Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2009 11:06 - Трите конника на Апокалипса.
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7035 Коментари: 17 Гласове:
4

Последна промяна: 27.11.2009 12:49


 Гьобелс едва ли е могъл и да мечтае за времената в които живеем днес.
Времена на глобални лъжи и спекулации, обслужващи основно целите на определени икономически империи, не спиращи се пред нищо, в името на корпоративните си интереси и печалби.
 Кои са основните лъжи, с които се учим да свикваме за последните 20 години все пак?

Мит първи - Глобалното затопляне.

С цел запазване на господството на най-богатите държави и доминирането им над останалата част от света, бе създаден мита за глобалното затопляне.
 Мит, който ще запази и ще умножи богатствата на свръхбогатите по света, чрез ограниченията върху парниковите емисии.
 Как това ще се случи ли?
По един много прост и елегантен начин.
Една технологично напреднала и богата страна може да си позволи развойна дейност в областа на зелените технологии и внедряването им, а една бедна - НЕ!
 Няма как да се прескочат цели етапи в технологичният прогрес и директно да се премине към тях, в държави които тепърва развиват икономиките си.
 Определянето на квотите за парникови емисии, позволява на най-развитите индустриални държави, да изхвърлят в атмосферата най-много такива, при положение че точно те могат най-много да ги ограничат,
 Най-малък дял парникови емисии се падат на неразвитите индустриално държави, чието бъдеще е предрешено за век напред - колониален доставчик на суровини и евтина работна ръка за богатите държави.
 По този начи все повече и все по-рязко ще се откроява разликата между тънещият в самодоволство от охолният си начин на живот еснаф на богатите страни и обреченото на глад и мизерия население от третият свят.
 В тази връзка и най-големите страхове на богатите държави са в миграционните потоци от бедните страни в посока на по-богатите.
 (За пример - срещата в Малта на Първанов и уговарянето му да приемем африкански икономически бежанци)

imageimage
През 2005 г. мразовита буря край Женевското езеро превърна коли и яхти в ледени статуи. Това стана на шестата година след последния 11-годишен максимум на слънчевата активност.


image
Структура на 2200-2400 годишния (Халщатцайт) слънчев цикъл (от мултимедийния диск “Хелиотараксия” - автор Б. Комитов)



Хакер пребори корпоративните митове около глобалното затопляне


Мит Втори - Световният Тероризъм.

Падането на Берлинската стена и изчезването на Световният Враг номер едно - Комунизма, обезсмили надпреварата във въоръжаването и огромните постъпления за военно-промишленият комлекс на САЩ, което доведе до необходимоста от създаването на нов враг, не по-малко опасен и медийно значим за масите - анонимният образ на световният терорист.
 Благодарение на "атаките" от 11-ти Септември, за по-малко от една седмица военните сили на САЩ се "освободиха" от всичките си крилати ракети залежали на склад и възложиха поръчка за нови - милиарди в касите на оръжейните производители, стоящи зад избора на всеки един американски президент.
 Явно това им бе недостатъчно, та се счете за необходимо и провеждането на две военни операции с огромен разход на техника и жива сила на територията на Близкият Изток - Ирак и една на територията на опиумният триъгълник - Афганистан.
 Вследствие на войната в Афганистан, бе възобновен световният добив и разпространение на хероин, а вследствие на войната в Ирак, САЩ и Англия (в лицето на петролните им лобита) сложиха ръка върху нефтените залежи на Ирак.
 За да не заглъхва общественият интерес по темата, истерията се поддържа във времето, чрез поредните разкрити опити на световно неизвестни терористи да направят какво ли не, в ролята си на злодеи.
 Ако някой, някога бе искал да се бори с терористите , то той не би оставил налице условията, които ги формират като такива.
 А в момента е точно обратното.
Чрез насилственото налагане над други култури на западният модел на демокрация се отрича способноста им да се развиват самостоятелно и сами да достигнат до своята ценностна система, която да им позволи да се развиват и да имат собствено бъдеще.

 Мит Трети - Световните Пандемии.
То не бе луда крава, птичи грип, а сега и свински грип. Една след друга пандемиите обикалят скоростно планетата, довеждайки до масова истерия населението, чрез поддържаните по медиите кампании всяващи страх и паника.
 Паника, която е крайно нужна, за да може да имат основания правителствата на съответните държави да налеят милиарди в касите на водещите фармацевтични кампании, чиито печалби от изкуствено създадените болести и последвалата борба с тях достигат стотици милиарди долари.
 Пари, които ако бяха вложени в образование, наука, инфраструктура и нови технологи, биха ни запратили с десетки години напред в бъдещето.

 В едно далечно бъдеще, в което възможноста за печалба няма да стои над ценностите завещани ни от световните хуманисти.

 Хора, като мен и вас, виждайщи мрака около себе си, но непримиряващи се с него.
Личности запалили искрата на любознателноста в себе си, незадоволяващи се с общоприетите догми, втълпявани на масите като истини.
 Търсещи истината, дори и тя да се различава из основи с приетата от тълпата за такава.

 Аз я търся.

А вие?



