Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2009 10:19 - Изберете Българското или... изберете Качественото?!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 850 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 02.10.2009 10:22


С години подред робувахме на криворазбраният си патриотизъм и купувахме некачествени български стоки за да подпомогнем родната си икономика, отвръщайки на китайският удар.
 Сега, след почти две десетилетия, от българската икономика няма и следа, а китайската е водеща в света.
 Къде е причинате и не се ли крие тя в протекциите над една нискокачествена продукция, единствено в името на псевдо-патриотизма на купувача?
 С какво стимулирахме родните производители да оптимизират производството си и да подобрят качеството на произвежданата продукция?!
 С факта, че купувахме некачествените им стоки от едната нотка на носталгия по времето, когато на пазара властваше единствено социндустрията ли?

 Не става така, не се получава по този начин!
Защо да стимулирам развитието на фирма генерираща нискокачествена продукция, чрез закупуването на продукта й, когато в същият момент има далеч по-висококачествена продукция на конкурентна цена?
 И не се ли крие точно в това отговорността на потребителя, спрямо предлаганите му стоки на пазара?
 Да избере най-доброто за цената, която е готов да плати, наместо да купува некачествени стоки с цел подпомагане на една мутро-икономика, нехаеща за качество, модерни технологии, оптимизация на работният процес и професионална квалификация на кадрите си?!

 Спрях да купувам български стоки.
Спрях, за да накарам по този начин, родните ни производители да се стремят да догонят световните стандарти за качество! За да им помогна да осъзнаят простичкият факт, че на пазара няма пол, раса, националност и вяра, а единствено съизмеримост между цена и качество на продукта.
 Като под качество се разбират много неща, които е крайно време да проумеят.
 И патриотизмът който нося в мен, не ми позволява да поощрявам най-лошите възможни тенденции за развитието на икономиката ни, като купувам некачествени стоки, единствено в името на рахатлъка на някоя мутра, нямаща си и грам понятие от икономика и производство.
 По-добре ще е за всички ни подобни фирми да фалират до една, за да се даде път на тези, които ще могат да ни преведат в бъдещето си и отново да заслужим името си пред света на работлив, умен и съобразителен народ.

 А докато това се случи, до тогава аз ще предпочитам качественото и ще се надявам да е българско!



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Прав си,
02.10.2009 10:32
времето на Стамболовисткия протекционизъмотдавна мина, пък и сега нещата са доста по-изкривени от тогава. От избора на българското днес резултата е единствено, че улиците се напълниха с А8-ци и Q7-ци и полите на Витоша - с бетонни чудовища. Това са единствените интереси на национално отговорния бизнес засега....
цитирай
2. анонимен - Водещото при една покупка наистина трябва да е качеството.
05.10.2009 11:46
И грам патриотизъм няма в това да се купуват нискокачествени стоки, само защото били произведени от "бизнесмени" с български паспорти.
Иначе с удовоствие купувам и избирам българското пред чуждото, стига да е по-качествено или равностойно с другото.
цитирай
3. анонимен - Бобса
29.05.2011 15:15
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=204653652909050&id=106635916094689
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7395797
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив