят когато циганите станат болшинство и изповядват ислям! Ще има ли въобще останал жив българин?
цитирай
49. whitelord - Подкрепа
09.09.2009 04:09
Тотално подкрепям valsodar. А..и да не съм чул "бунтове","войни" и прочие ...Това е България !
цитирай
50. baletlnetpepas - Надявам се същата строгост
09.09.2009 06:33
да се прилага и към българите когато стане въпрос да бъдат спирани и проверявани от полицията, изправяни пред съд и получаване на ефективна, а не условна присъда.
цитирай
51. анонимен - Stiga veche rasizam
09.09.2009 08:58
Nie sme ot indoevropeyskata rasa i sme bratya s ciganite, ta si i prilichame s tyah. Edin anglichanin ne moje da ni razlichi ot ciganite dokato rusnaci, polyaci, skandinavci sa si savsem drugi po vid.
цитирай
52. valsodar - Хахаххаа, чети история човече -чети!
09.09.2009 09:51
От думите ти си личи, че и хал-хабер си нямаш от история!

Смешко! :)))
цитирай
53. анонимен - защо се говори за расизъм
09.09.2009 10:01
събарянето на "сградите"в Горно Езерово не е расизъм.Освен,че са незаконни,те са и опасни за обитаване.Нито една от тях не е построена по правилата за строителство,за конструкция,за инсталации.Утре ако стане земетресение и започнат да падат,пак държавата ще е виновна и пак ще търсят помощи,компенсации,детски и други.Има работа достатъчно,може да не е добре платена,но то е според знанията и уменията.Освен джебчийство от ранна детска възраст,те не искат да усвояват друго "можене".Не искат да ходят на училище, а то е безплатно.Те не искат да правят нищо,свързано с усилие.Затова са на този хал и им ядем попарата всички.Не ги мразя,но като се кача в автобуса,тичам да си дупча билет имен ме проверяват,а тях - не ,защото просто се знае,че нямат билет.И непрекъснато пътуват,пътуват.За къде?За да преджобят някого.Кого от тях наказаха за пребития,с нищо невиновен професор в "Илинден".Докога така и къде е тук расизма.?
цитирай
54. анонимен - valsodar, поздрави за постинга!
09.09.2009 11:25
Напълно съм съгласна с всичко, което си написал и в постинга и в коментарите! Има расизъм към българите и са виновни всички партии за това. Има закони и правила, които трябва да се спазват от всички. Има образование, което е задължително. Но трябва да се търси и наказателна отговорност на тези, което не изпращат децата си на училище, не им дават да учат или ги пращат на улицата да просят. И то не условни присъди и висящи дела, а ефективно наказание от повече години. Иначе при тази неграмотност и оскотяване не виждам как ще се интегрират. И отново трябва да се подчертае, че има цигани и цигани. Виждала съм и работливи между тях, а и когато се отнасяш без предубеждение, са много лоялни. Няма държавна политика за тях. Още веднъж поздрави!
цитирай
55. анонимен - Xfire
09.09.2009 12:33
Винаги има алтернатива, стига някой да я потърси. След като циганите не спазват обществените норми, след като масово и ежедневно нарушават обществения ред по всички възможни начини, след като се самоидентифицират като отделен етнос: Има много изоставени села, прави им се по една земеделска кооперация или както там се нарича и се принуждават да работят и да усетят какво значи да се размърдаш, за да ядеш. И до няколко години исках, но нямах собствен апартамент, но ми се наложи да се потрудя нали? А можех да порева пред общината или в социалните. Ама на мен щяха да ми кажат: Аааа, бива ли, здраво, право момиче...Горките циганори...Разграничавам казаното за тези от тях, които работят и живеят като нормални хора, има и такива. И кой е казал, че варненските цигани трябва да живеят във Варна, след като тук могат да се издържат само от кражби и просия, няма работа за тях в големите градове, много добре се знае това. Не ме е яд на циганите, а на нашите мазни управници, които се мъчат с евтин популизъм да хвърлят прах в очите на хората от години.
цитирай
56. gothic - Ето това излиза
09.09.2009 13:32
като набереш в Гугъл "блок 20 Ямбол"

http://photo-forum.net/en/index.php?APP_ACTION=GALLERY_IMAGE&IMAGE_ID=978396

Нека привържениците на теорията за расизма, най-вече desperadomikaela и анонимния "бунтовник" да хвърлят едно око. Не ида реч за расизъм, а за ей това, което е на снимката!!!
цитирай
57. lado - Винаги има алтернатива, стига н...
09.09.2009 13:33
анонимен написа:
Винаги има алтернатива, стига някой да я потърси. След като циганите не спазват обществените норми, след като масово и ежедневно нарушават обществения ред по всички възможни начини, след като се самоидентифицират като отделен етнос: Има много изоставени села, прави им се по една земеделска кооперация или както там се нарича и се принуждават да работят и да усетят какво значи да се размърдаш, за да ядеш. И до няколко години исках, но нямах собствен апартамент, но ми се наложи да се потрудя нали? А можех да порева пред общината или в социалните. Ама на мен щяха да ми кажат: Аааа, бива ли, здраво, право момиче...Горките циганори...Разграничавам казаното за тези от тях, които работят и живеят като нормални хора, има и такива. И кой е казал, че варненските цигани трябва да живеят във Варна, след като тук могат да се издържат само от кражби и просия, няма работа за тях в големите градове, много добре се знае това. Не ме е яд на циганите, а на нашите мазни управници, които се мъчат с евтин популизъм да хвърлят прах в очите на хората от години.

Това е моя теза от години, дали не се познаваме ?
Чиста утопия, но можем да си помечтаем? Поздрави!
цитирай
58. lado - Най - отчаяно се защитават живот...
09.09.2009 13:55
Най - отчаяно се защитават животните, натикани в място без изход, същото и при хората, наблюдението ми важи и за циганите .
Четете и препрочитайте Стайнбек - "Гроздовете на гнева" - белите също могат да оскотеят ......
цитирай
59. анонимен - Уважаеми valsodar!
09.09.2009 15:29
В блога Ви тези дни се пише най-новата история!
Поздравления!
Освен откритието за етническия корен на Васил Кунчев /наричан Левски/, със срам установих и невежеството си по значимия въпрос за расовата принадлежност на германските народи.Поръди вродената си ниска възприемчивост не схванах каква е, но разбрах, че определено не е индоевропейска.
И всичко това, уважаеми, само за да се защити идеята да си живеем, както до сега.Щото предлагаш нещо нечувано - да започнем да спазваме законите!Всички!
А на нас ни е по-хубаво тъй - правим си оглушки за дерибействата на малцинствата, за да си дерибействаме и ние - както си знаем!
Уви, малко са хората, готови да живеят по правилата на обществения договор!Всички искат, но малко го правят - заранта четох страхотен пост по въпроса.На що ли, нямаше коментатори?По лесно е да плашиш с цигански терор, отколкото да отговориш директно на въпроса - живееш ли по законите на обществото?
Законите - нравите и обичаите са нещо лично!
Хубав ден!
цитирай
60. valsodar - :) - тука по това, нямам коментар! Евала на бургаският кмет!
09.09.2009 15:56
Фондация „Романи Бахт” изпрати днес декларация до Кмета на Община Бургас Димитър Николов. В нея се призовава градоначалникът в еднодневен срок да осигури подслон на ромите, обитавали незаконните постройки в „Горно Езерово”.

От текста още става ясно, че по случая в „Горно Езерово” и „Меден рудник” е задействана процедура в Организацията на Обединените Нации, която ще претърпи развитие, ако не бъдат осигурени жилища за ромите.

Фондация „Романи Бахт” е с адрес кв. „Факултета” в София. В декларацията още се казва, че със събарянето на постройките се нарушава правото на неприкосновеност на личния живот на човека на дискриминационна основа.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов заяви, че Община Бургас е информирала нееднократно в рамките на две години живеещите в незаконните постройки за предстоящото събаряне и възможностите тези, които отговарят на условията да кандидатстват за общински жилища. През този период никой от жителите на „Горно Езерово” не е предприел такива действия.

Позицията на Община Бургас е, че законите важат за всички, независимо от етнос, социален и финансов статус и че няма как да бъдат осигурени жилища за хора, които не отговарят на условията, за сметка на тези, които от години чакат за общински жилища и не са нарушили законите.
цитирай
61. анонимен - Копирал съм едно мнение
10.09.2009 20:09

Министър-премиерът на Австралия Джон Хауард
На мюсюлманите, които искат да живеят според законите на ислямския шариат, в сряда беше казано да се махат от Австралия, след като правителството насочи вниманието си към радикалите в опит да предотврати потенциални терористични атаки. Освен това Хауард разгневи някои австралийски мюсюлмани, като каза, че подкрепя идеята шпионските агенции да следят джамиите в страната. Цитат: „ИМИГРАНТИТЕ, А НЕ АВСТРАЛИЙЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Уморих се тази страна да се притеснява дали не обиждаме някой отделен човек или неговата култура. След терористичните атаки в Бали преживяхме възход в патриотизма на мнозинството австралийци. Тази култура се развива в продължение на два века борби, опити и победи от милиони мъже и жени, които са търсили свободата. Ние говорим предимно АНГЛИЙСКИ, а не испански, ливански, арабски, китайски, японски, руски или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика! Повечето австралийци вярват в Бог. Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт, защото християните – мъже и жени – въз основа на християнски принципи са основали тази страна и това е ясно документирано. Със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура. Ние ще приемем вашите вярвания и няма да питаме защо. Всичко, което искаме, е вие да приемете нашите и да живеете в хармония и мирно съжителство с нас. Това е НАШАТА СТРАНА, НАШАТА ЗЕМЯ и НАШИЯТ СТИЛ НА ЖИВОТ и ние ще ви дадем всяка възможност да се наслаждавате на всичко това. След като обаче приключите с оплакванията, хленченето и боричкането за ЕДНО ЗНАМЕ, ЕДНА КЛЕТВА, нашите християнски вярвания или начина ни на живот, ви насърчавам настоятелно да се възползвате от една друга велика австралийска свобода: ПРАВОТО ДА НАПУСНЕТЕ СТРАНАТА. Ако не сте щастливи тук, ВЪРВЕТЕ СИ. Не сме ви принуждавали да идвате тук. Вие сте помолили да бъдете тук. Затова приемете страната, която ВИЕ сте приели!“
цитирай
62. анонимен - Блог "Терджиман", сайт И.УА, Украина, Симферополь.
11.09.2009 23:06
))) Плохи у вас дела, как и в Крыму, даже похуже.
В Симферополе было лет этак 10 назад много цыган-лули из Таджикистана. Потом они куда-то исчезли. Может, к вам отправились. Во всяком случае, наши СМИ "не заметили" транзитёров. Прошу, если вам не трудно, давайте ссылки на информативные сайты, где статистика, хронология и т.п. Очень интересно, читаю ваш интернет. Через недели три разговорюсь на болгарском (хотя здесь очень богатая лексика! даже нет многого в словаре: по контексту догадываюсь и выписываю) Всего хорошего!
цитирай
63. valsodar - Не знам как е в Крим, но виждам че к...
12.09.2009 10:15
Не знам как е в Крим, но виждам че където няма закони - има проблеми.

Или по-точно казано, прекалената свободия е във вреда на всички.

Хареса ми изявлението на австралийците с прямотата си и да - хората са напълно прави за себе си.

След като си в чужда къща е естествено да се съобразяваш с правилата на домакина. И ако не ти харесват - напускаш.

Простичко е , но... нещо много криво и погрешно се тълкува думичката Демокрация.

Често се бърка с Беззаконие, Хаос и Слободия.
А демокрация е, да живееш така, че да не пречиш съзнателно на другите и твоето благоденствие да не се гради на тяхното нещастие.

цитирай
64. анонимен - mrazete ciganite be mrazete gi
17.11.2009 18:26
bez znachenie malki golemi i kvito i da sa ciganina si ostava ciganin vadili sa mi nqkolko puti noj vinagi cigani dvata puti si gi prebihme kato kucheta i shte produljavame da gi biem shtoto se narichame BULGARI i se namirame v BULGARIA mn ste prosti si4ki kvi sa tiq raoti da im se usiguri nachin na jivot ,, nqma takiva filmi koito iska go postiga v plovdiv nali im napraiha kushti po hubavi ot na bulgari i kvo .. usraha si4ko za 2 sedmici zatova sme na toq hal zaradi mekoshavi hora kato teq deto sa na mnenie che i te sa hora i trqbva da im se osigorqva vsi4ko ot na bulgarite djoba koito ima neshto protiv tva _)_ e shiban ciganin !!!!
цитирай
65. анонимен - ubivane na cigani
24.09.2010 21:34
HAIDE DA UBIIME MIKROBITE V DARJAVATA HAIDE DA ZAPAZIM BALGAARIA MRAZQ CIGANITE OT DANOTO NA DUSHATA SI
цитирай
66. анонимен - David Jon
15.12.2010 23:07
iskam da iskaja mnenie 4e ciganite sa nai dolnite hora za men i sveta bi bil po dobre bes tqh koi mislite 4e rasprostranil malki deca da pushat da pravqt sexs ciganite se jenqt maloletni i taka davat primer i na drugite deca porosto zamen nqma duma s koqto da gi upisha na nali nashte politici sa taka da kaja cigani i ne deistvat po vaprosa balgariq shtesi ustane s1shtat drjava dam za ciganite edvali nqkoi shte pro4ete i tova saobshtenie
цитирай
67. pollypetkova - Думи, думи, думи. . . . Докато само си ...
14.01.2011 02:29
Думи,думи,думи....
Докато само си приказваме нищо няма да се промени.
Нужни са действия.Като тези в Бургас.
Всички са равни пред закона,но явно някой са по равни.
Докато не се промени начина на мислене на хората,положението ще си е същото. Че и по зле ще става....
цитирай
68. анонимен - sex animal dog
13.09.2011 15:28
Real nice ! Many thanks !
цитирай
69. анонимен - hot hairy cunts
22.09.2011 13:28
great post, I am interesting in it!
цитирай
70. анонимен - sex perawan com
24.09.2011 21:01
Thank you!!!! 1000 times!!!
цитирай
71. анонимен - ....
29.10.2012 10:06
Циганите са си цигани. Откъде накъде да се интегрират в общество, чиито порядки са противоположни на техните?
Самите българи все повече и повече страдат от "европейските" порядки. Като на вас ви е гадно, защо и на тях да им е гадно. Лично аз смятам циганите за много по-човечни от не-циганите в България. Това е най-важно. На всичко останало: закони, правила, етикет, простотии, глупости - майната му.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7410097
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив