Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2009 16:53 - Що се сърдите бре блогъри?
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1267 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 10.12.2009 16:58


Ако не си бяхте мълчали до сега всички вкупом като мишоци из кюшенцата, нямаше сега да ви го натресат изотзад с размах от модекипа, публикувайки новите си "правила".

Смешна история в нелеп сайт.

P.S. Случващото се, сериозно ме кара да се замисля над въпроса - След като по никакъв начин няма да се спазват авторските ни права в смисълът на Закона за Авторските и сродните им права, (което изрично се заявява в новите им правила за сайта), то няма ли да е по-добре в такъв случай, да изтрия от блога си всички разкази, памфлети, очерци и прочие художествени материали, от които би могло да се извлече търговска облага, чрез грубото погазване на авторските ми права.

Случаят си заслужава да се извести министерството на културата за становище по въпроса, нещо което смятам да направя тези дни.

Имаме открито заявено намерение за погазване на законите от страна на собственика на сайта, нещо което не смятам, че е редно да остане ненаказано и конкретните служби трябва да бъдат информирани!




Гласувай:
7



1. fabula - rado, не ти ли е ясно
10.12.2009 18:00
че "министерство на култура" - няма?
всъщност какви авторски права мислиш че могат да бъдат защитени в интернет, още повече в блог.бг, където повече от "материалите" са копи-пейст, представeни от популяритета за свои.
интересното е, че са ме питали в лични, мои ли са моите стихове, а те са си наистина такива... наистина - мои, нямат рима, ник'ва стъпка, абе... свиркам си.

*а ти най-добре сваляй за което ще ти бъде неприятно ако някой си го припише за негово :)
цитирай
2. анонимен - За жалост този блог умира
10.12.2009 18:15
Админите не толерират умните и смислени постинги. Политиката им е да има конфликти. Колко хора си отидоха от този блог- много и то все свестни.
Казвам ви и постинг ще напиша. Предлагам от 4 януари Бойкот. Напускаме блога, не пишем,не общуваме по между си и забравяме за блог.бг. Ще останат само блоговете с рекламни постинги и троловете. Ето това е грозното лице на блога. Замислете се над идеята ми!
Лека вечер!
цитирай
3. gothic - Май гробаря е прав....
10.12.2009 18:24
Май гробаря е прав....
цитирай
4. анонимен - gothic
10.12.2009 18:30
За съжаление съм прав Пламене. Но по тази тема както казах очаквайте в близките дни постинг!
цитирай
5. valsodar - To, това се видя още през м. Август ...
10.12.2009 19:15
To, това се видя още през м.Август 2008-а, от тогава насам, освен смененият дизайн - нищо ново под слънцето.

Най-лесно е да проклинаш тъмнината.
По-трудно е да запалиш светлина, с която да я разсееш.

Така че, блогът си няма да трия, каквито са очакванията на модераторите.
Нямам намерение да си мълча, а пък челна нека да си я заврат, де слънце не огрява! :)))

Обичам да се боря, действа ми тонизиращо, а какво по-приятно от това, да нариташ нечий просташки задник, въобразил си че има власт над тебе?!

цитирай
6. vanya70 - Не зная какво се е случвало през август 2008...
10.12.2009 20:01
В блога съм от април тази година, но от тогава до сега достатъчно неща се случиха, за които не съм си мълчала... и нямаше особен резултат...

От 10 часа тази сутрин очаквам един отговор от екипа на blog.bg - позволявам си да го "пейстна" и тук, а дали ще се получи отговор...?!

"27. vanya70 - 25. blogbg,
10:00

Зная, че този текст не е нов, но вероятно е бил пропуснат да се прочете преди от доста потребители. И това, предполагам, не означава, че сега не е необходимо да го разтълкувате подробно, щом се интересуват потребители на сайта, нали?

Задавам въпроса, защото мисля, че Вие (екипа), като че ли избягвате по-широка дискусия за това в Вашия собствен блог... а това е въпрос, който засяга доста от хората, на които държа и които уважавам в този сайт!

Жалко ще е, ако този сайт с толкова технически възможности за творчество, комуникации и дискусии се лиши от потребителите си... и остане съвсем малък кръг от хора, мислещи еднакво, но имащи претенции, че отразяват широко обществено мнение...

Моля още веднъж за подробен отговор на това:

vanya70 написа:
...А в "Споразумението" някъде да е написано, че авторът ще бъде попитан или поне информиран, че негов текст ще бъде включен в печатно издание?! Могат да го направят, дори не от законова, а от чисто етична гледна точка!

Освен това, както самият екип на blog.bg написа в разговор с коментари за плагиатството и авторството, те самите не могат да следят всеки постинг за нарушаване на авторски права.

Питам се какво ще се случи, ако екипът си хареса да публикува, например в печатно издание, копиран от нета текст или "откраднат" от истинския автор текст и публикуван в постинг тук без посочен източник или автор. Ще го публикуват в печатно издание с посочен автор - потребителя на съответния блог, без да са сигурни, че той е истинският автор на текста?!?........"
цитирай
7. xfire - Наминах да видя какво прави блог. бг ...
11.12.2009 11:29
Наминах да видя какво прави блог.бг и бях искрено изненадана от изявлението "Няма да ви чета". Най-после някой да каже истината, защото за две седмици писане на глупости и четене на глупости, колкото ми беше престоя тук не мога да кажа, че с нещо обогатих живота си. Блогър е човек, които има дарбата да вижда, казва и анализира неща, значими за големи групи хора. А това, което се вижда тук е нещо като лексикон, който би трябвало да омръзва за много кратко време. Така че, сбогом и благодаря за рибките :)))
цитирай
8. valsodar - За съжаление е точно така
11.12.2009 12:47
Истинските Блогъри се броят на пръсти, останалото е... чиста форма на виртуален лексикон.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7394333
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив