Постинг
03.11.2009 09:48 -
Едно ми е свинско...
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2592 Коментари: 18 Гласове:
Последна промяна: 03.11.2009 13:48
Прочетен: 2592 Коментари: 18 Гласове:
7
Последна промяна: 03.11.2009 13:48
Бре-е-е, че студ!
За сто метра ходене под бръснещият вятър с прехвърчащи скрежинки между клоните на дърветата и ми окапаха ушите!
А е само началото на Ноември.
Златна есен с морави носове, сега човек да си е нейде на топличко и в никакъв случай да не излиза навън - не е за хора.
Свинско време си е, свинско и винско!
Да наточиш от онуй червено винце, с индигов нюанс на червеното, гъсто като кръв, плътно на вкус и с богат послевкус сбрал в себе си целият аромат и зноен пек на лятото.
Да замезиш, да отпиеш бавна глътка, да я задържиш за кратко в устата си, за да се наслади небцето ти на богатият й вкус, да примижиш от удоволствие и все така премрежил очи, да отпиеш бавно следващата.
А пред теб да вдига пара капамата в глинено гърненце, гъделичкащо обонянието ти с парата, която се извива от него, караща те да примлясваш в нетърпение и да човъркнеш с виличка измежду изобилието от мръвки, избирайки си най-сочната, най-вкусната и най-апетитната.
Да олабиш колана, да се отпуснеш назад и да се не притесняваш от растежа на обиколката си в талията!
Иде зима, да я почетем достойно и подобаващо!
За сто метра ходене под бръснещият вятър с прехвърчащи скрежинки между клоните на дърветата и ми окапаха ушите!
А е само началото на Ноември.
Златна есен с морави носове, сега човек да си е нейде на топличко и в никакъв случай да не излиза навън - не е за хора.
Свинско време си е, свинско и винско!
Да наточиш от онуй червено винце, с индигов нюанс на червеното, гъсто като кръв, плътно на вкус и с богат послевкус сбрал в себе си целият аромат и зноен пек на лятото.
Да замезиш, да отпиеш бавна глътка, да я задържиш за кратко в устата си, за да се наслади небцето ти на богатият й вкус, да примижиш от удоволствие и все така премрежил очи, да отпиеш бавно следващата.
А пред теб да вдига пара капамата в глинено гърненце, гъделичкащо обонянието ти с парата, която се извива от него, караща те да примлясваш в нетърпение и да човъркнеш с виличка измежду изобилието от мръвки, избирайки си най-сочната, най-вкусната и най-апетитната.
Да олабиш колана, да се отпуснеш назад и да се не притесняваш от растежа на обиколката си в талията!
Иде зима, да я почетем достойно и подобаващо!
Малко известен факт е,че в Библията е строго забранено консумацията на ,,мръсно,, свинско месо!Алкохолът-също!Тъй както си я подкарал приятелю е доста простонародничко!Дето се и вика,,Лошо няма,,!Там е работата,че има!!!Най-малкият проблем е ,,олабването на колана,, както и ,,растежа на обиколката на талията,,!Другаде,другаде е проблема...
цитирай
2.
allbi -
то хубаво
03.11.2009 09:55
03.11.2009 09:55
ама гледай онова другото свинско да не те нападне :))
ехе, снощи във входа така миришеше на кисела зеле
някой беше готвил и бая позагорил - усещаше се :))
аромата на зимата
ама ние сме на гъби :)
рибаря ми домъкна бая ...
цитирайехе, снощи във входа така миришеше на кисела зеле
някой беше готвил и бая позагорил - усещаше се :))
аромата на зимата
ама ние сме на гъби :)
рибаря ми домъкна бая ...
haralanov написа:
Малко известен факт е,че в Библията е строго забранено консумацията на ,,мръсно,, свинско месо!Алкохолът-също!Тъй както си я подкарал приятелю е доста простонародничко!Дето се и вика,,Лошо няма,,!Там е работата,че има!!!Най-малкият проблем е ,,олабването на колана,, както и ,,растежа на обиколката на талията,,!Другаде,другаде е проблема...
Аз за Библията в спор няма да влизам, че ми е ясно кои са я ревизирали - все хора без допирни точки с живота.
Сега съм се наточил на зимните рецепти, а излишните сантиметри в обиколката на талията се надявам да ги комперсирам с тренировките в залата
Животът ни е даден, за да се изживее пълноценно, така че когато и да дойде сетният ни час, да не съжаляваме за нищо :)
всичко приятно е забранено, неморално или от него се пълнее, така че няма проблем. А другото свинско се оправя с порядъчни количества домашна ваксина ;)
цитирайallbi написа:
ама гледай онова другото свинско да не те нападне :))
ехе, снощи във входа така миришеше на кисела зеле
някой беше готвил и бая позагорил - усещаше се :))
аромата на зимата
ама ние сме на гъби :)
рибаря ми домъкна бая ...
ехе, снощи във входа така миришеше на кисела зеле
някой беше готвил и бая позагорил - усещаше се :))
аромата на зимата
ама ние сме на гъби :)
рибаря ми домъкна бая ...
Онуй няма как да ме нападне - напада само тези, наумили са си, че имат време да боледуват.
Рибарят ти донесе гъбки?
Браво на него!
А какви, че и аз имам подобни мераци, за сърнели?!
Все се каня да ида на Плана, но все голям студ през уикенда.
gothic написа:
всичко приятно е забранено, неморално или от него се пълнее, така че няма проблем. А другото свинско се оправя с порядъчни количества домашна ваксина ;)
Златната мярка е в златната среда - да не се лишаваш, но и да не прекаляваш!
А кога човек си е прекалил си е видно по телешкият му поглед :)))
7.
allbi -
хич не ги познавам аз
03.11.2009 10:02
03.11.2009 10:02
не им знам имената даже
виж в блога си ги качи снощи
ако личи какви са и ако ги познаваш
казвай пък после ще му се правя на компетентна ...
да питам и за рецепта няквя, а ?
цитирайвиж в блога си ги качи снощи
ако личи какви са и ако ги познаваш
казвай пък после ще му се правя на компетентна ...
да питам и за рецепта няквя, а ?
Аз гъбки си слагам на всичко което мога, най-си уважавам челядинките, като особено ароматни гъби - ходят на повечето гозбички и супички.
цитирай
9.
allbi -
ами видя ли ги
03.11.2009 10:12
03.11.2009 10:12
http://dimasribar.blog.bg/hobi/2009/11/02/gybarsko.427974
аз викам да ги приготвя леко запържени във
фризера и после да ги слагам направо
не знам ще е добре ли така ?
хем ще ми е лесно после ...
не ми се занимава с буркани и глупости
цитирайаз викам да ги приготвя леко запържени във
фризера и после да ги слагам направо
не знам ще е добре ли така ?
хем ще ми е лесно после ...
не ми се занимава с буркани и глупости
много отрано бре ти стана свинското :))
цитирайТова е най-доброто решение, при което се обработват за отрицателно време, а и после са ти лесни за употреба. Просто си ги замрази в по-малки разфасовки, колкото ще са ти необходими за едно ядене.
Преди година-две целият фризер ми бе пълен така до горе с пачи крак и сърнели, никакви проблеми - качествата им се запазват много добре.
Единствено челядинката понася по-добре изсушаването, останалите едри гъби е добре да се режат на филийки преди да се сушат, но... там нещо не ми вървят технологиите :)
Браво на мъжо ти, ей това са истинските рибари - никога обратно с празни ръце!
цитирайПреди година-две целият фризер ми бе пълен така до горе с пачи крак и сърнели, никакви проблеми - качествата им се запазват много добре.
Единствено челядинката понася по-добре изсушаването, останалите едри гъби е добре да се режат на филийки преди да се сушат, но... там нещо не ми вървят технологиите :)
Браво на мъжо ти, ей това са истинските рибари - никога обратно с празни ръце!
Все пак и тя си има добри страни, дори и те да ни позагрозят лекинко фигурата, правейки я по-обемна :)
цитирай
13.
allbi -
е :))
03.11.2009 10:26
03.11.2009 10:26
Благодаря :)
верно така ще ги направя бланширани
а той рибаря и жабешки бутчета и охлюви и орехи :))
празно нема :)
да му мисли кризата ;)
айде хубав ден
бегам да бланширам :)
и фнимавайте със свинското
в тая свинщина дето живеем ...
цитирайверно така ще ги направя бланширани
а той рибаря и жабешки бутчета и охлюви и орехи :))
празно нема :)
да му мисли кризата ;)
айде хубав ден
бегам да бланширам :)
и фнимавайте със свинското
в тая свинщина дето живеем ...
моята си е 6 :))
цитирайЕ, Соу аз затова и лятото се повталих доста, почти достигнах фигурата си от гладните студентски години, за да имам аванс за през зимните месеци, когато килцата си растат неусетно :)))
Най-страшни са дните между Коледа и краят на именните дни от средата на Февруари - тогава се парави маратон от маса на маса.
цитирайНай-страшни са дните между Коледа и краят на именните дни от средата на Февруари - тогава се парави маратон от маса на маса.
16.
анонимен -
Много апетитно!
03.11.2009 14:50
03.11.2009 14:50
Обаче в момента съм на диета, след подобни упражнения със свинско и винско! Какво да се прави, всяко удоволствие се заплаща.
цитирайза няколко бутилки "Божоле"... Бях ги забравил... А трябва да се ходи до оная изба с червения и белия "Мавруд"... Ех, ... значи...
цитирайСамо внимавай да не осъмнеш в избата, че и това се случва ! :)))
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 27883
Блогрол
1. най-доброто до тук
2. Овчи хроники
3. Техническо прекъсване
4. Воаяж
5. Пирин
6. Любовен демон
7. Разговори с Мефистотел
8. Адвокат на Дявола
9. Лечителят
10. Весела
11. Звезден прах
12. Horror story
13. Генетичен пират
14. Аз Пенсионерът
2. Овчи хроники
3. Техническо прекъсване
4. Воаяж
5. Пирин
6. Любовен демон
7. Разговори с Мефистотел
8. Адвокат на Дявола
9. Лечителят
10. Весела
11. Звезден прах
12. Horror story
13. Генетичен пират
14. Аз Пенсионерът