Гласувай:
4



1. gothic - Радо,
26.11.2009 11:50
и знаеш ли кое е най-лошото? Че има и разумни хора, които наливат вода в мелницата на съвременните Гьобелсовци. Втора точка ще я пропусна, обаче по другите съм спорил често. когато стане дума за екология, често пъти задавам на пишман "зелените" въпроса, аджеба, каква ли е била емисията на парникови газове през 982 г. когато Ерик Червения е стигнал до една земя с гемията си и я е нарекъл Грьонланд (Зелена земя). Що ли? Колко ли петролни рафинерии са действали по онова време? Сърцераздирателните простотии на Гор промиха мозъците на много хора, само той си знае обаче на каква цена.... А за грипа - преди около месец, посред нощ видях една млада, очевидно образована и интелигентна жена да купува от нощна аптека електронен термометър и противогрипни препарати. Притеснявала се. Разговорихме се по въпроса за който пишеш, и тя се съгласи, че е така, но все пак...без коментар! А шестгодишния ми син не е пил от две години антибиотици и не е имал нищо друго освен леки настинки. Ми това е! Обаче една таблетка носи хиляди проценти печалба на фармацевтичните гиганти....
цитирай
2. valsodar - Да, така е
26.11.2009 12:11
Учените са лесни за манипулиране, чрез егото им.

Нали знаеш какво се случва с финансирането на изследванията на тези, които противоречат с тях на общоприетите догми - спират се.

А без достъп до ресурс, до адекватно финансиране, що за наука може да се твори?
цитирай
3. gothic - и значи - изход йок?
26.11.2009 12:12
и значи - изход йок? С наука на колене трудно се получава квото и да е...
цитирай
4. valsodar - Да, очаквам сериозно влошаване в това направление
26.11.2009 12:18
И ... въпреки това, не трябва да се отчайваме и да спираме да търсим истината за света, в който живеем.

Защото единствено търсейки я, ние можем да го променим!
цитирай
5. gothic - Впрочем, видя се и тук отношението ...
26.11.2009 12:30
Впрочем, видя се и тук отношението на един неолиберал към науката. А истината - с тия кофи медийни и пропагандни помади, заливащи я ежедневно става все по неразпознаваема за повечето хора. Знаеш ли я приказката за Правдата и Кривдата?
цитирай
6. valsodar - Аз я помня, но. . дали ще я помнят н...
26.11.2009 14:06
Аз я помня, но.. дали ще я помнят неграмотниците след нас?
Тези, за които Слави Трифонов е културтрегер, Евгени Минчев - образец за светски идеал, а Азис - пример за мъжественост.
цитирай
7. gothic - Едва ли
26.11.2009 14:52
как се помни нещо, за което и не подозираш че съществува...май трябва да наблегнем на по-следващите....
цитирай
8. haralanov - Търся Истината но...
26.11.2009 18:10
Не съм съгласен с нито едно от нещата определени от теб като митове!Виж графиките на температурните амплитуди през годините и веднага ще разбереш,че има затопляне на климата в световен мащаб.Само не ми казвай,че Осама Бен Ладен е виртуален образ!Измислен от американците,които удряйки сами себе си по кулите близнаци,отпосле реализират огромни печалби чрез военно-промишленният си комплекс.Това е колкото широко разпространето-толкова и невярно!Невярно до абсурд при това!И накрая за пандемиите...Нима наричаш мит,починалите от Свински грип хора не само в България?
цитирай
9. valsodar - Едно по едно ли да оборвам или накуп?
26.11.2009 19:05
Починалите не са от свинският грип, а от бронхопневмонии и от други здравословни утежнения.
От грип не се умира, умира се от утежненията, ако не се лекуват навреме или човек има болна имунна система.

Осама Бен Ладен, какво точно знаеш за него? -
интересувал ли си се, малко повече от неговата "биография"?
Как мислиш, защо САЩ атакуваха Афганистан, а не Саудитска Арабия след 11/9 ?

За температурните графики, за какъв период от време ги разглеждаш?
Кой ти ги предоставя?
Него, кой го финансира?

И т.н.... просто мисълта ми е - приемаш ли казаното в медиите за чиста монета, поради факта, че така мисли по-голямата част от познатите ти?

А ако грешат?
цитирай
10. sezoni - Има нещо вярно
26.11.2009 22:41
във всичко това което казваш но истината според мен е тази , че всичките тези проблеми съществуват и се използват от някои иституции за лична изгода.Специално за екологията много фирми печелят като не ги интересува , че се замърсява природата .Мисля , че няма нищо лошо в това да печелят фирми на които основната им функция е да опазват природата .
цитирай
11. valsodar - "на които основната им функция е да опазват природата"??
27.11.2009 09:10
Дай пример за една такава, ако можеш?!
цитирай
12. lado - Здравейте, Радо, ще си позволя един ...
27.11.2009 12:35
Здравейте, Радо, ще си позволя един линк. http://www.ivanstamenov.com/Има за механизмите на масовата истерия по повод фармацевтичните престъпления - при това с документи. И за Харланов един - за температурните ппроблеми , много сериозно изследване - http://www.ossem.eu/article.aspx?pg=arl92
Поздрави, юнаци!
цитирай
13. valsodar - Мерси за линковете
27.11.2009 12:50
Интересни са :)
цитирай
14. sezoni - нямам намерение да правя реклама на фирми
27.11.2009 19:20
само ще напомня , че има фирми които произвеждат еко продукция след рециклиране
цитирай
15. valsodar - Да, така е
27.11.2009 20:02
Но някак си все още ми се губи каква е връзката?

цитирай
16. sezoni - за какво
27.11.2009 20:06
ти се губи връзката ?!
цитирай
17. galatceq - ): Така е в света на материализма - ...
30.11.2009 22:36
): Така е в света на материализма - безкрайни манипулации и откъсване от истинските духовни познания
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392020
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив