Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2009 09:48 - Едно ми е свинско...
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2576 Коментари: 18 Гласове:
7

Последна промяна: 03.11.2009 13:48


 Бре-е-е, че студ!
За сто метра ходене под бръснещият вятър с прехвърчащи скрежинки между клоните на дърветата  и ми окапаха ушите!
А е само началото на Ноември.
Златна есен с морави носове, сега човек да си е нейде на топличко и в никакъв случай да не излиза навън - не е за хора.
 Свинско време си е, свинско и винско!
Да наточиш от онуй червено винце, с индигов нюанс на червеното, гъсто като кръв, плътно на вкус и с богат послевкус сбрал в себе си целият аромат и зноен пек на лятото.
 Да замезиш, да отпиеш бавна глътка, да я задържиш за кратко в устата си, за да се наслади небцето ти на богатият й вкус, да примижиш от удоволствие и все така премрежил очи, да отпиеш бавно следващата.
 А пред теб да вдига пара капамата в глинено гърненце, гъделичкащо обонянието ти с парата, която се извива от него, караща те да примлясваш в нетърпение и да човъркнеш с виличка измежду изобилието от мръвки, избирайки си най-сочната, най-вкусната и най-апетитната.
 Да олабиш колана, да се отпуснеш назад и да се не притесняваш от растежа на обиколката си в талията!
 Иде зима, да я почетем достойно и подобаващо!



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - То хубаво ама...
03.11.2009 09:55
Малко известен факт е,че в Библията е строго забранено консумацията на ,,мръсно,, свинско месо!Алкохолът-също!Тъй както си я подкарал приятелю е доста простонародничко!Дето се и вика,,Лошо няма,,!Там е работата,че има!!!Най-малкият проблем е ,,олабването на колана,, както и ,,растежа на обиколката на талията,,!Другаде,другаде е проблема...
цитирай
2. allbi - то хубаво
03.11.2009 09:55
ама гледай онова другото свинско да не те нападне :))

ехе, снощи във входа така миришеше на кисела зеле
някой беше готвил и бая позагорил - усещаше се :))
аромата на зимата
ама ние сме на гъби :)
рибаря ми домъкна бая ...
цитирай
3. valsodar - Малко известен факт е, че в Библията ...
03.11.2009 09:58
haralanov написа:
Малко известен факт е,че в Библията е строго забранено консумацията на ,,мръсно,, свинско месо!Алкохолът-също!Тъй както си я подкарал приятелю е доста простонародничко!Дето се и вика,,Лошо няма,,!Там е работата,че има!!!Най-малкият проблем е ,,олабването на колана,, както и ,,растежа на обиколката на талията,,!Другаде,другаде е проблема...


Аз за Библията в спор няма да влизам, че ми е ясно кои са я ревизирали - все хора без допирни точки с живота.

Сега съм се наточил на зимните рецепти, а излишните сантиметри в обиколката на талията се надявам да ги комперсирам с тренировките в залата

Животът ни е даден, за да се изживее пълноценно, така че когато и да дойде сетният ни час, да не съжаляваме за нищо :)
цитирай
4. gothic - Е, то нали
03.11.2009 09:59
всичко приятно е забранено, неморално или от него се пълнее, така че няма проблем. А другото свинско се оправя с порядъчни количества домашна ваксина ;)
цитирай
5. valsodar - ама гледай онова другото свинско да ...
03.11.2009 09:59
allbi написа:
ама гледай онова другото свинско да не те нападне :))

ехе, снощи във входа така миришеше на кисела зеле
някой беше готвил и бая позагорил - усещаше се :))
аромата на зимата
ама ние сме на гъби :)
рибаря ми домъкна бая ...


Онуй няма как да ме нападне - напада само тези, наумили са си, че имат време да боледуват.

Рибарят ти донесе гъбки?
Браво на него!
А какви, че и аз имам подобни мераци, за сърнели?!
Все се каня да ида на Плана, но все голям студ през уикенда.
цитирай
6. valsodar - Именно Пламене!
03.11.2009 10:01
gothic написа:
всичко приятно е забранено, неморално или от него се пълнее, така че няма проблем. А другото свинско се оправя с порядъчни количества домашна ваксина ;)

Златната мярка е в златната среда - да не се лишаваш, но и да не прекаляваш!

А кога човек си е прекалил си е видно по телешкият му поглед :)))
цитирай
7. allbi - хич не ги познавам аз
03.11.2009 10:02
не им знам имената даже
виж в блога си ги качи снощи
ако личи какви са и ако ги познаваш
казвай пък после ще му се правя на компетентна ...

да питам и за рецепта няквя, а ?
цитирай
8. valsodar - Не е зле!
03.11.2009 10:07
Аз гъбки си слагам на всичко което мога, най-си уважавам челядинките, като особено ароматни гъби - ходят на повечето гозбички и супички.
цитирай
9. allbi - ами видя ли ги
03.11.2009 10:12
http://dimasribar.blog.bg/hobi/2009/11/02/gybarsko.427974

аз викам да ги приготвя леко запържени във
фризера и после да ги слагам направо
не знам ще е добре ли така ?
хем ще ми е лесно после ...
не ми се занимава с буркани и глупости
цитирай
10. sowhat - хахаха,
03.11.2009 10:13
много отрано бре ти стана свинското :))
цитирай
11. valsodar - Бланширай, отцеждай и във фризера!
03.11.2009 10:18
Това е най-доброто решение, при което се обработват за отрицателно време, а и после са ти лесни за употреба. Просто си ги замрази в по-малки разфасовки, колкото ще са ти необходими за едно ядене.
Преди година-две целият фризер ми бе пълен така до горе с пачи крак и сърнели, никакви проблеми - качествата им се запазват много добре.

Единствено челядинката понася по-добре изсушаването, останалите едри гъби е добре да се режат на филийки преди да се сушат, но... там нещо не ми вървят технологиите :)

Браво на мъжо ти, ей това са истинските рибари - никога обратно с празни ръце!
цитирай
12. valsodar - Соу, че да легнем да мрем ли ся кат дойде зимата?
03.11.2009 10:19
Все пак и тя си има добри страни, дори и те да ни позагрозят лекинко фигурата, правейки я по-обемна :)
цитирай
13. allbi - е :))
03.11.2009 10:26
Благодаря :)
верно така ще ги направя бланширани

а той рибаря и жабешки бутчета и охлюви и орехи :))
празно нема :)
да му мисли кризата ;)

айде хубав ден
бегам да бланширам :)

и фнимавайте със свинското
в тая свинщина дето живеем ...
цитирай
14. sowhat - хахаха, нз за твоята фигура радо
03.11.2009 10:30
моята си е 6 :))
цитирай
15. valsodar - Е, Соу аз затова и лятото се повталих ...
03.11.2009 10:50
Е, Соу аз затова и лятото се повталих доста, почти достигнах фигурата си от гладните студентски години, за да имам аванс за през зимните месеци, когато килцата си растат неусетно :)))

Най-страшни са дните между Коледа и краят на именните дни от средата на Февруари - тогава се парави маратон от маса на маса.
цитирай
16. анонимен - Много апетитно!
03.11.2009 14:50
Обаче в момента съм на диета, след подобни упражнения със свинско и винско! Какво да се прави, всяко удоволствие се заплаща.
цитирай
17. emil60 - Като прочетох призива, та се сетих...
04.11.2009 09:49
за няколко бутилки "Божоле"... Бях ги забравил... А трябва да се ходи до оная изба с червения и белия "Мавруд"... Ех, ... значи...
цитирай
18. valsodar - Мда, това е едно отговорно начинание
04.11.2009 09:51
Само внимавай да не осъмнеш в избата, че и това се случва ! :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392741
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив