Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2009 21:04 - Некоректна Банка - Уникредит Булбанк
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3941 Коментари: 18 Гласове:
8



E, гражданско общество ли сме или сбирщина от овце, които всеки си ги стриже как намери за добре? Ще си мълчим ли пак страхливо или ще помогнем на тези, които търсят истината?
 Аз смятам да помогна.
По тази причина и публикувам в блога си следният материал, за който мисля че има основание да се прочете от максимален брой хора и по тази причина да се публикува и тук!
Здравейте потребители на този форум

преди 5 месеца, а по конкретно към края на декември 2008 година аз, Вълко Джанкардашлийски, отидох в клон на Булбанк - Златен рог в гр. София на бул. Черни връх, за да сключа договор за дебитна карта Виза Електрон - с цел да я ползвам в чужбина, а по конкретно в Италия, където не би трябвало от автомати на същата банка като се теглят пари да се взимат удръжки. Поблазнен от това предложение аз отидох във въпросната банка и конкретния клон за да сключа договор за дебитна карта Виза Електрон.

Оттук започват моите перипетии:

Като за начало мога да разкажа как ми объркаха името, после ми сбъркаха договора, а накрая се оказа, че и парите, които съм внесъл не са и в моята сметка - да ви предупредя - обслужи ме някакъв стажант, с помоща на още 2 - ма стажанти, които живо се интересуваха какво работя като IT специалист и как ние IT специалистите сме били като мухи на лайно и много сме се били навъдили и сме били кой от кой по некадърен. Да не се отклоняваме от темата. След като се разходих около 20 пъти и след като обещания срок 3 - 4 дни бе надминат няколкократно - държах в ръцете си щастлив, въпросната дебитна карта - виза Електрон.

На 13 Януари аз и моята половинка заминахме в чужбина - Италия, за едноседмичен престой в Милано и пътуване до Венеция, Лугано и до други градове свързани с историята на Италия. В джобовете си имахме приблизително 20 евро и безценната Дебитна Карта виза Електрон, която осигурява сигурност по време на пътуване - смешка. Пътуването беше организирано предварително платени самолетни билети, преспиване и храна - закуска. На следващия ден ние се качихме на автобуса за Лугано с цел да пазаруваме във Foxtown Mendrisio. За дамите ще е интересно, че намаленията там не са много големи, но пък си заслужава самия център избора е голям. В крайна сметка след дълго оглеждане аз се спрях на някакъв парцал, а приятелката ми на едно яке и отиваме на касата да плащаме. Идва нашия ред и картата не работи. Пробваме един път, втори път не става - дава грешен пин.

Няма да ви обяснявам ситуацията в подробности, но се насрах от срам дрехите вече бяха с махнати етикети и бяха върху нас - оказа се, че нямаме пари с какво да ги платим, даже нямаме пари да ядем. Насъбраха се хора нямате идея колко е унизително да ви нарекат Българи. Една от продавачките каза, че картата е подправена. Технически погледнато такава карта се оказа даже, че няма.
Както се оказа, че няма и пари. Една от продавачките се провикна тези са българи. И сякаш някои каза, че има намаление - струпаха се хора. В крайна сметка от това което разбрах се оказа, че аз съм сутеньор с наложницата си. Съжалението на хората се четееше в очите им - една жена, която общо взето говореше по-добре английски ми каза следното - тук и в Италия българите не са с особенно добър имидж - крадат, проституират, продават наркотици и че сме в черната хроника всеки ден. В крайна сметка можеха да ни арестуват, защото Уникредит Булбанк явно си печатат карти без покритие. Върнахме се в Милано разочаровани, притеснени, как ще караме следващите няколко дни и с какви пари ще живеем. Аз съм си дал парите в Уникредит Булбанк за дебитна карта а се оказа, че парите насилствено са задържани. В крайна сметка се обадих на една приятелка, на която съм и безкрайно благодарен и надали някога ще мога да я компенсирам, и я помолих да отиде до въпросния клон и да потърси директорката на клона госпожа Найденова, тъй като моите опити да се свържа с нея по телефона се оказаха безуспешни. След проведени разговори за около 800 лева роуминг от 3 различни телефона, тъй като директорката на клона ме убеждаваше, чрез моята позната, че нямам сметка в банката, че съм си объркал пина, листчето с пина от банката беше пред мен в ръката ми, убеждаваше ме че проблема не бил при тях, абе един ден разговори. Та в крайна сметка тази жена кандиса да си пусне компютъра и да види, че проблема е при тях. След което ми каза, че сметката ми била объркана, че моите пари не било много ясно къде са, и още един куп глупости, които изрича един човек, когато се намира в безизходна ситуация и когато е в неведение какв става всъщност в тази банка, ако това е изобщо банка, а не някоя пирамида за събиране на пари с цел лично облагодетелстване. тотално безхаберие, обслужвали хората стажанти, защото нямало пари за квалифицирани специалисти- не виждам всъщност каква квалификация трябва за да се препишат едни данни от лична карта върху типов договор и да се отвори сметка, но явно трябва да е нещо много по-сложно - аз съм един прост IT специалист - мрежар, хамалин неук. :-) И нямам право да се меся в работата на посветените в тайните на банковото дело.
Булбанк - Смешници.

Та в крайна сметка жената реши, че може да говори с мен по телефона лично и ме помоли да отида до банкомат и да пробвам пак - какво бе моето учудване , когато разбрах че с тази карта не мога да влезна в кабинката на банкомата, защото на вратата има четец и той не разпознава картата - тогава тя ме помоли да спра някои на улицата да го попитам дали има карта на Уникредит банка и да го помоля да отвори кабинката - за да мога да " ограбя банкомата" или да изтегля пари - искам да спомена, че аз италиански не говоря - запретнах ръкави и почнах да разпитваам по улицата хората имат ли карта на Уникредит банк - в крайна сметка дойде един полицай и ме затегли нанякъде, .... след като му се дръпнах ме пусна прегледа ми документите и ми каза следното: ще ти отворя кабинката на развален англиийски, разбрахме се горе долу. Обясних му какъв е проблема и той се посмя и аз се посмях и в крайна сметка ми каза, че имам съмнителен вид и приличам на негър. Аз му обясних, че съм бял, но той каза бял отвън - черен вътре. Както и да е негрите по улиците на Милано са често и натрапващо явление - просят пари окичват те с някакви връзчици абе много са нахални. По добре далеч от тях.

Та в крайна сметка влязох в кабинката и пак нищо не става.
Банкомата твърдо бе убеден, че аз съм мошенник и не ми даде пари.
Да ви кажа какво ми казаха от Уникредит банк в Милано по повод случката с банкомата- първо тези карти издадени в България от Уникредит булбанк не фигурират в тяхната система – затова и кабинката не може да се отваря. Второ аз като собственик на банкова сметка в Уникредит булбанк се оказа че не фигурирам в системата на Уникредит банк в Италия. Така, че дори и да искам да си изтегля парите на каса - няма да мога. Излиза, че Виза Електрон издадена в България може да се ползва само в България. Освен ако не си носите чук, тесла, пирони, тел, къртач – препоръчвам тези на известна немска фирма – много са добри. Но от Уникредит Булбанк и до ден днешен твърдят, че техните карти – дебитни се ползват в цял свят. Как, никой не знае.

Париииииииииииииииииииииии!!!!!!!!

Къде ми е евротооооо!

Няма го.

Стигнах в разговорите си с тази женадо там, че ми предложи да ми изпрати лични пари за да имам поне да ям докато се завърна в България. После да съм и ги бил върнал.

След още ден, два седене в стаята умрял от глад защото карахме и двамата на една закуска в крайна сметка получих обаждане направо от Господ -- може и да съм го сънувал - та въпросната госпожа Найденова ми звъни и ми каазва -- гггггггггсне разбрахме какъв е проблема - тази карта имала втори пин, първия бил анулиран - защото стажанта нещо бил объркал или банковата система е объркана или някъде има грешка, но не била в Уникредит Булбанк. та попитах е защо аз го нямам този втори пин. защо не съм уведомен телефоните ли ги нямате - оказа се че: имали телефонна повреда дълго време. Много дълго време, после нямало кой да ми се обади. После новата колежка била срамежлива, отново хиляди глупости за моя сметка. В крайна сметка поиграхме на тото и нацелихме пина след няколко опита. Въпрос знаете ли, че пина на картата е поверителна информация и, че само аз би тряябвало да го знам? А се оказа, че именно аз не го знам. Но пък явно в банката го занеха много добре. Нарушение на закона за защита на личните данни.
Изтеглих си парите начаса.
Освен това Банката Уникредит насилствено е задържала мой пари може би са в затруднение в следствие на финансовата криза и прибират де що падне.
Един съвет потребители на този форум, ако намерите карта на някоя банка пробвайте може и да я отключите. В тотото е истината :-).
Та да ви кажа провали ми се цялото пътуване, брах срам и пред българи и пред чужденци. На два пъти почти да ме опандизят. Стоях гладен. Нищо не видях и похарчих около 5000 лева за това пътуване. Сами си правете сметка дали са коректни от Уникредит Булбанк. След като се върнах в България няколко дни не можах да се срещна с въпросната госпожа в крайна сметка аз съм доста нахален и се добрах до недостъпната – та жената ми поиска картата обратно, тя – картата - била собственост на банката. Оказа се, че и карта нямам, но не я върнах. Единственото, което чух от директорката на клона беше съжаляваме, за получената ситуация, нямаме персонал – не е по моя вина. Аз не търся вина от конкретен човек. Аз искам някой да ме обезщети за това, че бях унижен да прося по улиците на Милано. Освен това ми каза, че няма как да докажа, че картата е имала втори пин. Защото го била изгорила пред колежките си, а те нямало да проговорят, -- може би защото ще ги уволнят предполагам.
Тръгнах да си търся правата и се оказа, че нямам права в договора си с тази банка. Хора – клиенти на тази банка проверете си договорите – в тези договори банката не поема никаква отговорност за парите ви – вие имате само едно задължение – да плащате. Едва ли доста от вас имат време да проверяват сметките си в тази банка, дали се олихвяват правилно, дали изобщо могат да ви ги въстановят при някакъв проблем.
При мене се оказа, че банката насилствено е задържала мой средства за нейна изгода- помислете дали тази банка все още има депозитите ви. Банката е доста голяма, но при буря големите дървета се чупят по-лесно от по-младите.
Потърсих помоща на юрист – и ударих на камък, повечето с които говорих бяха искрени и ми казаха, че банката налива много пари на нашия пазар и че могат да си загубят правата и повече никога да не работят това което работят. Та се оказа, че тази банка е недосегаема. Даже един човечец ми каза – по-добре да си трайкам и да пия една студена вода, щото може и случка да ми се случи.
Та в крайна сметка ми написаха една жалба и я занесох в централата на Уникредит Булбанк – първи впечатления – оказа се че нямат човек, който да си занимава с жалбите, после се оказа, че май имало, но я нямало. В крайна сметка след около 3 -4 часа се появи един младеж, който ме попита поне5 пъти дали съм сигурен, че искам да пусна жалбата, и в един момент аз го попитах защо всички ги е стар толкова много от тази институция, а той ми каза плащаме на най-добрите адвокати – драги клиенти те плащат на най- добрите адвокати за да ги пазят от вас с вашите пари. Младежа, който я прие ме убеждаваше, че най вероятно съм се объркал, че съм си сбъркал пина, абе почти успя да ме убеди, че не съм от тук, че не съм клиент на тази банка и че най –вероятно съм се объркал. След като ми прие жалбата позабрави да ми даде входящ номер та изчаках още половин час и за номер.
До тук добре. От банката ми звъннаха после няколко човека – вече ми знаеха номера. Явно в крайна сметка са видяли, че съм клиент именно на тази банка . И в един момент тишина, чакам отговор на жалбата за да мога евентуално да заведа дело. Няколко пъти ходих до централата на банката и все бяхя в обедна почивка или някой бил бременен, или отпуска абе ако някой не иска да те види – ще ти намери 10000 причини да не се видите. Два дни след като мина единия месец в който уж трябваше да ми отговорят получих писмо с меко казано смешно съдържание – от сорта на: другарко, другарко много се извинявам, че ощипах Петя по дупето, ама тя само ме закача, повече няма да правя така.
Рапорт даден, рапорт приет.

Господин Бъчваров – надявам се, че сте си с ума. Аз не отправям критика към банката, а иск да ми възстановите сумите похарчени за това пътуване и да ми заплатите унижението, което аз изпитах януари месец – не знам дали сте наясно, че не сме в средновековна Турция, че вече хората в тази държава не са РАЯ и че всеки който прави нещо в ущърб на другия трябва да си носи последствията. Пожелавам Ви искрено да се окажете в моето положение от все сърце. Освен това ще си купя домейн и ще публикувам всичко включително и вашия отговор. Който не е състоятелен. И вашите юристи явно са си го смукали от пръстите. И понеже е явно, че нямате пари ви пожелавам да идете в цирка там може да ви провърви.

Освен това където и да има форум ще пиша докато не получа ясно становище относно всичко което се случи в Италия.
Не че ви интересува всичко това – нали си взимате заплатата от вашите клиенти, това е най- важното в ежедневието на доста българи, а дали вършим нещо – има ли значение. Много се извинявам и за това, че ви притесних.

С уважение: Вълко Джанкардашлийски


Източник :http://www.forum-varna.net/forum/index.php?showtopic=553


Тагове:   УниКредит,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dorichela - Не знам дали щях да имам желазните ...
05.11.2009 21:21
Не знам дали щях да имам желазните нерви на господина... По-скоро бих взривила тъпата банка....
цитирай
2. valsodar - Е, не знам някой да е спечели срещу банка у нас
05.11.2009 21:30
Което само си говори във вреда на закони и съд у нас.

Райфайзен я глобиха с 5 милиона, но не заради гаврата с клиента й, а заради некоректната й реклама.

Това, да ти говори нещо?
Което и правителство да дойде на власт, банките са недосегаеми и над всички закони, дори и напротив - даваме им фискалният си резерв за да ги спасим от банкрут!

Нищо, то като тръгнат гладните бунтове в края на следващата година може и да му уври малко главата на дебелокожият български електорат, чакащ все месии и чудеса.
цитирай
3. dorichela - Човек срещу която и да е институция е ...
05.11.2009 21:38
Човек срещу която и да е институция е мисия невъзможна...
цитирай
4. allbi - тази банка наистина е недосегаема !!!
05.11.2009 21:40
през нея минават официално парите за паспорти към МВР !!
Децата ми са на такава възраст, едната вади за първи път карта, а каката на 18 трябваше да я смени
и от МВР таксата се превежда към въпростата банка където и комисионната била по-малка
но аз предпочетох да ги внеса в най-близката ми банка - защото и времето си е пари ...
но на вносната бележка парите отиваха към въпросната банка
та за какво тогава говорим ???
цитирай
5. valsodar - Там са и парите, които влизат при внос за мита и ддс
05.11.2009 21:42
А това са наистина колосални суми.

Да продължавам ли с догадките, как една банка придобива такива протекции?
цитирай
6. allbi - ми всеки сам ще разбере :)))
05.11.2009 21:45
това го знае всяко хлапе, нали ...
цитирай
7. bizcocho - Радо, чета и ума не ми го побира. . . За ...
05.11.2009 22:20
Радо, чета и ума не ми го побира... За резила, когато извън България се спомене българин знам, но за тоз явен чисто нашенски резил не знаех! макар че друг грозен опит имам с нашенска банка, от тук, затова преводни услуги на бг банка не ползвам. Мързи ме да пиша, че да обяснявам що за пладнешки обирджии са :)
цитирай
8. valsodar - И да ти разкажа ли краят на тази приказка?
05.11.2009 22:22
Бойко ще постигне "договореност" с банките за смъкване на лихвите.

В замяна, ще покрие загубите им с фискалният ни резерв, защото парите у населението вече свършиха - депозитите са почти два пъти по-малко от раздадените кредити, а вътреянофирмената задлъжнялост надхвърля десетократно външният ни дълг.

Банките просперират, за сметка на все по-обедняващото население, изнемогващо от колапса в икономиката ни, нямаща вече резерви да се справя с кризата, която я свари крайно неподготвена, неконкурентна, технологично остаряла.

Банките майки си прибират раздадените кредити на дъщерните си клонове, а те от своя страна обявяват фалити.

Гаранционният фонд по кредитите гръмва на третият банков фалит, хората за втори път остават без нито един лев, а работа няма.

Започват гладните бунтове, масовите размирици и ...

Да продължавам ли?
цитирай
9. marty - Същата тази велика банка
05.11.2009 22:22
през 2008 г "хапна" ТБ Биохим, с която пък работехме от далечната 1995г..
Та консолидирали се банките - ок-
ама кой да каже на клиентите на ТБ Биохим-
Отивам аз с ключ в рака да си взема банкови извлечения от касетата.
Касета - няма- преместили клона..
Успях- щото съм умна и красива.
Открих Касетата, намерих и извлеченията.
Оказа се обаче - че аз за тях съм персона нон-грата щото ми изгубили пълномощното -
при преместванията
Пълни малоумници. :(
Упълномощителите ми ги съдят в момента.
За друго.
цитирай
10. gotzageraskov - Булбанк?
05.11.2009 22:38
Хубаво е да се заобикаля ако не на другия тротоар, то поне на другата улица!!!
цитирай
11. beckslover - Ха,
05.11.2009 23:01
По паметливите я биха свързали с Костов /и зетя де, но не само/. И биха си припомнили как архивите и изгоряХа. Ха ха:((
цитирай
12. анонимен - meir
06.11.2009 00:46
Наврeмето майка ми изтегли влог от 20 000$ от Булбанк / още беше държавна/ и се оказа, че вместо да си получи лихвата- банката я удържа + такса от 14$ върху влога?!
Било такса "услуга" за касиерката, която си направила труда да закрие сметката?
цитирай
13. gothic - Уникредит Булбенк?
06.11.2009 08:20
хахахахахахахаха
цитирай
14. slavuncho - Съгласен съм с написаното.
06.11.2009 09:41
Все пак, тук трябва да се отбележи и „навика“ на българина да подписва всяка подложена му хартийка, бе да си даде труд поне да я прочете - така правели баровците по чалга-филмите... Освен да я прочете, не е лошо и да я осмисли и ако не може сам, да потърси квалифицирана помощ. Преди, а не след...
Не съм съгласен с теб, че ще има „гладни бунтове и масови размирици“. Няма да има таквоз нещо. Ще се поразмърдат малко пластовете, ще има малко аху-иху, ще си изберем някой по-бойко и така... до края на света :)
цитирай
15. haralanov - Който прочете този текст...
06.11.2009 17:20
Едва ли ще поиска да стане клиент на УникредитБанк!Поздрави!
цитирай
16. valsodar - Славунчо :)
06.11.2009 19:55
От всички човешки грехове, Бог наказва най-тежко глупоста.
Единственото което ще ни спаси от палаткови ипотекарски лагери, подобни на тези в САЩ са все още запазените връзки между поколенията и значението на родът за българина.
Но.. следващата година е белязана да премине през знака на личните трагедии.
Няма как да се мине без това, при толкова много глупост на глава отнаселението.
цитирай
17. valsodar - Хараланов, то... проблема да бе само в Уникредит.. с мед да я намажеш
06.11.2009 19:56
Просто, това е един особенно фрапиращ случай за чиновническа наглост, безхаберност и безочие!

А такива има немалко.
цитирай
18. анонимен - УниКредит Булбанк
18.05.2010 16:01
Вижте каква голяма група от хора се събираме срещу УниКредит Булбанк:
http://www.facebook.com/group.php?gid=118503631508052
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392830
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив