Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2009 19:03 - А да видим ся?!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1297 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 10.11.2009 19:05


На цвят го докарахме, на вкус го докарахме, сега ако вземе и да се изпече като хората без да изгори и без да е суров, направо ще се изненадам от себе си!
 Така де, прияде ми се кекс.
А като няма кой да ти го направи, викаш неволята, даваш и пълната свобода да се развихри из кухнята ти, като само следиш да не омаца стените, дорде разбива яйцата с миксера и да не изтърве брашното на пода, че само брашнени котешки стъпки не съм имал по леглото си.
 На десетата минута почва да мирише приятно, да придобива фасон и да набъбва, ама... направих една грешка.
 Така де, то рецептата следва да се чете от началото до края, ама нали чукча все писател, видях я забележката чак след като хлопнах вратата на фурната - обрашнена формичка.
 Разгеле, няма с"я да си посипя главата с брашно в знак на разкаяние де.
 Още 15-20 минутки и ще разбера нагледно, ща стане ли майстор сладкар от мене или няма да стане?
 Така де, трябва да си разнообразя малко уменията, то не може само на скара и бира.
Па, ако кекса стане, ще взема в събота да си направя и едни асеновградски сърмички.
 От ония дребните, де все ръцете ти пречат.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. prah - ....
10.11.2009 19:25
В Асеновград ,като правят такива сърмички,канят гости....А аз много обичам такива сърмички...
цитирай
2. valsodar - Най-добре стават с малко мас и др...
10.11.2009 19:38
Най-добре стават с малко мас и дребнички лозови листенца. Но си е пипкаж от всякъде...

Фурната ми прави някакви номера, не ще да изпича добре отдолу, още един повод да я сменя с нова :)


А за сърмичките, да канят се гости, ама първо да взема да докарам кекса като хората, а после ще се пробвам и на тях.
Че на предният ми опит ми писна и станаха едни сърмища, едно чудо... мале мале - гигантомания наместо ювелирно свиване :)
цитирай
3. prah - .....
10.11.2009 20:06
Тези неща са свъзани! Според мен за правенето на кекса ти липсва търпение,а не нова печка:).Ако направиш няколко пъти асеновграски сърмички, в резултат ,ще се сдобиеш и с търпение...:)
цитирай
4. sowhat - стана ли кекса драги
11.11.2009 09:29
?
цитирай
5. valsodar - Уха и още как
11.11.2009 09:50
Въпреки че, оказа се че фурната е наистина за смяна - пече само отгоре.
Не ме питай, какви маймунджулуци сторих, добре че формата бе силиконова и позволи изваждането му без видими сътресения :)
Е, малко "прекипя" та ... ядох и преди да се опече съвсем.

Другата седмица ще пробвам солен кекс със сирене и магданоз.
цитирай
6. valsodar - М-м-м-м
11.11.2009 11:01
Колежката, която ми даде рецептата за снощният кекс, днес донесе от соленият вариант - със сирене и магданоз, страхотен е на вкус!
цитирай
7. sowhat - хах, освен мърморко си
11.11.2009 13:01
и чревоугодник начи.
цитирай
8. valsodar - Да, Соу :)
11.11.2009 15:03
Човек трябва винаги да проверява пределът на възможностите си, като не спира да се предизиква сам :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7431835
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив