Постинг
10.11.2009 19:03 -
А да видим ся?!
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1297 Коментари: 8 Гласове:
Последна промяна: 10.11.2009 19:05
Прочетен: 1297 Коментари: 8 Гласове:
3
Последна промяна: 10.11.2009 19:05
На цвят го докарахме, на вкус го докарахме, сега ако вземе и да се изпече като хората без да изгори и без да е суров, направо ще се изненадам от себе си!
Така де, прияде ми се кекс.
А като няма кой да ти го направи, викаш неволята, даваш и пълната свобода да се развихри из кухнята ти, като само следиш да не омаца стените, дорде разбива яйцата с миксера и да не изтърве брашното на пода, че само брашнени котешки стъпки не съм имал по леглото си.
На десетата минута почва да мирише приятно, да придобива фасон и да набъбва, ама... направих една грешка.
Така де, то рецептата следва да се чете от началото до края, ама нали чукча все писател, видях я забележката чак след като хлопнах вратата на фурната - обрашнена формичка.
Разгеле, няма с"я да си посипя главата с брашно в знак на разкаяние де.
Още 15-20 минутки и ще разбера нагледно, ща стане ли майстор сладкар от мене или няма да стане?
Така де, трябва да си разнообразя малко уменията, то не може само на скара и бира.
Па, ако кекса стане, ще взема в събота да си направя и едни асеновградски сърмички.
От ония дребните, де все ръцете ти пречат.
Така де, прияде ми се кекс.
А като няма кой да ти го направи, викаш неволята, даваш и пълната свобода да се развихри из кухнята ти, като само следиш да не омаца стените, дорде разбива яйцата с миксера и да не изтърве брашното на пода, че само брашнени котешки стъпки не съм имал по леглото си.
На десетата минута почва да мирише приятно, да придобива фасон и да набъбва, ама... направих една грешка.
Така де, то рецептата следва да се чете от началото до края, ама нали чукча все писател, видях я забележката чак след като хлопнах вратата на фурната - обрашнена формичка.
Разгеле, няма с"я да си посипя главата с брашно в знак на разкаяние де.
Още 15-20 минутки и ще разбера нагледно, ща стане ли майстор сладкар от мене или няма да стане?
Така де, трябва да си разнообразя малко уменията, то не може само на скара и бира.
Па, ако кекса стане, ще взема в събота да си направя и едни асеновградски сърмички.
От ония дребните, де все ръцете ти пречат.
В Асеновград ,като правят такива сърмички,канят гости....А аз много обичам такива сърмички...
цитирайНай-добре стават с малко мас и дребнички лозови листенца. Но си е пипкаж от всякъде...
Фурната ми прави някакви номера, не ще да изпича добре отдолу, още един повод да я сменя с нова :)
А за сърмичките, да канят се гости, ама първо да взема да докарам кекса като хората, а после ще се пробвам и на тях.
Че на предният ми опит ми писна и станаха едни сърмища, едно чудо... мале мале - гигантомания наместо ювелирно свиване :)
цитирайФурната ми прави някакви номера, не ще да изпича добре отдолу, още един повод да я сменя с нова :)
А за сърмичките, да канят се гости, ама първо да взема да докарам кекса като хората, а после ще се пробвам и на тях.
Че на предният ми опит ми писна и станаха едни сърмища, едно чудо... мале мале - гигантомания наместо ювелирно свиване :)
Тези неща са свъзани! Според мен за правенето на кекса ти липсва търпение,а не нова печка:).Ако направиш няколко пъти асеновграски сърмички, в резултат ,ще се сдобиеш и с търпение...:)
цитирай?
цитирайВъпреки че, оказа се че фурната е наистина за смяна - пече само отгоре.
Не ме питай, какви маймунджулуци сторих, добре че формата бе силиконова и позволи изваждането му без видими сътресения :)
Е, малко "прекипя" та ... ядох и преди да се опече съвсем.
Другата седмица ще пробвам солен кекс със сирене и магданоз.
цитирайНе ме питай, какви маймунджулуци сторих, добре че формата бе силиконова и позволи изваждането му без видими сътресения :)
Е, малко "прекипя" та ... ядох и преди да се опече съвсем.
Другата седмица ще пробвам солен кекс със сирене и магданоз.
Колежката, която ми даде рецептата за снощният кекс, днес донесе от соленият вариант - със сирене и магданоз, страхотен е на вкус!
цитирайи чревоугодник начи.
цитирайЧовек трябва винаги да проверява пределът на възможностите си, като не спира да се предизиква сам :)
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 27883
Блогрол
1. най-доброто до тук
2. Овчи хроники
3. Техническо прекъсване
4. Воаяж
5. Пирин
6. Любовен демон
7. Разговори с Мефистотел
8. Адвокат на Дявола
9. Лечителят
10. Весела
11. Звезден прах
12. Horror story
13. Генетичен пират
14. Аз Пенсионерът
2. Овчи хроники
3. Техническо прекъсване
4. Воаяж
5. Пирин
6. Любовен демон
7. Разговори с Мефистотел
8. Адвокат на Дявола
9. Лечителят
10. Весела
11. Звезден прах
12. Horror story
13. Генетичен пират
14. Аз Пенсионерът