Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2009 10:14 - Черен ли е Черни?
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1052 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 09.10.2009 11:47


 За една голяма част от нашите "Общественици", появата на чешкият художник Давид Черни в България е постъпка недостойна и обидна за страната ни.
 В тази същата страна, в която от близо четвърт век ни убеждават, че всеки е свободен да изразява идеите и мислите си, без да бъде преследван за това.
 И отношението ни към чуждите идеи показва единствено до колко сме склонни да уважим и чуждата гледна точка.
 Дори и тя да е унизителна за нас, показвайки ни в тази светлина пред света, която от криворабран патриотизъм под натиска на медиите сме приели за обидна.
 От къде започна всичко?
От късното събуждане на един народ за ценностите на демокрацията или от неговата инертност в мисленето и робуване на пропагандни клишета?
 - Не сме народ, а мърша! - думи казани не от човек мразещ Бъгария и българите, а от най-видните ни поети, родолюбци и борец за национално освобождение.
 Думи срамещи ни пред света, но чудно защо, думи приети с чувство за национална гордост, за разлика от позиция сродна и подобна на нея.
 Един трезв и реалистичен взор към нашето израстване като държавност за последните две десетилетия, оприличимо единствено на турски кенеф.
 Турски, поради намесата на Турция във вътрешните ни работи, чрез протежето си ДПС и кенеф поради лайнарщините свършени от политическият ни елит в името на личното му облагодетелстване.
 Всеки ден излизат все по-нови и все по-ужасяващи разкрития, за все по скандални и мерзки прояви, на който англоговорящите си им казват простичко... лайна.
 Държавата ни е осрана от хоризонт до хоризонт във всяко едно отношение, а ние се самоубеждаваме, как не ни мирише на кенеф и как това всъщност е аромата на промяната?
 И?!
Появява се един човек, който ясно заявява, какво вижда у нас.
Позволяващ си да нарече нещата с истинските им имена.
И не само ги нарича, но и ги показва пред цяла Европа.

Каква е нашата реакция?
Абсолютно посрана!

Наместо да бъде подкрепен, с признанието, че - Да, нещата у нас, наистнина не са както трябва, имаме турска етническа партия, преяла с власт и посрала всичките ни национални идали с присъствието си в политиката ни - не, наместо това целокупната ни "общественост" в едно с "Интелектуалци" , "блогъри" , "политици" и "хора с будна гражданска позиция" скочиха в свещен кръстоносен поход, срещу този осмелил се да каже, че Царят е гол!

 Е, как да вярва човек в бъдещето на тази страна, щом слепци трябва да я водят в пътят й напред?!
 



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pontis - Наистина, все повече се размирисва ... в тоя кенеф...
09.10.2009 10:18
:)
цитирай
2. gothic - Точно
09.10.2009 10:47
постъпката на пловдивския кмет затвърждава мнението че сме кенеф - турски кенеф, непочистван откакто е построен....
цитирай
3. анонимен - Xfire
09.10.2009 13:16
Знаете ли какво е "самоизпълняващо се пророчество"? Детски психолози направили експеримент - в клас А на учениците им било повтаряно колко са тъпи и неподготвени и как всички няма да си вземат годишния изпит, в клас Б на ученици със същия IQ и успех им било повтаряно, че те са много умни деца и ще се справят. Е, не помня и не ми се проверяват точните проценти, но децата от клас Б се справили много по-добре на изпита.
Нещо подобно става и с обществото - докато говорехме, че мутрите са тъпи и се смеехме на вицовете за тях те ставаха все повече, същото за чалга звездите, за плеймейтките, за корумпираните полицаи и крадливите политици, подмазвачите журналисти и т.н и т.н. Докато говорим, констатирайки с факти или просто емоционално изливаме гнева си, че България и българите са **** /какъвто негативен епитет си изберете/ ние само затвърждаваме мисловната схема, че е така, докато тя не се превърне в обществена норма.
А колко ще са лудите, които няма да крадат, лъжат или хвърлят боклук в едно общество, в което това е неписана норма.
Мечтая си да видя един блог, който има дарбата да опише и анализира доброто и злото, 2 в 1, както е в действителност, защото навсякъде се говори само за негативните неща, а това не вдъхва надежда у никого, нито го кара да се държи по-добре. Защото да виждаш само страшните,негативните, нелоялните, незаконните други явления и от време на време да въздишаш колко е красива природата, в никакъв случай не е обективно възприемане на действителността.

Пфф, много дълго, но не успях да го кажа по-накратко, sry :)
цитирай
4. анонимен - Radoslav mislq ,4e poziciqta ti ne e pravilna
09.10.2009 15:32
Edno ot xobitata mi e da risyvam.Moge da se kage ,4e sym po4itatelka ,na vsi4ki vidove iskystva .Vuzxishavam se, na proizvedeniq na izkystvoto ,koito vpe4atlqvat s ka4estvoto si na izrabotka, i yseshaneto za genialno sutvorena tvorba, koqto te vduxnovqvq .Mislq ,4e tezi tvorci sa xorata, koito trqbva profesionalno da se zanimavat s iskystvo .Tvorbata ,koqto vsyshtnost ne mislq ,4e moge da se nare4e proizvedenie na iskystvoto , na tazi li4nost, pove4e kloni kato predymishlena obida na zql narod, i e nedypostimo da se suglasqvame s obidi ot takuv tip .Zashoto vupreki vsi4ko bulgarskiq narod i po- princip, vsi4ki narodi ,zaslygavat yvagenie.Mislq si ,4e trqbva da nay4i pove4e za BG istoriqta, za da razbere kolko veliki li4nosti ima Bulgariq.I zadulgitelno da se izvini na bulgarskiq narod.Preporu4itelno e da ne se zanimava pove4e s iskystvi ,zashoto iskystvoto my ne e nito art ,nito nqkakuv avangart.Vsushnost ima mnogo xora koito profesionalno se zanimavat s iskystvo, i ponqkoga se izymqvam ot texnite tvoreniq , zashoto povqrvaite mi, kolkoto i da se staraq, mi e nevuzmogno da ystanovq, kakvo vsushnost e izobrazeno . Komentara e ot Anito.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7428119
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив